Dodaj do ulubionych

Wasz ulubiony MĘSKI bohater

01.08.06, 13:10
Ze starszych to Pyziak. Ma w sobie coś intrygującego.
Z takich średniego wieku to Przeszczep - bardzo romantyczny :) (bombowy facet
heh)
Z tych najmłodszych to Józinek (zresztą w moim wieku:})
Obserwuj wątek
    • nighthrill Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 14:54
      Za Pyziakiem nigdy nie przepadałam, wydawał mi się nadęty. I te jego frazesy
      wygłaszane, by poderwać pół drużyny juniorek...
      Przeszczep to użalający się nad sobą młodzian, którego podobno krzywdzi świat -
      żadnej inwencji, entuzjazmu, tylko mrok i depresja. Nie lubię, nie lubię.

A kogo lubię? Najbliższy ideałowi jest Baltona - facet, który ma
      zainteresowania, który coś robi, któremu się chce. Wyprowadza się z domu,
      zakłada własny interes, decyduje o sobie. Podobny wydaje się Tomek, ale jego
      energia i decydowanie o sobie są w większośći deklaartywne.
      • ankq74 Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 11:26
        nighthrill napisała:

> Przeszczep to użalający się nad sobą młodzian, którego podobno krzywdzi
        świat -
        > żadnej inwencji, entuzjazmu, tylko mrok i depresja. Nie lubię, nie lubię.

No tak - wszyscy/wszystkie ;-) kochamy supermanów.
        Ja lubie CR właśnie ze względu na Przeszczepa - może dlatego że jakoś się w nim
        odnajduję/odnajdywałam. Są tacy ludzie dla których tylko "mrok i depresja",
        którzy głupio kręcą się wokół własnego pępka - a ta częśc Jeżyciady pokazuje że
        i dla nich jest szansa na poukładanie sobie życia - "słabszy, nie znaczy gorszy"
    • deina_kmf Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 15:16
      Hajduk w młodości. Uparty, konsekwentny, niebywale inteligentny, z pasją, a
      jednocześnie - wrażliwy. Baltona, co podsumowuje się w cytacie "mam minę błazna
      i wariata, ale potrzebuję powagi i prawdy". Robrojek, i to zarówno jako
      młodzieniec, jak i w średnim wieku (tylko ten wąs!) - zawsze było mi ogromnie
      przykro, że doznał w życiu tyle bólu, że wciaż musiał znajdować siłę na to, by
      od nowa się podnosić, a jego córka nawet tego nie dostrzega...Przeszczep i
      Pyziak też zawsze mnie irytowali, podobnie zresztą jak Krzysio, Klaudiusz czy
      Pawełek. Przy okazji, w ogóle zawsze irytował mnie ten sposób zdrabniania imion.
      Zawsze mnie to denerwowało też u Chmielewskiej. Pawełek zamiast Paweł, Krzysio
      zamiast chociażby Krzysiek, Waldzio, Waldeczek, Walduś - dlaczego nie Waldek...
      • zielloniutka Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 15:52
        lubie mężczyzn silnych, odpowiedzialnych i zaradnych. takich typów raczej w
        Jeżycjadzie nie ma... może Robrojek? artstyczne miągwy, jak przeszczep czy
        Bernard absolutnie odpadają:D
      • ready4freddy Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 21:31
        eee tam, u Chmielewskiej pasuje - Lesio to musi byc Lesio i juz :) a Pawelek to
        tylko brat Janeczki, niewielu innych jest zdrabnianych (Witek-morderca w
        odroznieniu od Witolda z tej samej pracowni, i szlus). a co do tych MESKICH
        gierojow Jezycjady.. to sie nie znam, wiec siedze cicho :) a zreszta, co mi tam,
        pojde na calosc: Ignaatz van der Boreiko, niech go Latajacy Holender swisnie :)
        z poczatku wydawal mi sie kul ziomem, ze tak to ujme. ale potem odkrylem jego
        pierdolowatosc i zaczal mnie wielce draznic. Maciek sprawia wrazenie fajnego
        goscia, przynajmniej w Opium, nie wiem jak potem. podkreslam: sprawia :)
        • ready4freddy Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 21:33
          a tera bez zartow: no Helmut przeciez! bardzo fajny gosc.
        • deina_kmf Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 01:15
          Lesio to się zgodzę, ale mówię ogólnie o imionach, nie tylko męskich. Martusia,
          Tereska, Janeczka, Wiesio, Zygmuś, Stefanek...dobrze że nigdzie się nie pojawił
          Robinek, bo to byłaby ta ostatnia kropla;)
          • the_dzidka Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 17:33
            Albo Diabełek ;)
            • ready4freddy Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 23:08
              albo pan Karolek i Malwinka... co mi przypomina, ze tam byla przecie Justynka :)
              sie tak jakos zrymowalo.
              • deina_kmf Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 03.08.06, 03:20
                Gaci nie wspominamy, bo Gacia się sama mianem takim obdarzyła w dzieciństwie,
                ale w sumie, to trochę jej współczuję - to się nazywa widmo błędów ciągnące się
                przez lata...

a z Józinka ktoś pozytywny wyrośnie, faktycznie. Chociaż zapewne ciężki partner
                dla kobiety, która poczuwa się do zapytywania co chwila "o czym myślisz?"
    • mmaupa Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 21:21
      Hajduk i Dambo. No i Jozinek, tylko niech jeszcze troche podrosnie.
    • asiunia311 Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 01.08.06, 21:49
      Niezmiennie Baltona ( z karminowe włosięta i ten błysk w oczkach;-)) i Tomcio
      Kowalik. Scena końcowa NOELKI zawsze mnie powala na kolana,, nie wiem dlaczego
      ;-))) Pyziak miał w sobie to coś, może to stalowe spojrzenie, ale "dzisiejszy"
      Pyziak nijak się ma do tego z przeszości... Niestety... Ach!!! Zapomniałabym o
      Filipku - ale tylko z NUTRII I NERWUSA. Tylko tam mnie ujął. W CÓRCE...
      natomiast mnie zraził...

Natomiast wiem, kto mnie niezmiennie irytuje - wredny Ignacy Grzegorz i jego
      protoplasta o tym samy wdzięcznym skądinąd imieniu;-)))
      • aasiek Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 11:43
        Baltona i Hajduk. Tomek.
        Chyba coś dobrego z Józinka będzie.
        • liliaweneda Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 17:15
          nie mam jednego tylko paru: lubię Damba, Tomka, Baltonę, Marka i Józinka.
          • malamadre Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 19:46
            Zdecydowanie Marek i Józinek!
            Na dalszych miejscach Hajduk, Baltona, Piotr Ogorzałka, Wolfi. I Szymon Rojek zapowiada się dobrze :-)
    • liliaweneda Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 02.08.06, 20:14
      zapomnialam o Wolfim
    • klymenystra Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 03.08.06, 01:31
      Baltona... oooooooooooo
      Tomcio- tez cudny, przypomina mojego ukochanego :)
      Dambo- to samo :)
      Nerwus (ale z "Nutrii")- uwielbialam go pare lat temu- mialam wtedy mroczne jazdy :)
      Hajduk- fajny gosc, bardzo go lubie :)
    • amalanka Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 12.08.06, 23:03
      BALTONA, to jest Florian Górski.
      • meme84 Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 28.08.06, 00:37
        Baltona, Florian, Bobcio - li i jedynie, uwielbiam go po prostu! A juz jak w
        Pulpecji nad jeziorem podchodzi do Pulpy i ja przytula tak mocno mocno do siebie
        to zawsze rycze.

A w przyszlosci rzeczywiscie, pewnie Jozinek okaze sie calkiem w porzadku.
    • kasztannova Re: Wasz ulubiony MĘSKI bohater 28.08.06, 21:41
      A ja będę poniekąd Outsiderką /o ile się to tak pisze/.
      Ja lubię Bernarda. Wolę człowieka z bujną fantazją, z którym nie jest nudno niż
      Mareczka Pałysa, który zasypia z makaronem w ustach, gdyż cierpi na chroniczne
      niedospanie, wolę Bernarda nawet od Grzesia - kura domowego bez charakteru, no
      i 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      razy wolę go też od Ignacego Borejko, wiecznego niemowlęcia Mili Borejko /Boże
      co też ona w nim widziała???/.
      Lubię Bernarda nawet kiedy dostaje w nos i jest rozmemłany psychicznie, lubię
      jego rozmowy z Pierogiem, jego bezpośredniość. Oboje z Anielką tworzą świetną
      parę w Brulionie. Szkoda, że MM niszczy to trochę dalej i Bernard snuje się sam
      i jest bardziej sam /nie wiem jak po Kalamburce bo dalej nie czytałam/.
      Lubię jeszcze Tomka Kowalika.
      No i żal mi że już nie wspomina się o moim ulubionym Cyrylu /oczywiście mógłby
      być moim dziadkiem/ ale uwielbiam Cyryjka !!! Ucieszyło by mnie gdyby z
      Terpentulą kontynuowali znajomość, a może ślub na starość i odrobina szczęścia
      pod koniec życia?
      Chwilowo tyle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka