truscaveczka 18.02.07, 10:12 Kto jest komu najbliższy? Poza zakochanymi, rzecz jasna :) Na pewno Babi i Gabi mają coś takiego :) Poza tym Pyza i Natalia (wspomniane w paru miejscach łączenie telepatyczne). A kto jeszcze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alitzja Re: Braterstwo dusz 18.02.07, 10:50 Z tego, co pamiętam, to Aurelia miała zadziwiającą intuicję i kontakt z Konradem i z ojcem ("DP") Odpowiedz Link
tilija Re: Braterstwo dusz 18.02.07, 11:28 Pewne braterstwo dusz zauważam u Mili i Józinka:-) Doskonale rozumieją się bez słów i wiedzą dokładnie, co drugie z nich myśli i czuje. Odpowiedz Link
onion68 Re: Braterstwo dusz 18.02.07, 11:57 Oczywiście dwa Ignace. Chociaż nie wiadomo na ile zbieżność zainteresowań, poglądów i zachowania z dziadkowymi u młodego jest wrodzona, a na ile wynikiem prania mózgu od najmłodszych lat. Wydaje mi się jednak, że nie jest możliwe długoletnie postępowanie wbrew sobie bez jakichś spektakularnych zaburzeń psycho-fizycznych, a więc myślę, że powinowactwo dusz jednak istnieje. Nie jest to wprost pokazane, ale myślę, że występuje ono również u zięciów - Marka i Grzegorza. Obaj żyjący pracą, małomówni i lekko wycofani w oceanie Borejkizmu. Moim zdaniem na pewno solidaryzują się ze sobą. Odpowiedz Link
ginestra Re: Braterstwo dusz 18.02.07, 21:59 Bebe i Dambo!!! Jestem świeżo po lekturze i pamiętam (czy Wy też?), że tam są fragmenty, w których on dosłownie czyta jej w myślach i wypowiada te myśli na głos.. Dla mnie to cudne momenty! Też Dambo wyczuwa jej uczucia. Ach, żeby tak i było możliwe w życiu, chciałabym w to wierzyć.. :) Odpowiedz Link
wierszyk-pana-leara Re: Braterstwo dusz 18.02.07, 23:49 Nie na darmo Pani MM wyposażyła Damba w takie radary. Uwielbiam duet małych Mamerciątek, też rozumieją się w mig, czy to dotyczy egzaminowania Kłamczuchy, występów scenicznych, czy tworzenia zrębów drobnej przedsiębiorczości. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Braterstwo dusz 19.02.07, 07:17 No, ale potem jakoś się między nimi popsuło. W Noelce już są tacy... Osobni... Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Braterstwo dusz 19.02.07, 00:36 wydaje mi się, że czytanie w myślach Damba wynikało jeszcze z czegoś innego. to prawda, że z Bebe świetnie się rozumiał i zdecydowanie łączyło ich braterstwo dusz, ale Dambo umiał w ogóle czytać w myślach. Np. kiedy spotkał Anielę, wyczuł jej specyficzną osobowość i nie podobała się mu ona specjalnie. Mam wrażenie, że Dambo miał pewnego rodzaju intuicję co do ludzi i potrafił określić ich osobowość już przy pierwszym spotkaniu. mógłby być dobrym psychologiem. Odpowiedz Link