yowah76 06.10.08, 02:00 Na razie Szprota i ja. Ja moge w zasadzie tylko w tym terminie. Ktos jeszcze? produkty niebezpieczne mile widziane;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biljana Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 06.10.08, 13:11 A ja mam pytanie. Do szproty z przyczyn wiadomych. Czy 29 listopada "TO" już będzie otwarte? I czy ewentualnie program wycieczki przewidywałby wizytę tamże? Bo byłabym zainteresowana. A poza tym - to już pytanie do wszystkich - czy warszawskie spotkanie 25 października będzie też? Czy umiera śmiercią naturalną? Odpowiedz Link
onion68 Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 06.10.08, 14:37 Ja mam nadzieję, że żyje i kwitnie, a nie umiera. Zamierzam być. Noszę się z zamiarem założenia okoliMoże Ty, Biljano? Do Łodzi też jestem teoretycznie chętna, ale w tej chwili trudno coś deklarować. Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 06.10.08, 15:13 Cytat biljana napisała: Czy 29 listopada "TO" już będzie otwarte? I czy ewentualnie program wycieczki przewidywałby wizytę tamże? Bo byłabym zainteresowana. Nie wiadomo, czy będzie. Miało być już we wrześniu i ja osobiście liczę na to, że w tym miesiącu już się otworzy. W odwodzie mamy sklep Mileny i Mercado sprowadzające brytyjczyki. Odpowiedz Link
yowah76 Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 06.10.08, 18:52 O na litosc, juz o tym samym;) przeciez sobie nie zahoduje na czesspotkania i bede sie nieswojo czula, no... Odpowiedz Link
biljana Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 07.10.08, 10:52 yowah76 napisała: > O na litosc, juz o tym samym;) przeciez sobie nie zahoduje na > czesspotkania i bede sie nieswojo czula, no... obiecujemy, że nie będziesz:) Odpowiedz Link
fleurette Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 06.10.08, 13:54 jeśli nie zdarzy się nic nieprzewidywalnego (a do tego niestety ma ostatnio duuuże szczęście) to ja bardzo chętnie. Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 06.10.08, 20:24 też właśnie o TYM myślałam, że to byłby dodatkowy impuls przyjazdu do Łodzi Odpowiedz Link
anhes Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 06.10.08, 22:00 no ja już napisałam, jak nie trzeba rowerem to wstępnie się deklaruję :-) Odpowiedz Link
sowca Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 06.10.08, 22:25 Ja chętna, ja! jako łodzianka z krwi i kości :D Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 07.10.08, 23:09 nie trzeba będzie, ja ostatnio pedałuję wyłącznie deklaratywnie ;) Odpowiedz Link
yowah76 Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 08.10.08, 00:10 Ja z koniecznosci, albo wiocha i rower, albo Cambridge i 1000funtow w skali roku za bilet autobusowy... stad w Lodzi pewnie nie bedzie mi sie chcialo rowera reaktywowac. Moge sprobowac przywiezc Hobbnobbsy i ginger nuts, jesli ktos z obecnych sie deklarowal ze lubi, tj. przywiezc moge na pewno, ale czy dotrwaja do spotkania to juz reczyc nie moge. Odpowiedz Link
ginestra Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 08.10.08, 12:13 Hej! Ja mam ogromną ochotę wybrać się do Łodzi (i poznać moją korespondentkę i autorkę kubeczków Yowah!) oraz inne dziewczyny! Mam jakieś "szczęście" do kolizji terminów (wtedy te śluby, a teraz jest w Łodzi spotkanie z mojego zawodowego forum w tym samym dniu). ALE.. może uda się to pogodzić? Gdyby nasz spacer po Łodzi (oraz odwiedzanie sklepów o wiadomym asortymencie) odbywał się w dzień, to może mogłabym z Wami pochodzić, a po prostu wieczorem podreptać na to drugie spotkanie? (Tam mnie kusi, żeby pójść, bo w mojej freelancerskiej (głównie) pracy niesamowicie ważne jest mieć kontakt z ludźmi, którzy mogą się wzajemnie wspierać przy zleceniach, pomocy wszelkiej, dzieleniu doświadczeniami i informacjami, a także zleceniami. A przy tym wiele osób stamtąd znam i mile wspominam i są naprawdę fajni.) A więc wstępnie się zapisuję, choć termin odległy i nie wiadomo czy coś w ostatniej chwili nie stanie na przeszkodzie. Ale miejmy nadzieję, że nie! PS. Yowah, a co to są Hobbnobbsy i ginger nuts? :) Odpowiedz Link
yowah76 Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 08.10.08, 20:52 Produkty niebezpieczne;) ciasteczka takie, herbatniczki, na oko zupelnie niewinne... Jak juz bedziesz w Lodzi i tak, to jakos sie to moze poustawia, NIE?;) Moje plany sa w tej chwili sila rzeczy raczej plynne (cytat niedokladny, wiem) ale jestem elastyczna. Jak reszta? Odpowiedz Link
sowca Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 08.10.08, 21:15 Ginestro, oczywiście, że się da pogodzić :) Skoro akurat będziesz w Łodzi, to absolutnie nie można zaprzepaścić takiej okazji, to uśmiech Losu, dwa fora w jednym, że tak powiem :) Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 08.10.08, 22:02 Się da. Swoją drogą mam nadzieję, że nie ograniczymy zwiedzania Łodzi do wiadomego sklepu? :> A Dzidka znów milczy jak foka. A potem będzie knuć zemstę, że niby o niej zapomnieliśmy :P Odpowiedz Link
ginestra Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.10.08, 12:37 Fajnie dziewczyny! To spróbujemy jakoś w dzień ten spacer zorganizować i pobyć ze sobą jak najdłużej. To będą też Andrzejki, więc możemy sobie i powróżyć na przykład? :)) Ciasteczka Yowah mile widziane (choć przyznaję, że to produkty niebezpieczne :))) ) Ale może nie naciągajmy Yowah na koszty. :) Mam nadzieję, że nasza Adminka też się odezwie w wątku - tym razem wątek jest osobny, rzuca się w oczy :) A czy są jakieś łódzkie akcenty w Jeżycjadzie? Nie przypominam sobie, ale może jest jakiś bohater z szóstego planu, co byśmy go mogły powspominać? :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
nioszka Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.10.08, 12:49 Ginestro! Jaki szósty plan! Robrojek mieszkał przecież w Łodzi długie lata z Bellą, ona tam chodziła do szkoły, miała ogród różany, tam jest jej mama pochowana... Dwója z czytania! :D Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.10.08, 13:14 ginestra napisała: > A czy są jakieś łódzkie akcenty w Jeżycjadzie? Nie przypominam >sobie, ale może jest jakiś bohater z szóstego planu, co byśmy go mogły >powspominać? :) Alez jak to, Robrojek i Bella grywaja nawet pierwsze skrzypce w pewnym momencie :) Wspólnik Rojka i rzekoma flecistka to owszem, 6- planowi.. Chociaz wlasciwie cala Lódz jest oddalona, nigdy nie jest opisana przez MM jak Torun. Perypetie bohaterów poznajemy w Poznaniu. Odpowiedz Link
sowca Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.10.08, 22:31 Oczywiście, Robrojek i Bella przenieśli się do Poznania z Łodzi ;) no i Natalia goniła Roberta na trasie do Łodzi. Możemy to powspominać :) Szproto, jako gospodynie musimy wymyślić coś, żeby dziewczyny nie musiały stykać się bezpośrednio z MPK :P Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.10.08, 16:39 Sowco, obawiam się, że przy tak rozkopanej Łodzi MPK i tak jest najmniejszym złem... Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.11.08, 07:53 wyciągam wątek na górę. nadal się wybieram :) a wy? Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.11.08, 10:00 My, Szprota, również :) Odpowiedz Link
yowah76 Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.11.08, 13:41 Ja oczywiscie tak. Moge nie byc bardzo dlugo ( w niedziele lece i rodzina moze sie chciec pozegnac czy cos) ale bede. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.11.08, 19:45 Nic nie milczę! Już dawno pisałam, że mam ochotę się wybrać - z tym że nie do żadnego wiadomego sklepu, a na targi rękodzieła. Kolizja interesów, panie tego. Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.11.08, 23:26 Sklep i tak jeszcze nieotwarty i obawiam się, że koniec tego roku to realny termin na jego otwarcie. Można się co najwyżej zmówić z właścicielką sklepu po partyzancku na LB na przymierzanie i kupowanie prototypów. Ale to, czy w takim razie w ogóle ruszymy wątek stanikomaniakalny, zależy od większości. Jak widzę, nie we wszystkich temat budzi entuzjazm, może jest go po prostu za dużo. Ustalmy, że nikogo nie będziemy zmuszać do przymierzania staników ani jazdy rowerem i może zlot będzie większy ;) Odpowiedz Link
mamapodziomka Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 10:18 Rowery w stanikach mi nie straszne, ale przymilam sie o kolejny termin pomiedzy 19.12.08 a 06.01.09, obiecuje donosny odzew ;) Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 12:01 W tym terminie jest planowane spotkanie w Toruniu akurat :) Odpowiedz Link
yowah76 Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 11.11.08, 00:45 Przeciwna stanikom to chyba tylko ja jestem, wiec w razie czego i tak ulegne wiekszosci, a rower sie garazuje (teraz tak jezdze codziennie niezaleznie od pogody wiec nie odczuwam pokusy ;) ) Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 11.11.08, 00:57 A, nie, widzę, że i MamaPodziomka, i Dzidka też nie są zachwycone. A ja się nie upieram, bo póki co akurat się nie najgorzej ostanikowałam (upolowałam dwa, które po mnie chodziły od dawna), a TEN SKLEP, jak wspomniałam, najpewniej nie będzie jeszcze otwarty. Odpowiedz Link
yowah76 Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 11.11.08, 20:33 Ciekawe, jak to wygladalo, jak po Tobie chodzily ;) Odpowiedz Link
mamapodziomka Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 12.11.08, 10:05 To ja doprecyzuje ;) Pominawszy fakt, ze w listopadzie w ogole nie uda mi sie pojawic, to akurat jestem w trakcie sie-scienczania. Kiedy juz proces zakoncze z przyjemnoscia sie ostanikuje ;) Zeby nie bylo, ze nie ;) Odpowiedz Link
soova Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.11.08, 08:30 ginestra napisała: > Mam jakieś "szczęście" do kolizji terminów (wtedy te śluby, a teraz jest w Łodz > i > spotkanie z mojego zawodowego forum w tym samym dniu). Hmm.. Specjalnie weszłam w ten wątek, żeby sprawdzić, a nuż ktoś stąd będzie na Tym Drugim spotkaniu i przeczucie mnie nie myliło... :-) Odpowiedz Link
ginestra Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 10:40 Soovo! :)))) Czyżbyś wybierała się na To Drugie Spotkanie? :-D Czyli my się znamy! (przynajmniej forumowo, a może i w realu?) Skontaktujmy się na privie! :-D Ja się wybieram na oba - mam już zarezerwowany nocleg w Łodzi z koleżanką z Tego Drugiego Spotkania. :-) Ach, jaki świat jest mały! Słuchajcie, a więc wybieram się do Łodzi i potwierdzam niniejszym swój przyjazd. Fajnie będzie się spotkać! I dziękuję za miły Robrojkowy odzew. Rzeczywiście - Łódź to miasto jeżycjadowe, jak najbardziej. :-) Pozdrawiam Was! Odpowiedz Link
soova Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 12:02 ginestra napisała: > Soovo! :)))) > Czyżbyś wybierała się na To Drugie Spotkanie? :-D W rzeczy samej. > Czyli my się znamy! (przynajmniej forumowo, a może i w realu?) Jeśli byłaś na spotkaniu w lipcu w Krakowie (a przypuszczam, że tak), to znamy się;) Odpowiedz Link
ginestra Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 12:22 Byłam, byłam! :))) Już lecę pisać do Ciebie na privie. Nie wiedziałam, że wśród moich wspaniałych kolegów z branży są fani Małgorzaty Musierowicz i tego forum! :)))) Jak fajnie! Do zobaczenia w Łodzi zatem! Odpowiedz Link
mankencja Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.11.08, 13:40 niestety, nie moge :( bede wtedy w szczecinie Odpowiedz Link
sowca Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 09.11.08, 22:10 Ja potwierdzam swoją obecność, co chyba nikogo nie dziwi :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 11:36 ja bym chetnie :) Z tym ze w Łodzi nie mam żadnych znajomych ktorzy mogli by mi udzielic noclegu - wiec spotkanie musialo by sie zaczac o takiej porze zebym posiedziala ze dwie godzinki i zdarzyła na pociag powrotny spotkanie warszawskie - bardzo chetnie :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 11:37 * zdążyła (ups :)) Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 12:02 Z noclegiem, w razie czego, nie byłoby problemu. Chyba że masz uczulenie na koty :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 15:01 O rany! koty uwielbiam - mogła bym nawet z nimi spac :):):) serio - przygarnełabys na 1 pauline?:) nie chrapie, nie gadam przez sen, nie lunatykuje i nie kradne rodowych sreber!:) Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 15:22 Nie mam rodowych sreber, zatem nie widzę problemu ;) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 17:37 To ja bardzo chetnie (i bezczelnie) sie wprosze :) Mozemy tez zrobic tak ze np. zaplanuje sobie powrót do domu ale gdyby spotkanie sie przedłuzyło albo ja bym sie zagapiła i w ogóle - to zeby nie wiec stresu i nerwowo nie zerkac na zegarek... wiesz :) Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 18:44 A to już jak Ci, moja droga, wygodniej. W każdym razie serdecznie zapraszam. PS mogę spokojnie jeszcze jedną osobę przenocować, jakby co. Pokoje są trzy. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 19:15 A ja bardzo chetnie bym skorzystała i "spóżniła się na pociąg" - tylko się tak kryguje. :) Koty tez chetnie bym zobaczyła :) Odpowiedz Link
szprota Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 10.11.08, 12:07 mankencja napisała: niestety, nie moge :( bede wtedy w szczecinie Kurczę, szkoda. A na następne, grudniowe, się wybierzesz? Odpowiedz Link
szprota Zamiejscowe forumowiczki 10.11.08, 12:13 O której zamierzacie być i na którym dworcu? Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: Zamiejscowe forumowiczki 10.11.08, 17:08 jak wysiądę na Fabrycznej to będzie dobrze? bo to jedyny łódzki dworzec jaki znam Odpowiedz Link
szprota Re: Zamiejscowe forumowiczki 10.11.08, 18:43 Będzie znakomicie, bo nie narazisz się na komunikację miejską zdążając potem do centrum. Pytam też o to dlatego, by po Was wyjść zwyczajnie. Odpowiedz Link
lutecja4 Re: Zamiejscowe forumowiczki 10.11.08, 21:53 mysle tak sobie o taj Lodzi i mysle.... wprawdzie rowniez nie mam tam zadnych znajomych, u ktorych moglabym pomieszkac przez jedna noc, ale moze znalazloby sie jakies wyjscie pomysle jeszcze i zobacze,jak sie sytuacja rozwinie-byc moze pod koniec miesiaca bede miala pod opieka dodatkowego malego kotka,wtedy nie wiem,czy bedemogla sie gdzies wybrac a swoja droga zapraszam do mnie czyli do Radomia-nie ma tu niestety fajnych stanikowych sklepow,ale zjesc i wypic jest co i gdzie ciekawa jestem,czy ktos jeszcze z radomia zaglada na forum FMM Odpowiedz Link
sowca Re: Zamiejscowe forumowiczki 11.11.08, 00:07 Słuchajcie, u mnie też, jak sądzę, znalazło by się miejsce, żeby kogoś przenocować...tylko musiałabym to skonsultować z rodzicami jeszcze. A czy mamy już plan, gdzie się spotkamy? Może jakiś spacerek na dobry początek? moglibyśmy spotkać się na Dworcu Fabrycznym (chociaż, niestety, nie jest to zbyt reprezentacyjne miejsce...) Odpowiedz Link
szprota Re: Zamiejscowe forumowiczki 11.11.08, 00:24 Myślałam o tym, by z Fabryka zabrać dziewczyny na Pietrynę. Banalne, ale w końcu raczej się spotykamy, by się spotkać, a nie na wycieczkę krajoznawczą. Chyba że Vox Populi zadecyduje, że chce zwiedzać i przyjedzie jakoś za dnia - wtedy możemy ruszyć na Księży Młyn. Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: Zamiejscowe forumowiczki 11.11.08, 13:37 a filmówka? patrzyłam na pociągi ze stolicy i w Łodzi można by wylądować 12:50 Odpowiedz Link
szprota Re: Zamiejscowe forumowiczki 11.11.08, 15:34 Nie wiem, czy filmówka jest otwarta dla niezorganizowanych wycieczek poza imprezami tej szkoły. Ale zawsze możemy podjechać i chociaż postać na schodach. Sama byłam tylko raz i strasznie dawno temu. Odpowiedz Link
szprota Lutecjo: 11.11.08, 00:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=85569726&a=87047615 Odpowiedz Link
biljana Re: Zamiejscowe forumowiczki 11.11.08, 14:41 Ja bym się też wybrała, ze sklepem czy bez ;-) Tylko czy ewentualnie mogłabym liczyć na nocleg? Lub wskazanie jakiegoś przyzwoitego hotelu? Gdyby nam się nocne Polek rozmowy przedłużyły? Odpowiedz Link
szprota Re: Zamiejscowe forumowiczki 11.11.08, 15:25 Hm, z trzema osobami będzie kłopot o tyle, że dwie z Was bym musiała położyć na jednej wersalce. Rozkładanej, miejsca jest dość, pytanie tylko, czy byłoby Wam zręcznie. Jeśli nie przeszkadza, to damy radę :) W razie czego jest PTSM w centrum. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Zamiejscowe forumowiczki 11.11.08, 16:41 biljana - ja moge spac z Toba w jednym łózku :) (jakkolwiek dziwnie to zabrzmi ;)) jak pisalam wczesniej nie kopie i nie chrapię , wiec ...:) Odpowiedz Link
sowca Re: Zamiejscowe forumowiczki 11.11.08, 22:17 Biljano, moze u mnie da się załatwić nocleg :) na 99% :) Odpowiedz Link
lutecja4 przyjemne z pozytecznym 15.11.08, 22:34 a moze przy okazji? podwieczorekdlaitaki.pl/ co Wy na to? Odpowiedz Link
szprota Re: przyjemne z pozytecznym 16.11.08, 19:34 Przyznam, że chodziło mi to po głowie. To co - wysłać formularz? Bo mam WO z formularzem podwieczorkowym, żeby te materiały przysłali. Odpowiedz Link
yowah76 Konkretnie! 15.11.08, 23:42 Co, gdzie i o ktorej prosze;) bo ja sobie musze cos dookola zaplanowac. Odpowiedz Link
lutecja4 Re: Konkretnie! 16.11.08, 22:30 rzucilam pomysl,ale nie moge decydowac,bo nie wiem na 100%czy przyjade,(jak pisalam powyzej,moze bede miala malego goscia) tak wiec dziewczyny,decydujcie,a ja najwyzej ochoczo dolacze i upieke ciasteczka(i tym razem przywioze) Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 18.11.08, 13:05 Z przyjemnością zadecyduję, ale niech my chociaż wiemy, o której która z Was przyjeżdża! Tymczasem tylko Nikadaw wskazała pociąg o 12:52. Czy mam z tego rozumieć, że Ginestra, Dzidka i Biljana również nim przyjadą i czekać na Fabrycznym o tej godzinie? Odpowiedz Link
biljana Re: Konkretnie! 18.11.08, 13:37 szczerze mówiąc, mi pasowałby bardziej przyjazd pociągiem o 15.20, który jest w Łodzi o 16.51 Ale: o której się spotykacie? Czy to nie będzie za późno ? I do której spotkanie jest planowane? Odpowiedz Link
sowca Re: Konkretnie! 18.11.08, 22:18 Właśnie, dziewczęta, to może jakąś listę obecności zróbmy :) Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 19.11.08, 01:00 sowca napisała: Właśnie, dziewczęta, to może jakąś listę obecności zróbmy :) Mówisz i masz: Yowah76 Szprota Biljana Fleurette Nikadaw Anhes Ginestra Soova (?) Dzidka Paulina.Galli Lutecja Jeśli kogoś pominęłam, proszę się wpisać i porządnie mnie opieprzyć. Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 19.11.08, 00:57 Moim zdaniem nie, chciałam się właśnie trochę dostosować pod przyjezdne :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Konkretnie! 19.11.08, 09:17 biljano - mi tez by pasowal (chyba?) ten pociag - mam nadzieje ze sie umowimy jakos i pojedziemy razem :) Odpowiedz Link
biljana Re: Konkretnie! 19.11.08, 09:37 paulina.galli napisała: > biljano - mi tez by pasowal (chyba?) ten pociag - mam nadzieje ze sie umowimy > jakos i pojedziemy razem :) jasne Paulina, bardzo fajny pomysł :) Odpowiedz Link
ginestra Re: Konkretnie! 19.11.08, 11:27 Dziewczyny? To o której? :-) Może by tak w miarę wcześnie - spacerek i w ogóle? (15.00, 16.00?) Bo my z Soovą to na to drugie spotkanie podrepczemy potem na 18.00... Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: Konkretnie! 19.11.08, 16:05 jak dla mnie przyjazd na prawie 17 to zdecydowanie za późno. nie po toczę boje w pracy o wolną sobotę (ale spokojnie! dostanę ją!), żeby wyjechać z domu dopiero po 15. wolałabym powłóczyć się po Łodzi, nawet sama, póki jest jeszcze widno. Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 20.11.08, 00:05 Niko, no to w takim razie wyjdę po Ciebie na dworzec i zgarnę. Chciałaś do filmówki, tak? No to pojedziemy sobie, a co. Kto dołącza? Odpowiedz Link
sowca Re: Konkretnie! 20.11.08, 22:00 Ja mogę dołączyć prawdopodobnie. Może ktoś jeszcze? Odpowiedz Link
anhes Re: Konkretnie! 20.11.08, 23:51 zapomniałam na śmierć że mój teść jest Andrzej :-( Odpowiedz Link
yowah76 Re: Konkretnie! 21.11.08, 00:03 To ja proponuje spotkanie dwufazowe: czesc sie zjawi wczesniej (KTO?) i pochodzi po Lodzi, czesc glowna spotkania zajdzie jak sie wszyscy zjada (KTO I KIEDY), pojdziemy na ten sorbet czy co tam ;), pogadamy i kto sie rozejdzie a kto sie bedzie rozwijal to sie okaze. Ja bym sie pisala raczej na czesc glowna, bo jednak w niedziele lece i pewnie znowu bedzie milijon rzeczy na ostatnia chwile... Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 24.11.08, 17:51 No właśnie - co z późniejszym wieczorem? Na sorbet do Grycana lubo czekoladę do Wedla czyli do Manu? Czy też może gdzieś bliżej centrum? Myślałam bowiem jeszcze o Cafe Verte, napoje ciepłe mają dobre, ciasta domowej roboty, atmosfera dość przytulna, cenowo przystępnie. Tyle, że konkretów do żarcia to tam nie mają. Przyjezdne, błagam, pookreślajcie się, kiedy zamierzacie przyjechać, bo na razie wiem tyle, że ściągam Nikę z dworca i ciągnę Bogu ducha winną dziewczynę do filmówki :P Odpowiedz Link
sowca Re: Konkretnie! 24.11.08, 21:32 Ja bym jednak była za pokazaniem przyjezdnym naszego lokalnego skarbu, czyli Manu. Może faktycznie czekoladziarnia? Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: Konkretnie! 24.11.08, 23:50 e, ja właśnie nie będę miała wolnej soboty. co oznacza że prosto po pracy pędzę na ten pociąg 15.20 i nie wiem co dalej w związku z tym wolałabym przenocować w Łodzi i wrócić w niedzelę w miarę wcześnie choć poprzedni plan zakładał powrót późnowieczorny. macie jakąś opcję z noclegiem? Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 26.11.08, 19:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=85569726&a=87076316 Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Konkretnie! 26.11.08, 20:31 Ja potwierdzam przybycie (i nocleg :))- mysle ze wlasnie tym pociagiem o 15.20. Gadalam z bilijana - oczywiscie musi sama potwierdzic - ale chyba tez. Pozostaje jeszcze kwestia noclegu - bo nie wiem czy w koncu sie dogadała. Ew. pytanie czy we dwie nie stanowilybysmy dla Ciebie szproto najazdu Hunów? :) Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 26.11.08, 20:34 Nocujące mają być: Ty, Paulino, Biljana, Lutecja i Nika. Sowca odzywała się, że najpewniej jedną z Was może też przygarnąć. To się dogadajcie, dziewczęta, która chce gdzie nocować, ja nieodmiennie zapraszam :) Najazdy Hunów mile widziane! Przyznam, że nawet mi pasuje takie popołudniowe spotkanie o tej 16:50, będę mogła od rana trochę ogarnąć Wasze alkowy;) Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 26.11.08, 20:54 Gdyż, dodam, czterech Was jednak nie pomieszczę :( Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Konkretnie! 26.11.08, 21:07 Szprota - to ja na razie w imieniu Bilijany zaklepałabym to zwolnione przez Lutecje miejsce noclegowe , ok? (Bilijana sorry ze tak bez porozumienia z Toba się żądze - ale mam nadzieje ze wybaczysz :)) Odpowiedz Link
paulina.galli Biljana 26.11.08, 21:08 i to jeszcze pisząc twojego nicka z błedem :/ ;) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Biljana 26.11.08, 21:12 i słowo "rządzę" ...o matko jaki byk ort! chowam sie ze wstydu :() Odpowiedz Link
biljana Re: Biljana 27.11.08, 10:03 Dziewczyny. Nie mogę jeszcze na 100% potwierdzić przyjazdu, bo nie wiem, czy uda mi się coś zrobić z kotami. Wypowiem się dziś do końca dnia. Ale zakładając optymistyczną wersję, że jakaś dobra dusza nakarmi potwory, to opcja o 15.20 jest świetnym pomyslem, zdzwonimy sie i umowimy na Dworcu. Spac będe gdzie bedzie miejsce:) Nie mam wygórowanych potrzeb:) Najlepiej żeby była jakas wesoła kompania do długich nocnych Polek rozmów:) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Biljana 28.11.08, 09:54 No własnie ?! ps. ja tak "Zaklepuje" miejsce Bijany u szproty bo logistycznie z podróza bylo by nam lepiej a pozatym juz wiem ze fajne "nocne Polek rozmowy by byly" ale absolutnie nie wtryniam sie miedzy jakies ustalenia Bijany i sowcy! Odpowiedz Link
lutecja4 Re: Konkretnie! 26.11.08, 20:56 forumowiczki kochane ja niestety nie przyjade-szkoda milego spotkania i milych andrzejkow Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 26.11.08, 22:02 lutecja4 napisała: > forumowiczki kochane > ja niestety nie przyjade-szkoda > milego spotkania i milych andrzejkow Na pewno nie? :( Szkoda! Szkoda! Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 26.11.08, 21:54 Dobrze zrozumiałaś. A Ginestra o której przyjeżdża? Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Konkretnie! 26.11.08, 22:19 Dziewczyny z W-wy - nie wiem jaki macie sobotni grafik ale moze uda nam sie wszystkim spotkac na dworcu i pojechac tym pociagiem (15.20?) Dzidka, Ginestra? Hm?:) wesoły pociag bedzie :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Konkretnie! 26.11.08, 22:20 (bo z Biljana to chyba juz jestesmy na ten pociag umówione:)) Odpowiedz Link
sowca Re: Konkretnie! 26.11.08, 22:30 No, to jak, Biljano? Nocujeszz u Szprotki czy mam łapać za szczotki w celu doprowadzenia pokoju gościnnego do stanu przyzwoitego?:P z tym nie ma problemu, gorzej, że ja mieszkam na strasznym zakuprzu i ode mnie kawał się jedzie dokądkolwiek, ale jeśli to nie przeszkadza, to zapraszam :) jak tam Ci wygodniej będzie :) Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 28.11.08, 12:08 Niko, w takim razie możesz się przespać u mnie - no chyba że się już domówiłaś z Sówką :) Odpowiedz Link
szprota Re: Konkretnie! 26.11.08, 22:34 Ginestra coś pisała o wcześniejszym pociągu, bo od 18:00 ma drugie spotkanie... Dzidkę zaraz mejlem poszczuję, bo telefon to nie wiem, czy mam do niej aktualny, o. Odpowiedz Link
biljana Re: Konkretnie! 28.11.08, 11:33 Bardzo mi przykro, ale nie będę mogła przyjechać. Wszystko mi się niespodziewanie pokomplikowało. Przepraszam za zamieszanie :( Odpowiedz Link
ginestra Re: :( [nt] 28.11.08, 15:07 Witajcie! Jaka szkoda, Biljano, że nie możesz pojechać. Do zobaczenia zatem przy następnej okazji! Paulinko, z miłą chęcią bym tym pociągiem pojechała, tylko że zostało mi już jakiś czas temu zaproponowane zawiezienie do Łodzi samochodem. Jedziemy w parę osób (z tego drugiego spotkania) i wracamy tego samego dnia (a raczej nocy). Wyjazd z Warszawy jest zaplanowany na ok. 13.00, a więc dotrzemy do Łodzi pewnie na 15-16.00. (Zakupiłam mapkę miasta Łodzi. :-) ) Jak będzie coś wiadome o której zbiórka lub gdzie Was można łapać ewentualnie na tej gorącej czekoladzie :-) lub na spacerze, to ja chętnie Was odszukam! Wydaje mi się, że rzeczywiście krystalizują się dwie fazy spotkania. A więc ja bym się załapała na pierwszą, względnie w jej trakcie. Soova będzie docierała do Łodzi z innego miasta, a więc, jeśli przyjdzie, to spontanicznie się odnajdziemy. :-) Być może wraz ze mną wpadnie do Was za to jedna sympatyczka Jeżycjady, choć nie pisząca na naszym forum. :-) Zajrzę tu jeszcze później, aby dowiedzieć się szczegółów. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
paulina.galli Re: :( [nt] 28.11.08, 15:12 Ginestro - ciesze sie ze bedziesz :) - lokalizacji naszego spotkania nie znam i zdaje sie na żywioł frakcji łódzkiej :) w razie czego wysylam ci na @ moj telefon ale lepiej od szproty tez wez bo ja mam jakas malo akustyczna torebke i czasami dzwonka telefonu nie słysze:) DO ZOBACZENIA! Odpowiedz Link
biljana Dziewczyny! 28.11.08, 18:45 Życzę wam udanego spotkania i zazdraszczam! :) Bawcie się dobrze i zdajcie relację jak było, bo już umieram z ciekawości. Jest mi strasznie przykro, że wyszło jak wyszło i zamiast przyjechać będę siedzieć w robocie :( Kurcze, weekend w pracy już od roku mi się nie zdarzył... jak pech to pech :( Odpowiedz Link
lutecja4 Re: Dziewczyny! 28.11.08, 21:32 i ja Wam zycze milego spotkania i jakiejs przyzwoitej pogody,zeby spacer sie udal i cale spotkanie zazdraszczam Wam i ja i zaczynam juz dzis Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Dziewczyny! 28.11.08, 22:13 Biljana - ja bardzo zaluje - bo sie nastawilam i na wspolna podróz i pogaduchy wieczorem u szprotki. bu:( i teraz co - musze godnie prawie sama *reprezentowac frakcje warszawska :) (focha strzelam :)) * prawie bo nika bedzie i ginestra (i nie wiem w koncu jak dzidka i onion) Odpowiedz Link
sowca Re: Dziewczyny! 28.11.08, 23:56 Nikadaw, nie ma problemu, u mnie miejsca dosyć :) proponuję, żebyśmy to omówiły już na spotkaniu, ustalisz sobie, gdzie Ci wygodniej (bo ja neistety mieszkam na peryferiach, jak wspominałam ;/), ale w każdym razie - nie będziesz nocować na dworcu, bądź spokojna! Biljano, bardzo mi przykro, że Cię nie będzie :( liczę jednak na to, że spotkamy się następnym razem :) Odpowiedz Link
onion68 Re: Dziewczyny! 29.11.08, 06:49 Dzięki, Paulino, za pamięć, lecz tym razem nie dam rady. Jestem za to ostro zdeterminowana dotrzeć na spotkanie toruńskie (i, mam nadzieję, nieodosobniona w tym). Dziewczyny, życzę Wam miłej zabawy i liczę na długie i szczegółowe sprawozdanie :))) Odpowiedz Link
fleurette Re: spotkanie w Łodzi 29.11 - kto chetny? 29.11.08, 13:00 bardzo mi przykro, ale nie mogę przybyć dziś, czego bardzo żałuję, ale względy rodzinne mi nie pozwolą... Odpowiedz Link