klaudziol111 01.08.06, 13:10 Ze starszych to Pyziak. Ma w sobie coś intrygującego. Z takich średniego wieku to Przeszczep - bardzo romantyczny :) (bombowy facet heh) Z tych najmłodszych to Józinek (zresztą w moim wieku:}) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nighthrill Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 14:54 Za Pyziakiem nigdy nie przepadałam, wydawał mi się nadęty. I te jego frazesy wygłaszane, by poderwać pół drużyny juniorek... Przeszczep to użalający się nad sobą młodzian, którego podobno krzywdzi świat - żadnej inwencji, entuzjazmu, tylko mrok i depresja. Nie lubię, nie lubię. A kogo lubię? Najbliższy ideałowi jest Baltona - facet, który ma zainteresowania, który coś robi, któremu się chce. Wyprowadza się z domu, zakłada własny interes, decyduje o sobie. Podobny wydaje się Tomek, ale jego energia i decydowanie o sobie są w większośći deklaartywne. Odpowiedz Link
ankq74 Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 11:26 nighthrill napisała: > Przeszczep to użalający się nad sobą młodzian, którego podobno krzywdzi świat - > żadnej inwencji, entuzjazmu, tylko mrok i depresja. Nie lubię, nie lubię. No tak - wszyscy/wszystkie ;-) kochamy supermanów. Ja lubie CR właśnie ze względu na Przeszczepa - może dlatego że jakoś się w nim odnajduję/odnajdywałam. Są tacy ludzie dla których tylko "mrok i depresja", którzy głupio kręcą się wokół własnego pępka - a ta częśc Jeżyciady pokazuje że i dla nich jest szansa na poukładanie sobie życia - "słabszy, nie znaczy gorszy" Odpowiedz Link
deina_kmf Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 15:16 Hajduk w młodości. Uparty, konsekwentny, niebywale inteligentny, z pasją, a jednocześnie - wrażliwy. Baltona, co podsumowuje się w cytacie "mam minę błazna i wariata, ale potrzebuję powagi i prawdy". Robrojek, i to zarówno jako młodzieniec, jak i w średnim wieku (tylko ten wąs!) - zawsze było mi ogromnie przykro, że doznał w życiu tyle bólu, że wciaż musiał znajdować siłę na to, by od nowa się podnosić, a jego córka nawet tego nie dostrzega...Przeszczep i Pyziak też zawsze mnie irytowali, podobnie zresztą jak Krzysio, Klaudiusz czy Pawełek. Przy okazji, w ogóle zawsze irytował mnie ten sposób zdrabniania imion. Zawsze mnie to denerwowało też u Chmielewskiej. Pawełek zamiast Paweł, Krzysio zamiast chociażby Krzysiek, Waldzio, Waldeczek, Walduś - dlaczego nie Waldek... Odpowiedz Link
zielloniutka Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 15:52 lubie mężczyzn silnych, odpowiedzialnych i zaradnych. takich typów raczej w Jeżycjadzie nie ma... może Robrojek? artstyczne miągwy, jak przeszczep czy Bernard absolutnie odpadają:D Odpowiedz Link
ready4freddy Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 21:31 eee tam, u Chmielewskiej pasuje - Lesio to musi byc Lesio i juz :) a Pawelek to tylko brat Janeczki, niewielu innych jest zdrabnianych (Witek-morderca w odroznieniu od Witolda z tej samej pracowni, i szlus). a co do tych MESKICH gierojow Jezycjady.. to sie nie znam, wiec siedze cicho :) a zreszta, co mi tam, pojde na calosc: Ignaatz van der Boreiko, niech go Latajacy Holender swisnie :) z poczatku wydawal mi sie kul ziomem, ze tak to ujme. ale potem odkrylem jego pierdolowatosc i zaczal mnie wielce draznic. Maciek sprawia wrazenie fajnego goscia, przynajmniej w Opium, nie wiem jak potem. podkreslam: sprawia :) Odpowiedz Link
ready4freddy Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 21:33 a tera bez zartow: no Helmut przeciez! bardzo fajny gosc. Odpowiedz Link
deina_kmf Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 01:15 Lesio to się zgodzę, ale mówię ogólnie o imionach, nie tylko męskich. Martusia, Tereska, Janeczka, Wiesio, Zygmuś, Stefanek...dobrze że nigdzie się nie pojawił Robinek, bo to byłaby ta ostatnia kropla;) Odpowiedz Link
