13.10.06, 13:26
Zainspirowana szukaniem innych aniopodobnych ludzi pomyślałam, że mogłybyśmy
poszukać innych postaci.
ja zawsze miałam problem z wyobrażeniem sobie dwóch osób:
ewy moore ze względu na jej 'nieziemską' urodę i emilki z powodu tej ukrytej
urody, pozostawiającej ludzi nieobojętnymi + kocie elementy (jej opis jest
według mnie bardzo enigmatyczny, upoetyczniony i mało konkretny).
dlatego nie wklejam żadnych linków do zdjęć, ale liczę po cichutku, że
podzielicie się swoimi typami odnośnie tych dwóch postaci i oczywiście
wsystkich innych, na jakie wam tylko przyjdzie ochota :)
Obserwuj wątek
    • ab7777 Re: inne typy 14.10.06, 17:59
      Bardzo długoo zastanawialam sie nad tym tematem wczoraj ,w zasadzie malo jest
      aktorow ,którzy pasowali by mi do naszych ksiazkowych bohaterow ,zwlaszcza ,że
      Emilka czy Ania nie byly klasycznymi pieknosciami.Natomiast Joannę zawsze
      wyobrazalam sobie ( może z racji pewnej ksiazkowej ilustracji) jako nieco
      brzydszą wersję Audrey Hepburn ale też o takim lekko chochlikowatym
      wygladzie,bardzo szczuplą i ciemnowlosą.
      www.poster.net/hepburn-audrey/hepburn-audrey-audrey-hepburn-5000266.jpg
    • biljana Re: inne typy 16.10.06, 00:15
      Audrey jako Joanna? ech nie wiem... Audrey byla ładana, a Joanna nie. Mi Joanna
      bardziej przypominalaby może Bjork. Z tymi kocimi oczami...
      • emdziejka Re: inne typy 16.10.06, 11:38
        a co powiecie na magdalenę rózczkę jako emilkę? nie wszystko się zgadza (np.
        kolor oczu)ale ogólnie dla mnie pasuje 'klimatycznie'.
        • ab7777 Re: inne typy 16.10.06, 22:02
          wiesz ,ze masz troche racje? choc ona w sumie pasowałaby mi też na JOannę,tak
          jakoś zawsze mialm ,że bohaterki LMM wyobrazalam sobie jako ładne
          dziewczyny/kobiety nawet jeśli sama autorka tak nie twierdziła;)
          • biljana Re: inne typy 16.10.06, 22:42
            a ja nie wiem jak ta aktorka wyglada;))
            • emdziejka Re: inne typy 19.10.06, 09:46
              ona gra w oficerach i w wiedźmach, szukałam jakiegos zdjecia, które oddałoby
              całą jej subtelność i delikatną urodę, ale - psia mać - nie ma
              www.foksal.com.pl/new/gale-341-1-1-344.php
              niech będzie takie.

a btw te opisy urody - hmm: miby te główne bohaterki są brzydkie lub
              nieurodziwe ale... wszystko w nich tak naprawdę jest ładne: mają ładne figury,
              ładne nosy, fantastyczne oczy, ręcę, zgięcia szyi itd. i wszyscy dookoła się
              zastanawiają czy sa łądne, czy nie. trochę to pokrętne
              • ab7777 Re: inne typy 19.10.06, 20:17
                heheh ,zebys wiedziala np.Ania miala świetna figurę ,cerę ,nos i piękne
                wlosy ,jedynie Emilka miala troche za wysokie czolo ale wszystkie tak naprawde
                były pełne wdzieku i uroku;)
                • dragonfly15 Re: inne typy 02.11.06, 21:51
                  Emilka dla mnie wyglądała trochę jak Courtney Cox:
                  www.derekhail.com/wp-content/uploads/2006/06/Courtney%20Cox%20-%206-16-2006%20-%202.jpg
                  Ania jak Julka Moore, ale to już wiecie:)Tu na zdjęciu z (także rudowłosą)
                  córeczką:)
                  www.born-today.com/Today/pix/moore_julianne.jpg
                  • dragonfly15 Re: inne typy 02.11.06, 21:53
                    Aha i jeszcze Perry (najfajniejszy facet w tych książkach, że też Emilka go nie
                    chciała, tylko tego nudziarza Tadzia):

biografie.leonardo.it/img/bio/m/Matthew_McConaughey.jpg
                    • ab7777 Re: inne typy 03.11.06, 19:52
                      a jak wyobrażałyście sobie Tadzia? musze wrzucic tu jakis link jak znajdę;)
                      • emdziejka Re: inne typy 06.11.06, 10:58
                        ja tadzia wyobrażam sobie jak Toma Cruise'a. juz się tłumacze: otóż nie lubię
                        tego aktora, jest irytujący, zapatrzony w siebie, taki 'piękniś', a
                        jednocześnie ma coś, co sprawia, że mogę go sobie wyobrazić jako artystę
                        (malarza :)) - i taki był dla mnie Tadzio - przystojny flirciarz, skupiony na
                        sobie artysta. O:
                        www.film-erlebnis.com/images/cruise_tom.jpg
                        a jak sobie wyobrażacie Deana Priesta?
                        • eowyn Re: inne typy 06.11.06, 23:12
                          oj, jako Tadzia to widze raczej Jude'a Law
                          195.20.14.206/0/14/64/40/beaux-mecs/jude-law-1.jpg
                          hmm, a Dean? Moze Gabriel Byrne?
                          www.geocities.com/Hollywood/Cinema/1143/images/gbyrneg.jpg
                          • mela54 Re: inne typy 07.11.06, 22:50
                            Co do Tadzia to...sama nie wiem, ale Dean idealny!!!
                            • ab7777 Re: inne typy 08.11.06, 15:54
                              Dean -idealny ale Tadzio? ( Jude tak ale przeciez czy Tadzio nie był
                              brunetem? ) i nie Tom Cruise;/// ( nie znosze go;))
                              • lilimeye Re: inne typy 08.11.06, 17:32
                                Dla mnie Tadzio to ani Jude Law ani Tom Cruise. Nie przychodzi mi na myśl żaden
                                znany aktor o takim typie urody, jaki pasowałby mi do Tadzia. Opiszę więc
                                słowami jak go sobie wyobrażam: twarz szczupła, pociągła, prostokątna o rysach
                                regularnych, raczej delikatnych, wyraźnie zarysowanej szczęce. Włosy dłuższe,
                                nieco niesforne - takie, jakie pasują artyście. Byłaby to twarz, która nie
                                odzwierciedla emocji, tylko czasem widać w oczach błysk zachwytu, czy skrywanego
                                ciepła.
                                Emilkę wyobrażam sobie jako kobietę o nieco kocim typie urody - twarz trójkątna,
                                o ostrej bródce, wyraźnych kościach policzkowych, dużych, jasnych, odrobinę
                                skośnych oczach. Mogłaby to być twarz, która nie wszystkim się podoba, bo taki
                                typ urody budzi kontrowersyjne odczucia.
                                Gabriel Byrne jako Dean mi pasuje, choć czytając książkę, wyobrażałam go sobie
                                inaczej :)
                                -
                                "Wiesz, że to zabawne zajadać racuszki z zawiązanymi oczami. Wyobrażam sobie, że
                                tak się trenuje kosmonautów"
                                • lilimeye Re: inne typy 08.11.06, 17:47
                                  Jeszcze jedno mi przyszło do głowy: jakie to piękne w książkach, że nie mamy
                                  konkretów i każdy może sobie wyobrażać postacie po swojemu. Ekranizacje mnie
                                  zwykle rozczarowują, bo bohaterowie przeważnie są inni niż ci z mojej fantazji...
                                  • ab7777 Re: inne typy 09.11.06, 00:22
                                    do postaci Tadzia może pasowalby Jim Cazaviel ( nie znalazlam zdjecia) -gral
                                    w "Pasji" i w "Oczach anioła"
                                    • fragrantart Re: inne typy 09.11.06, 01:09
                                      bo Jim ma na imie James ;-)
                                      www.filmweb.pl/James+Caviezel+filmografia,Person,id=2800
                                      a tak swoja droga to fajnie ze jest to forum - trafilam na nie zupelnie
                                      przypadkiem ale na pewno bede tu co jakis czas zagladac;-)

ps. a ja jeszcze inaczej sobie Tadzia wyobrazalam, ale tez mi trudno go do
                                      jakiegos aktora porownac ;p

pozdrawiam!
                                      • lilimeye Re: inne typy 09.11.06, 14:05
                                        A może Jared Leto?
                                        www.jaredletoonline.com/coppermine/displayimage.php?album=19&pos=19
                                        • ab7777 Re: inne typy 09.11.06, 22:25
                                          ma za malo rozbudowany doł twarzy;) ,a Hilary z Pat ze srebnego Gaju?
                                          zastanawiam sie wlasnie nad jakims aktorem........
                                          • scarbonka Re: inne typy 27.09.07, 13:34
                                            Gdybym miała znaleźć realny odpowiednik Ewy Moore to zdecydowanie Grace Kelly.
                                            www.allposters.com/-sp/Grace-Kelly-Posters_i1630210_.htm
                                            • pathsoul Re: inne typy 27.09.07, 14:00
                                              scarbonka napisała:

> Gdybym miała znaleźć realny odpowiednik Ewy Moore to zdecydowanie Grace Kelly.

Dzięki scarbonko, wreszcie Ewa zyskała w mojej wyobraźni twarz:)
                            • croyance Re: inne typy 05.10.07, 14:11
                              A co powiedzie na Eve Green w roli Ilsy? (wiem, powinna byc blond,
                              ale niech sie przefarbuje)

www.marieclaire.fr/WebObjects/Frameworks/mcl_FAImages.framework/WebServerResources/auto/type_2/2_G_eva_green_red.jpg

Gabriel jako Dean super, och, co tez ona widziala w tym mdlym
                              Tadziu!!!

• mela54 Re: inne typy 05.10.07, 22:40
                                Masz rację, ona jest świetna i ten łobuzerski błysk w oczach!
                                • croyance Re: inne typy 07.10.07, 16:16
                                  :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka