Dodaj do ulubionych

Pytanie techniczne dotyczące forum

17.01.18, 21:14
Słuchajcie, forumowe siostry i bracia, czy wy też tak macie:
Zazwyczaj ustawiam sobie czytanie wątku "od najnowszego" (w przypadku długich wątków). I kiedy odpowiadam na jakiś post, po kliknięciu "wyślij" wątek ustawia mi się z powrotem na opcję "drzewko" i jednocześnie automatycznie zjeżdża mi w to miejsce, gdzie jest moja odpowiedź (żebym ją mogła jeszcze raz przeczytać po opublikowaniu?...) To samo w sobie nie byłoby najgorsze, tylko że jednocześnie wątek się "zwija", czyli nie mogę przeczytać tego postu, na który odpowiedziałam, ani żadnego innego, tylko ich tytuły - w całości widoczny jest tylko ten mój. Więc znów, jeśli chcę go rozwinąć, muszę przescrollować na górę i kliknąć albo "od najnowszego" albo "rozwiń dyskusję", co mnie wkurza. Czy też tak macie? I czy ewentualnie można coś z tym zrobić w Ustawieniach?
Obserwuj wątek
    • tt-tka Re: Pytanie techniczne dotyczące forum 17.01.18, 21:17
      Tez tak mam. Plus czasem znika mi pol tekstu, zwyczajnie polowa strony robi sie biala. Ale moj komp szaleje od dluzszeo czasu, wiec nie wiem, czy to jego wina, czy systemu, czy znowu cos robia na serwerach...
      • ciotka_scholastyka Re: Pytanie techniczne dotyczące forum 17.01.18, 21:23
        tt-tka napisała:

> Tez tak mam. Plus czasem znika mi pol tekstu, zwyczajnie polowa strony robi si
        > e biala. Ale moj komp szaleje od dluzszeo czasu, wiec nie wiem, czy to jego win
        > a, czy systemu, czy znowu cos robia na serwerach...

Jeśli od kilku dni, to chyba robią, mnie znikają całe wątki.
    • katriel Re: Pytanie techniczne dotyczące forum 17.01.18, 21:32
      > Czy też tak macie?
      Ja mam w ustawieniach "Sortowanie wpisów w wątku: drzewko" i "Widok wątku: rozwinięty".
      Czytam wątki zazwyczaj ustawione w drzewko (tylko z rzadka od najnowszego, jak chcę sprawdzić, co nowego pojawiło się w jakimś szczególnie długim wątku) i odpowiadam też w drzewku. Po kliknięciu "wyślij" wątek pozostaje ustawiony w drzewko i cały rozwinięty (nie zwija się) i w tej postaci zjeżdża w miejsce, gdzie jest moja odpowiedź.
      • pi.asia Re: Pytanie techniczne dotyczące forum 18.01.18, 00:10
        A ja jestem konserwatywna jak diabli, nigdy nie zaakceptowałam nowego forum, i mam wszystko tak, jak było kiedyś, przed tzw. dobrą zmianą. Czyli - całą dyskusję rozwiniętą, posty posortowane od najstarszego, nic mi nie znika, nic się nie zamyka. Trochę się czasem gubię, kto komu na co odpowiada, ale jakoś daję radę, zwłaszcza, jak odpowiadający jest na tyle uprzejmy, że cytuje choćby fragment wypowiedzi, na którą odpowiada.
      • ciotka_scholastyka Re: Pytanie techniczne dotyczące forum 18.01.18, 09:41
        katriel napisała:

> > Czy też tak macie?
        > Ja mam w ustawieniach "Sortowanie wpisów w wątku: drzewko" i "Widok wątku: rozw
        > inięty".

Buk zapłać, dobra kobieto!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka