k_linka 10.12.05, 19:41 Slucham sobie dzis Topu Wszechczasow Marka Niedzwiedzkiego, a tu on... "Ja sie nie boje braci Rojek"... Czyzby wielbiciel Musierowicz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_ta_tola Re: dzis w radiu... 10.12.05, 19:45 ja się nie boję braci Rojek to tekst Gałczyńskiego, wykorzystany w latach 70- tych w kabarecie Olgi Lipińskiej Odpowiedz Link
k_linka Re: dzis w radiu... 10.12.05, 20:02 Wiem ze nie Ignacy wymyslil tylko strawestowal - ale moze Marek N. tez dziala na naszym forum.... :) Odpowiedz Link
to_ta_tola Re: dzis w radiu... 10.12.05, 20:08 raczej podejrzewam Niedźwiedzia o znajomość kabareciku pani Lipińskiej :) Odpowiedz Link
jottka nieno 10.12.05, 20:18 nie popadaj w paranoje, przez lipińską owszem, ale i niezależnie od niej wiersz, a raczej fraza gałczyńskiego jest i była dość powszechnie znana, a niedźwiedzki człowiek obyty i wykształcony:) Odpowiedz Link
aasiek Re: nieno 10.12.05, 21:07 Poza tym mogło to być powiedziane przy okazji piosenki Myslovitz, a wokalista to nie kto inny, a Artur Rojek :) Odpowiedz Link