Dodaj do ulubionych

Nocne fantazje Borejków i reszty

01.10.06, 12:31
Tak sobie przeczytałem ostatnio artykuł w którym MM mówiła że w jej książkach
nie będzie nigdy seksu. Oczywiście jest to dobre z dwóch powodów. Te książki
czytają tez małoletni wiec przynajmniej nikt nie oskarży MM o demoralizacje
młodocianych przez wyuzdane opisy stosunków cielesnych miedzy poszczególnymi
bohaterami. No i po 2 czytelnik/ czytelniczka sam/sama może puścić swoje
fantazje i pomyśleć jak bohaterowie wzajemnie konsumują swój związek. I tak
ogólnie rzecz biorąc poszczególnych bohaterów podzieliłem na 3 grupy:
1.Namiętne pary. To te które wydaje mi się ze mogły by seks zamienić w cos
pięknego i ze maja dużo pomysłów jak urozmaica to i owo. Są zmysłowi i
szaleni. I tak wydaje mi się ze do tej grupy zaliczyłbym Laurę(choć nie wiem
czy już jest po czy dopiero przed),Pulpecję z Baltoną ,Idę, Cesie z Hajdukiem,
Ele i Tomka i Kreskę i Macka
2.Pary bez ognia fantazji w sobie. Czyli pary które mimo usilnych prób nie
mogę sobie wyobrazić w łóżku a już na pewno żeby miały pomysły na szalona noc.
Tu przede wszystkim Pyza i Frycek którzy chyba robią to tylko na szybcika bo
czas goni a dziecko trzeba mieć a także Gabi i Grzegorz który chyba cudem
spłodzili Ignacego bo przecież Gabi ciągle zalatana, zmęczona i spracowana a
Grzegorz od Komputera to się tylko odrywa na posiłki a ja juz jest w łóżku to
tez czyta gazety o komputerach.
3.Pary gdzie jedna osoba ma fantazje a druga już nie. I tak prym wiodą tu moim
zdaniem Aniella która na pewno ze względu na swoja fantazje artystyczna nie
jedno do głowy przyszło i Bernard którego szanuje i który tez jest artysta
ale jakoś przy anieli w jednym łóżku nie umiem sobie go wyobrazić No
Natalia z Rojkiem. Z facetem starszym o 30 lat to już chyba za dużo nie da się
zrobić:)
To jest moja opinia a wy jak sadzicie. Może dopiszecie kogoś do tych grup a
może macie swoje typy.
Obserwuj wątek
    • lambaluna Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 12:41
      robert jest starszy od natalii o 10 lat!!! a nie o 30... poza tym mój facet jest
      straszy o 25 ode mnie i powiem ci że żaden młody nie może się z nim równać...
      • poliglo Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 04.04.07, 22:25
        a ja bym nawet rzekła, że Rojek jest tylko 8 lat starszy od Nutrii, bo w KK to
        Gaba miała lat 17 a Rojek 15, też na okładce JT jest tak napisane.
        Robrojek-dzieciorobek po prostu bardzo szybko przeszedł inicjację seksualną i
        małżeńską, więc dlatego mamy wrażenie, że życie już za nim i jest już prawie
        staruszkiem. Ale tak nie jest.
    • the_dzidka Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 12:44
      Ooo, co do Anieli i Bernarda, to się zdecydowanie nie zgodzę. Cos ten związek
      musi cementować :)
      Po drugie - co Ty pleciesz, że Robrojek jest starszy od natalii o 30 lat?! Tam
      jest różnica najwyęj 10-12 lat, pamiętaj, że w KK 17-letni Robrojek opowiadał
      siedmioletniej Nutrii bajkę o czterech żabach.
      Co do nich - ja uważam, że maja udane pożycie, takie spokojne i pełne czułości.
      Co do twojej klasyfikacji - zgrzyta mi podział na pary wg namiętności.
      Namiętność nie jest wartością constans. Nie zawsze seks musi być szalony, dziki
      i wyuzdany, a przecież to, że ja nie zawsze mam ochotę na łóżkowe szaleństwo
      nie musi oznaczać, że nie jestem namiętna i nie mam wyobraźni. Tak samo np.
      Aniela - raz popada w szpony nieokiełznanej żądzy (wobec Bernarda, chle chłe) i
      urządza mu niezapomnianą noc lateksową, a innym razem jest zmęczona i boli ją
      głowa, więc woli... no, inaczej, sokoniej, czulej, pieszczotliwiej. Zresztą co
      ja tu będę tłumaczyć :)
      • kormoran7 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 13:05
        O faktycznie gafę strzeliłem z tym Rojkiem. Nie wiem skąd mi się ta 30 wzięła:)
        Sorry za pomyłkę. A w sumie to wycofuje się z jakiekolwiek klasyfikacji Natalii
        i Rojka bo w sumie ja Jeżycjade zostawiłem na etapie gdzie on ja zdobywał wiec
        w sumie nie wiem jak to tam jest w ich małżeństwie.

Wiadomo ze nie każdej nocy się kocha jak szaleni ale ja po prostu tak sobie
        pofantazjowałem kto może choć zdobyć się na odrobinę fantazji choć kilka razy w
        ciągu miesiąca. Wdzisiejszych czasach gdzie na pierwszym miejscu jest praca i
        na seks nie ma czasu takie osoby z fantazja są bardzo pożądane. Żeby choć noc
        różniła się o d szarej rzeczywistości dnia. A jeśli pisze ze ktoś wydaje mi
        zimny to tylko moja ocena a przeciez ktoś może myslec ze Grzegorz to namiętny
        mężczyzna dający niezapomniane wrażenia Gabrysi.
        • laura-gomez Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 15:32
          co do Laury i Wolfiego, to oni jeszcze tego nie robili, o czym inforumuje ta
          pierwsza swą siostrę.. no chyba, że kłamała
          • prezerwator2 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 20:39
            laura-gomez napisała:

> co do Laury i Wolfiego, to oni jeszcze tego nie robili, o czym inforumuje ta
            > pierwsza swą siostrę.. no chyba, że kłamała

Ale Wolfi wspomina coś o wyczynach na studniówce, a z autopsji wiem, co się
            wtedy działo :P :P :P
            • mankencja Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 21:18
              ale Laury jeszcze wtedy nie znał
              • prezerwator2 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 21:44
                mankencja napisała:

> ale Laury jeszcze wtedy nie znał

ale do pierwszej grupy bezapelacyjnie zaliczam:)
            • zieleniack Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 00:29
              ja to odebralam raczej, ze sie na tej studiowce chlali na umór->Wolfi nie
              wyjasnia, co sie wtedy dzialo, ale:
              a)na wiekszosci studiowek mlodziez od dziesiatek lat chleje;P nie tylko
              mlodziez, nauczyciele tez
              b)jak ktos w innym temacie wspominał, u Borejków raczej sie nie pije;P wiec
              jakby wygladal Wolfi w oczach Laury, gdyby sie okazalo, ze schlal sie tak, ze
              lezal zarzygany pod stolem, po drodze obrzygal kogos i jeszcze trafil w lapy
              dyrekcji? ;)))))
              moze nie o to chodzilo MM, ale ja to tak zobaczylam po przeczytaniu fragmentu z
              CP;)
        • lambaluna Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 18:24
          na szczęście nie dla wszystkich "na pierwszym miejscy jest praca"
      • berek_76 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 22:17
        Dzidka, Ty mądra baba jesteś :D Właśnie tak sobie pomyślałam, że mnie w ogóle to
        kryterium namiętnościowe nie pasuje. Są w końcu ludzie, którzy bardziej od
        dzikich wyczynów cenią sobie w seksie po prostu czułośc, poczucie bliskości...
        Zwłaszcza, że na dzikiej namiętności długo się nie pociągnie (w końcu zdrówko
        zacznie z wiekiem szwankowac ;) ), a ta cała reszta może sobie trwac i trwac. :)

-----------------------
        Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005)
        • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 23:20
          no sa tacy ludzie, sa :) i, pozostajac w klimacie watku i "z kamera wsrod
          Borejkow" stwierdzam autorytatywnie, ze pary Pulpa-Baltona z pewnoscia to
          dotyczy. Nutrii pewnie tez, co do Idy to juz nie wiem - tzn. z pewnoscia "to"
          lubia, ale wygladaja mi bardziej na goracych zwolennikow "dzikich wyczynow" - o
          ile akurat nie spia po dyzurach ;))) natomiast sw. Gabriela Poznanska jest dla
          mnie postacia aseksualna, jak, dajmy na to, robot :)
          • zieleniack Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 00:32
            ja sie w ogole zastanawialam, jak Gaba i Grzes to robili w domu tak pelnym
            ludzi, a szczegolnie biegajacych wszedzie, domagajacych sie uwagi
            Pyziakówien... ze tez nie wbiegly im do sypialni O_O' albo ktokolwiek inny, kto
            akurat Gaby potrzebowal w jakims czysto domowym celu 'podnies-pomoz-pozamiataj'
    • biljana Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 22:19
      kormoran strasznie mlody chyba jeszcze jestes, ze takie klasyfikacje
      wprowadzasz:)))))
      • ginestra Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 23:07
        Mozna sobie roznie wyobrazac "bliskie spotkania trzeciego stopnia" naszych
        bohaterow, ale moim zdaniem prawdziwie nie fair ze strony pani MM jest to, ze
        tak umiescila Gabrysie i Grzesia w pokoju gdzie caly czas spi z nimi nieopodal
        Ignacy G. To straszne. Jest juz duzym chlopcem i od paru lat powinien spac
        chocby na jakiejs ladnej antresolce z Ikei zainstalowanej w kuchni czy cos.
        Naprawde autorka zle sie z nimi obeszla i jakby na pocieszenie pokazuje nam, ze
        Gaba i Grzes maja takie sprytne lampki nad lozkami i fajne warunki do czytania,
        i tak lubia wieczorami wlasnie czytac itp., ale to naprawde niesprawiedliwe.
        • dakota77 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 23:09
          To jest straszna wizja- kochajace sie malzenstwo, ktoremu tylko czytanie pozostalo:/
        • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 01.10.06, 23:22
          nie wiem dlaczego, ale coraz bardziej mi sie wydaje, ze Ignacy G powinien spac
          _zdecydowanie_ gdzie indziej. na balkonie na przyklad. w spiworze. niech sie
          wprawia, agent CIA musi miec zelazna kondycje ;)
          • klymenystra Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 00:09
            w piwnicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 00:10
              na strychu!!!!!!!!!!!!!!!!

;)
              • szprota Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 00:14
                na rynnie!
                • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 00:15
                  albo i nawet _w_ rynnie, o ile uda sie go tam upchnac!
                  • szprota Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 00:18
                    tu się nie ma co pieścić, on się musi zmieścić!
                    będą mu odstawały uszy.
                    i loczek.
                    • klymenystra Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 00:43
                      pod progiem drzwi z drzewem!!
                      • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 01:04
                        w kacie pod miotla!
                        • ginestra Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 10:39
                          Ale jestescie dla niego okrutni :-p :)))

No, ale faktycznie to dziwne, ze malec nie wyjezdza nawet na kolonie.
                          Przynajmniej takie 2-3 tygodnie w roku Gaba i Grzes mieliby dla siebie, moze by
                          nadrobili zaleglosci z calego roku i nabrali motywacji do tego, zeby Ignacemu
                          G. urzadzic jednak ten kącik, bo ta iskra by w nich jakos trwala i pewnie mniej
                          by potem czytali...

• zgred1967 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 13:28
                            To chyba jest właśnie realizm. Nie wiem, czy większość
                            rodziców w miastach stać na osobny pokój.
                            • mmaupa Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 21:08
                              A moze Grzesiowi i Gabie seks po prostu nie wychodzi? Kilka razy sprobowali, z
                              tego wyskoczyl IG, a potem tylko bali sie, ze jak powtorza to znowu beda
                              rozczarowani - a rozczarowania nie chcieli, bo tak sie kochaja. No i maja
                              pretekst: Ignas spi, moze sie obudzic, w domu tyle ludzi, a to to, a to tamto...
                              • the_dzidka Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 10.10.06, 12:09
                                Może to tak po katolicku - nie chcą mieć więcej dzieci, i niczego nie uzywają,
                                więc... co im pozostaje?..
                            • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 22:09
                              uczone musierolozki wyliczyly juz, ze jak najbardziej ich stac, znaczy sie Gabe
                              i Strybe Grzegorza. tyle tylko, ze to musialoby oznaczac wyprowadzenie sie od
                              Ignacow, a takie rozwiazanie nie jest brane pod uwage.
            • zdzicha.tramwajara Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 08.10.06, 17:20
              klymenystra napisała:

> w piwnicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

w piwnicy sa muchi i myszi i mamy ni ma
              jak agent cia moglby spac w takich warunkach???
              • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 08.10.06, 17:30
                mamy jak mamy, ale przede wszystkim dziadka nie ma! co pocznie Ignas bez Ignacmana?
                • deina_kmf Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 00:51
                  od czegóż komunikacja niewerbalna; chciałam powiedzieć; telepatyczna? już na tym
                  etapie powinni ją byli opanować; dziadek z wnuczkiem.
                  ale ja nie o tym. Zastanawiam się nad tą Gabrielą i Grzesiem. Że naprawdę? Nic?
                  Nigdy? Nijak? W ogóle? Może zdarza im się; czy ja wiem; wspólnie kąpiel brać?
                  Albo pod pozorem porządków w piwnicy wymykać się spod czujnego oka rodziny; syna
                  zwłaszcza; na dyskretne półgodzinki?
                  • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 10:51
                    ale gdzie oni sie wymkna, niebozatka? toz przecie zaraz sie napatoczy jakis
                    zakochany w sobie nudziarz, co to mu sie zdaje, ze jest artysta ;) jak ja tego
                    goscia nie znosze, wrrr... - ale ma wielkie zaslugi. nie wiem, czy zdajecie
                    sobie sprawe, ale jego kompletny brak wyczucia sytuacji i nieustanne gledzenie
                    uratowaly swiat przed poczeciem kolejnego Miagwy! :)
                    • jamniczysko Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 11:05
                      Toż oni mieli wtedy tylko tańczyć walca!
                      • the_dzidka Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 10.10.06, 12:10
                        Terefere!
                    • deina_kmf Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 14:38
                      na dodatek mogłoby się okazać; że to Miągwa płci żeńskiej - taka parka
                      wykończyłaby najcierpliwszego. Zwłaszcza gdyby ciągle rywalizowała o uwagę dziadka!
                      Ale co do ultrataktownego Bernarda; przyszło mi do głowy; że może on też uwazą
                      tę parę za aseksualną? I jakoś zwyczajnie nie przyszło mu na myśl; że mogą
                      zechcieć czynić coś co niekoniecznie wymaga asysty?
                      Innymi słowy - czy Gabriela wydaje się obiektywnie atrakcyjna mężczyznom wokół;
                      czy tylko i wyłącznie "taka ciepła i promienna"?:)
                      • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 14:49
                        dwie Miagwy w barszcz to za duzo, jednym slowem :) wykonczylaby przez
                        zaszczucie, nieustannej inwigilacji przez dwie Miagwy nawet Bond by ulegl :)
                        jakos sobie nie moge przypomniec, jak to jest z ta wizja Gaby w oczach meskich.
                        wlasciwie chyba nie ma jakichs "zewnetrznych" opisow Gaby. w "Zabie" Wolfi cos
                        tam widzi, ze "wysoka" i "energiczna", i to chyba wszystko. Gaba nie jest od
                        podobania sie, Gaba ma byc dzielna. powinna ja zagrac Sigourney Weaver, w
                        "Obcych" byla bardzo dzielna. a tak w ogole to ciagle mi chodzi po glowie
                        fragment jednego z "alternatywnych" poczatow CP - "Gaba rechocze jak zaba" :)
                        • deina_kmf Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 15:11
                          a że wysoka; a że zamaszysta; a że oczy jak kasztany; natomiast nic nie ma o
                          tym; żeby miała odważne serce w kształtnej piersi albo niewinnie figlarne
                          wejrzenie w którym zatonąć można; albo coś w tym guście...nawet ze strony Grzesia?
                          Idę do babci na obiad; wysłuchać tradycyjnego wykładu o zmarnowanym życiu starej
                          panny. Moim znaczy się:)
                          • ginestra Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 17:15
                            Ja przypominam sobie, ze w Kwiecie kalafiora byla (kilka razy!) mowa o tym, ze
                            Gaba ma zgrabne lydki. Mam nadzieje, ze mozna by przyjac zalozenie, ze nadal
                            tak jest, i ze ma zatem ladne nogi, chociaz zadnej wzmianki potem na ten temat
                            juz nie bylo. Natomiast - nie pamietam, ale w tych ksiazkach, w ktorym Gaba
                            jest mocno dorosla wydaje mi sie, ze jest nawiazanie do tego, ze sie troche
                            wyokraglila, ale jesli sie myle, to poprawcie mnie.
                            Temat atrakcyjnosci Gaby w oczach meskich bardzo i mnie interesuje. Moze jesli
                            nie ma o tym wiele na kartach powiesci, to chetnie dowiedzialabym co o niej
                            sadza panowie-forumowicze? Cos tam juz pisaliscie, ale temat nie byl tak
                            atakowany wprost.
                            A zatem milo by bylo przeczytac...
                            • zgred1967 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 17:58
                              > Ja przypominam sobie, ze w Kwiecie kalafiora byla (kilka razy!) mowa o tym, ze
                              > Gaba ma zgrabne lydki. Mam nadzieje, ze mozna by przyjac zalozenie, ze nadal
                              > tak jest

Dambo odpowiedział odruchowo "ale nie nogi", czy jakoś tak. Znaczy się było to w
                              kwestii zębu czasu.
                            • laura-gomez Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 03.11.06, 08:24
                              ginestra napisała:
                              >Temat atrakcyjnosci Gaby w oczach meskich bardzo i mnie interesuje

przypominam sobie, że Robrojek w młodosci nazwał ją atrakcyjną dziewczyną,
                              Pyziakowi tez się podobała, a Grzegorz myślał o niej, że jest ładna, mądra i
                              dobra. wniosek: Gaba może się podobać; wyszła w końcu dwa razy za mąż
                            • poliglo Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 04.04.07, 22:33
                              zgrabne łydki może i ma, ale jak ciągle w tych spranych dżinsach wszędzie lata,
                              to co z tego?
                          • zgred1967 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 18:00
                            > Idę do babci na obiad;

Uważaj na wilka :-)
          • lambaluna Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 13:32
            na balkonie nie da rady.. balkon zabity gwożdziami
            • zgred1967 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 13:56
              Ale na balkon może go ktoś wnieść po rynnie...
              • ginestra Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.10.06, 14:03
                :))))

Super sie to czyta!
                Ale sluchajcie, jest powod do optymizmu, bo jak sie Roza wyprowadzi, to Ignas
                dostanie swoj pokoj, oby szybko budowali ten domek. ;)
                • jamniczysko Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.10.06, 13:01
                  Swoją drogą ciekawe, co Wolfi wyrabiał na studniówce? Ja stawiam raczej na
                  skandal z gatunku nieseksualnych ;-)
                  • ginestra Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.10.06, 19:51
                    Ja raczej też - znając panią MM. No i znając opis Wolfiego z ostatnich 2 tomów -
                    taki bardzo uczuciowy i rycerski chłopak i myślę, że mimo wszystko nie za
                    bardzo śmiały wobec kobiet. :)
                  • zdzicha.tramwajara Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 08.10.06, 17:22
                    jamniczysko napisała:

> Swoją drogą ciekawe, co Wolfi wyrabiał na studniówce? Ja stawiam raczej na
                    > skandal z gatunku nieseksualnych ;-)

no a co sie robi na studniowce? napil sie chlopak zlotego, napalil zielonego i
                    wyprawial dzikie harce ;-))
          • zieleniack Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 00:33
            skoro tak lubi filozofow starozytnych, to niech spi w beczce xD
        • senseeko Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.11.06, 22:25
          Przeciez w CP jest napisane coś takiego, ze pod nieobecność Gaby i Grzegorza
          Ignas przeniósł się do ich pokoju, bo tam lepsze warunki do czytania. Z tego
          wniosek, ze jednak sypia gdzies "osobniej"
          • poliglo Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 04.04.07, 22:36
            a rzeczywiście był taki tekst, więc jak to w końcu kurde jest z tym spaniem IG??
            Bo wynika, że już ma jakąś własną norkę?
            • laura-gomez Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.04.07, 17:17
              poliglo napisała:

więc jak to w końcu kurde jest z tym spaniem IG?
              > ?
              > Bo wynika, że już ma jakąś własną norkę?

wydaje mi sie, że spi w tym samym pokoju co rodzice, przedzielonym przez jakiś
              mebel
              • poliglo Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.04.07, 23:18
                no tak, więc dlatego było napisane, że IG podczas nieobecności rodziców
                przeniósł się do nich, w sensie do ich szerokiego łóżka, logiczne, ale dla mnie
                naiwne ze strony autorki
    • yowah76 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 09.10.06, 18:24
      A co do Bernarda, wprawdzie osobiscie takich zwalistych kudlatych a zwlaszcza z
      zarostem nie znosze, ale on raczej sprawia wrazenie dosc wyzwolonego, mysle ze
      czasem budzi sie w nim Rasputin...nieco dziecinne podejscie do zycia moze byc w
      tej kwestii po prostu podejsciem swobodnym i naturalnym, tzn, jak go najdzie to
      nie ma przebach, za leb i do wyra, a ze przy tym artysta (te robaczki z
      czekolady...) wiec i finezji pewnie nie brak...
      • dama_karo Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 11.10.06, 03:16
        Dajcie spokoj, mnie na mysl o Bernardzie jako dzikim kochanku az sie cos
        przewraca w srodku...
        Ja sie w ogole dziwie, ze on te blizniaki splodzil;)
        • zgred1967 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 11.10.06, 08:51
          Może nie jest w Twoim typie, ale przyznasz,
          że podejście do kobiet ma (a przynajmniej do jednej)
          i widać, że Piotrek czegoś się od niego uczy.
          • jamniczysko Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 11.10.06, 09:11
            "Co to za gej?", spytało moje dziecko, zobaczywszy portret Bernarda w CzP...
          • dama_karo Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 12.10.06, 04:05
            Teoretycznie tak.
            Tyle, ze to podejscie, jak dla mnie, ogranicza sie do dnia;)
            Nie chodzi tu o typ, ale ja mam dosc bujna wyobraznie, a wyobrazenie sobie
            Bernarda nie tylko jako dzikiego kochanka ale jakiegokolwiek kochanka
            przekracza moje mozliwosci.
            O Ile jeszcze reszte (wlacznie z Grzegorzem i Gaba) jakos tam widze, to
            Bernard... o nie. Po prostu nie ma mowy;)
            • justyna302 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 12.10.06, 09:11
              Ja umiem wyobrazić sobie łóżkowe harce Bernarda i Anieli. Musi to być seks
              pełen fantazji. Zarty, śmiechy, jakieś łaskotki, odgrywanie różnych scenk,
              zabawy, może nawet małe eksperymenty z użyciem gadżetów :) To by było to!
              Natomiast niedobrze mi jak pomyślę o seksie Natalii i Robrojka. To musi być
              seks poważny i surowy, odprawiany z nabożeństwem i wzajemnym poszanowaniem :)))
              Zadnego pieprzyku, wszystko serio. Brrr.
              • yowah76 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 12.10.06, 18:08
                Hmmm,a czy myslicie, ze one tak w ogole nic przed slubem? No, Gaba, wiadomo ze
                na pewno...Ida, w czystosci do slubu? nie wierze!!! Pulpecja, watpie
                szczerze... Natalia,kto wie, moze, ale najpierw pelnokrwisty zeglarz, potem
                porywczy artysta, NO JAKOS MI SIE NIE WYDAJE. Aniella, w zyciu by nie czekala,
                o reszcie trudno wnioskowac.
                • yowah76 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.11.06, 17:12
                  Wyciagam ten WONTEK na POCZONTEK, bo nikt nie kontynuowal, a mysle, ze w
                  swietle trwajacej dyskusji o czystosci przedmalzenskiej, ktos sie moze podzieli
                  zdaniem nt. postaci ze starszych tomow.
                  ...chociaz troche niezdrowe mi sie wydaje dyskutowanie o zyciu intymnym postaci
                  literackich i to z ksiazek dla mlodziezy, ale co tam...
                  • sella_w Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 02.11.06, 22:03
                    No właśnie też mam wrażenie, że troche to dyskutowanie ma niezdrowy posmak
                    podglądania ciotki w kąpieli... ;) Tym niemniej, dorośli jesteśmy, więc
                    przybieram surową minę, sztywniactwem pokrywam wypieki i śmiem twierdzić, ekhm
                    ekhm, że u Cesi i Hajduka to sie działo a działo, a ja myśle, że teraz od czasu
                    do czasu... ho ho!
                    Fajna to parka:)
              • the_dzidka Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 07.11.06, 16:20
                > Ja umiem wyobrazić sobie łóżkowe harce Bernarda i Anieli. Musi to być seks
                > pełen fantazji. Zarty, śmiechy, jakieś łaskotki, odgrywanie różnych scenk,
                > zabawy, może nawet małe eksperymenty z użyciem gadżetów :)

Bernard w stroju plemnika, skaczący na łózko z krzykiem "Hurra!! Róbmy
                dzieci!!!" (Woody Allen)
                • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 07.11.06, 20:39
                  Bernard odziany caly w ogromna prezerwatywe siegajaca kostek, w ramach bezpiecznego seksu :) z jakiego to filmu, nie pamietam, ale podejrzewam ze jednej z komedii z Leslie Nielsenem :)
    • zieleniack Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 00:25
      nie zgodze sie co do Anieli i Bernarda->przypomnij sobie scene z Noelki, gdzie
      oni caluja sie tak namietnie, ze caly swiat dla nich nie istnieje;D moze gdyby
      nie dzieci i zapowiedziana wizyta, to by sie nie skonczylo na samych buziakach;D
    • laura-gomez Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 09:31
      > 1.Namiętne pary. To te które wydaje mi się ze mogły by seks zamienić w cos
      > pięknego i ze maja dużo pomysłów jak urozmaica to i owo. Są zmysłowi i
      > szaleni. I tak wydaje mi się ze do tej grupy zaliczyłbym Laurę(choć nie wiem
      > czy już jest po czy dopiero przed),Pulpecję z Baltoną ,Idę, Cesie z Hajdukiem,
      > Ele i Tomka i Kreskę i Macka

ja uważam, że wbrew pozorom do tej grupy trzeba zaliczyć także Idę i Marka
      • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 11:13
        popieram "dopisanie" Idy i Marka, natomiast zdecydowanie wykreslilbym Laure i
        Kreske z Mackiem. zupelnie mi nie pasuja do tej koncepcji i ostatnie o co ich
        podejrzewam, to zmyslowosc :) no dobra, Kreske moze i tak..
        • the_dzidka Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 15:38
          > popieram "dopisanie" Idy i Marka, natomiast zdecydowanie wykreslilbym Laure i
          > Kreske z Mackiem.

Masz rację. Trójkątom mówimy zdecydowane "nie" - zwłaszcza w powieściach dla
          młodziezy :-P
          • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 17:28
            LOL :) nie nadinterpretujcie mi tu, Dzidka ;) ale zaraz.. a Zeromskie ze Zabom
            to co to niby jest? nie kwadrat przeciez, ani nie trapez..:)
            • jottka Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 18:58
              no nie czytałam tego odcinka, ale sądząc po ksywach, wypada zoofilny duecik w
              zmiennej obsadzie:)
        • tygrys2112 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 21:29
          > popieram "dopisanie" Idy i Marka, natomiast zdecydowanie wykreslilbym Laure i
          > Kreske z Mackiem. zupelnie mi nie pasuja do tej koncepcji i ostatnie o co ich
          > podejrzewam, to zmyslowosc :) no dobra, Kreske moze i tak..

Laura ma temperament, więc zostawiłabym ją na liście. :) Ale na dobrą sprawę
          trudno cokolwiek gdybać, bo chyba nie ma jeszcze za sobą doświadczeń w tej
          kwestii. A co do Kreski i Maćka np. - to że ktoś nie obnosi się z namiętnością
          na zewnątrz, nie znaczy, że nie jest namiętny w zaciszu alkowy. :)
          • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 22:24
            bardzo mozliwe, ale wlasnie w tym rzecz - niektorych bohaterow sobie wyobrazam jako hot stuff, a niektorych nie :) Laura jest dla mnie niemal aseksualna, Kreska owszem, czemu nie, ale juz nie Maciek. to nie ma nic wspolnego z "obnoszeniem sie na zewnatrz", najbardziej hot jest to, co wcale nie sprawia takiego wrazenia :) tego sie nie da wytlumaczyc, taki feeling i juz :) tak samo jak nie wyjasnie na prostym schemacie, dlaczego bardziej mnie kreci Jeaneane Garofalo, Linda Fiorentino czy Drew Barrymore niz np. Sylvia Saint ;)))
            • alitzja Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 22:32
              ready4freddy napisał:

> Laura jest dla mnie niemal aseksualna, Kreska owszem, czemu nie, ale juz nie
              Maciek.

Że tak sobie pozwolę... chwała Bogu, że Maciek Cię nie kręci;-)
              • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 22:44
                to tez :) ale pomijajac krecenie ;) jakos mi nie pasuje do teorii, o. lubie go jako bohatera, pewnie fajny z niego ziom :) ale jakos mi nie pasuje do tematu.
                • ginestra Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 22:53
                  A wiecie co? Mi się wydawało i wydaje, że to bycie "hot" to bierze się z tego,
                  że człowiek jest całością i jeśli ktoś ma ogólnie namiętny stosunek do życia,
                  jest ciekawy świata, różne rzeczy przeżywa intensywnie, to zapewne i w temacie
                  naszego wątku przejawia to samo.
                  Nie wiem jak jest z tymi spokojnymi osobami, ale pewnie i tak coś z nich
                  przebija, jeśli mają to coś. Nie wiem jednak tego na sto procent, nie jestem
                  pewna czy aż tak się znam na ludziach.
                  Ale ciekawy to bardzo aspekt, to czy można przeniknąć, odgadnąć takie sprawy gdy
                  się kogoś obserwuje, zna, przebywa z nim.
                  Nie wiem co Wy na to.
                  Ciekawie sie ten wątek odnowił. ;)
            • tygrys2112 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 23:06
              W sumie kwestia atrakcyjność to rzecz indywidualna. Trochę trudno mi się
              wypowiadać na temat atrakcyjności kobiet, bo nie jestem facetem. :) Mogę
              jedynie snuć przypuszczenia, ale z tych prezentowanych przez Ciebie panienek to
              Saint jest chyba najbardziej "zrobiona". Może w tym rzecz?
              • ready4freddy Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 05.02.07, 23:34
                w tym tez, ale to bardziej skomplikowana sprawa :)
                • jottka aaa 06.02.07, 00:09
                  linda fiorentino! wreszcie jakaś ekscytująca kobieta:) a oglądałeś 'fatalny
                  romans' (last seduction), no jakże przepiękny film:)

ech, żeby to laura była takim czarnym charakterem, to bym ją obóstwiała
                  • ready4freddy Re: aaa 06.02.07, 00:13
                    nie, Linde znam poki co tylko z MiB :) ale za to wczoraj obejrzalem Lake House.. przerazilem sie pod koniec, ze sie zle skonczy :O ale na szczescie... uff :)
                    • jottka Re: aaa 06.02.07, 00:29
                      eee, najlepszego kawałka nie widziałeś:( koniecznie zobacz 'fatalny romans',
                      powiedzieć, że linda jest boska, to mało - choć być może mężczyzna mniej będzie
                      porwany czystym pięknem tego dzieła:)

fiorentino w fartuszku gosposi podsuwająca ciasteczka detektywowi to jest scena
                      nie do zapomnienia:) jak i parę innych
                      • anutek115 Re: aaa 06.02.07, 17:21
                        Mężczyzna mniej będzie, Jottko. Pamiętam, jak ten film puszczała Dwójka w
                        jakiejś serii, którą omawiali Raczek z Kałużyńskim. Ach! Jakże oni oburzeni
                        byli, że TAKA ZŁA KOBIETA jest bohaterką filmu! Że to takie niemoralne, zło
                        promować! I cóż z tego, że inteligentna, skoro tak niewłaściwie inteligencji
                        używa! Bardzo, bardzo nieładnie!!!
                        Ale jakoś w "Milczeniu owiec" nie unosili się nad tym, że Hannibal Lecter zły to
                        człowiek jest, a wykreowano go na bohatera. Choć też nienajlepiej, o ile dobrze
                        pomnę, wykorzystywał swą inteligencję.
                        Z drugiej jednak strony, mój mąż twierdzi, że film mu się bardzo podobał. Ale on
                        nietypowym facetem jest. Może Freddy też nietypowy...
                        • ready4freddy Re: aaa 06.02.07, 20:09
                          nietypowy? hmmm... prosze o definicje "typowego", a bede sie mogl ustosunkowac :)
                          • jottka Re: aaa 06.02.07, 21:04
                            no ja też nie wiem, bo obejrzałam swego czasu 'fatalny romans' z poduszczenia
                            osobistego mężczyzny, który aż pokwikiwał z zachwytu nad filmem i fiorentino razem:)
    • toja737 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 03.06.07, 20:58
      Świetny wątek, więc go odświeżam;)
      A co powiecie o Mili i Ignacu przerabiających ze sztuk starożytnych Kamasutrę.
      A o czym jest "Ars Amandi" Owidiusza?
      • zieleniack Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 07.06.07, 20:58
        nie wiem, moze to przez to, ze poznajemy juz Ignaca po splodzeniu wszystkich
        corek, ale ja go jakos w tym nie widze ;P
        • yowah76 Re: Nocne fantazje Borejków i reszty 08.06.07, 10:58
          Ja tez, jakos mnie ta wizja przerasta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka