Dodaj do ulubionych

Wątek dla stanikomaniaczek ;-)

28.11.08, 14:39
Tu sobie możecie uprawiać dyskusję do utraty tchu. Do ostatniego
zęba :-)
Obserwuj wątek
    • paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 14:42
      Do ostatniego sutka :)
      Ja sie nie znam ale chetnie poslucham dobrych rad - bo musze sobie jakis zgrabny
      stanik sprawić :)
      • the_dzidka Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 14:47
        Tak jest, do ostatniego sutka, który jest naszą wspólną radością,
        nieprawda.
      • olusimama Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:01
        to tutaj trzeba zacząć:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=87513470
        wymierzyć się według wskazówek we wstępie, zapytać i.. na łowy ;-)
    • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:18
      Dzidko, a czemu postanowiłaś dla nas (wszystkich) założyć osobny wątek? :)
      Czyżby stanikologia stosowana jakoś rozhulała się po forum ostatnio? Czytam
      niestety nieco z doskoku więc może coś mi umknęło?

Ale jak już jest wątek, to się pochwalę, a co.
      Otóż dzięki mojemu pierwszemu spotkaniu forumowemu (w sławetnej indyjskiej
      łazience:), które było pierwszym krokiem - jestem w końcu posiadaczką właściwych
      staników:)
      Szproto, Mankencjo - to dzięki wam mam prześliczną Eleanor i Arabellę i Millie
      (ona może nie jest prześliczna, ale jest bardzo dogmatyczna:)
      I w dodatku udało mi się już ostanikować mamę, siostrę, przyjaciółkę i dwie
      koleżanki z pracy, co jak na początkującą lobbystkę jest całkiem niezłym wynikiem:)
      I jeszcze w sobotę Peachfield się w końcu otwiera!
      • onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:22
        I w dodatku udało mi się już ostanikować mamę, siostrę, przyjaciółkę i dwie
        > koleżanki z pracy, co jak na początkującą lobbystkę jest całkiem niezłym wyniki
        > em:)

Mnie córkę na razie :)
        • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:24
          onion68 napisała:

>
          > Mnie córkę na razie :)

ale ja zawsze wpadam w szał neofitki:)

w każdym razie w pracy w ostatnich czasach w naszym pokoju trwają nieustanne
          dyskusje o stanikach, narady (niemal wojenne) przed zakupami, oglądaie kolejnych
          modeli...ech fajne hobby:)
      • the_dzidka Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:40
        > Dzidko, a czemu postanowiłaś dla nas (wszystkich) założyć osobny
        wątek? :)
        > Czyżby stanikologia stosowana jakoś rozhulała się po forum
        ostatnio?

Tjaaaaa. Troszeczkę :)
        • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 14:43
          Tak samo jak wtręty o Sapkowskim, Pratchetcie i Futuramie :P
          Ale OK, OK, będę dyskutować na wydzielonym wątku.
          • mohherowa Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 17.12.08, 01:01
            Gdziekolwiek mój wzrok się nie zwróci, one tam były przede mną... Idę popłakać w
            kącik...

:)
    • onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:21
      O dzięki, Szefowo, bo ja mam mnóstwo pytań, a na lobby boję się pytać. Panuje
      tam wojskowy dryl, który obcy jest mojej duszy, no i boję się strzelić gafę.
      Ale zacznę nie od pytań, ale podziękowań pod adresem dziewczyn, które zbadały
      moje wymiary i podały namiary. Bez przesady stwierdzam, że poprawa jakości życia
      jest zauważalna (mam ładną i wygodną bieliznę nie wychodząc za nią z domu), no i
      mam nowe hobby :)
      • paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:24
        To ja sie w takim razie dam zmierzyc na łodzkim spotkaniu :)
    • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 15:34
      Faaaajnie :)
      Ja jestem na lobby juz poltora roku, mam ponad 20 stanikow :D (w najwiekszym
      szale mialam 32, ale zrosadnialam) no i jakies pojecie o stanikologii :) Wiec
      jak ktora ma pytania, to niech sie nie boi :)
      • nessie-jp Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 16:07
        >
        • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 17:35
          Ha! :) A jaka jestes? Wasko czy szerokofiszbinowa?
          • nessie-jp Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:07
            A żebym to ja wiedziała... chyba wąsko? Freya i Felina są OK, więc Panache nigdy
            nie mierzyłam. Panache ma szerokie fiszbiny, o ile pamiętam?
            • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 13:36
              Generalnie tak :) Wiec witaj siostro, bo ja tez raczej waskofiszbinowa jestem :D
              • ananke666 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 11:25
                Wąskofiszbinowe 30FF macha ramiączkiem.
                • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 11:42
                  Odmachuje zoltym ramiaczkiem Adora, ktory sie dziwnie uklada :)
                • olusimama Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 11:43
                  a ja nie mam czym pomachać, bo mi się rozmiar zmienił. I aktualny stan
                  posiadania (sztuki trzy: Polyanna biała, Curvy Kate Emily różowa i Freyowa
                  Antoinette) bułkują. A tu święta idą i wydatków mrowie.
                  bu
                  • onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:14
                    O, właśnie miałam zapytać, ile tych prawilnych staników macie: ja mam na razie
                    tylko trzy: arabellę 65e, retro 65 f (trochę przeszacowałam na początku) i
                    princess curvy kate 65 e. Ta ostatnia leży równie dobrze, jak freye, ale jest o
                    wiele mniej wygodna.
                    Z noszalnych mam jeszcze triumpha 75c, co to dziewczyny powiedziały po
                    oględzinach, że nie jest aż taki zły, ale od tamtej pory nie miałam go na sobie ;)
                    Przymierzam się do dalszych zakupów.
                    • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:16
                      E... kolo 20 :) I 3 do sprzedania :] I 3 gorsety :D
                    • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:37
                      Ja mam:
                      - panache tango II (30e)
                      - pour moi provence (30e, przymały, to jest akurat małomiseczkowiec)
                      - freya phoebe 28f
                      - jakąś straszliwie pancerną melissę
                      - rubbie ruby pink (bodaj 30DD, też ciut przymały)
                      - freya arabella purple haze 30e
                      - zaraz do mnie wyruszy freya arabella oyster 30f
                      - panache inferno coral 28ff (jedyny stanik, w którym się przestrzeliłam, tj.
                      wzięłam za wąski obwód i za dużą michę)
                      - pour moi destiny 30 G (trochę za duży w miskach)
                      - oraz jedzie do mnie od początku października panache inferno midnight (z
                      wyprzedaży na undercover) 30e
                      Zatem 8 na stanie i dwa w pamięci :)
                      • onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:45
                        A mój inferno wrócił do sklepu. Obwód ok, ale w misce mogłam dołożyć po torebce
                        landrynek. I doznałam urazu, i już nie chcę tego modelu ;)
                        • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:48
                          Inferno jest kapryśne, więc daję mu jeszcze jedną szansę. Bo w sumie nie mam
                          żadnego porządnego plunge'a, większość z posiadanych to klasyczne balkonetki, a
                          do dekoltu by się przydał.
                          • szprota inferno 01.12.08, 19:21
                            Słusznie dałam mu szansę. Leży ok i robi bardzo fajną dolinkę między piersiami :)
                            • onion68 Re: inferno 01.12.08, 20:14
                              A jaki rozmiar w końcu wzięłaś? Może się przełamię. Ja chciałam cielisty pod
                              białe bluzki koszulowe.
                              Czy freyę nosisz 65e?
                              • szprota Re: inferno 01.12.08, 20:47
                                Freyę noszę jedną 28f, drugą 30e i obie ciut przymałe w miseczkach - ale tak mi
                                wychodziło z tabelki! Czyli trzeba liczyć 28ff/30f i doskonale wiem, że
                                przeliczenie nie jest poprawne, ale mojemu biustu jakoś funguje.
                                W inferno trzeba zaniżyć michę, obwód standardowy. Stąd 30e, w innych modelach
                                bułkujące i odginające górne krawędzi miseczek, w tym modelu jest w sam raz.
                                • onion68 Re: inferno 01.12.08, 22:00
                                  To ja bym miała z 30dd próbować - tak?
                                • klymenystra Inferno!!!!!!!!! 01.12.08, 23:32
                                  Miche zawyzamy !!!!!!!!!!!
                                  • ananke666 Re: Inferno!!!!!!!!! 04.12.08, 09:27
                                    Właśnie upolowałam, też zawyżyłam, wzięłam 30G. Oby pasowało. dowiem się jak przyjdzie.
                                  • szprota Re: Inferno!!!!!!!!! 04.12.08, 22:02
                                    Ależ nie krzycz, kochana. A u mnie zaniżamy. I co mi zrobisz? W coralu zawyżona
                                    micha nie zadziałała, w midnight zaniżona sprawdziła się pierwszorzędnie.
                                    • klymenystra Re: Inferno!!!!!!!!! 05.12.08, 14:27
                                      Nie krzycze. Nie uzylam capslocka. Jesli u Ciebie zadzialalo, to nie znaczy, ze
                                      bedzie dzialac u innych i tyle. Statystycznie, patrzac w galerii i na forum,
                                      dziewczeta, ktore sa freyowe w inferno zawyzaja, a panachowe moga brac
                                      regularny. Oczywiscie, w gre wchodzi tez konsystencja biustu, jego osadzenie
                                      itd. Nigdy jednak nie poradzialbym nikomu wziac inferno z mniejsza miska - jest
                                      sztywny i ma bardzo plaskie boku, wiec jest wieksze prawdopodobienstwo, ze miske
                                      nalezy zawyzyc, zeby nie bylo bul.
                                      • szprota Re: Inferno!!!!!!!!! 05.12.08, 23:02
                                        Wykrzykniki też oznaczają krzyk. Ale w sumie się droczyłam tylko ;)
                                        I na pewno masz rację co do tego modelu jako bardziej doświadczona lobbystka. Z
                                        mojego doświadczenia z nim wynika, że większa miska wprawdzie nie bułkuje, ale
                                        za to brzydko marszczy się na dole, a całość wygląda jak skorupka, w której
                                        gdzieś tam jest biust.
                                        • onion68 Re: Inferno!!!!!!!!! 06.12.08, 06:33
                                          > Wykrzykniki też oznaczają krzyk. Ale w sumie się droczyłam tylko ;)
                                          > I na pewno masz rację co do tego modelu jako bardziej doświadczona lobbystka. Z
                                          > mojego doświadczenia z nim wynika, że większa miska wprawdzie nie bułkuje, ale
                                          > za to brzydko marszczy się na dole, a całość wygląda jak skorupka, w której
                                          > gdzieś tam jest biust.

O. Dokładnie tak to wyglądało, a ja wyglądałam w tym niczym jakaś przechodzona
                                          iron maiden ;)
                                          • szprota Re: Inferno!!!!!!!!! 06.12.08, 12:12
                                            No otóż to. Inferno generalnie jest dość skorupkowe zresztą. Po mojemu najlepiej
                                            by było jednak poprzymierzać go sobie na spokojnie w stacjonarnym sklepie i
                                            ocenić efekt, bo co biust, to inny.
                                        • klymenystra Re: Inferno!!!!!!!!! 06.12.08, 12:50
                                          :) Widzialam tylko dwie osoby, na ktorych inferno sie nie marszczy na dole. To
                                          jest jego cecha osobnicza, ze tak powiem. Mi tez sie marszczy, za to robi cudny
                                          dekolt :) I jestem pewna, ze mniejsza miska by mi bardzo bulkowala. :)
                                  • dakota77 Re: Inferno!!!!!!!!! 12.12.08, 20:50
                                    Chyba musze dac jeszcze szanse Inferno, ale wlasnie z zawyzona miska. Jakos w
                                    lecie kupilam 30G, ale za nic sie w niego nie zmiescilam. A wygladal obiecujaco.
                                    • klymenystra Re: Inferno!!!!!!!!! 12.12.08, 23:56
                                      A czy Inferno robia w G+ ?
                                      • dakota77 Re: Inferno!!!!!!!!! 13.12.08, 00:20
                                        No wlasnie chyba nie, czyli jednak trzeba szukac innego modelu. Ja mam wlasnie
                                        bzika na punkcie takich gladkich, nieodznaczajacych sie pod ubraniami.
                                        Klymensytro, pozwolisz sie pomeczyc jeszcze chwile? Bo widze, ze mamy podobne
                                        wymiary- ja mam 74/96. Pisalas zdaje sie wczesniej, ze masz Fantasie Smoothing
                                        bra ( nie pomylilam osob, mam nadzieje?. Jaki rozmiar kupilas? Ich rozmiary
                                        odpowiadaja tabelkowym, zy trzeba wybrac wieksza miske?
                                        • klymenystra Re: Inferno!!!!!!!!! 13.12.08, 00:49
                                          Kwik, kupilam taki, jaki znalazlam w lumpeksie w stanie idealnym - znaczy sie
                                          65FF, czyli moj standardowy rozmiar :) On sie na wiekszosci osob leciutenko
                                          marszczy u gory, ale pod bluzka wyglada oblednie, to co robi z piersiami jest
                                          super :) Pamietaj, ze on jest miekki, nie sztywny (mowie o Balconette, bo jest
                                          tez ten sam model w wersji sztywnej). Aha - ma waskie fiszbiny, wiec nie wiem,
                                          jak u Ciebie bedzie, jakie fiszbiny wolisz. Z gladkich sztywnych jest jeszcze
                                          Panache Porcelain. Lepel robi Athena T-shirt bra, lekko sztywny, pieronsko
                                          scisly, a miski z pol rozmiaru wieksze, niz tabelka. Ostatnio wypuscili model
                                          bialo- czarny, jest cudny. Bardzo sobie chwale ten stanik:)
                                          • dakota77 Re: Inferno!!!!!!!!! 13.12.08, 00:57
                                            Szczesciara.
                                            Wlasnie rozwazam Panache Porcelain lub te Athene, choc w jakims sklepie
                                            internetowym kobiety narzekaly na te ramiaczka. Swoja droga ja wciaz w 65 mam
                                            wrazenie, ze sie dusze, na razie celuje w 32F.
                                            • klymenystra Re: Inferno!!!!!!!!! 13.12.08, 01:34
                                              Spokojnie, nic na sile :) Moze potrzebujesz powolnej przesiadki :) A Athena jest
                                              scisla, wiec tym bardziej. Ramiaczka sa po prostu sliskie i regulacja zjezdza (
                                              ja musze miec zawsze maksymalnie podciagniete) - to kwestia zrobienia petelki z
                                              nitki na ramiaczku. A przy okazji sa ladne:) I cieniutkie :)
      • karolina_w_gazecie Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 16:24
        Ja mam pytanie :)
        A właściwie zagadkę:

Komu i w którym tomie Jeżycjady Róża pomagała wybrać stanik, współubolewając, że
        nie ma takich małych rozmiarów?

:)
        • pani-pietruszka Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 16:30
          Żabie w "Żabie" ;)
          • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 17:38
            O mamo, Zabcia pewnie potrzebuje 60G albo cos w ten desen, a Rozyczka wciskala
            ja w 75AA ;((( Cichaczem licze na to, ze Magdusia bedzie ostanikowana (przeciez
            we Wroclawiu maja pozadny sklep) i wezmie hurtowo bohaterki do Yoshi :)
            • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 17:52
              a mi się marzy scena prawidłowego dobierania stanika w książce. Wyobrażacie
              sobie siłę rażenia? Jakby Różyczka dobierając stanik Żabie mówiła: Przymierz 65
              F bo przecież jak masz 70 pod biustem, to 75 będzie za duża. A Żaba: Ale ja nie
              mam F! Taka dużaaaa miseczka!A Róża: rozmiar miseczki zmienia się wraz z obwodem
              :)))) Popatrz ja noszę 65 E i pokazuje w przymierzalni śliczną Arabellę Oyster

;-)))
              • limotini Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 18:13
                A to czytałyście
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=85603946&a=85653049 ? (+ dalszy
                ciąg w tym samym wątku)
                • agawa79 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:19
                  Piękne, po prostu piękne. :D

A mnie się schudło ostatnio i właśnie z żalem żegnam parę ukochanych
                  sztuk. :(
            • kaliope3 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 23:43
              Klymenystro,to co to może być, jak mam 80/86? Na tle tych pomiarów,które tu
              widziałam to trochę nietypowo się to przedstawia?
              Trochę się czuję skrepowana epatując Was tymi swoimi wymiarami...
              • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 23:48
                kaliope3 napisała:

> Klymenystro,to co to może być, jak mam 80/86?

ja nie jestem klymenetra, ale napisz jak sie mierzylas. Czy zmierzyłas sie
                scislo pod biustem na wydechu? I wtedy ci wyszło 80 cm ? A 86 w biuście, luzno
                mierzone? Najlepiej w miękkim staniku?
                • kaliope3 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 00:11
                  Przepraszam Biliano :)
                  Tak, tak się właśnie mierzyłam-wg instrukcji na linkowanym forum.
                  Pod biustem to już od jakiegoś czasu mam równe 80, w biuście faktycznie wyszło
                  tyle ile napisałam...
                  • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 00:51
                    kaliope3 napisała:

> Przepraszam Biliano :)

ależ za co? :)To ja sie wciełam do pytania do Klymenestry:)

> Tak, tak się właśnie mierzyłam-wg instrukcji na linkowanym forum.
                    > Pod biustem to już od jakiegoś czasu mam równe 80, w biuście faktycznie wyszło
                    > tyle ile napisałam...

no to wychodzi, ze powinnas mieć chyba 75 b albo 70c - to nie takie nietypowe chyba?
                    • kaliope3 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 00:56
                      Ja tam nie wiem:) Ja mam tak śmiesznie bo biust mały a za to w klatce piersiowej te 80 (pływaczką chyba powinnam była zostać,lecz cóż...)
                      To, to 75b czy też 70c to już w tej innej, prawdziwszej numeracji?
                      • yowah76 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 00:42
                        kaliope, ja mam pod biustem na wydechu tak kolo 90, to przy mnie
                        cienka jestes ;)
                    • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 13:40
                      70C jesli masz troche tluszczyku na zebrach :) w 75B nie wierze :)
                      • kaliope3 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 21:49
                        Na żebrach to nawet nie:)Ale mi się zawsze C kojarzyło z dużym rozmiarem (jestem
                        kompletna tabula rasa stanikowa,wiem)
                      • ananke666 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 04.12.08, 09:31
                        Czemu? Ja znam jedno 75B, wymiary ma podobne ;)
      • tennesee podziękowania 29.11.08, 01:41
        Bardzo dziękuję Klymenystrze za udzielenie mi odpowiedzi na lobby.

przy okazji zmierzyłam jeszcze raz no i wyszło jednak trochę inaczej-
        77/90. czyli jak mniemam definitywnie 70 D!
        • klymenystra Re: podziękowania 29.11.08, 13:41
          70DD brytjskie albo 70E polskie, moja droga :) W sumie to jestes na granicy
          rozmiarow, miedzy 70D a DD, ale zapewne dotknie Cie migracja biustu, wiec
          troszke luzu nie zaszkodzi :) Ale tylko troszke
          • ananke666 Re: podziękowania 04.12.08, 09:30
            70E raczej może być za duże.
    • slotna Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 19:30
      Wiiiii :) Fajnie fajnie! Stanikow mam zdecydowanie za malo i nadal nie takie jak trzeba, ale za to ostanikowalam mame i z 85B przesiadla sie na 70G (zaczela od 75E i co zakup, to wiekszy - pol roku to zajelo). Taki maly sukces :) (ja mam 65H/HH mniej wiecej, wzrost nikczemny wiec wszystko tnie mi rece, waskofiszbinowa jestem do tego - wiec lipa).

--
      Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy.
      • paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:14
        A ja sie wstepnie zmierzyłam - jak jestem 70/90 to co ja jestem?!
        wiem :( małobiusciasta :(

;)
        • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:50
          paulina.galli napisała:

> A ja sie wstepnie zmierzyłam - jak jestem 70/90 to co ja jestem?!

to myślę, ale mogę się mylić, że powinnaś nosić 65 F albo 60 FF (zależy czy ci
          będzie wygodniej w ściślejszym czy w węższym obwodzie)

> wiem :( małobiusciasta :(

no wiesz? A co to za emotikonka jest? Małe biusty są ładne to po pierwsze, a ja
          nie podejmuje sie polemizowac czy 65 F to mały czy średni czy półduży czy duży
          itp. Bo nie o to chodzi :)

>
          > ;)
          • paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 28.11.08, 20:53
            no miseczka F brzmi dumnie :):):)
            • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 14:41
              Miseczka F nie brzmi nijak bez odniesienia do obwodu :P
          • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 14:46
            Zachęcam do nie popadania w dyskusje, jaki biust jest ładny: czy duży, czy mały,
            bo pogrążymy się w podobną wymianę ciosów jak na wątku o rozmiarze Pulpy. Ładny
            jest każdy, jeśli się go odpowiednio wyeksponuje.
            Howgh!
        • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 13:38
          E tam. Wcale nie. Sredniobiusciasta owszem - wyceniam Cie na 65E lub 65F
          brytyjskie. Polskie to bedzie 65F lub 65G). Wiecej informacji w mojej sygnaturce :D
          • sally.bowles Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 18:06
            Witam stanikomaniaczki:) czytam często forum fanów MM, bo też się do
            nich zaliczam, ale nie pisuję. Natomiast ten wątek bardzo mnie
            zainteresował. Sprawdziłam co to znaczy araballa oyster i doznałam
            pozytywnego szoku estetycznego na widok freyi. Ja to chcę! Jednym
            słowem czuję, że jestem na progu odkrycia nowego fantastycnago hobby
            i pluję sobie w brodę, jak mogłam marnować te wszystkie lata i nie
            stroić mojego biustu w takie cuda, a przecież na to zasługuje,
            choćby dlatego, że jest jedynym, jaki mam. Wiem, że istnieje lobby
            biuściastych, ale jest dość radykalne i trochę boję się tam pisac,
            więc zadam Wam kluczowe pytanie-jaki ja mam rozmiar? Zmierzyłam się
            wg wskazówek formumowych, ściśle pod biustm mam 76cm, a w luźno w
            biuście 95cm, do tej pory noszę 75C, ale nie zawsze jestem
            zadowolona...Jesli któraś z szanownych ekspertek się wypowie, będę
            wielce zobowiązana:)
            • lutecja4 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 22:48
              ja tez poprosze o odpowiedz-jaki mam rozmiar-80 pod biustem i 100 w biuscie juz
              nie pamietam,jaki wyszedl mi rozmiar po mierzeniu w lazience,ale sezon zakupowy
              sie zbliza, wybiore sie cos sobie poprzymierzac :)
              • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 01:37
                75(34)F-FF w brytyjskiej, 75I-J w polskiej
            • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 01:35
              70(32)E-F w brytyjskiej, 70G w polskiej rozmiarówce
              • sally.bowles Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 09:19
                szprota napisała:

> 70(32)E-F w brytyjskiej, 70G w polskiej rozmiarówce
                Szproto, bardzo dziekuję, nareszcie wiem, jaki mam rozmiar i mogę
                się przymierzać do zakupów. W międzyczasie zorientowałam się, że
                arabella to model, a firma to freya...jak widać trafiła tu kompletna
                ignorantka stanikowa obecnie zmieniona w gorliwą neofitkę:)
                • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 12:03
                  A do usług :)
            • idomeneo Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 10:55
              Fräulein Sally Bowles, co za uroczy nick! Witaj na forum :)
              • sally.bowles Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 13:05
                idomeneo napisała:

> Fräulein Sally Bowles, co za uroczy nick! Witaj na forum :)

dziekuję, dziękuję, nick jest rzecz jasna sentymentalny, chociaż
                może kiedyś jednak zaspiewam i zatańczę "mein herr", podobno
                wszystko jest kwestią silnej woli:)
    • uccello Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 29.11.08, 22:58
      the_dzidka napisała
      Tu sobie możecie uprawiać dyskusję do utraty tchu. Do ostatniego
      zęba :-)

Do jakiego zęba? Do fiszbina!
      Chyba ,że chodzi Ci o te zęby, co na tym dziewczyny zjadły.

Pozdrawiam wszystkie szyfrujące -85BDDWuWuiGieGie!
    • szprota ========przydatne linki==================== 30.11.08, 01:44
      kalkulatorek rozmiarowy:
      www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

tabela obwodów brytyjskich:
      docs.google.com/View?docid=dfq559j5_1fjkt4n
      • szprota ========przydatne linki==================== 30.11.08, 12:02
        Sklepy:
        stanikowe-sklepy.blogspot.com/
      • ananke666 ale uwaga! 30.11.08, 12:59
        Z kalkulatora wyjdzie rozmiar przybliżony, a niekoniecznie super trafny. Dzieje się tak dlatego, że mimo podobnych wymiarów piersi mogą mieć różny kształt, osadzenie itp i potrzebują różnych rozmiarów.
        Chociaż trafny owszem, może wyjść :)
        • onion68 Re: ale uwaga! 30.11.08, 13:01
          Mi dziewczyny trafiły z rozmiarem w dziesiątkę :)
    • onion68 Bravissimo? 30.11.08, 12:21
      Jakie są Wasze doświadczenia z tym sklepem? Chcę kupić córce freyę millie pod
      choinkę, ale mam pewne obawy w związku z tym, że nie mogę się doczytać w dziale
      dotyczącym przesyłek, iż istnieje możliwość wysyłania przesyłkami
      rejestrowanymi. A to jednak trochę pieniędzy... I czy szybko przysyłają?
      W Polsce, z tego co się zorientowałam, z dostępnością różnych modeli jest dość
      krucho, no i jak pisała Szprota, drożej (poza allegro).
      A a propos allegro, co sądzicie o aukcjach z modelami tzw. samplowymi? Warto,
      czy to może jakieś podróbki?
      • olusimama Re: Bravissimo? 30.11.08, 12:28
        mam same dobre wrażenia.
        Przesyłkę rejestrowaną wysyłają bez problemów, w cenie zwykłej, trzeba tylko
        zaraz po złożeniu zamówienia wysłać maila z numerem zamówienia i prośbą o
        registered.

Cudowna tam jest obsługa klienta, wszystko można załatwić i jeszcze są
        szczęśliwi, że pomogli.

Jeśli na stronie dany rozmiat jest dostępny w 3-5 dni to przesyłka przychodzi w
        mniej więcej tyle. Jeszcze nie czekałam dłużej niż 10 dni.

A jak raz zapomniałam poprosić o rejestrowaną i paczka zaginęła (na szczęście z
        tylko jednym stanikiem) to po 3 tygodniach im dałam znać, że wciąż czekam i..
        wysłali ten stanik ponownie.

z całego serca polecam.
        • onion68 Re: Bravissimo? 30.11.08, 12:40
          Dzięki :)))
      • szprota Re: Bravissimo? 30.11.08, 12:46
        Sampli nie nabywałam, ja jednak jestem zachowawcza i kupuję raczej sprawdzone
        przez lobbystki modele.
        Bravissimo jest dla mnie trochę za drogie. Kupowałam na figleaves (drogo biorą
        za rejestrowaną przesyłkę, ale skoro raz nie doszła, drugą wysłali kurierem) i
        naturalfigures (oddali kasę, gdy nie doszła, za rejestrowaną jakoś niedużo
        biorą). Niedrogo jest jeszcze na curyliciuos, ale stosunkowo niewielki wybór.
    • nighthrill Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 30.11.08, 13:15
      wita was najwiekszy (chyba) z do tej pory wymienionych biust wątku -
      po odpowiednim ostanikowaniu 80G:) Lobby dało mi naprawdę dużo,
      jeszcze rok temu wbijałam się w 85C, a biust mam naprawdę spory.
      |Teraz planuję ciążę, więc pewnie jeszcze się powiększy, wraz z moją
      wagą, którą i tak już jest spora - będę typową babą z dowcipów,o
      której mówią, że "najpierw wchodzi cyc,potem ona..."...jakoś
      przeżyję.
      |Dobrze też, że tak wiele kobiet dzięki forum się nawraca,bo i
      wygodniej i ładniej nie mieć biustu podpachami. \Udało mi się
      odpowiednio ostanikować siostrę i mamę, choć ta ostatnia ma tylko
      jeden odpowiedni i nosi go na zmianę ze złymi, niestety.
      • k_linka Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 01.12.08, 00:09
        Mamy tak maja:) Moja dlugo nosila zle staniki, bo jej nie wygladaly spod letnich
        wycietych bluzeczek. Na szczescie przyszla jesien, a odziedziczona po mnie
        Pollyanna okazala sie tak wygodna ze powrotu do starych rozciaguchow juz chyba
        nie bedzie.
        • kanga_roo Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 00:37
          zmierzyłam się starannie, tu na wydechu, tam luźno, wpisałam dane w
          kalkulator linkowany powyżej i padłam :-)
          wiem, jestem matką karmiącą, ale biust zawsze miałam mały i tego, że
          mi się powiększył zupełnie nie widać w bawełnianych stanikach "do
          karmienia"...

jednym słowem, przeraził mnie mój własny biust, czekajcie, sprawdzę,
          czy się nie pomyliłam.

nie pomyliłam się. może - wybaczcie - ten kalkulator jest coś nie
          teges? co to wogóle jest: rozmiar polski - 65K ?!!! Ka kojarzy mi
          sie jedynie z pierwszą literą mego imienia, nie ze s t a n i k i e
          m <zgroza>
          • k_linka Czy to że zalozysz stanik w teoretycznym rozmiarze 01.12.08, 00:51
            Czy to że zalozysz stanik w teoretycznym rozmiarze 65K (niestety w naturze
            raczej takiego nie znajdziesz) zmieni wielkosc Twojego biustu? Raczej nie...
            Wiec skad ta zgroza?

Mnie tez kalkulator rozmairowy pokazuje 65K polskie. Kupuje brytyjczyki 65G.
            Biust mam taki jak zawsze - sredniawy, optycznie nie odzanacza sie na tle
            ciezkiej sylwetki. I do niedawna upychalam go w 75B (bo to przeciez taki sredni
            biust byl....)

• klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 09:58
            E, to ledwo 65GG/H brytyjskie, nie stresuj sie :) Ja mam 65FF i sredni biust.
            Patrz, co sobie mozesz kupic:
            www.bravissimo.com/products/lingerie?back=30&cup=h
            • paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 13:54
              szprota - dzieki za kalkulator
              (co prawda w FF mi sie nie wyswietlał - tzn. strona tak, ale na dole ta tabelka
              juz nie - nie wiem czemu :( ale IE dał rade :))

z moimy wymiarami to wg. rozmiarówki polskiej mam 65G! (G jak galli wiec mi sie
              podoba :))
              No i teraz nie wiem co dalej :) chyba na lobby sie udam podpatrzec jakie sklepy
              i marki sa polecane :)
              • biljana Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 14:11
                paulina.galli napisała:

> No i teraz nie wiem co dalej :) chyba na lobby sie udam podpatrzec jakie sklepy
                > i marki sa polecane :)

W sobotę wybieram się do stacjonarnego Peachfielda, może zabierzesz się ze mną
                na stanikowe zakupy? :)
                • paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 14:43
                  No pewnie! :)
                  ps. zadebiutowalam tez 1wszym watkiem na biusciastych (bo chce tez
                  kupic fajny stanik mamie - ona jest straszliwie do tylu w tym
                  temacie :))
                  Mam nadzieje ze sie jakos umowimy - ja sie dostosuje do pory bo
                  sobote mam wolna :)
              • nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 15:30
                Paulina, a ty Warszawianka jesteś? Bo jeśli z południowej W-wy, to możesz
                zajrzeć do Fashion House w Piasecznie, tam jest niewielki sklepik ze stanikami
                m. in. Freyi. Można pooglądać, poprzymierzać.

Ceny niestety wyższe niż wysyłkowo, no ale za to bez kosztów przesyłki i bez ryzyka.

