Dodaj do ulubionych

Nafszympans to Gaba

12.01.25, 15:18
Otóż teoria moja jest taka, że Borejki gromadnie wielbią Nadszympansa, albowiem jest on Gabą. Dowody w sprawie:

1. Blond grzywka. Obecna, patrz obrazek. https://jezycjada.fandom.com/pl/wiki/Adam_Fidelis?file=Pan_polonista.jpg

2. Ócz kasztany. Obecne.

3. Popoporzucenie. A jakże, jest, podła blondyna rzuciła Nadszympansa by wyjechać do Australii (!).

4. Traktowanie małżonka jak przedmiotu ruchomego. Obecne, w Makabrusi Maszpan przestawia swoją Syrenkosarenkę jak skrzynkę iglaków.

5. Konkursowy egoizm. Obecny. (Co mnie obchodzi twoja wymarzona kiecka, jazda do ślubu bo ja tak chcę!)

6. Kręcenie dramatu z niczego, a jakże jest. Dostał od Flora adres Larwy, to podrzucił różę bez słowa i uciekł, zamiast razem z krzakiem zostawić jakąś wiadomość. Normalna rozmowa byłaby za normalna najwyraźniej.
Obserwuj wątek
    • ako17 Re: Nafszympans to Gaba 12.01.25, 15:26
      bupu napisała:

> 6. Kręcenie dramatu z niczego, a jakże jest. Dostał od Flora adres Larwy, to po
      > drzucił różę bez słowa i uciekł, zamiast razem z krzakiem zostawić jakąś wiadom
      > ość. Normalna rozmowa byłaby za normalna najwyraźniej.

Widocznie, podobnie jak pierwowzór, uważa, że słowa są źródłem nieporozumień.
      Zresztą, w słynnej scenie szykowania do ślubu, też za wiele do swej sarny nie mówi.
      Po prostu bierze się za mycie i rozczesywanie.
    • greta_herbst Re: Nafszympans to Gaba 12.01.25, 16:46
      Proszę nie zapominać o bezobjawowym prowadzeniu działalności dydaktycznej.
      • bupu Re: Nafszympans to Gaba 12.01.25, 22:50
        greta_herbst napisała:

> Proszę nie zapominać o bezobjawowym prowadzeniu działalności dydaktycznej.

Z sukcesami oczywiście i ma się rozumieć.
        • tajna_kryjowka_pyziaka Re: Nafszympans to Gaba 12.01.25, 23:48
          bupu napisała:

> greta_herbst napisała:
          >
          > > Proszę nie zapominać o bezobjawowym prowadzeniu działalności dydaktycznej
          > .
          >
          >
          > Z sukcesami oczywiście i ma się rozumieć.
          >

I uwielbieniem przez uczniów.
          • greta_herbst Re: Nafszympans to Gaba 13.01.25, 12:27
            >>Z sukcesami oczywiście i ma się rozumieć.

> I uwielbieniem przez uczniów.

He he, teraz mam wizję uczniów, którzy trzymają profesora Fidelisa pod drzwiami szkoły "bo nie mogą się z nim rozstać" zorganizowani przez, dajmy na to, Magdę i Norę, żeby Laura zdążyła spakować manatki i wyjechać od oprawcy na zorganizowany przez Janusza staż w Sydney Opera.
    • tt-tka Re: Nafszympans to Gaba 12.01.25, 17:26
      Dorzucam uwielbienie Jozwy - typek w zasadzie malo kogo lubi, a nadszympansa uwielbia jak najmilsza ciocie wlasnie.
      • greta_herbst Re: Nafszympans to Gaba 12.01.25, 17:31
        tt-tka napisała:

> Dorzucam uwielbienie Jozwy

O, słusznie! Józef ma widać typ, który lubi
      • bupu Re: Nafszympans to Gaba 12.01.25, 22:58
        tt-tka napisała:

> Dorzucam uwielbienie Jozwy - typek w zasadzie malo kogo lubi, a nadszympansa uw
        > ielbia jak najmilsza ciocie wlasnie.
        >

Dżozi tak wielbił Maszpana, że chwilami miałam wrażenie, że sam by się za niego wydał. No bo patrzcie, na ślub Maszpana potrafił sobie elegancko wyprasować garnitur, a miał wtedy piętnaście lat. Garnitur ślubny musiała mu doprasować Róża. Ha!
        • briar_rose Re: Nafszympans to Gaba 13.01.25, 00:07
          Wiem, że nie na temat, ale... przeglądam sobie po latach znowu "Język Trolli" i przyznam, że u Józinka przez chwilę widziałam ciągoty do Ignasia xD

– Pijmy zdrowie naszej ukochanej! – zakrzyknął dziadek, jak zwykle zadziwiająco podobny do cocker-spaniela.
          – Każdy swojej? – upewnił się Józinek.
          Przy stole zapanowała nagła cisza, tylko mała Nora głośno mamlała ciasteczko. Dziadkowie przyglądali się Józinkowi z czymś w rodzaju miłego zaskoczenia. Ignacy Grzegorz zrobił buzię w ciup i skromnie spuścił oczęta.

To się pani Musierowicz udało :D
    • subskrybcja Re: Nafszympans to Gaba 12.01.25, 18:18
      Jest uwielbiany, bo jest polonistą, zajmującym sie wtłaczaniem do młodych głów pleonazmów i ma łacińskie nazwisko.
      • greta_herbst Re: Nafszympans to Gaba 13.01.25, 12:29
        To na pewno też jest ważny czynnik, bez dwóch zdań. Borejczada ma mocny kink polonistyczny :D
    • tajna_kryjowka_pyziaka Re: Nafszympans to Gaba 12.01.25, 22:18
      Wszystko się zazębia, Larwa próbuje tym związkiem leczyć i daddy, i mommy issues naraz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka