mrowkencja 10.05.05, 08:25 Zeby juz nie smiecic, a w zagadkach 5 po odpowiedzi nie bylo pytania, przenosze: Pytanie: Jaka byla roznica w czytaniu Pascala przez dziadka Julii i przez ojca Tola? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gawronka Re: Zagadki (6) 10.05.05, 10:33 mrowkencja napisała: > Zeby juz nie smiecic, a w zagadkach 5 po odpowiedzi nie bylo pytania, przenosze > : > > Pytanie: > Jaka byla roznica w czytaniu Pascala przez dziadka Julii i przez ojca Tola? dziadek Julii czytał informacyjnie, a ojciec Tola się, proszę ciebie, delektował :)))) Pytanie moje: Ile zapłaciła Nutria za mleko u przemiłej staruszki? (w Nutrii i Nerwusie) Odpowiedz Link
jhbsk Re: Zagadki (6) 10.05.05, 10:44 Dwie dychy za kubek. A ile zażądała babcia za gitarę? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki (6) 11.05.05, 11:50 Najpierw stówę, potem 90 tysięcy, a dostała 50 Kto zrobił Laurze ramkę na lekcję Techniki? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki (6) 11.05.05, 11:57 Grzegorz. W mozole. Jaki garnitur miał Czarek na urodzinach Belli ? K. Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki (6) 11.05.05, 12:09 Od Pierra Cardina (chyba tak się to pisze) A co czytała nauczycielka Laury techniki na lekcji? Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Zagadki (6) 11.05.05, 14:31 Harlequina. Na jakim instrumencie rzadko grywał ale jednak ojciec Borejko? -- "Więcej jest tych, którzy są z nami niż tych, którzy są przeciw nam". Galeria Arco_Iris in spe Odpowiedz Link
magda_b Re: Zagadki (6) 11.05.05, 14:36 na fletni Pana jaki kolor miała róża, którą Tygrys włożył ciotce Idzie w noc poślubną(Ida wyglądała jakby umarła?) Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Zagadki (6) 11.05.05, 14:49 Biały. Jaki kolor miał szlafrok Idy z "ciuchów" (opisany w "Pulpecji", podaję dla ułatwienia). Odpowiedz Link
mrowkencja Re: Zagadki (6) 11.05.05, 14:53 > jaki kolor miała róża, którą Tygrys włożył ciotce Idzie w noc poślubną(Ida > wyglądała jakby umarła?) mam nadzieje ze nie zelgam: biala Pytanie: Jaki zabieg "kosmetyczny" zastosowaly mlode Borejkowny zeby sie upodobnic fizycznie do braci Lisieckich? Odpowiedz Link
emusia Re: Zagadki (6) 11.05.05, 17:58 wsadziły sobie szczypiorek za paznokcie :) jaki obraz podswiaodmie spodziewala sie ujrzec ida, gdy poszla do matki lisieckich na skarge? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki (6) 11.05.05, 18:07 Iż ojciec dzieci, da im porządne lanie i że ktośpotraktuje ją serio, na poprzednie pytanie, (to z szlafrokiem) nie znam odpowiedzi Jak Idzie udało się pozbyć policjanta, gdy sprzedawała swoje dzieła na rynku Jeżyckim? Odpowiedz Link
jhbsk Re: Zagadki (6) 12.05.05, 07:52 A dla władzy bonifikata 50 procent. Który z Lisieckich się zatruł? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki (6) 12.05.05, 11:58 Nie wiem jakie owoce zbierała Patrycja, a zatruł się młodszy Lisiecki, Marek Na jakim rowerze pojechał na maliny Kozio i czyj to był rower? Odpowiedz Link
ninaaaa Re: Zagadki (6) 11.05.05, 20:49 Szlafrok Idy był turkusowy. Jakie owoce zbierała Pulpecja w drodze nad jezioro i co z nimi zrobiła? Odpowiedz Link
magda_b Re: Zagadki (6) 12.05.05, 12:09 Pulpa zbierała poziomki i nanizała je na źdźbło jakieś :) Kozio jechał chyba na "damce" babci Jedwabińskiej czego uzywała Gaba do przywoływania Idy( N i N)? Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Zagadki (6) 12.05.05, 13:41 szczotki na kiju. Czym poplamiła szorty Natalia? (w N i N) Odpowiedz Link
mrowkencja Re: Zagadki (6) 14.05.05, 08:09 > Czym poplamiła szorty Natalia? (w N i N) Czyz ona przypadkiem nie usiadla na swiezo malowanej lawce? Pytanie: Co powstrzymalo Ide przed zafarbowaniem wlosow na kruczoczarny? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki (6) 14.05.05, 10:49 Wyobraźnia! :) wyobraziła sobie jak będzie wyglądała z tzw. odrostami W czym przejawiała się artystyczna dusza łzawiącaj w oknie Kłamczuchy? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki (6) 18.05.05, 20:57 Chyba nikt nie umie odpowiedzieć, na twoje pytanie Aura, więc ja zadaje: Jaki samochód miał Filip? Odpowiedz Link
aura.ranna Re: Zagadki (6) 18.05.05, 21:13 Zamiast pogrążać się w płaczu, przytomnie zauważyła, jak artystycznie wygląda księżyc rozmyty przez łzy :) Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki (6) 18.05.05, 21:45 Filip mial cinquecento, chyba granatowe. jakie melodyjki grał dzwonek w domu Elki? Odpowiedz Link
mrowkencja Re: Zagadki (6) 19.05.05, 09:19 > jakie melodyjki grał dzwonek w domu Elki? pamietam, ze motyw z filmu "most na rzece kwai" i "yesteday" ale chyba bylo ich wiecej (ale nie przypominam sobie zeby bylo wiecej wymienione) pytanie: Jak miala na drugie (imie) Patrycja? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 20.05.05, 11:37 Patrycja Lidia :) Jaką książkę czytała w przejściu podziemnym Terpentula? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 23.05.05, 08:17 Jaki tytuł nosiła rzeźba, ofiarowana przez mamę Żakową agentowi ubezpieczeniowemu? ;) Odpowiedz Link
mrowkencja Re: Zagadki (6) 23.05.05, 09:15 > Jaki tytuł nosiła rzeźba, ofiarowana przez mamę Żakową agentowi > ubezpieczeniowemu? ;) Fryne ("To agent. Li i jedynie. Obejrzal sobie Fryne i spiesznie odnosi.")- tylko nie pamietam czy przypadkiem nie miala jakiegos numerka Pytanie: Kto dostal propozycje pracy przy powielaniu podobizny kaczora donalda na nocniczkach? Odpowiedz Link
mafilka Re: Zagadki (6) 23.05.05, 09:25 Oczywiście Bernard :-) Imiona Bliźniaków z klasy BB? Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Zagadki (6) 23.05.05, 09:57 Marian i Marianna A jak mieli na imię siostrzeńcy Trolli ??? Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki (6) 23.05.05, 18:47 Jagienka i Walenty. Skoro jesteśmy przy Trolli... jak nazywała się wicedyrektorka szkoły, do ktorej chodziła Trolla i jaka była jej cecha charakterystyczna? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 24.05.05, 11:08 Chamska, energiczna i porywcza pani Zajęczyk. Dopiero Helmutowi udało się (całkowicie niechcący) zdetonować tę panią o lakierowanych kruczych włosach. "Tylko włosy miała jak pani Zajęczyk, okropne". Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki (6) 24.05.05, 19:09 Nie było pytania więc zadaje Kto zrobił zegar, który wisi w domu Borejków i o którym była mowa w "Tyrgrysie i Róży" Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 25.05.05, 08:15 Ela, znajoma plastyczka z Krakowa :) (zapewne realna postać, obecna w życiu Autorki) Jakie imię nosiło najmłodsze z licznego rodzeństwa Kopiec z tego samego tomu? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki (6) 25.05.05, 17:21 Pascal Kto kupił kwiaty, które miała Mila w bukiecie ślubnym? Odpowiedz Link
cutsson Re: Zagadki (6) 25.05.05, 23:15 Gizela. Pytanie: jak nazywala sie przyjaciolka Anieli z Leby? Cat Odpowiedz Link
mafilka Re: Zagadki (6) 26.05.05, 08:53 Kasia Kurkówna Kto wyjaśnił uczniom z IIe zawiłości deuteru i jaki błąd był w zadaniu z fizyki? Odpowiedz Link
m_magmali Re: Zagadki (6) 26.05.05, 10:55 fizykę tłumaczył Żaczek co do błędu - a fizyce mam tak mierne pojęcie, że nie jestem w stanie tego pamiętać...;-) jaki tytuł miał wiersz Danki, którym Cesia "bawiła" gości? Odpowiedz Link
cutsson Re: Zagadki (6) 26.05.05, 13:50 m_magmali napisała: > fizykę tłumaczył Żaczek > co do błędu - a fizyce mam tak mierne pojęcie, że nie jestem w stanie tego > pamiętać...;-) cos kojarze, ze chyba to byl problem z pisownia wartosci G (ale nie pamietam, czy bylo z malej, a mialo byc z duzej, czy na odwrot) - ale co to jest, nie wiem:P Cat Odpowiedz Link
mafilka Re: Zagadki (6) 27.05.05, 09:07 cutsson napisała: > > cos kojarze, ze chyba to byl problem z pisownia wartosci G (ale nie pamietam, > czy bylo z malej, a mialo byc z duzej, czy na odwrot) - ale co to jest, nie wiem:P > > Cat dokładnie na odwrót, a g to gęstość w fizyce o ile jeszcze dobrze pamiętam ;-) Odpowiedz Link
pattyknopfler Re: Zagadki (6) 01.06.05, 00:54 Wybaczcie ze sie czepiam okropnie, ale zdaje mi sie ze chodzilo o nazwe jednostki, a nie o nazwe wielkosci fizycznej. W zadaniu bylo G/cm3, a powinno byc g/cm3 - czyli "gram na cm3", jednostka gestosci. A gestosc z reguly oznacza sie jako greckie "ro", nie wiem jak to tu napisac, faktycznie do "g" podobne :) Juz sie nie wtracam wiecej. Pozdrowienia :) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 27.05.05, 07:46 Był to poemat "Alienacja", który potem został haniebnie sprofanowany przez Bobcia :) Kiedy Gabrysia obchodzi urodziny? Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki (6) 27.05.05, 21:08 27-go lutego! A właśnie: jakie prezenty otrzymała Gabrysia na swoje imieniny i od kogo? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki (6) 27.05.05, 23:15 Frezje od braci Lelujków, szarlotke od córek, laurkę od Ignacego Grzegorza, zmywarkę i wycieczkę w nieznane od Grzegorza , " Podręcznik brzuchomóstwa" od Taty. Gdzie Ida i Marek postanowili spędzic swoje dwa miodowe tygodnie? Kran. Odpowiedz Link
ninaaaa Re: Zagadki (6) 28.05.05, 10:18 Postanowili pojechać w góry. Kto koniecznie chciał z nimi jechać i dlaczego? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki (6) 28.05.05, 12:34 Nutria, bo uwielbiala narciasrstwo. Miala byc cichutko i w ogole nie przeszkadzac. Odpowiedz Link
epoche Re: Zagadki (6) 29.05.05, 18:01 nie było pytania, to ja zadam swoje. numer buta 3 pokoleń Borejków- Hanny, Ignacego i Idy :) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki (6) 29.05.05, 19:21 41 Jaki prezent kupiła Gizela Borejkom na Gwiazdkę? Kran. Odpowiedz Link
mafilka Re: Zagadki (6) 30.05.05, 08:39 "przebywał na kontrakcie Polservice'u w Libii", ale kim był? Człowiekiem? ;-) Skąd Jacunio ukradł popielniczkę dla Pulpy? Odpowiedz Link
mafilka Re: Zagadki (6) 30.05.05, 08:43 > Kto kupił kwiaty, które miała Mila w bukiecie ślubnym? W Pulpecji jest mowa o tzrech białych goździkach, które w ostatniej chwili nabył Ignacy... A w Kalamburce to niby Gizela miała kupić kwiaty... Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 30.05.05, 09:29 Jacunio ukradł tę popielniczkę w restauracji. Ponawiam pytanie: kiedy Gabrysia obchodzi URODZINY? Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link
mafilka Re: Zagadki (6) 30.05.05, 13:20 jamniczysko napisała: > Jacunio ukradł tę popielniczkę w restauracji. > Owszem. Tylko w jakiej? A Gabrysia urodziła się wtedy, kiedy Wergiliusz, tylko, że on w 70 roku przed naszą erą... A Patrycja obchodzi urodziny kiedy? Odpowiedz Link
cutsson Re: Zagadki (6) 30.05.05, 18:09 mafilka napisała: > > Jacunio ukradł tę popielniczkę w restauracji. > Owszem. Tylko w jakiej? Bodajze chinskiej. Cat Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 31.05.05, 14:33 Biedna Pyza studiowała astronomię, na której kiepsko jej szło... Co miała na grzebiecie Ida, gdy wyglądała jak "kolorystyczny opis gry na trąbce"? Odpowiedz Link
julus_d Re: Zagadki (6) 04.06.05, 17:40 Chyba nikt nie odpowie na twoje pytanie, dlatego ja zadaję nowe Kim byli z zawodu rodzice Fryderyka? Odpowiedz Link
kosheen4 Re: Zagadki (6) 05.06.05, 11:58 cutsson napisała: > Bodajze chinskiej. "Pod bambusem"! ale czy chińska czy wietnamska to ja nie wiem :) Odpowiedz Link
karusia4 Re: Zagadki (6) 08.06.05, 14:10 Jacunio to ten, który ukradł dla mnie popielniczkę z restauracji chińskiej "Pod bambusem" W jaką lekturę zaopatrzył się Józinek, a w jaką Ignacy Grzegorz w drodze do Gniezna na koncert? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 08.06.05, 14:43 Ignacy czytał "Odyseję", a Józinek? Komiks...? O Tin-Tinie? Odpowiedz Link
karusia4 Re: Zagadki (6) 08.06.05, 18:21 co zawierał słoik, który pochłonęła wygłodniała Idusia po otrzymaniu listu od rodzinki? Odpowiedz Link
mrowkencja Re: Zagadki (6) 08.06.05, 22:36 > co zawierał słoik, który pochłonęła wygłodniała Idusia po otrzymaniu listu od > rodzinki? najmniejszy sloik z fasolka szparagowa. Pytanie: Co o co zalozyla sie Ida z Basia? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 09.06.05, 10:01 O tort. :) A co zrobiła Ida, zanim z ciężkim sercem odstawiła słoik na półkę w spiżarni, nie mając odwagi go otworzyć? Odpowiedz Link
karusia4 Re: Zagadki (6) 09.06.05, 10:08 oblizała wieczko Jaki trunek dodał Ingacemu odwagi, żeby porwać Milę w tany na zamiejskiej potańcówce? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zagadki (6) 11.06.05, 01:47 Egri Bikaver, swojego czsu też móulubiony trunek:-))))) Z czego było wykonana szopka wigilijna u Żaków - Hajduków -Kołodziejów ? Kran Odpowiedz Link
mafilka Re: Zagadki (6) 11.06.05, 09:57 > Z czego było wykonana szopka wigilijna u Żaków - Hajduków -Kołodziejów ? w całości z piernika oczywiście;) ile zarobiła Bella w drukarni i w jakiej formie jej wypłacono? Odpowiedz Link
motyla.nogaa Re: Zagadki (6) 12.06.05, 11:50 Sto siedemdziesiąt złotych, milion siedemset na stare pieniądze. Wręczono jej jeden cały milion w starym banknocie, jedną niebieską pięćdziesięciozłotówkę i kilka nowych monet. Z czego składał się obiad, który ugotowała Bella dla taty po ostatnim dniu swojej pracy w drukarni?? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 14.07.05, 09:31 Pamiętam mgliście, że to było jakieś mięsko, befsztyki chyba... i wino, nietanie! Za to bardzo dobrze pamiętam, że podane to wszystko było na wielkich kasztanowych liściach, przykrywającyh kulawy stolik ;-) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 14.07.05, 09:57 A w tym samym tomie: z czego zrobiony był maszt łodzi, ofiarowanej przez Przeszczepa Belii na urodziny? Odpowiedz Link
mafilka Re: Zagadki (6) 14.07.05, 10:26 jamniczysko napisała: > A w tym samym tomie: z czego zrobiony był maszt łodzi, ofiarowanej przez > Przeszczepa Belii na urodziny? Ze świetlówki oczywiście... Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 14.07.05, 10:30 A jakie słowo powiedział Józinek, kiedy Ida kazała mu powtórzyć słowo "prognoza"? Odpowiedz Link
jessy3 Re: Zagadki (6) 20.07.05, 15:52 Nie znam odp. na pytanie mojej poprzedniczki, ale sama mam pytanie i liczę, że ktoś mi pomoże. Kto to powiedział i w której książce: "Wszystko idzie inaczej, niżby człowiek chciał. Odpowiedz Link
emusia Re: Zagadki (6) 20.07.05, 16:23 Ciotka fela w "idzie sierpniowej"? A może Gizela w "Kalamburce"? sama nie jestem pewna :) kto jako pierwysz uzył zwrotu 'li i jedynie?'. W jakiej sprawie ta osoba przyszła? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 21.07.05, 07:37 Odp. Emusi: Oczywiście agent ubezpieczeniowy w "Szóstej klepce". Odp. Jessy: To był chyba pan woźny, czyli późniejszy pan Broneczek Jankowiak w "Dziecku piątku". Tak mu się, poniekąd niespodziewanie dla niego samego, wymknęło w rozmowie ze zmienniczką, Panią Klimasową. Pytanie: Jaki to kwiatek niefortunny przyniosła Felicja swej przyszłej teściowej na pierwszą wizytę? Odpowiedz Link
cutsson Re: Zagadki (6) 21.07.05, 10:42 jamniczysko napisała: > Pytanie: > Jaki to kwiatek niefortunny przyniosła Felicja swej przyszłej teściowej na > pierwszą wizytę? Czy dobrze mi sie wydaje, ze fiolek? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 21.07.05, 11:02 Tak, to był fiołek alpejski. Ani biedna narzeczona, ani nawet Józef nie mieli pojęcia, że Hanna Borejko nie cierpi fiołków alpejskich. Ciekawe, dlaczego...? I pytanko kolejne: Kto zadzwonił do Hajduka, gdy gwarzył sobie z Grzesiem na dworze wśród zadymki, nie zwracając uwagi na zamarzającego Tygryska? Odpowiedz Link
donkej Re: Zagadki (6) 21.07.05, 12:31 Minister? - a jakież to melodyjki wygrywały te telefony ? ;-) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 21.07.05, 12:45 Ano, jakieś chyba mniej więcej podobne, skoro obaj panowie gorączkowo macali się po kieszeniach, próbując ustalić, u kogo dzwoni ;-) A jaki motyw grały niezaleznie od siebie komórki Robrojka i Natalii? Odpowiedz Link
emusia Re: Zagadki (6) 21.07.05, 16:34 coś mozarta chyba, ale co dokladnie to nie pamietam. Jka miały na iię wszystkie 3 córeczki Kreski? Odpowiedz Link
cutsson Re: Zagadki (6) 21.07.05, 16:50 emusia napisała: > Jka miały na iię wszystkie 3 córeczki Kreski? Kasia, Maria i Magdalena. Pytanie: komu i kto gotowal "Coq au vin"? Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Zagadki (6) 21.07.05, 17:48 Julia Tolowi w "Szóstej klepce" Jakiego koloru oczy miał Jerzy Hajduk? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 22.07.05, 07:44 Szare. Jaką gazetę czytał ukradkiem Hajduk na lekcjach Dmuchawca? Odpowiedz Link
cutsson Re: Zagadki (6) 22.07.05, 11:24 jamniczysko napisała: > Jaką gazetę czytał ukradkiem Hajduk na lekcjach Dmuchawca? "Przeglad Sportowy". Co Natalia zrobila z lubianka po truskawkach zakupionych przez Tunia? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 22.07.05, 11:32 Rzuciła na ziemię i podeptała, obryzgując krwawą posoką dół białej sukienki. Co zgubiła Natalia na plaży, na której w noc świętojańską nocowała w namiocie z Tygrysem i Różą? Odpowiedz Link
magda_b Re: Zagadki (6) 22.07.05, 14:38 spinkę w kształcie (pół)księżyca bodajże Jakie wafaleki dała na osłodę(poskasowaniu sporej sumki za mleko) chciwa kobiecina Pyzie i Tygrysowi? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 22.07.05, 15:04 Bodajże czekoladowe, owinięte w piękne a brzemienne w skutki sreberko. Odpowiedz Link
emusia Re: Zagadki (6) 23.07.05, 00:04 a pytanko? to moze ja :) jak zamierzala spedzic sylwestra Laura w "jezyku trolli" (zanim wpadła na pomysł by pójśc z Józinkiem do trolli)? Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki (6) 23.07.05, 16:53 Na gadu-gadu! Pytanie: gdzie i w jakim charakterze pracowała ciocia Wiesia? Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Zagadki (6) 24.07.05, 13:22 Mała poprawka: truskawki Natalia wyrzuciła z łubianki i podeptała, a pustą łubiankę cisnęła w odmęty stawku Sołackiego:))) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 25.07.05, 07:38 Oczywiście! To ja odpowiem Monice: Ciocia Wiesia pracowała jako retuszer w dziale rotograwiury ;-) I pytanie: Kto zmył naczynia po imieninowym obiedzie Gabrieli? Odpowiedz Link
aberg1 Re: Zagadki (6) 25.07.05, 11:37 Wściekły Grzegorz (w czasie, gdy Gaba rozmawiała z Bernardem). Jaką ksywę miał chłopak babci Borejko z czasów studiów (zanim poznała bliżej Ignacego)? Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Zagadki (6) 25.07.05, 12:03 Zmysław:))) na imię miał Zbysław. Jeszcze mówiła na niego "Kot". Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 25.07.05, 12:30 W jakiej roli występowała Mila w studenckim teatrze? Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki (6) 25.07.05, 16:37 W roli jadowitej, zbzikowanej staruszki, ktora siedzi w kącie i złośliwie komentuje rzeczyiwstość. Co robiła ciotka Fela, kiedy odwiedziła ją w domu Ida? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 26.07.05, 07:22 Smażyła konfitury z wiśni, a jako produkt uboczny powstawały drożdżowe bułeczki z wiśniami. Skąd mama Borejko wzięła haft richelieu do ozdobienia białej sukienki dla Idy? Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki (6) 26.07.05, 14:09 Wypruła go ze swojej wyprawowej pościeli. W jakie święto urodziła się Aurelia? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 26.07.05, 14:21 W samiutką Wielkanoc! (a nie w żaden piątek) Do czyjej miny przyrównała minę Aurelii pani Monika, konkubina (!!!) jej ojca? Odpowiedz Link
emusia Re: Zagadki (6) 26.07.05, 15:14 do miny postnego śledzia. jakie pytanie zadawały przechodniom pyza i tygrys w 'imieninach' ? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 26.07.05, 15:35 CO by zrobili, gdyby się okazało, że ich bliźni to homo sapiens? Jakie zasłony zaplanowała Gabrysia do pokoju dziewczynek w "Imieninach"? Odpowiedz Link
monikate Re: Zagadki (6) 26.07.05, 17:31 Żółte jak miód w fioletową kratkę. Gdzie w ostatnich latach swojego życia mieszkała Gizela? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 27.07.05, 07:44 W Miłosławiu. Jakie imiona nosili rodzice Mili? Odpowiedz Link
mrowkencja Re: Zagadki (6) 27.07.05, 09:05 > Jakie imiona nosili rodzice Mili? Zuzanna i Władysław To może też imienne: Jak miała na imię siostra Robrojka? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 27.07.05, 09:09 Agnieszka? Nie jestem pewna... A jak miała na imię matka Przeszczepa? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Zagadki (6) 27.07.05, 09:42 No, to może znów zagadnę: Co przygotowała sobie 18-letnia Gizela na sylwestrową samotną kolację? Odpowiedz Link
aberg1 Re: Zagadki (6) 27.07.05, 12:16 O przepraszam, pomylilo mi sie:) Gizela jadla mięsne "rozmaitości" Odpowiedz Link