Dodaj do ulubionych

Sprężyna

20.09.06, 15:49
...taki oto tytuł będzie nosiła kolejna część Jeżycjady (mam nadzieję, że nie
powtarzam podanej już na forum informacji)

Nie napisano, kiedy mamy się jej spodziewać, ale jest 'w przygotowaniu'.
Obserwuj wątek
    • ninaaaa Re: Sprężyna 20.09.06, 16:25
      Toż to tytuł prawdziwie abstrakcyjny. Chyba że będzie to ksywa jakiejś
      bohaterki:-)
      • myself-m Re: Sprężyna 20.09.06, 18:16
        Łucji? ;>
        • supervixen Re: Sprężyna 20.09.06, 19:57
          Coś w tym jest... ale wolałabym, żeby to się nie sprawdziło;) Nawet gdyby akcja
          się rozgrywała w 2006, to Łusia będzie miała 8 lat, a ja bym chciała trochę
          odpocząć od dziecięcej narracji. Choć Łusię bardzo lubię:)

Może to jednak będzie coś metaforycznego?:) Może będzie zasada sprężyny, jak
          zasada szwungszajby:D
          • myself-m Re: Sprężyna 20.09.06, 20:12
            supervixen napisała:

> Coś w tym jest... ale wolałabym, żeby to się nie sprawdziło;) Nawet gdyby akcja
            >
            > się rozgrywała w 2006, to Łusia będzie miała 8 lat, a ja bym chciała trochę
            > odpocząć od dziecięcej narracji.

No, ja też właściwie. Choć u pani MM nawet sześcioletnie dzieci wypadają raczej
            dojrzale ;)
            Ach, juz bym sobie Was poczytała o Polewce :) I pogadała może nawet czasem też ;)
    • jo-asiunka Re: Sprężyna 21.09.06, 10:05
      A skąd o tym wiadomo?
      • szprota Re: Sprężyna 21.09.06, 10:56
        pewnie na winiecie Czarnej Polewki jest zapowiedź :)
        • iwoniaw Re: Sprężyna 22.09.06, 22:23
          NO jest, wszelako bez obrazka, toteż spekulować trudniej...
    • supervixen Re: Sprężyna 22.09.06, 22:35
      A, i czy ja dobrze rozumiem z tyłu okładki, że Silva Rerum to już na Gwiazdkę
      wyjdzie?
      • szprota Re: Sprężyna 23.09.06, 01:23
        nie wiem, czy dobrze, ale też tak wywnioskowałam. ale dziś mam marne pojęcie o
        swoim intelekcie, nie wywęszywszy w CP pastiszu, więc się tym nie sugeruj ;)
        • the_dzidka Re: Sprężyna 23.09.06, 09:51
          Szprota, ja tam WCALE nie jestem przekonana,że to pastisz. Więc się nie martw.
          • szprota zauważyłam 23.09.06, 12:56
            jeśli to nie pastisz, to może przekora. "zarzucają mi to i tamto, nie podoba im
            się w bohaterach owo i siamto, a chała, właśnie będziecie to mieli, i tak mnie
            przeczytacie".
            ale nie wiem, czy nie przypisuję M.M. zbyt niskich pobudek. skrojonych, że tak
            powiem, na mój wzrost ;)
            • ready4freddy Re: zauważyłam 24.09.06, 00:34
              po raz kolejny wypowiem sie z mojej ulubionej pozycji, tj. slepego dyskutujacego
              o kolorach :) ja nie wierze w teorie pastiszowo-parodystyczna. rzecz jasna kiedy
              przeczytam CP, moze sie okazac, ze sie grubo mylilem, ale poki co.. ten pastisz
              i parodia musialby sie zaczynac juz od "Imienin" chyba, idac tym tropem. bo z
              tego co zauwazylem, to od tego momentu zaczynaja sie elementy powszechnie (dobre
              to: powszechnie ;) krytykowane. mialbymz racje?
      • anetunia1 Re: Sprężyna 23.09.06, 17:55
        Dzisiaj Małgorzata Musierowicz podpisywała książki w centrum M1 w Poznaniu.
        Dowiedziałam się, że "Sprężyna" ma się ukazać w marcu, kwietniu przyszłego
        roku, a "Silva Rerum" owszem w grudniu ale też przyszłego roku.
        • szprota Re: Sprężyna 23.09.06, 18:14
          będę realistką i od razu obstawię wakacje jako optymistyczną wersję dla "Sprężyny"
          :)
          • jedynataka Re: Sprężyna 23.09.06, 19:44
            realistycznie obstawiam na za rok
            • the_dzidka Re: Sprężyna 23.09.06, 20:39
              Oj, widzę, że nie możecie darować MM jej czasoobsuwów z poprzednimi
              powieściami :)
    • deser_t Re: Sprężyna 24.09.06, 09:04
      Miech to będzie nawet grudzień przyszłego roku dla Sprężyny - ja wolę poczekać,
      zamiast szybko mieć takie coś jak Czarna Polewka...
      • jedynataka Re: Sprężyna 24.09.06, 12:28
        Zgadzam się, niech książka będzie wypieszczona, my jesteśly wierne fanki,
        dłuuugo możemy czekać. alke wolałabym, żeby zamiast przesuwać te terminy podać
        jednen w miarę daleki i w miarę wiarygodny.
        • strawberryfields Re: Sprężyna 28.09.06, 12:39
          Jak dla mnie pastisz zaczął sie po Kalamburce. Od Jezyka Trolli w dół czyta sie
          jak fan fiction.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka