pieranka 15.08.07, 12:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=40025446&s_action=w_add OK, przed nami Sprezyna, wiec powiedzcie, prosze, co sie bedzie dzialo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ginestra Re: Apiat' 15.08.07, 16:32 Ja myślę, że na pewno będzie nawiązanie do Róży i Frycka oraz Laury i Wolfiego. Myślę też, że skoro na okładce jest dziecko, to wiele będzie się działo w kręgu Józinka, Łusi i Ignasia. :/ Nie umiem dziś wznieść się na wyżyny wyobraźni, a więc trochę moje spekulacje wiążą się z ciągiem dalszym telenoweli... Ale jeszcze pomyślę o tym, może jakiś pomysł mi się wyłoni. :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
zieleniack Re: Apiat' 15.08.07, 20:25 Podejrzewam kolejną książkę pełną różnych wątków, pomiędzy którymi będzie przeplatać się wątek Łusi. Skoro wiele wątków, to książka będzie gruba. Myślę, że wątek Fryca i Róży już będzie się zakańczał, tzn oni już bedą po .slubie i tym samym zejdą na dalszy plan - Ignac nie będzie miał prawa już sie czepiać, ze Fryc nie bierze ślubu mimo dziecka i takie tam... Wątek Wolfiego i Laury-byc może jakiś kryzys. Mimo, ze życzę im jak najlepiej... Odpowiedz Link
klymenystra Re: Apiat' 15.08.07, 21:47 ee. moim zdaniem tak: Roza sie zbutnuje, wezmie mala i ucieknie do ojca- teraz juz ich kontakty sa legalne. bedzie sobie tam slodko zyla. ktorego dnia gabriela, po przebudzeniu sie u boku grzesia, stwierdzi, ze to nie jest to i dolaczy do pierwszego meza i corki- zaloza komune hippisowska w bieszczadach. laura wyjdzie za wolfa, ale po pol roku sie rozwioda, bo w koncu uda jej sie nawiazac romans z wiktorem lelujka (jak wiemy, wszyscy inni byli tylko sustytutami). wtedy okaze sie, ze jest w ciazy, ale nie wie, z ktorym z nich. zagadka wyjasni sie dopiero w nastepnym tomie. ignacy grzegorz, zgodnie z przewidywaniami, bedzie maloletnim gejem, odkryje bowiem, ze fascynacja diana byla tylko proba wypracia prawdziwych sklonnosci. wszyscy wiemy, jakie w imperium rzymskim byly zwyczaje, totez nikt nie zbulwersuje sie jego coming outem, popartym odpowiednimi cytatami. trolla natomiast przyjedzie na miesiac i wprowadzi rowniez maloletniego jozinka w sekrety seksu tantrycznego. po czym jozinek ucieknie od babilonu i rowniez wyjedzie w bieszczady, gdzie roza, gabriela i janusz radosnie uprawiaja mak :) Odpowiedz Link
meduza7 Re: Apiat' 15.08.07, 23:37 Wizja super, tylko trzeba by wynająć jakąś inną autorkę do opisania tego wszystkiego ;) Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Apiat' 16.08.07, 12:31 > laura wyjdzie za wolfa, ale po pol roku sie rozwioda, bo w koncu uda > Roza sie zbutnuje, wezmie mala i ucieknie do ojca- teraz juz ich > kontakty sa legalne. ciekawy scenariusz, ale Róża jest na to zbyt poprawna ;) ktorego dnia > gabriela, po przebudzeniu sie u boku grzesia, stwierdzi, ze to nie > jest to i dolaczy do pierwszego meza i corki- zaloza komune > hippisowska w bieszczadach. Raczej niemożliwe, bo Gabriela jest bardzo wierna zarówno mężczyznom, jak i zasadom. > laura wyjdzie za wolfa, ale po pol roku sie rozwioda, Wcale by mnie to nie zdziwiło :) > jej sie nawiazac romans z wiktorem lelujka (jak wiemy, wszyscy inni > byli tylko sustytutami). a wiesz, że też tak uważam? moim zdaniem te jej nagłe zmiany obiektów to dziwna zmiana polityki. Jeśli ona tak długo podkochiwała się skrycie w Wiktorze, to nie wierzę, że tak nagle o nim zapomniała. Ile to trwało lat? Od Imienin, czy jeszcze wcześniej? Bo już nie pamiętam szczerze powiedziawszy. Tak czy siak, jako osoba o takim temperamencie i charakterku nie zrezygnowałaby tak łatwo z dalszej, chociażby i podstępnej walki. :PPP > ignacy grzegorz, zgodnie z przewidywaniami, bedzie maloletnim gejem, > odkryje bowiem, ze fascynacja diana byla tylko proba wypracia > prawdziwych sklonnosci. wszyscy wiemy, jakie w imperium rzymskim > byly zwyczaje, totez nikt nie zbulwersuje sie jego coming outem, > popartym odpowiednimi cytatami. Też by mnie to nie zdziwiło :P > trolla natomiast przyjedzie na miesiac i wprowadzi rowniez > maloletniego jozinka w sekrety seksu tantrycznego. po czym jozinek > ucieknie od babilonu i rowniez wyjedzie w bieszczady, gdzie roza, > gabriela i janusz radosnie uprawiaja mak :) Haha, dobre :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Apiat' 16.08.07, 14:33 > ciekawy scenariusz, ale Róża jest na to zbyt poprawna ;) e tam, hormony jej skocza i juz, gotowe :) poza tym ojczulek moze sie okazac byc bardziej sensowny niz swieta gabriela.;) > Raczej niemożliwe, bo Gabriela jest bardzo wierna zarówno > mężczyznom, jak i zasadom to sobie powie "chromolic zasady" :> poza tym grzes moze zapasc na impotencje- i nie bedzie mogl spelniac obowiazkow malzenskich. to chyba dobry powod do rozwodu ? laura kochala sie w wiktorze od "imienin", bo tam go przeciez poznala. a wiktor niezly towar ;) Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Apiat' 16.08.07, 15:11 > e tam, hormony jej skocza i juz, gotowe :) poza tym ojczulek moze > sie okazac byc bardziej sensowny niz swieta gabriela.;) na pewno pozwoliłby jaj mieszkać bez ślubu z Fryderykiem, a wtedy jego akcje u Zięcia skoczyłyby baaardzo wysoko. :) > to sobie powie "chromolic zasady" :> poza tym grzes moze zapasc na > impotencje- i nie bedzie mogl spelniac obowiazkow malzenskich. to > chyba dobry powod do rozwodu ? no ale nie miał tego od początku małżeństwa. :/ Powodem do (kościelnego) unieważnienia małżeństwa może być z tego co pamiętam zatajenie jakiegoś istotnego faktu np. niemożności spełniania obowiązków małżeńskich. Chyba, że Gabriela dając upust swojemu zakopanemu od lat uczuciu pomimo to rzuciłaby się w wir namiętności i żyła z Pyziakiem bez ślubu. ;) Nie wierzę, że ona do niego nic nie czuje :) Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Apiat' 16.08.07, 15:16 aaa... i jeszcze dodajmy PiS szantażuje Ignasia, że ma na niego teczki, i wie, że ten donosił na Laurę :PPP. Czeka go lustracja. :PPP Odpowiedz Link
ginestra Re: Apiat' 17.08.07, 13:07 Fajne te Wasze wersje :))))) Ile by wniosły życia i urozmaicenia na Roosevelta 5! Te pikantne wątki naprawdę brzmią miło surrealistycznie :D Widzę też, że Ignacy Grzegorz zdecydowanie wysuwa się na prowadzenie jako coraz barwniejsza postać. :))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
esushii_es Re: Apiat' 19.08.07, 12:29 Piękne te wasze wersje. Coś czuję, że Musierowicz rośnie konkurencja. Od siebie też trochę dodam, a co mi tam: Pyziak powraca, czyniąc tym spore spustoszenie na Roosevelta 5. Biedna Gabrysia, miota się i wzdycha przez trzydzieści stron, nie mogąc zdecydować się na porzucenie wygodnego życia na rzecz włóczenia się z Pyziakiem po okolicznych poznańskich lasach. Róża, wyczuwając poprawę losu, czmycha wraz z Fryderykiem i dzieckiem do ojca, by wraz z nim rozbić namiot w Parku Sołackim i żyć na własny rachunek, bez upierdliwego dziadka. Przerażony Ignacy dochodzi do wniosku, że nadszedł czas na broń ostateczną i w trymiga organizuje zjazd rodzinny, na którym poza walką na rzucanie łacińskimi sentencjami będzie rozgrywać się narada na temat najmłodszego pokolenia. Duża zasługa w tym Laury, która rzuca pracę, perspektywę studiów i narzeczonego po to, by udać się na pasjonującą misję głoszenia wiary wśród Afrykanów z przystojnym księdzem Wiktorem przy boku. Natomiast Józinek z Ignacym Grzegorzem wcielają w życie swój plan "Zdobyć Trollę". W trakcie tegóż Ignacy Grzegorz uświadamia sobie swoją preferencję seksualną za pomocą niezrównanego słownika. Tymczasem Łucja stawia pierwsze kroki w internecie i poznaje "Adasia11"... Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Apiat' 19.08.07, 19:40 Ten ksiądz Wiktor i misja Afrykańska mnie powaliły :))))) Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Apiat' 19.08.07, 19:47 Ale Laura musiałaby reprezentować ONZ, niczym Angelina Jolie :P ;) Odpowiedz Link
isushi Re: Apiat' 19.08.07, 20:52 Oczywiście. Mi Laura zawsze kojarzyła się z Angeliną. Nie potrafię tego wytłumaczyć. Może przez zadziorny charakterek, poczucie niezależności i czarne włosy? Może w ostatnim rozdziale mojej wizji "Sprężyny" zaadoptuje jakieś dziecko, najlepiej afrykańskie bądź arabskie, co by Ignacy i grupa lokalnych konserwatystów borejkowskich mieli ciężki orzech do zgryzienia. Odpowiedz Link
pieranka Re: Apiat' 23.08.07, 17:30 A może ktoś z Jezycjady wyjedzie do Londynu, Dublina czy do szkocji? Laura na przykład? Albo Rózia z Fryckiem i dzieckiem na ręku? Sadząc po skali zjawiska, ktoś musi wyjechac! Odpowiedz Link
noida Re: Apiat' 24.08.07, 16:09 Wątpię, żeby ktoś wyjechał. W końcu kiedyś tam Sławek Lewandowski wyjechał do Szwecji i potem tak się puszył tym swoim nowym Audi czy co to tak było. Trzeba być biednym i siedzieć na miejscu. No chyba, że któraś z Borejkówien pojedzie tam zgłębiać kraj Szekspira od środka, bo przecież w żadnym wypadku nie zarabiać... Odpowiedz Link