the_dzidka 28.11.08, 14:39 Tu sobie możecie uprawiać dyskusję do utraty tchu. Do ostatniego zęba :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 14:42 Do ostatniego sutka :) Ja sie nie znam ale chetnie poslucham dobrych rad - bo musze sobie jakis zgrabny stanik sprawić :) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 14:47 Tak jest, do ostatniego sutka, który jest naszą wspólną radością, nieprawda. Odpowiedz Link
olusimama Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:01 to tutaj trzeba zacząć: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=87513470 wymierzyć się według wskazówek we wstępie, zapytać i.. na łowy ;-) Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:18 Dzidko, a czemu postanowiłaś dla nas (wszystkich) założyć osobny wątek? :) Czyżby stanikologia stosowana jakoś rozhulała się po forum ostatnio? Czytam niestety nieco z doskoku więc może coś mi umknęło? Ale jak już jest wątek, to się pochwalę, a co. Otóż dzięki mojemu pierwszemu spotkaniu forumowemu (w sławetnej indyjskiej łazience:), które było pierwszym krokiem - jestem w końcu posiadaczką właściwych staników:) Szproto, Mankencjo - to dzięki wam mam prześliczną Eleanor i Arabellę i Millie (ona może nie jest prześliczna, ale jest bardzo dogmatyczna:) I w dodatku udało mi się już ostanikować mamę, siostrę, przyjaciółkę i dwie koleżanki z pracy, co jak na początkującą lobbystkę jest całkiem niezłym wynikiem:) I jeszcze w sobotę Peachfield się w końcu otwiera! Odpowiedz Link
onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:22 I w dodatku udało mi się już ostanikować mamę, siostrę, przyjaciółkę i dwie > koleżanki z pracy, co jak na początkującą lobbystkę jest całkiem niezłym wyniki > em:) Mnie córkę na razie :) Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:24 onion68 napisała: > > Mnie córkę na razie :) ale ja zawsze wpadam w szał neofitki:) w każdym razie w pracy w ostatnich czasach w naszym pokoju trwają nieustanne dyskusje o stanikach, narady (niemal wojenne) przed zakupami, oglądaie kolejnych modeli...ech fajne hobby:) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:40 > Dzidko, a czemu postanowiłaś dla nas (wszystkich) założyć osobny wątek? :) > Czyżby stanikologia stosowana jakoś rozhulała się po forum ostatnio? Tjaaaaa. Troszeczkę :) Odpowiedz Link
szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 14:43 Tak samo jak wtręty o Sapkowskim, Pratchetcie i Futuramie :P Ale OK, OK, będę dyskutować na wydzielonym wątku. Odpowiedz Link
mohherowa Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 17.12.08, 01:01 Gdziekolwiek mój wzrok się nie zwróci, one tam były przede mną... Idę popłakać w kącik... :) Odpowiedz Link
onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:21 O dzięki, Szefowo, bo ja mam mnóstwo pytań, a na lobby boję się pytać. Panuje tam wojskowy dryl, który obcy jest mojej duszy, no i boję się strzelić gafę. Ale zacznę nie od pytań, ale podziękowań pod adresem dziewczyn, które zbadały moje wymiary i podały namiary. Bez przesady stwierdzam, że poprawa jakości życia jest zauważalna (mam ładną i wygodną bieliznę nie wychodząc za nią z domu), no i mam nowe hobby :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:24 To ja sie w takim razie dam zmierzyc na łodzkim spotkaniu :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:34 Faaaajnie :) Ja jestem na lobby juz poltora roku, mam ponad 20 stanikow :D (w najwiekszym szale mialam 32, ale zrosadnialam) no i jakies pojecie o stanikologii :) Wiec jak ktora ma pytania, to niech sie nie boi :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 17:35 Ha! :) A jaka jestes? Wasko czy szerokofiszbinowa? Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:07 A żebym to ja wiedziała... chyba wąsko? Freya i Felina są OK, więc Panache nigdy nie mierzyłam. Panache ma szerokie fiszbiny, o ile pamiętam? Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 13:36 Generalnie tak :) Wiec witaj siostro, bo ja tez raczej waskofiszbinowa jestem :D Odpowiedz Link
ananke666 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 11:25 Wąskofiszbinowe 30FF macha ramiączkiem. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 11:42 Odmachuje zoltym ramiaczkiem Adora, ktory sie dziwnie uklada :) Odpowiedz Link
olusimama Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 11:43 a ja nie mam czym pomachać, bo mi się rozmiar zmienił. I aktualny stan posiadania (sztuki trzy: Polyanna biała, Curvy Kate Emily różowa i Freyowa Antoinette) bułkują. A tu święta idą i wydatków mrowie. bu Odpowiedz Link
onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:14 O, właśnie miałam zapytać, ile tych prawilnych staników macie: ja mam na razie tylko trzy: arabellę 65e, retro 65 f (trochę przeszacowałam na początku) i princess curvy kate 65 e. Ta ostatnia leży równie dobrze, jak freye, ale jest o wiele mniej wygodna. Z noszalnych mam jeszcze triumpha 75c, co to dziewczyny powiedziały po oględzinach, że nie jest aż taki zły, ale od tamtej pory nie miałam go na sobie ;) Przymierzam się do dalszych zakupów. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:16 E... kolo 20 :) I 3 do sprzedania :] I 3 gorsety :D Odpowiedz Link
szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:37 Ja mam: - panache tango II (30e) - pour moi provence (30e, przymały, to jest akurat małomiseczkowiec) - freya phoebe 28f - jakąś straszliwie pancerną melissę - rubbie ruby pink (bodaj 30DD, też ciut przymały) - freya arabella purple haze 30e - zaraz do mnie wyruszy freya arabella oyster 30f - panache inferno coral 28ff (jedyny stanik, w którym się przestrzeliłam, tj. wzięłam za wąski obwód i za dużą michę) - pour moi destiny 30 G (trochę za duży w miskach) - oraz jedzie do mnie od początku października panache inferno midnight (z wyprzedaży na undercover) 30e Zatem 8 na stanie i dwa w pamięci :) Odpowiedz Link
onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:45 A mój inferno wrócił do sklepu. Obwód ok, ale w misce mogłam dołożyć po torebce landrynek. I doznałam urazu, i już nie chcę tego modelu ;) Odpowiedz Link
szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:48 Inferno jest kapryśne, więc daję mu jeszcze jedną szansę. Bo w sumie nie mam żadnego porządnego plunge'a, większość z posiadanych to klasyczne balkonetki, a do dekoltu by się przydał. Odpowiedz Link
szprota inferno 01.12.08, 19:21 Słusznie dałam mu szansę. Leży ok i robi bardzo fajną dolinkę między piersiami :) Odpowiedz Link
onion68 Re: inferno 01.12.08, 20:14 A jaki rozmiar w końcu wzięłaś? Może się przełamię. Ja chciałam cielisty pod białe bluzki koszulowe. Czy freyę nosisz 65e? Odpowiedz Link
szprota Re: inferno 01.12.08, 20:47 Freyę noszę jedną 28f, drugą 30e i obie ciut przymałe w miseczkach - ale tak mi wychodziło z tabelki! Czyli trzeba liczyć 28ff/30f i doskonale wiem, że przeliczenie nie jest poprawne, ale mojemu biustu jakoś funguje. W inferno trzeba zaniżyć michę, obwód standardowy. Stąd 30e, w innych modelach bułkujące i odginające górne krawędzi miseczek, w tym modelu jest w sam raz. Odpowiedz Link
ananke666 Re: Inferno!!!!!!!!! 04.12.08, 09:27 Właśnie upolowałam, też zawyżyłam, wzięłam 30G. Oby pasowało. dowiem się jak przyjdzie. Odpowiedz Link
szprota Re: Inferno!!!!!!!!! 04.12.08, 22:02 Ależ nie krzycz, kochana. A u mnie zaniżamy. I co mi zrobisz? W coralu zawyżona micha nie zadziałała, w midnight zaniżona sprawdziła się pierwszorzędnie. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Inferno!!!!!!!!! 05.12.08, 14:27 Nie krzycze. Nie uzylam capslocka. Jesli u Ciebie zadzialalo, to nie znaczy, ze bedzie dzialac u innych i tyle. Statystycznie, patrzac w galerii i na forum, dziewczeta, ktore sa freyowe w inferno zawyzaja, a panachowe moga brac regularny. Oczywiscie, w gre wchodzi tez konsystencja biustu, jego osadzenie itd. Nigdy jednak nie poradzialbym nikomu wziac inferno z mniejsza miska - jest sztywny i ma bardzo plaskie boku, wiec jest wieksze prawdopodobienstwo, ze miske nalezy zawyzyc, zeby nie bylo bul. Odpowiedz Link
szprota Re: Inferno!!!!!!!!! 05.12.08, 23:02 Wykrzykniki też oznaczają krzyk. Ale w sumie się droczyłam tylko ;) I na pewno masz rację co do tego modelu jako bardziej doświadczona lobbystka. Z mojego doświadczenia z nim wynika, że większa miska wprawdzie nie bułkuje, ale za to brzydko marszczy się na dole, a całość wygląda jak skorupka, w której gdzieś tam jest biust. Odpowiedz Link
onion68 Re: Inferno!!!!!!!!! 06.12.08, 06:33 > Wykrzykniki też oznaczają krzyk. Ale w sumie się droczyłam tylko ;) > I na pewno masz rację co do tego modelu jako bardziej doświadczona lobbystka. Z > mojego doświadczenia z nim wynika, że większa miska wprawdzie nie bułkuje, ale > za to brzydko marszczy się na dole, a całość wygląda jak skorupka, w której > gdzieś tam jest biust. O. Dokładnie tak to wyglądało, a ja wyglądałam w tym niczym jakaś przechodzona iron maiden ;) Odpowiedz Link
szprota Re: Inferno!!!!!!!!! 06.12.08, 12:12 No otóż to. Inferno generalnie jest dość skorupkowe zresztą. Po mojemu najlepiej by było jednak poprzymierzać go sobie na spokojnie w stacjonarnym sklepie i ocenić efekt, bo co biust, to inny. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Inferno!!!!!!!!! 06.12.08, 12:50 :) Widzialam tylko dwie osoby, na ktorych inferno sie nie marszczy na dole. To jest jego cecha osobnicza, ze tak powiem. Mi tez sie marszczy, za to robi cudny dekolt :) I jestem pewna, ze mniejsza miska by mi bardzo bulkowala. :) Odpowiedz Link
dakota77 Re: Inferno!!!!!!!!! 12.12.08, 20:50 Chyba musze dac jeszcze szanse Inferno, ale wlasnie z zawyzona miska. Jakos w lecie kupilam 30G, ale za nic sie w niego nie zmiescilam. A wygladal obiecujaco. Odpowiedz Link
dakota77 Re: Inferno!!!!!!!!! 13.12.08, 00:20 No wlasnie chyba nie, czyli jednak trzeba szukac innego modelu. Ja mam wlasnie bzika na punkcie takich gladkich, nieodznaczajacych sie pod ubraniami. Klymensytro, pozwolisz sie pomeczyc jeszcze chwile? Bo widze, ze mamy podobne wymiary- ja mam 74/96. Pisalas zdaje sie wczesniej, ze masz Fantasie Smoothing bra ( nie pomylilam osob, mam nadzieje?. Jaki rozmiar kupilas? Ich rozmiary odpowiadaja tabelkowym, zy trzeba wybrac wieksza miske? Odpowiedz Link
klymenystra Re: Inferno!!!!!!!!! 13.12.08, 00:49 Kwik, kupilam taki, jaki znalazlam w lumpeksie w stanie idealnym - znaczy sie 65FF, czyli moj standardowy rozmiar :) On sie na wiekszosci osob leciutenko marszczy u gory, ale pod bluzka wyglada oblednie, to co robi z piersiami jest super :) Pamietaj, ze on jest miekki, nie sztywny (mowie o Balconette, bo jest tez ten sam model w wersji sztywnej). Aha - ma waskie fiszbiny, wiec nie wiem, jak u Ciebie bedzie, jakie fiszbiny wolisz. Z gladkich sztywnych jest jeszcze Panache Porcelain. Lepel robi Athena T-shirt bra, lekko sztywny, pieronsko scisly, a miski z pol rozmiaru wieksze, niz tabelka. Ostatnio wypuscili model bialo- czarny, jest cudny. Bardzo sobie chwale ten stanik:) Odpowiedz Link
dakota77 Re: Inferno!!!!!!!!! 13.12.08, 00:57 Szczesciara. Wlasnie rozwazam Panache Porcelain lub te Athene, choc w jakims sklepie internetowym kobiety narzekaly na te ramiaczka. Swoja droga ja wciaz w 65 mam wrazenie, ze sie dusze, na razie celuje w 32F. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Inferno!!!!!!!!! 13.12.08, 01:34 Spokojnie, nic na sile :) Moze potrzebujesz powolnej przesiadki :) A Athena jest scisla, wiec tym bardziej. Ramiaczka sa po prostu sliskie i regulacja zjezdza ( ja musze miec zawsze maksymalnie podciagniete) - to kwestia zrobienia petelki z nitki na ramiaczku. A przy okazji sa ladne:) I cieniutkie :) Odpowiedz Link
karolina_w_gazecie Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 16:24 Ja mam pytanie :) A właściwie zagadkę: Komu i w którym tomie Jeżycjady Róża pomagała wybrać stanik, współubolewając, że nie ma takich małych rozmiarów? :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 17:38 O mamo, Zabcia pewnie potrzebuje 60G albo cos w ten desen, a Rozyczka wciskala ja w 75AA ;((( Cichaczem licze na to, ze Magdusia bedzie ostanikowana (przeciez we Wroclawiu maja pozadny sklep) i wezmie hurtowo bohaterki do Yoshi :) Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 17:52 a mi się marzy scena prawidłowego dobierania stanika w książce. Wyobrażacie sobie siłę rażenia? Jakby Różyczka dobierając stanik Żabie mówiła: Przymierz 65 F bo przecież jak masz 70 pod biustem, to 75 będzie za duża. A Żaba: Ale ja nie mam F! Taka dużaaaa miseczka!A Róża: rozmiar miseczki zmienia się wraz z obwodem :)))) Popatrz ja noszę 65 E i pokazuje w przymierzalni śliczną Arabellę Oyster ;-))) Odpowiedz Link
limotini Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 18:13 A to czytałyście forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=85603946&a=85653049 ? (+ dalszy ciąg w tym samym wątku) Odpowiedz Link
agawa79 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:19 Piękne, po prostu piękne. :D A mnie się schudło ostatnio i właśnie z żalem żegnam parę ukochanych sztuk. :( Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 23:43 Klymenystro,to co to może być, jak mam 80/86? Na tle tych pomiarów,które tu widziałam to trochę nietypowo się to przedstawia? Trochę się czuję skrepowana epatując Was tymi swoimi wymiarami... Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 23:48 kaliope3 napisała: > Klymenystro,to co to może być, jak mam 80/86? ja nie jestem klymenetra, ale napisz jak sie mierzylas. Czy zmierzyłas sie scislo pod biustem na wydechu? I wtedy ci wyszło 80 cm ? A 86 w biuście, luzno mierzone? Najlepiej w miękkim staniku? Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 00:11 Przepraszam Biliano :) Tak, tak się właśnie mierzyłam-wg instrukcji na linkowanym forum. Pod biustem to już od jakiegoś czasu mam równe 80, w biuście faktycznie wyszło tyle ile napisałam... Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 00:51 kaliope3 napisała: > Przepraszam Biliano :) ależ za co? :)To ja sie wciełam do pytania do Klymenestry:) > Tak, tak się właśnie mierzyłam-wg instrukcji na linkowanym forum. > Pod biustem to już od jakiegoś czasu mam równe 80, w biuście faktycznie wyszło > tyle ile napisałam... no to wychodzi, ze powinnas mieć chyba 75 b albo 70c - to nie takie nietypowe chyba? Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 00:56 Ja tam nie wiem:) Ja mam tak śmiesznie bo biust mały a za to w klatce piersiowej te 80 (pływaczką chyba powinnam była zostać,lecz cóż...) To, to 75b czy też 70c to już w tej innej, prawdziwszej numeracji? Odpowiedz Link
yowah76 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 00:42 kaliope, ja mam pod biustem na wydechu tak kolo 90, to przy mnie cienka jestes ;) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 13:40 70C jesli masz troche tluszczyku na zebrach :) w 75B nie wierze :) Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 21:49 Na żebrach to nawet nie:)Ale mi się zawsze C kojarzyło z dużym rozmiarem (jestem kompletna tabula rasa stanikowa,wiem) Odpowiedz Link
ananke666 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 04.12.08, 09:31 Czemu? Ja znam jedno 75B, wymiary ma podobne ;) Odpowiedz Link
tennesee podziękowania 29.11.08, 01:41 Bardzo dziękuję Klymenystrze za udzielenie mi odpowiedzi na lobby. przy okazji zmierzyłam jeszcze raz no i wyszło jednak trochę inaczej- 77/90. czyli jak mniemam definitywnie 70 D! Odpowiedz Link
klymenystra Re: podziękowania 29.11.08, 13:41 70DD brytjskie albo 70E polskie, moja droga :) W sumie to jestes na granicy rozmiarow, miedzy 70D a DD, ale zapewne dotknie Cie migracja biustu, wiec troszke luzu nie zaszkodzi :) Ale tylko troszke Odpowiedz Link
slotna Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 19:30 Wiiiii :) Fajnie fajnie! Stanikow mam zdecydowanie za malo i nadal nie takie jak trzeba, ale za to ostanikowalam mame i z 85B przesiadla sie na 70G (zaczela od 75E i co zakup, to wiekszy - pol roku to zajelo). Taki maly sukces :) (ja mam 65H/HH mniej wiecej, wzrost nikczemny wiec wszystko tnie mi rece, waskofiszbinowa jestem do tego - wiec lipa). -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:14 A ja sie wstepnie zmierzyłam - jak jestem 70/90 to co ja jestem?! wiem :( małobiusciasta :( ;) Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:50 paulina.galli napisała: > A ja sie wstepnie zmierzyłam - jak jestem 70/90 to co ja jestem?! to myślę, ale mogę się mylić, że powinnaś nosić 65 F albo 60 FF (zależy czy ci będzie wygodniej w ściślejszym czy w węższym obwodzie) > wiem :( małobiusciasta :( no wiesz? A co to za emotikonka jest? Małe biusty są ładne to po pierwsze, a ja nie podejmuje sie polemizowac czy 65 F to mały czy średni czy półduży czy duży itp. Bo nie o to chodzi :) > > ;) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:53 no miseczka F brzmi dumnie :):):) Odpowiedz Link
szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 14:41 Miseczka F nie brzmi nijak bez odniesienia do obwodu :P Odpowiedz Link
szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 14:46 Zachęcam do nie popadania w dyskusje, jaki biust jest ładny: czy duży, czy mały, bo pogrążymy się w podobną wymianę ciosów jak na wątku o rozmiarze Pulpy. Ładny jest każdy, jeśli się go odpowiednio wyeksponuje. Howgh! Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 13:38 E tam. Wcale nie. Sredniobiusciasta owszem - wyceniam Cie na 65E lub 65F brytyjskie. Polskie to bedzie 65F lub 65G). Wiecej informacji w mojej sygnaturce :D Odpowiedz Link
sally.bowles Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 18:06 Witam stanikomaniaczki:) czytam często forum fanów MM, bo też się do nich zaliczam, ale nie pisuję. Natomiast ten wątek bardzo mnie zainteresował. Sprawdziłam co to znaczy araballa oyster i doznałam pozytywnego szoku estetycznego na widok freyi. Ja to chcę! Jednym słowem czuję, że jestem na progu odkrycia nowego fantastycnago hobby i pluję sobie w brodę, jak mogłam marnować te wszystkie lata i nie stroić mojego biustu w takie cuda, a przecież na to zasługuje, choćby dlatego, że jest jedynym, jaki mam. Wiem, że istnieje lobby biuściastych, ale jest dość radykalne i trochę boję się tam pisac, więc zadam Wam kluczowe pytanie-jaki ja mam rozmiar? Zmierzyłam się wg wskazówek formumowych, ściśle pod biustm mam 76cm, a w luźno w biuście 95cm, do tej pory noszę 75C, ale nie zawsze jestem zadowolona...Jesli któraś z szanownych ekspertek się wypowie, będę wielce zobowiązana:) Odpowiedz Link
lutecja4 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 22:48 ja tez poprosze o odpowiedz-jaki mam rozmiar-80 pod biustem i 100 w biuscie juz nie pamietam,jaki wyszedl mi rozmiar po mierzeniu w lazience,ale sezon zakupowy sie zbliza, wybiore sie cos sobie poprzymierzac :) Odpowiedz Link
szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 01:37 75(34)F-FF w brytyjskiej, 75I-J w polskiej Odpowiedz Link
szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 01:35 70(32)E-F w brytyjskiej, 70G w polskiej rozmiarówce Odpowiedz Link
sally.bowles Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 09:19 szprota napisała: > 70(32)E-F w brytyjskiej, 70G w polskiej rozmiarówce Szproto, bardzo dziekuję, nareszcie wiem, jaki mam rozmiar i mogę się przymierzać do zakupów. W międzyczasie zorientowałam się, że arabella to model, a firma to freya...jak widać trafiła tu kompletna ignorantka stanikowa obecnie zmieniona w gorliwą neofitkę:) Odpowiedz Link
idomeneo Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 10:55 Fräulein Sally Bowles, co za uroczy nick! Witaj na forum :) Odpowiedz Link
sally.bowles Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 13:05 idomeneo napisała: > Fräulein Sally Bowles, co za uroczy nick! Witaj na forum :) dziekuję, dziękuję, nick jest rzecz jasna sentymentalny, chociaż może kiedyś jednak zaspiewam i zatańczę "mein herr", podobno wszystko jest kwestią silnej woli:) Odpowiedz Link
uccello Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 22:58 the_dzidka napisała Tu sobie możecie uprawiać dyskusję do utraty tchu. Do ostatniego zęba :-) Do jakiego zęba? Do fiszbina! Chyba ,że chodzi Ci o te zęby, co na tym dziewczyny zjadły. Pozdrawiam wszystkie szyfrujące -85BDDWuWuiGieGie! Odpowiedz Link
szprota ========przydatne linki==================== 30.11.08, 01:44 kalkulatorek rozmiarowy: www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ tabela obwodów brytyjskich: docs.google.com/View?docid=dfq559j5_1fjkt4n Odpowiedz Link
szprota ========przydatne linki==================== 30.11.08, 12:02 Sklepy: stanikowe-sklepy.blogspot.com/ Odpowiedz Link
ananke666 ale uwaga! 30.11.08, 12:59 Z kalkulatora wyjdzie rozmiar przybliżony, a niekoniecznie super trafny. Dzieje się tak dlatego, że mimo podobnych wymiarów piersi mogą mieć różny kształt, osadzenie itp i potrzebują różnych rozmiarów. Chociaż trafny owszem, może wyjść :) Odpowiedz Link
onion68 Re: ale uwaga! 30.11.08, 13:01 Mi dziewczyny trafiły z rozmiarem w dziesiątkę :) Odpowiedz Link
onion68 Bravissimo? 30.11.08, 12:21 Jakie są Wasze doświadczenia z tym sklepem? Chcę kupić córce freyę millie pod choinkę, ale mam pewne obawy w związku z tym, że nie mogę się doczytać w dziale dotyczącym przesyłek, iż istnieje możliwość wysyłania przesyłkami rejestrowanymi. A to jednak trochę pieniędzy... I czy szybko przysyłają? W Polsce, z tego co się zorientowałam, z dostępnością różnych modeli jest dość krucho, no i jak pisała Szprota, drożej (poza allegro). A a propos allegro, co sądzicie o aukcjach z modelami tzw. samplowymi? Warto, czy to może jakieś podróbki? Odpowiedz Link
olusimama Re: Bravissimo? 30.11.08, 12:28 mam same dobre wrażenia. Przesyłkę rejestrowaną wysyłają bez problemów, w cenie zwykłej, trzeba tylko zaraz po złożeniu zamówienia wysłać maila z numerem zamówienia i prośbą o registered. Cudowna tam jest obsługa klienta, wszystko można załatwić i jeszcze są szczęśliwi, że pomogli. Jeśli na stronie dany rozmiat jest dostępny w 3-5 dni to przesyłka przychodzi w mniej więcej tyle. Jeszcze nie czekałam dłużej niż 10 dni. A jak raz zapomniałam poprosić o rejestrowaną i paczka zaginęła (na szczęście z tylko jednym stanikiem) to po 3 tygodniach im dałam znać, że wciąż czekam i.. wysłali ten stanik ponownie. z całego serca polecam. Odpowiedz Link
szprota Re: Bravissimo? 30.11.08, 12:46 Sampli nie nabywałam, ja jednak jestem zachowawcza i kupuję raczej sprawdzone przez lobbystki modele. Bravissimo jest dla mnie trochę za drogie. Kupowałam na figleaves (drogo biorą za rejestrowaną przesyłkę, ale skoro raz nie doszła, drugą wysłali kurierem) i naturalfigures (oddali kasę, gdy nie doszła, za rejestrowaną jakoś niedużo biorą). Niedrogo jest jeszcze na curyliciuos, ale stosunkowo niewielki wybór. Odpowiedz Link
nighthrill Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 13:15 wita was najwiekszy (chyba) z do tej pory wymienionych biust wątku - po odpowiednim ostanikowaniu 80G:) Lobby dało mi naprawdę dużo, jeszcze rok temu wbijałam się w 85C, a biust mam naprawdę spory. |Teraz planuję ciążę, więc pewnie jeszcze się powiększy, wraz z moją wagą, którą i tak już jest spora - będę typową babą z dowcipów,o której mówią, że "najpierw wchodzi cyc,potem ona..."...jakoś przeżyję. |Dobrze też, że tak wiele kobiet dzięki forum się nawraca,bo i wygodniej i ładniej nie mieć biustu podpachami. \Udało mi się odpowiednio ostanikować siostrę i mamę, choć ta ostatnia ma tylko jeden odpowiedni i nosi go na zmianę ze złymi, niestety. Odpowiedz Link
k_linka Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 01.12.08, 00:09 Mamy tak maja:) Moja dlugo nosila zle staniki, bo jej nie wygladaly spod letnich wycietych bluzeczek. Na szczescie przyszla jesien, a odziedziczona po mnie Pollyanna okazala sie tak wygodna ze powrotu do starych rozciaguchow juz chyba nie bedzie. Odpowiedz Link
kanga_roo Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 00:37 zmierzyłam się starannie, tu na wydechu, tam luźno, wpisałam dane w kalkulator linkowany powyżej i padłam :-) wiem, jestem matką karmiącą, ale biust zawsze miałam mały i tego, że mi się powiększył zupełnie nie widać w bawełnianych stanikach "do karmienia"... jednym słowem, przeraził mnie mój własny biust, czekajcie, sprawdzę, czy się nie pomyliłam. nie pomyliłam się. może - wybaczcie - ten kalkulator jest coś nie teges? co to wogóle jest: rozmiar polski - 65K ?!!! Ka kojarzy mi sie jedynie z pierwszą literą mego imienia, nie ze s t a n i k i e m <zgroza> Odpowiedz Link
k_linka Czy to że zalozysz stanik w teoretycznym rozmiarze 01.12.08, 00:51 Czy to że zalozysz stanik w teoretycznym rozmiarze 65K (niestety w naturze raczej takiego nie znajdziesz) zmieni wielkosc Twojego biustu? Raczej nie... Wiec skad ta zgroza? Mnie tez kalkulator rozmairowy pokazuje 65K polskie. Kupuje brytyjczyki 65G. Biust mam taki jak zawsze - sredniawy, optycznie nie odzanacza sie na tle ciezkiej sylwetki. I do niedawna upychalam go w 75B (bo to przeciez taki sredni biust byl....) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 09:58 E, to ledwo 65GG/H brytyjskie, nie stresuj sie :) Ja mam 65FF i sredni biust. Patrz, co sobie mozesz kupic: www.bravissimo.com/products/lingerie?back=30&cup=h Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 13:54 szprota - dzieki za kalkulator (co prawda w FF mi sie nie wyswietlał - tzn. strona tak, ale na dole ta tabelka juz nie - nie wiem czemu :( ale IE dał rade :)) z moimy wymiarami to wg. rozmiarówki polskiej mam 65G! (G jak galli wiec mi sie podoba :)) No i teraz nie wiem co dalej :) chyba na lobby sie udam podpatrzec jakie sklepy i marki sa polecane :) Odpowiedz Link
biljana Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 14:11 paulina.galli napisała: > No i teraz nie wiem co dalej :) chyba na lobby sie udam podpatrzec jakie sklepy > i marki sa polecane :) W sobotę wybieram się do stacjonarnego Peachfielda, może zabierzesz się ze mną na stanikowe zakupy? :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 14:43 No pewnie! :) ps. zadebiutowalam tez 1wszym watkiem na biusciastych (bo chce tez kupic fajny stanik mamie - ona jest straszliwie do tylu w tym temacie :)) Mam nadzieje ze sie jakos umowimy - ja sie dostosuje do pory bo sobote mam wolna :) Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 15:30 Paulina, a ty Warszawianka jesteś? Bo jeśli z południowej W-wy, to możesz zajrzeć do Fashion House w Piasecznie, tam jest niewielki sklepik ze stanikami m. in. Freyi. Można pooglądać, poprzymierzać. Ceny niestety wyższe niż wysyłkowo, no ale za to bez kosztów przesyłki i bez ryzyka. Sklepik nazywa się bodajże "6th Sense". Odpowiedz Link
klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 16:34 Dziewczyny odradzaja Szosty Zmysl, niech sie lepiej nawrocone de Peachield wybiora, pani Marysia jest nieco bardziej kompetenta:) balkonetka.pl/2008/11/30/peachfield-otwiera-swoje-podwoje/ Odpowiedz Link
biljana Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 16:50 Tak, tak idziemy do Peachfieldu stacjonarnego. Ja już byłam u Marysi przed otwarciem sklepu, ale łaknę nowych staników jak kania dżdżu, więc w sobotę ruszamy z Pauliną na łowy na Żeromskiego. Akurat jak dla mnie to na drugi koniec miasta:) Ale czego się nie robi dla ekspektatywy nabycia Sienny..;) Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 17:43 Ja byłam w 6 zmyśle już ze sporą wiedzą na temat swojego biustu, więc mi się podobało :) Odpowiedz Link
szprota Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 19:35 No widzisz, Paulino, to szkoda, że jednak nie zostałaś dłużej, bo jesteśmy bardzo zbliżone rozmiarowo - mogłaś to i owo przymierzyć z mojej kolekcji. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 22:28 zaluje bo nawet jesli by ne lezal idealnie to bys mi na moim przykladzie wytlumaczyla co np. jest zle (troche sie gubie w tym zlokazlizowaniu fiszbin etc.) Okazjuje sie ze ...zmierzyc sie samej nie taka łatwa sztuka i dzis podjechalam do rodzicow i sie z moja mama na wzajem mierzyłysmy. I moje wymiary sa jednak inne niz podalam wczesniej 70/90 Na usprawiedliwienie dodam ze hm...mierzyłam sie.... miarka budowlana bo cm. krawieckiego w domu nie mam (prosze sie nie smiac - architekt moze :)) teraz u rodzicow majac do dyspozycji normalny cm krawiecki i pomoc mamy ustalilam ze: pod biustem na ciasno mam 75 a w biuscie luzno ...102 cm Wbilam dane do "kalkulatorka" i wyskoczyla mi informacja (w pozycji "rozmiar polski") ze "NIE PRODUKUJA" i co teraz szanowne Lobby ???? :):):) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 22:29 jesli zejde w dol do 100 cm to bede miala jakisz szlony rozmiar 65L !!! Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 22:30 ps. nie wiem czemu rzy 75 pod biustem - kalkulator pokazuje mi rozmiar 65 (az 10 cm mniej?!:/) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 22:42 Albo juz w ogole cos merdam :/ aaaa!!!!! :( Odpowiedz Link
k_linka Tu masz odpowiedz 01.12.08, 23:16 stanikomania.blox.pl/2008/08/Obwod-to-podstawa.html Odpowiedz Link
klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 23:34 65 w najwiekszych rozciagliwcach. Normalnie spokojnie mozesz brac 70. Brakiem polskiej rozmiarowki z brafitterze sie nie sugerujcie, dziewczyny - malo kto szyje i tyle. Jest Melissa, ale ona ma swoja rozmiarowke jeszcze :) Do polskiego M bodajze, ale to trzeba na Lobby doczytac. L to odpowiednik brytyjskiego HH lub J, wiec nie jest tak zle :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 12:28 Mam nadzieje ze uda mi sie wyprawa sobotnia z Biljana do Peachfielda. Niech mnie tam zmierza bo ja jakos talentu do tego nie mam. Co sie mierze - inny wynik :) Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:07 Podzielcie się koniecznie wrażeniami z Peachfieldu Odpowiedz Link
biljana Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:10 nessie-jp napisała: > Ja się tam chyba w życiu nie wybiorę, tak daleko Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:38 > nessie, możesz zabrać się z nami! Serio, serio. Jedziemy autem, więc drugi > koniec miasta nie straszny:) O ile się nie zgubimy ;-) Ja niestety akurat nie mogę Odpowiedz Link
dakota77 Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:20 Jak to sie nie spotyka? Ja nosze podobny rozmiar -70F czy FF i nie uwazam, zeby to byl rozmiar nie do zdobycia. Probowalas na ebayu brytyjskim? Miewaja bardzo zachecajace ceny. Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:36 dakota77 napisała: > Jak to sie nie spotyka? Ja nosze podobny rozmiar -70F czy FF i nie uwazam, zeby > to byl rozmiar nie do zdobycia. Rozmiar jest do zdobycia bez problemu, ale zazwyczaj usztywniane bywają do miski D, co najwyżej E. Od F to już głównie (jeśli nie jedynie) miękkie. Na e-Bayu nie próbowałam, bo jestem konserwa i lubię najpierw zmierzyć. Stąd zainteresowanie Peachfieldem... Odpowiedz Link
dakota77 Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:44 Alz ja pisze o usztywnianych. No zobacz chocby tu, jak byk do brytyjskiego G: www.barenecessities.com/Panache_product_PANACHE3606M_,size,.htm Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 21:27 dakota77 napisała: > Alz ja pisze o usztywnianych. Ale ja piszę o stacjonarnych :) Nie kupię z całą pewnością Panasza z zagranicy wysyłkowo, bo a) nigdy nie mierzyłam żadnego Panache, b) jestem raczej Frejowa kobieta, c) okropnie nie chce mi się bawić w nerwowe oczekiwanie na przesyłkę (ukradną? nie ukradną?), a potem przeżywać rozczarowań i odsyłać, no i d) szkoda mi forsy na takie przesyłki w tę i nazad. Reasumując, wysyłkowo to ja kupię coś, co już wiem, że lubię i ono też mnie lubi :) Stąd zainteresowanie ofertą Peachfielda... Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 07:47 A ja byłam wczorej w sklepie "Milla" we Wrocławiu. Bardzo miła obsługa, wybór-na moje niedoświadczone oko-duzy.Zmierzono mnie i wyszło że to 80/86 z sufitu sobie wzięłam, bo jak się okazuje mam 70/89(!). Mierzyłam z 8 staników i wyszło na to że freya niestety nie dla mnie właśnie ze względu na jej wąskie fiszbiny (a szkoda bo ta którą mierzyłam była napradę ładna).Ostatecznie wyszłam ze sklepu w panache sienna,32D.Jestem bardzo zadowolona(choć nieplanowanie uboższa:).Dowiedziałam się paru praktycznych rzeczy i tego,że jak tylko pojawia się nowa dostawa klientki hurtowo kupują swoje rozmiary. Bardzo Wam dziękuję za raday i namiary! Naprawdę niesamowicie zmienia się sylwetka! Odpowiedz Link
dakota77 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:03 Ale czekaj, 70 w obwodzie wyszlo ci z mierzenia, bez odejmowania 5 centymetrow? I wyszlas ze stanikiem na 70 w obwodzie? A nie powinno to byc 65? Czy to 70 juz bylo po odejeciu? Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:34 70 to już było po odjęciu, o którym jakoś nie miałam pojęcia mierząc się w domu.Jak się w domu mierzyłam to mi wychodziło w obwodzie 80 a w sklepie wyszło że 76 i po odjęciu 70. Te 70 to muszę przyznać ogromne zaskoczenie dla mnie i troszkę potrwa zanim się przyzwyczaję,ale uprzedzano mnie że przez kilka pierwszych dni może mnie odrobinę cisnąć i potem się dopasuje Odpowiedz Link
dakota77 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:47 Tak myslalam, ale wolalam sie upewnic. To faktycznie masz szczescie, nie bedziesz miala wielkich problemow z kupieniem kolenych biustonoszy:) Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 09:56 No to faktycznie świetnie, bylebym tylko miała za co bo wybór jest naprawdę duży! Odpowiedz Link
klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:12 Grtuluje sienny :) A ktory kolor masz? Bo to podobno malomiskowiec, a widze, ze wzielas standardowy rozmiarJa sie nad nia zastanawialam, bo jak na Panache ma waskie fiszbiny, ale nie widze jej na ebayu. Aha, pamietaj, ze bardzo szybko mozesz z niej wyrosnac :) Wiec moze kup sobie jeszcze jeden stanik i za 2-3 tygodnie zobaczysz, czy cos Ci sie zmienia. Panie brafitterki pokazaly Ci, jak zakladac biustonosz? A, no sie ciesz kobieto - 70D dostaniesz w kazdym nieco przyzwoitszym bielizniaku :))) Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:46 Dzięi!Kolot taki jakby turkusowy z czarną koronką. Pani coś mi tłumaczyła z tymi miseczkami-na metce jest 32DD ale powiedziała że mój rozmiar to 32D bo...(cholera,nie pamiętam dlaczego:) Chętnie bym sobie już teraz coś dokupiła perspektywicznie ale przed świętami raczej nie dam rady:) Pokazano mi jak się nakłada-i tu znowu zaskoczenie,bo ja to całe życie robiła dokładnie odwrotnie.Ten nowy sposób jest trochę mniej wygodny, ale się przyzwyczaję! No i dużo było mówione o "wygarnianiu" i różńych rzeczach. W ogóle polecam sklep, miła atmosfera Odpowiedz Link
klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 14:20 A widzisz :) Sienna ma mniejsze miski nizby wychodzilo z tabelki - wiec Twoj normalny rozmiar to 32D (polskie 70D), ale w biustonoszach malomiskowych (Inferno, Retro i wiele innych) musisz brac 32DD (czyl polskie 70E). I pamietaj o tym zakladaniu, wejdzie Ci w koncu w nawyk -no i podciagaj ramiaczka -ale tez bez przesady, zeby sie nie wrzynaly :) Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 04.12.08, 07:45 Dziękuję-będę pamiętać! Na razie troszkę się czuję jak w subtelnym narzędziu tortur,ale powiedziano mi że to po kilku dniach mija:) Odpowiedz Link
ananke666 Re: Aaaaaa! Ratunku! 04.12.08, 09:37 Nie przejmuj się, rozciągnie się za kilka dni. I będzie długo służyć. Miski mas faktycznie mniejsze, na mnie pasowało dopiero 65GG. Ale nie wzięłam, fiszbiny za szerokie. Odpowiedz Link
kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 04.12.08, 09:59 A ja właśnie mam odwrotnie-nie mogłam wziąc freyi bo ma zbyt wąskie jak na mnie fiszbiny.Pocieszam się że w wiosennej dostawie tez będą takie ładne, o ile zdąże do sklepu przed hurtowym wykupieniem wszystkich nowości;) Najgorzej jest rano,w ciągu dnia materiał już się jakoś rozciąga i można normalnie funkcjonować;) Odpowiedz Link
onion68 Panache Harmony? 02.12.08, 14:54 Macie jakieś doświadczenia? I jeśli, jak się ma rozmiarówka do freyi (która jest obecnie dla mnie stanikiem odniesienia ;) ? Odpowiedz Link
ding_yun Re: Panache Harmony? 02.12.08, 15:31 A ja się już jakiś czas temu pomierzyłam, zasięgnęłam rady na forum małobiuściastych, znalazłam swój prawidłowy rozmiar no i oczywiście nie zrobiłam nic w kierunku kupienia sobie dobrego stanika... Albo pieniędzy nie było, albo nie po drodze do tej marnej garstki sklepów gdzie nie wszystko jest od 70A do 80D. Ale teraz powzięłam postanowienie, że tuż przed wyjazdem na ferię świąteczne oblecę te sklepy w londynie, które sprzedają dobre staniki i zakupię sobie za ostatni grosz (czy raczej penny) mityczną Freyę! A potem to już wsiadam w metro, jadę na Heathrow i niech się dzieje co chce, w Polsce muszę mieć tylko na "Sprężynę" :P Odpowiedz Link
limotini Re: Panache Harmony? 02.12.08, 15:44 A ja byłam w malutkim stacjonarnym szkockim Bravissimo, przymierzyłam setki staników w tysiącach rozmiarów i... żaden na mnie dobrze nie leżał. Na szczęście ;) jestem mało szczupła i mam niewielki biust, więc mieszczę się w standardową rozmiarówkę i mogę się tym nie przejmować. Ale to tylko przyczynek do tematu-rzeki, że nie tylko rozmiar się liczy, ale i krój i na niektóre panie żadne Panache czy Freye mogą nie pasować (ale coś innego pewnie będzie). Odpowiedz Link
biljana Re: Panache Harmony? 02.12.08, 15:47 limotini napisała: > Na szczęście ;) jestem mało szczupła i mam niewielki biust, więc mieszczę się w > standardową rozmiarówkę i mogę się tym nie przejmować. nie wierzę:) nie ma standardowej rozmiarówki:) po prostu przymierzyłaś za mało staników! Odpowiedz Link
limotini Re: Panache Harmony? 02.12.08, 15:51 Ha, tak myślałam, że mój wpis zabrzmi trochę kontrowersyjnie. Otóż na 77/92 rozmiar 70E/F (europejskie) z mniej rozciągliwych jest akurat. Choć w szarym rogu rozmiarówki. Odpowiedz Link
limotini Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 15:47 A w ogóle jak to miło o stanikach porozmawiać w "swoim" towarzystwie, a nie wśród, bądź co bądź, obcych ludzi (choć i tam się znajome twarze pojawiały). A jakby ktoś był z zagranicy, to tu jest mój mizerny wkład, czyli garść informacji stanikowych po angielsku (może się komuś przyda) 80bmyth.blogspot.com Odpowiedz Link
ding_yun Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 18:55 A tak w ogóle to jak określić się w kwestii tych szeroko- i wąskofiszbinowców? Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 19:05 Najlepiej przymierzajac tango II panache i freye polyanne :) W zaleznosci od tego, w ktorym staniki fiszbin bedzie Ci celowal w srodek pachy, taka jestes (panache -szerokie fiszbiny, freya -waskie). Zle fiszbiny beda Ci albo uciskach piers, albo wlazic prawie na plecy. Model teoretyczny polega na tym, ze jesli ma szeroka podstawe piersi, to bedziesz wolec szerokie fiszbiny, a jesli waska - to waskie. Takie rzeczy jednak sprawdzamy nabiustnie :) Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 19:09 ja mogę tylko dopowiedzieć, że wydaje mi się iż mimo np. posiadania wąskiej podstawy piersi (czyli jak ja rozumiem, niezbyt szerokiej klatki piersiowej?), mogą one być po prostu szeroko rozstawione, oddalone od siebie - i wtedy lepsze są szeroki fiszbiny. Jeśli piersi są blisko siebie osadzone i takie, no jakby "zwarte" to raczej fiszbin wąskie. Ale to tylko wynika z moich empirycznych doświadczeń, dziewczyny są bardziej doświadczone w stanikologii... :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 20:57 Mozesz miec racje, trzeba jednak pamietac o czyms waznym -duzo dziewczyn przed ostanikowaniem twierdzi, ze ma szeroko rozstawione piersi - bierze sie to z tego, ze w zlych stanikach fiszbiny im wlazily na biust. Ja pamietam swoj jakis wpis z Lobby jak pisalam o mojej szerokofiszbinowosci... No i co? Jestem waskofiszbinowa z tendencja do neutralnosci. Dlatego lepiej samemu przymierzac i zobaczyc :) Odpowiedz Link
onion68 O szybką radę prośba 03.12.08, 20:54 Cieliste - Millie, Antoinette czy Rio? Jak czegoś zaraz nie kupię, to chyba pęknę ze stresu... Odpowiedz Link
k_linka Re: O szybką radę prośba 03.12.08, 23:30 Antoinette chyba najladniejsza. Jak sie zdecydujesz na Rio to pamietaj ze ma wielkie miski i jest bardziej scisly niz standardowo Freya Odpowiedz Link
klymenystra Re: O szybką radę prośba 04.12.08, 00:53 Rio, tylko ze miski trzeba brac rozmiar mniejsze. Mam wrazenie, ze to najmniej kaprysny z tych trzech model/ Odpowiedz Link
biljana Re: O szybką radę prośba 04.12.08, 11:02 Ja głosuje na Millie, jest megawygodna i ładnie kształtuje biust. Moja koleżanka strasznie narzeka na Rio i ono jest brzydsze. Odpowiedz Link
onion68 Re: O szybką radę prośba 09.12.08, 16:21 Chciałam się pochwalić, że zamówiłam Millie - dla siebie cielistą, dla córki różową w Bravissimo. Plus figi, różnica między zakupem tam a tu wynosi na tej ilości ok. 130 zł. Pozostaje trzymać kciuki, aby doszło przed gwiazdką. Odpowiedz Link
biljana Re: O szybką radę prośba 09.12.08, 16:45 Mam nadzieję, że będzie ci odpowiadać. Fajna jest też millie plunge, nie wiem czy widziałaś. Odpowiedz Link
anhes Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 04.12.08, 23:48 A czy można się reklamować w celach komercyjnych? Odpowiedz Link
szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 05.12.08, 08:46 Ja jestem przeciwna. Do ogłoszeń jest Lobby Biuściastych. A ten wątek raczej widziałabym jako doradczo-pomocniczy. Odpowiedz Link
onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 05.12.08, 08:56 Popieram. A w ogóle miałam dzisiaj stanikowy sen. Śniło mi się, że mierzę rozpaczliwie niedobrane pancerne paskudztwo. Skoro sny się sprawdzają na odwrót, to może... zajrzę na allegro ;) Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 05.12.08, 09:46 też jestem za opcją no-spam. A co do stanikowych snów, to śniło mi się, że przymierzam arabellę nutmeg i zastanawiam się co znaczy słowo nutmeg w różnych językach (to było dziwne:) Odpowiedz Link
szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 05.12.08, 23:25 Ja chyba się stałam fanatyczką arabelli, mam już purple haze i oyster (z oyster mam wrażenie, że miseczka jest większa niż w różowej). Ostatnio jeszcze chodzi za mną freya eva. Odpowiedz Link
szprota Freye! 06.12.08, 12:15 Wąskofiszbinówki, doradźcie mi, co lepsze: freya eva czy pollyanna black? Chodzi mi o zbieranie biustu i wszystkie te pożądane efekta. W zamyśle raczej codzienny staniczek, nie musi być do głębokich dekoltów? Odpowiedz Link
klymenystra Re: Freye! 06.12.08, 12:52 One obie maja podobny kroj (eva ma chyba mniejsze miski, musialabys doczytac na lobby) - ktory np mi zupelnie nie lezy - wole balkoniki w stylu Medusy. Generalnie jednak forumki bardziej chwala polyanne:) Tylko tez musisz doczytac, bo w polly zmienia sie scislisiwosc i glebokosc misek w zaleznosci od kroju :)) Odpowiedz Link
szprota Re: Freye! 08.12.08, 17:13 Podczytałam, ale mają nieco rozbieżne opinie: jedne mówią, że miska standardowa, drugie, że jednak wielkomiseczkowiec. Są zgodne tylko w tym, że to ściśliwiec. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Freye! 08.12.08, 19:21 Tylko ze tabelka jest punktem wyjscia: nie kazdy jest tabelkowy. Np jesli piersi sa bardzo jedrne albo okragle to czesto sie bierze miske wiecej i odwrotnie. Poza tym, jesli jest asymetria, to ta mniejsza piers "zaniza" srednia i wtedy trzeba brac wieksza miske, niz by sie wydawalo - zeby te wieksza piers gdzies nosic :) Odpowiedz Link
dakota77 Re: Freye! 08.12.08, 19:26 Ja wlasnie coraz bardziej dochodze do wniosku, ze nie jestem tabelkowa. Przyszla mi dzis bardzo ladna Wonderbra 70 F i jest za mala, mysle, ze miski moglaby miec ze dwa rozmiary wieksze:-( Odpowiedz Link
szprota Re: Freye! 08.12.08, 19:47 Mnie teraz przyszło do głowy, że faktycznie sporo tu wyjaśnia asymetria. Nie jest wielka, ale tłumaczy, czemu jednak wychodzi mi najczęściej o rozmiar większa miska niż w tabelce. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Freye! 08.12.08, 19:51 Niektore Wonderbry maja mniejsze miski. Chyba tylko Oriental (taki miekki) ma standardowe. Odpowiedz Link
szprota Re: Freye! 12.12.08, 20:17 W każdym razie zaryzykowałam polly karmelową i muszę przyznać, że jest dobrze :) Odpowiedz Link
slomka76 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 14:24 Witam, jestem czytaczem Forum potrzebującym stanikowej konsultacji. Otóż, w szale nowo nabytej wiedzy stanikologicznej, zakupiłam stanik Freya Daisy 65 E, który wydawał się byc moim ortodoksyjnym rozmiarem. Stanik ów, jest cały śliczny i mnie zachwyca, a i owszem, jednak po założeniu powstała efektowna "bułka spod pachy". Linia biustu jest bardzo ładna, jednak podpachowa bułka nieco mnie niepokoi, by nie powiedzieć, zniesmacza. Pytanie moje jest następujące - czy bułce takiej należy powiedzieć stanowcze nie, czy jest ona nieszkodliwa i należy do niej przywyknąć, a nawet ja pokochać, czy też należy kupić inny rozmiar biustonosza.Jeśli prawidłowy jest wariant drugi, to jaki to powinien być rozmiar? Większa micha? Większy obwód? Mniejszy obwód , większa micha? Ratujcie drogie stanikomaniaczki, proszę, proszę :D Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:31 drogi czytaczu forum potrzebujący konsultacji:) podaj może swoje wymiary pod i w biuście (pod biustem ciasno mierzone na wydechu, w biuście luźno) to zobaczymy, czy masz za ścisły obwód czy za małą miskę :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:36 Biljano - a czy ty moze sie jednak do tego Pechfielda wybierasz np w nast. weekend ?:) No bo nasza wyprawa nie doszla do skutku (mam nadzieje ze w naszym gronie nie czynie jakiegos faux pas piszac o tym :))- przyznaje sie publicznie ze "zepsułam" samochód :( "napadajac" na niego na światłach. ;) Odpowiedz Link
biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:46 paulina.galli napisała: > Biljano - a czy ty moze sie jednak do tego Pechfielda wybierasz np w nast. > weekend ?:) a masz odwagę ryzykować kolejną jazdę ze mną ? :) > No bo nasza wyprawa nie doszla do skutku (mam nadzieje ze w naszym gronie nie > czynie jakiegos faux pas piszac o tym :))- przyznaje sie publicznie ze > "zepsułam" samochód :( "napadajac" na niego na światłach. > ;) najważniejsze, że "zepsułaś" nie do końca skutecznie :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 09.12.08, 11:22 biljana napisała: a masz odwagę ryzykować kolejną jazdę ze mną ? :) Taaak :) trylko troszeczke bede sie strrrrresować :) Odpowiedz Link
slomka76 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:58 Ach dziękuję ogromnie za odzew. A więc, obwody u mnie są następujące: pod biustem:73/74 - zależy która stroną metra krawieckiego mierzę ;) A w biuście 89. I co, i co? :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:56 A mozesz te bulke wsadzic do miski? Czy jesli to robisz, to linia biustu jest nadal rowna, czy biust sie wylewa? Jesli ta pierwsza opcja, to cierpliwie musisz bulke wsadzac do miski. Jesli miska sie robi za mala - wymienic na wieksza :) Odpowiedz Link
slomka76 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 16:16 Bułka jest dosyć odporna na upychanie je w misce. Bułka występuje pod sama pachą i ogólnie rzecz biorąc jest trudna do upchnięcia, te miski są dla mnie dosyć głęboko wycięte. Po upchnięciu (ale częściowym, bo całkiem się nie da) miska odrobinę "bułkuje" przodem.Czy to by sugerowało, ze miska jest mała. Problem jest jeszcze w tym, że piersi ma niesymetryczne, ta większa bułkuje a ta mniejsza za to nie...co za bałagan biuściany.... Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 19:18 Jesli po wygarnieciu miseczka jest za mala, to trzeba wziac wieksza. To, co sie upchnac, to upychamy, reszta to skora ;) A tak serio - stanik dobieramy do wiekszej piersi, jesli asymetria jest duza, to trzeba zainwestowac we wkladke. I tyle :) Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 16:19 U mnie niestety taka fałdka na zgięciu pachy utrzymuje się trwale i niezależnie od stanika. We Freyi to akurat dość dokładnie widać, bo stanik jest tak podcięty, no i te przezroczyste miski Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 19:19 Niewielka faldka jest normalna, przeciez reki bys nie podniosla do gory, gdyby skora tam byla napieta :) Ja tez chowam z nawyku te faldke do miski, ale wiem, ze ona byc musi :) Odpowiedz Link
dakota77 Fantasie Ivory Rose? 09.12.08, 16:53 Dziewczyny, znacie moze model Fantasie Ivory Rose? Z wlasnego doswiadczenia, rzecz jasna. Jak rozmiarowka tej firmy i tego modelu ma sie do rzeczywostosci? Odpowiedz Link
nikadaw1 Milena 10.12.08, 17:06 a kupowala ktosia w polskiej firmie Milena? bo maja nawet obwody 60. zastanawiam sie, jaka jest jakość wykonania, wielkosc misek, co mam sobie brac na polska rozmiarowke. byl;am w peachfield ostatnio, nic nie kupilam, oferta jest mocno przebrana i wiecej bedzie w lutym. pomijajac to, ze w ogole nie freyowa, malobiusciasta i w ogole mocno nietypowa (Panache harmony na manie dobrze lezy, co jest podobno rzadkoscia). też sotatnio mam glod stanikowy, ladne sa teraz rzeczy w bravissimo, ostrze zeby na maskaradki, ale kupowac w grudniu to jak kupowac w styczniu nastepnego roku - dojdzie po swiatecznym szale, ale co stracimy nerwow to nasze. i zapolowac chce na Pour Moi, nawet moja mama już to ma. ale do konca roku jeszcze 20 dni, zamawianie droga pocztowa ma sens dopiero po swietach. buuu dziewczyny z warszawy, podobno na Mazowieckiej jest jakis sklep ze slusznymi rozmiarami. w większości Kostar. nie znam numeru, ale to krotka ulica. jak sie dowiem, to napisze :) Odpowiedz Link
onion68 Re: Milena 10.12.08, 19:38 > też sotatnio mam glod stanikowy, ladne sa teraz rzeczy w bravissimo, ostrze zeb > y > na maskaradki, ale kupowac w grudniu to jak kupowac w styczniu nastepnego roku > - O masz ci, nie pomyślałam o tym :( Odpowiedz Link
szprota Re: Milena 10.12.08, 19:42 No ja zaryzykowałam i ustrzeliłam coś na allegro, ma iść priorytetem, to może jeszcze w miarę szybko dojdzie. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Milena 10.12.08, 23:28 Milena ma ladne staniki, dosyc scisle, ale z waskimi fiszbinami, wiec raczej nie dla Ciebie. Kostar tez waskofiszbinowy (jak wiekszosc polskich firm). Odpowiedz Link
onion68 Re: Milena 15.12.08, 11:19 > też sotatnio mam glod stanikowy, ladne sa teraz rzeczy w bravissimo, ostrze zeb > y > na maskaradki, ale kupowac w grudniu to jak kupowac w styczniu nastepnego roku > A jednak się udało :) Wysłali 11.12., dzisiaj przesyłka dotarła do mnie, polecona jak prosiłam. I mam Millie :) O wrażeniach napiszę może wieczorem. Przy okazji potwierdzam opinię Olusimamy, w Bravissimo naprawdę dobrze się kupuje. I dziękuję, bo pod wpływem tej wypowiedzi ostatecznie odważyłam się na zakup. Odpowiedz Link
biljana Re: Milena 16.12.08, 11:04 onion68 napisała: > polecona jak prosiłam. I mam Millie :) O wrażeniach napiszę może wieczorem. I jak, jak Millie? Odpowiedz Link
onion68 Re: Milena 16.12.08, 12:46 Wygląda ładniej niż na zdjęciu, ładnie kształtuje (oczywiście mam ją dzisiaj). Wygodniutka. W porównaniu do Arabelli ma ciaśniejszy obwód (dopiero tu zapinam się na ostatnią haftkę), za to w miseczce nieco luźniej, ale ok. Jestem bardzo zadowolona. Ale powiedzcie, doświadczone koleżanki - jak to jest, że biustonosze tego samego rozmiaru i tego samego producenta mają różne rozmiaru gorsetu i misek? Odpowiedz Link
szprota Re: Milena 16.12.08, 21:08 Hmm... różne materiały, a co za tym idzie, ich rozciągliwość da się wytłumaczyć. Jakoś. Ba, ten sam model potrafi mieć różną rozciągliwość: por. arabelka purple haze i oyster. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Milena 24.12.08, 23:54 Gorset szyjesz nieco inaczej niz stanik. Znaczy nie Ty, tak ogolnie ;) A jesli w pasie masz wiecej niz w podbiusciu (w pasie przeciez nie mierzysz sie na scisku takim jak pod biustem), to trzeba brac luzniejszy obwod i przeliczac miske. Ja myslalam, ze umre w gorsecie Antosce 65, dopoki nie zeszlam do 68 w pasie. Gorset Ann Summers mam 70 i ostatnio dopiero przestal mi tamowac oddech, tak samo ze Specjalnymi Okazjami Basque 65. Inaczej tez ukladaja sie miski przy gorsecie, warto brac na to poprawke - generlanie jednak wielkich roznic nie ma. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Fantasie Ivory Rose? 10.12.08, 23:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510935&a=59068361 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=58813677&a=59067800 Ja mam Fantasie Smoothing Balconette i to jest rewelacyjny model:) Odpowiedz Link
onion68 Rozmiary alternatywne? 26.12.08, 09:53 Słuchajcie, czy jakbym chciała spróbować większego obwodu, to 65 (30)E będzie się równać 70 (32)D? A pytam dlatego: www.bravissimo.com/products/swimwear/swimsuits/ballet/control-swimsuits/bw01-details.aspx?colour=Chocolate Jak myślicie, zastosować się do tej rady? Odpowiedz Link
klymenystra Re: Rozmiary alternatywne? 26.12.08, 11:43 Teoretycznie to tak - oba sa na ten sam obwod w biuscie. Dwie kwestie: -niekotre kobiety przeskakuja o jedna miske (czyli z 65E na 70DD) inne o dwie (jak tutaj) -a co jest tego przyczyna? Otoz to D bedzie nieco plytsze od swojego odpowiednika i bedzie mialo nieco inne fiszbiny - bierze sie to z tego, ze przy szerszym obwodzie jest nieco inna proporcja miedzy obwodem w biuscie i pod biusem - przy 70D plecy maja wiekszy udzial w obowdzie biustu niz w 65E. Mozesz zaryzykowac, chcociaz moze najpierw przejdz sie do lepszego bielizniaka i przymierz 70D - takie rozmiary sa w sklepach :) I zobacz, czy jednak nie potrzebujesz DD (polskie E). Albo zamow dwa na probe. Chociaz, z tego, co widze, to tylko 30 sa dostepne... U mnie to wyglada tak - normalnie nosze 65FF. W 60 mam GG, ale mierzylam tez regularne G i bylo dobre. W 70 mam w swojej szufladzie zrowno E jak i F. Jak czasem dla zartu mierze 75, to D (ktore jest na moj obwod w biuscie) jest duzo za plytkie, dopiero DD i E maja odpowiednie miski. Czyli - im szerszy obwod, tym wiekszej niz tabelkowa miski potrzeba. Odpowiedz Link
onion68 Re: Rozmiary alternatywne? 26.12.08, 11:52 Dzięki, Klymenystro! Nawet nie zauważyłam, że są tylko 30 - wyszukiwałam w obniżkach po swoim rozmiarze, a potem zaczęłam główkować w związku z tą wskazówką. W takim razie zaryzykuję swój rozmiar - jako że biust jest moją najbardziej wybitną częścią w tej chwili, może nie będzie źle. Kostium wypada niedrogo, a w razie czego allegro. Odpowiedz Link
onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 09.01.09, 20:57 Wiem, że nadużywam Waszej cierpliwości, ale w powodzi informacji na lobby jakoś nie mogę znaleźć tych potrzebnych. Emerald Masquerade - czy macie jakieś doświadczenia? Jak się ma obwód/miska do Freyi? Obiecuję, że to ostatni raz - naprawdę muszę przystopować. Ale póki co... I przy okazji - Rosa Bra Panache (dla córki)? Odpowiedz Link
onion68 Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 30.01.09, 22:59 Mimo zarzekania się, postanowiłam jeszcze skorzystać z wyprzedaży (ale to już naprawdę ostatni raz). No i osiołkowi w żłoby dano, a więc pomóżcie, koleżanki: co wybrałybyście: criss cross czarny czy freyę retro plunge? a może w ogóle arabellę coral? lecz arabellę już mam w wersji oyster, retro w wersji balconette i chętnie bym coś całkiem nowego miała, lecz o criss cross nawet na lobby informacji jak na lekarstwo... Odpowiedz Link
dakota77 Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 30.01.09, 23:47 Ja wlasnie czekam na moja Freye Retro, a naczytalam sie samych pozytywnych recenzji, wiec nie moge sie doczekac:-). Z tym ze nie wiem jak ty, ja uwielbiam takie gladkie, lekko usztywniane bisutonosze, ktorych nie widac spod ubran. Poza tym pochwale sie przy okazji, ze nabylam niedano Freye Polyanne i Panache Porcelain, wersje z ramiaczkami, oba swietne. Wciaz czekam na M&S Body Plunge, Lepel Venice i kolejne podejscie do Inferno, tym razem w 32 FF. Przynajmniej zostanie mi jeszcze jedna wielkosc miski do przetestowania, jak znow bedzie za maly. Odpowiedz Link
onion68 Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 31.01.09, 13:18 Z tym ze nie wiem jak ty, ja uwielbiam > takie gladkie, lekko usztywniane bisutonosze, ktorych nie widac spod ubran. O, ja też takie lubię najbardziej. Nie można tego niestety powiedzieć o jednym z moich najnowszych nabytków - Masquerade Emerald fioletowym - pod cienką bluzką widać jego szwy, bo jest dość sztywny. Lecz jest tak piękny, że jego uroda wynagradza mi ten efekt. Retro moje jest 30F, a zwykły mój rozmiar to 30E, lekko się marszczy (za to idealny na dni "przed"), ale może faktycznie E będzie za małe? No i jeszcze nad nemesis zaczęłam się zastanawiać. Ja ostatnio kupiłam tenże Emerald i Tango plunge czarne, a dla córki prześliczną Puredę, nie pamiętam nazwy, ale jest granatowy z odcieniem szafirowego w różowe kropki, przy tym bardzo wygodny i ładnie kształtujący. Chwalimy też sobie Kalyani, ona ma shape me, a swojego nie pamiętam nazwy, ale jest w kolorze burgund z haftowanymi kwiatkami. Najwygodniejsze i najlepiej kształtujące są jednak Freye. Odpowiedz Link
dakota77 Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 02.02.09, 15:39 Wlasnie przyszedl moj Inferno, wreszczie dobry:-). W pieknym kolorze Midnight, o ktorym pomyslalam, ze moze byc alternatywa dla czerni:-) Odpowiedz Link
onion68 Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 02.02.09, 20:01 A ja wybrałam w końcu to: www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=RubyPink%20Bridgette%20Red/Black Jako że nie jest to zbyt popularny producent na lobby, mogę napisać coś o nim, jak przyjdzie - jeśli chcecie. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 31.01.09, 11:53 Ja mam retro plunge i je kocham :) Musialam co prawda dokonac kilku operacji pt skrocenie ramiaczek i podszycie obwodu ;) ale jest boskie i robi sliczny dekolt :) Oyster Ci nie zrobi razej dolinki, Criss Cross jest ladny,ale nic o nim nie wiem ;( A jesli bedziesz brac retro, to pamietaj, ze to malomiskowiec. Odpowiedz Link
szprota pochwalę się 08.02.09, 20:28 pojechałyśmy z moimi wiedźmami do łódzkiego (omal podłódzkiego) Mercado. Pani Mirka ma tam Freye i Panache, spory wybór rozmiarów, w razie czego można domówić. Nienatrętnie i dyskretnie pomaga przy dobieraniu (no, mnie nie pomagała, bo stwierdziła, że wiem tyle, co ona). Ceny - ak to w sklepie stacjonarnym - 130 - 165 zł. Pocieszające jest to, że planuje przenieść się do centrum Łodzi, więc jak się przeniesie, a wy przyjedziecie na zlot, możemy ją nabożnie nawiedzić. Jeśli Dzidka nie będzie bardzo protestować, oczywiście ;) Wybrałam sobie u niej Freyę Eleanor, której recenzję zamieściłam tu. Jestem bardzo zadowolona i wreszcie pewna swojego rozmiaru :) Odpowiedz Link
onion68 Re: pochwalę się 08.02.09, 20:42 Mam nadzieję, że w końcu do Łodzi dotrę, a jak do Łodzi, to i do sklepu. Przy okazji zeznam, że podliczyłam swoje zdobycze od czasu październikowego uświadomienia i jest ich, razem z kostiumem kąpielowym, dziewięć. Jako że nie pożądam w tej chwili nieprzytomnie jakiegoś koloru czy modelu, chwilowo naprawdę przystopuję. A najfajniejsze jest to, że niczego nie musiałam zwracać, a więc bardzo dobrze mnie uświadomiłyście, za co jeszcze raz bardzo dziękuję :-) Odpowiedz Link
dakota77 Re: pochwalę się 08.02.09, 20:46 Dziewiec, no prosze:-). ja tez sie pochwale, we wlasciwym rozmiarze mam juz: -biala Freye Polyanne- -cielisty Panache Porcelain ( ja jestem uzalenziona od cielistych biustonoszy, nie wyobrazam sobie bez nich zycia;-)) -Panache Inferno w kolorze Midgnight, sliczny -Freye Retro w kolorze malinowym, na dniach przyjdzie do mnie biala -czarny M&S Body Plunge, tez nadaje sie do glebszych dekoltow, bo misko z przodu laczy tylko sznureczek:-) I stanik od kostiumu kapielowego Panache Grace. Odpowiedz Link
szprota Re: pochwalę się 08.02.09, 21:08 A jak Ci się porcelanka nosi? Da się ją nosić bez ramiączek? Odpowiedz Link
dakota77 Re: pochwalę się 08.02.09, 21:12 Nosi sie rewelacyjnie, bardzo ja lubie. Ale ja mam wersje z przymocowanymi na stale ramiaczkami:-). Ale rozwazam zakup za jakis czas wersji bezramiaczkowej, ciekawa jestem jak sie sprawdza. Odpowiedz Link
klymenystra Re: pochwalę się 08.02.09, 23:49 Mam tego Body plunge, jest fantastyczny :)) Odpowiedz Link
dakota77 Re: pochwalę się 08.02.09, 23:55 Mnie tez sie podoba, choc jak do mnie dotarl ( strasznie okrezna droga, bo zamowilamm jego wyslanie do Stanow, przyszedl juz po moim wyjezdzie i siostra musiala wyslac go do Polski, hehe;-))bylam nieco zaksoczona. Ja sadzilam, ze to rypowy usztywniany stanik, a on okazal sie puszapem, dotarl do mnie nawet z jakimis silikonowymi wkladkami, ktpre zaraz wyjelam. Mialam go na sobie na razie przez kilka godzin, ale jak na razie material trzeszczy;-) Odpowiedz Link
klymenystra Re: pochwalę się 09.02.09, 10:09 A to w takim razie musieli dwa modele wypuscic ;) Wiem, o ktory Ci chodzi, kroj jest identyczny z moim, tylko ze moj nie ma gabek ani nic, zawiera duzo bawelny, a usztywnienie to na pewno ma mniej nic centymetr. Dzieki temu fantastycznemu laczeniu na dole, moge nosic koszule rozpiete prawie do pasa :D Szkoda, ze nie robia ich w 65, ja musialam wziac 70 i od razu podszyc :( Odpowiedz Link
dakota77 Re: pochwalę się 09.02.09, 11:58 A mozesz opisac, jak podszywasz takie za szerokie biustonosze? Pzegrzebywalam lobbby w poszukiwaniu jasnych instrukcji, ale chyba do takich nie dotarlam. Czy podszycie zadzialaloby na stanik, ktory troche sie naciagnal w obwodzie? Odpowiedz Link
klymenystra Re: pochwalę się 09.02.09, 13:49 Na lobby jest caly watek "robotki reczne" :) Sposobow podszywania jest kilka - ja to robie w ten sposob, ze skladam nitke na czworo (nie na dwa) i jade poziomym szwem po gumach od obowdu - i na gorze i na dole, 3-4 rzadki kolo siebie. Nitka taka co prawda nie pracuje, wiec na duzo za luzny obwod nic nie da, ale na stanik lekko rozciagniety, albo taki, ze 70 na 70 pod biustem ;) jest ok. Odpowiedz Link
dakota77 Re: pochwalę się 09.02.09, 13:59 A, rozumiem, chyba sprobuje. Rozmiar jest wlasciwy, tylko biustonosz kuilam uzywany i juz zrobil sie ciutke luzniejszy. Chcialabym, zeby proces rozciagania nie postepowal;). Dzieki! Odpowiedz Link
dakota77 Re: pochwalę się 10.02.09, 23:29 Dzis przyszla nowiytkla Freya Retro i okazalo sie, ze tamta uzywana nie byla rozciagnieta, ten model juz tak ma:-( Odpowiedz Link
klymenystra Re: pochwalę się 11.02.09, 11:10 Oj tak, Retro jest paskudnie rozciagliwa - moja podszylam po miesiacu noszenia... Odpowiedz Link
szprota Re: pochwalę się 08.02.09, 21:03 Też mam taką. W ogóle na najbliższy warszawski zlot się wybiorę, żeby nie wiem co. Stęskniłam się za Wami, dziewczyny :) Ja mam dwanaście , ale część sprzed migracji, więc już przymała w miseczkach, a luźna w obwodzie. I ciągle nie mam czerwonego! Odpowiedz Link
onion68 Re: pochwalę się 08.02.09, 21:20 A kiedy ta migracja powinna nastąpić? Bo tyle się o niej naczytałam na lobby, a u mnie ani widu, ani słychu - jak się retro 65F zamiast E marszczyło, tak się marszczy. Odpowiedz Link
dakota77 Re: pochwalę się 08.02.09, 21:22 Ale chyba nie u kazdej ostanikowanej migracja wystepuje? To zalezy, czy ma ci sie co przesuwac. Ja bul nie mialam, wiec mam nadzieje, ze nic mi migrowac nie bedzie. Ale niektore dziewczyny pisaly o jakichs blyskawicznych terminach nawet. Odpowiedz Link
szprota Re: pochwalę się 08.02.09, 21:24 A to już indywidualnie wychodzi. Moim zdaniem, jeśli zmiana rozmiaru nie była zbyt drastyczna, to i nie bardzo jest co migrować. A ochapia mi się, że u Ciebie to była jakaś totalna rewolucja? Ja dobrze dobrane staniki noszę od czerwca, a jakoś na jesieni (październik?) zaczęłam sięgać po węższe obwody i większe miseczki. Odpowiedz Link
szprota Re: pochwalę się 08.02.09, 21:25 szprota napisała: ochapia mi się, że u Ciebie to była jakaś totalna rewolucja? miało być: NIE była. Odpowiedz Link
onion68 Re: pochwalę się 08.02.09, 21:43 Nie, chyba nie aż tak wielka faktycznie. Mogłbym nosić jeszcze ten biustonosz, co miałam wtedy na spotkaniu, ale mi się nie chce ;-) Odpowiedz Link
klymenystra Re: pochwalę się 08.02.09, 23:51 Nie kazdej migruje w sensie, ze sie zmieniaja wymiary. Mi biust zmigrowal do gory i na srodek i zrobil sie okragly jak jabluszka :)) I duzo jedrniejszy. Fajna jest taka migracja, bo nie trzeba stanikow wyrzucac :)) Dzieki temu nazbieralam ich 30, a dzis kupilam jeszcze Antoske Maskaradke, o ktorej marzylam. BTW - mam kilka 30FF/30F na zbyciu :) Odpowiedz Link