ready4freddy Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 23:08 albo pan Karolek i Malwinka... co mi przypomina, ze tam byla przecie Justynka :) sie tak jakos zrymowalo. Odpowiedz Link
deina_kmf Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 03.08.06, 03:20 Gaci nie wspominamy, bo Gacia się sama mianem takim obdarzyła w dzieciństwie, ale w sumie, to trochę jej współczuję - to się nazywa widmo błędów ciągnące się przez lata... a z Józinka ktoś pozytywny wyrośnie, faktycznie. Chociaż zapewne ciężki partner dla kobiety, która poczuwa się do zapytywania co chwila "o czym myślisz?" Odpowiedz Link
mmaupa Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 21:21 Hajduk i Dambo. No i Jozinek, tylko niech jeszcze troche podrosnie. Odpowiedz Link
asiunia311 Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 21:49 Niezmiennie Baltona ( z karminowe włosięta i ten błysk w oczkach;-)) i Tomcio Kowalik. Scena końcowa NOELKI zawsze mnie powala na kolana,, nie wiem dlaczego ;-))) Pyziak miał w sobie to coś, może to stalowe spojrzenie, ale "dzisiejszy" Pyziak nijak się ma do tego z przeszości... Niestety... Ach!!! Zapomniałabym o Filipku - ale tylko z NUTRII I NERWUSA. Tylko tam mnie ujął. W CÓRCE... natomiast mnie zraził... Natomiast wiem, kto mnie niezmiennie irytuje - wredny Ignacy Grzegorz i jego protoplasta o tym samy wdzięcznym skądinąd imieniu;-))) Odpowiedz Link
aasiek Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 11:43 Baltona i Hajduk. Tomek. Chyba coś dobrego z Józinka będzie. Odpowiedz Link
liliaweneda Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 17:15 nie mam jednego tylko paru: lubię Damba, Tomka, Baltonę, Marka i Józinka. Odpowiedz Link
malamadre Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 19:46 Zdecydowanie Marek i Józinek! Na dalszych miejscach Hajduk, Baltona, Piotr Ogorzałka, Wolfi. I Szymon Rojek zapowiada się dobrze :-) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 03.08.06, 01:31 Baltona... oooooooooooo Tomcio- tez cudny, przypomina mojego ukochanego :) Dambo- to samo :) Nerwus (ale z "Nutrii")- uwielbialam go pare lat temu- mialam wtedy mroczne jazdy :) Hajduk- fajny gosc, bardzo go lubie :) Odpowiedz Link
amalanka Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 12.08.06, 23:03 BALTONA, to jest Florian Górski. Odpowiedz Link
meme84 Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 28.08.06, 00:37 Baltona, Florian, Bobcio - li i jedynie, uwielbiam go po prostu! A juz jak w Pulpecji nad jeziorem podchodzi do Pulpy i ja przytula tak mocno mocno do siebie to zawsze rycze. A w przyszlosci rzeczywiscie, pewnie Jozinek okaze sie calkiem w porzadku. Odpowiedz Link
kasztannova Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 28.08.06, 21:41 A ja będę poniekąd Outsiderką /o ile się to tak pisze/. Ja lubię Bernarda. Wolę człowieka z bujną fantazją, z którym nie jest nudno niż Mareczka Pałysa, który zasypia z makaronem w ustach, gdyż cierpi na chroniczne niedospanie, wolę Bernarda nawet od Grzesia - kura domowego bez charakteru, no i 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 razy wolę go też od Ignacego Borejko, wiecznego niemowlęcia Mili Borejko /Boże co też ona w nim widziała???/. Lubię Bernarda nawet kiedy dostaje w nos i jest rozmemłany psychicznie, lubię jego rozmowy z Pierogiem, jego bezpośredniość. Oboje z Anielką tworzą świetną parę w Brulionie. Szkoda, że MM niszczy to trochę dalej i Bernard snuje się sam i jest bardziej sam /nie wiem jak po Kalamburce bo dalej nie czytałam/. Lubię jeszcze Tomka Kowalika. No i żal mi że już nie wspomina się o moim ulubionym Cyrylu /oczywiście mógłby być moim dziadkiem/ ale uwielbiam Cyryjka !!! Ucieszyło by mnie gdyby z Terpentulą kontynuowali znajomość, a może ślub na starość i odrobina szczęścia pod koniec życia? Chwilowo tyle Odpowiedz Link