Sklepik nazywa się bodajże "6th Sense".
                • klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 16:34
                  Dziewczyny odradzaja Szosty Zmysl, niech sie lepiej nawrocone de Peachield
                  wybiora, pani Marysia jest nieco bardziej kompetenta:)
                  balkonetka.pl/2008/11/30/peachfield-otwiera-swoje-podwoje/
                  • biljana Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 16:50
                    Tak, tak idziemy do Peachfieldu stacjonarnego. Ja już byłam u Marysi przed
                    otwarciem sklepu, ale łaknę nowych staników jak kania dżdżu, więc w sobotę
                    ruszamy z Pauliną na łowy na Żeromskiego. Akurat jak dla mnie to na drugi koniec
                    miasta:) Ale czego się nie robi dla ekspektatywy nabycia Sienny..;)
                  • nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 17:43
                    Ja byłam w 6 zmyśle już ze sporą wiedzą na temat swojego biustu, więc mi się
                    podobało :)
              • szprota Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 19:35
                No widzisz, Paulino, to szkoda, że jednak nie zostałaś dłużej, bo jesteśmy
                bardzo zbliżone rozmiarowo - mogłaś to i owo przymierzyć z mojej kolekcji.
                • paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 22:28
                  zaluje bo nawet jesli by ne lezal idealnie to bys mi na moim przykladzie
                  wytlumaczyla co np. jest zle (troche sie gubie w tym zlokazlizowaniu fiszbin etc.)

Okazjuje sie ze ...zmierzyc sie samej nie taka łatwa sztuka i dzis podjechalam
                  do rodzicow i sie z moja mama na wzajem mierzyłysmy.
                  I moje wymiary sa jednak inne niz podalam wczesniej 70/90
                  Na usprawiedliwienie dodam ze hm...mierzyłam sie.... miarka budowlana bo cm.
                  krawieckiego w domu nie mam (prosze sie nie smiac - architekt moze :)) teraz u
                  rodzicow majac do dyspozycji normalny cm krawiecki i pomoc mamy ustalilam ze:

pod biustem na ciasno mam 75
                  a w biuscie luzno ...102 cm

Wbilam dane do "kalkulatorka" i wyskoczyla mi informacja (w pozycji "rozmiar
                  polski") ze "NIE PRODUKUJA"
                  i co teraz szanowne Lobby ???? :):):)
                  • paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 22:29
                    jesli zejde w dol do 100 cm to bede miala jakisz szlony rozmiar 65L !!!
                    • paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 22:30
                      ps. nie wiem czemu rzy 75 pod biustem - kalkulator pokazuje mi rozmiar 65 (az 10
                      cm mniej?!:/)
                      • paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 22:42
                        Albo juz w ogole cos merdam :/ aaaa!!!!! :(
                      • k_linka Tu masz odpowiedz 01.12.08, 23:16
                        stanikomania.blox.pl/2008/08/Obwod-to-podstawa.html
                      • klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 01.12.08, 23:34
                        65 w najwiekszych rozciagliwcach. Normalnie spokojnie mozesz brac 70. Brakiem
                        polskiej rozmiarowki z brafitterze sie nie sugerujcie, dziewczyny - malo kto
                        szyje i tyle. Jest Melissa, ale ona ma swoja rozmiarowke jeszcze :) Do polskiego
                        M bodajze, ale to trzeba na Lobby doczytac. L to odpowiednik brytyjskiego HH lub
                        J, wiec nie jest tak zle :)
                        • paulina.galli Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 12:28
                          Mam nadzieje ze uda mi sie wyprawa sobotnia z Biljana do Peachfielda.
                          Niech mnie tam zmierza bo ja jakos talentu do tego nie mam. Co sie mierze - inny
                          wynik :)
                          • biljana Paulina, masz @ n/t 02.12.08, 14:17

• nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:07
                            Podzielcie się koniecznie wrażeniami z Peachfieldu
                            • biljana Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:10
                              nessie-jp napisała:

> Ja się tam chyba w życiu nie wybiorę, tak daleko
                              • nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:38
                                > nessie, możesz zabrać się z nami! Serio, serio. Jedziemy autem, więc drugi
                                > koniec miasta nie straszny:) O ile się nie zgubimy ;-)

Ja niestety akurat nie mogę
                            • dakota77 Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:20
                              Jak to sie nie spotyka? Ja nosze podobny rozmiar -70F czy FF i nie uwazam, zeby
                              to byl rozmiar nie do zdobycia. Probowalas na ebayu brytyjskim? Miewaja bardzo
                              zachecajace ceny.
                              • nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:36
                                dakota77 napisała:

> Jak to sie nie spotyka? Ja nosze podobny rozmiar -70F czy FF i nie uwazam, zeby
                                > to byl rozmiar nie do zdobycia.

Rozmiar jest do zdobycia bez problemu, ale zazwyczaj usztywniane bywają do miski
                                D, co najwyżej E. Od F to już głównie (jeśli nie jedynie) miękkie.

Na e-Bayu nie próbowałam, bo jestem konserwa i lubię najpierw zmierzyć. Stąd
                                zainteresowanie Peachfieldem...
                                • dakota77 Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 15:44
                                  Alz ja pisze o usztywnianych. No zobacz chocby tu, jak byk do brytyjskiego G:
                                  www.barenecessities.com/Panache_product_PANACHE3606M_,size,.htm
                                  • nessie-jp Re: Aaaaaa! Ratunku! 02.12.08, 21:27
                                    dakota77 napisała:

> Alz ja pisze o usztywnianych.

Ale ja piszę o stacjonarnych :)

Nie kupię z całą pewnością Panasza z zagranicy wysyłkowo, bo a) nigdy nie
                                    mierzyłam żadnego Panache, b) jestem raczej Frejowa kobieta, c) okropnie nie
                                    chce mi się bawić w nerwowe oczekiwanie na przesyłkę (ukradną? nie ukradną?), a
                                    potem przeżywać rozczarowań i odsyłać, no i d) szkoda mi forsy na takie
                                    przesyłki w tę i nazad.

Reasumując, wysyłkowo to ja kupię coś, co już wiem, że lubię i ono też mnie lubi
                                    :) Stąd zainteresowanie ofertą Peachfielda...
                                    • kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 07:47
                                      A ja byłam wczorej w sklepie "Milla" we Wrocławiu. Bardzo miła
                                      obsługa, wybór-na moje niedoświadczone oko-duzy.Zmierzono mnie i
                                      wyszło że to 80/86 z sufitu sobie wzięłam, bo jak się okazuje mam
                                      70/89(!). Mierzyłam z 8 staników i wyszło na to że freya niestety
                                      nie dla mnie właśnie ze względu na jej wąskie fiszbiny (a szkoda bo
                                      ta którą mierzyłam była napradę ładna).Ostatecznie wyszłam ze sklepu
                                      w panache sienna,32D.Jestem bardzo zadowolona(choć nieplanowanie
                                      uboższa:).Dowiedziałam się paru praktycznych rzeczy i tego,że jak
                                      tylko pojawia się nowa dostawa klientki hurtowo kupują swoje
                                      rozmiary. Bardzo Wam dziękuję za raday i namiary!
                                      Naprawdę niesamowicie zmienia się sylwetka!
                                      • dakota77 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:03
                                        Ale czekaj, 70 w obwodzie wyszlo ci z mierzenia, bez odejmowania 5 centymetrow?
                                        I wyszlas ze stanikiem na 70 w obwodzie? A nie powinno to byc 65? Czy to 70 juz
                                        bylo po odejeciu?
                                        • kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:34
                                          70 to już było po odjęciu, o którym jakoś nie miałam pojęcia mierząc
                                          się w domu.Jak się w domu mierzyłam to mi wychodziło w obwodzie 80 a
                                          w sklepie wyszło że 76 i po odjęciu 70. Te 70 to muszę przyznać
                                          ogromne zaskoczenie dla mnie i troszkę potrwa zanim się
                                          przyzwyczaję,ale uprzedzano mnie że przez kilka pierwszych dni może
                                          mnie odrobinę cisnąć i potem się dopasuje
                                          • dakota77 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:47
                                            Tak myslalam, ale wolalam sie upewnic. To faktycznie masz szczescie, nie
                                            bedziesz miala wielkich problemow z kupieniem kolenych biustonoszy:)
                                            • kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 09:56
                                              No to faktycznie świetnie, bylebym tylko miała za co bo wybór jest
                                              naprawdę duży!
                                      • klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:12
                                        Grtuluje sienny :) A ktory kolor masz? Bo to podobno malomiskowiec, a widze, ze
                                        wzielas standardowy rozmiarJa sie nad nia zastanawialam, bo jak na Panache ma
                                        waskie fiszbiny, ale nie widze jej na ebayu. Aha, pamietaj, ze bardzo szybko
                                        mozesz z niej wyrosnac :) Wiec moze kup sobie jeszcze jeden stanik i za 2-3
                                        tygodnie zobaczysz, czy cos Ci sie zmienia. Panie brafitterki pokazaly Ci, jak
                                        zakladac biustonosz?
                                        A, no sie ciesz kobieto - 70D dostaniesz w kazdym nieco przyzwoitszym
                                        bielizniaku :)))
                                        • kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 08:46
                                          Dzięi!Kolot taki jakby turkusowy z czarną koronką. Pani coś mi
                                          tłumaczyła z tymi miseczkami-na metce jest 32DD ale powiedziała że
                                          mój rozmiar to 32D bo...(cholera,nie pamiętam dlaczego:)
                                          Chętnie bym sobie już teraz coś dokupiła perspektywicznie ale przed
                                          świętami raczej nie dam rady:)
                                          Pokazano mi jak się nakłada-i tu znowu zaskoczenie,bo ja to całe
                                          życie robiła dokładnie odwrotnie.Ten nowy sposób jest trochę mniej
                                          wygodny, ale się przyzwyczaję!
                                          No i dużo było mówione o "wygarnianiu" i różńych rzeczach. W ogóle
                                          polecam sklep, miła atmosfera
                                          • klymenystra Re: Aaaaaa! Ratunku! 03.12.08, 14:20
                                            A widzisz :) Sienna ma mniejsze miski nizby wychodzilo z tabelki - wiec Twoj
                                            normalny rozmiar to 32D (polskie 70D), ale w biustonoszach malomiskowych
                                            (Inferno, Retro i wiele innych) musisz brac 32DD (czyl polskie 70E). I pamietaj
                                            o tym zakladaniu, wejdzie Ci w koncu w nawyk -no i podciagaj ramiaczka -ale tez
                                            bez przesady, zeby sie nie wrzynaly :)
                                            • kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 04.12.08, 07:45
                                              Dziękuję-będę pamiętać! Na razie troszkę się czuję jak w subtelnym
                                              narzędziu tortur,ale powiedziano mi że to po kilku dniach mija:)
                                              • ananke666 Re: Aaaaaa! Ratunku! 04.12.08, 09:37
                                                Nie przejmuj się, rozciągnie się za kilka dni. I będzie długo służyć. Miski mas faktycznie mniejsze, na mnie pasowało dopiero 65GG. Ale nie wzięłam, fiszbiny za szerokie.
                                                • kaliope3 Re: Aaaaaa! Ratunku! 04.12.08, 09:59
                                                  A ja właśnie mam odwrotnie-nie mogłam wziąc freyi bo ma zbyt wąskie
                                                  jak na mnie fiszbiny.Pocieszam się że w wiosennej dostawie tez będą
                                                  takie ładne, o ile zdąże do sklepu przed hurtowym wykupieniem
                                                  wszystkich nowości;)

Najgorzej jest rano,w ciągu dnia materiał już się jakoś rozciąga i
                                                  można normalnie funkcjonować;)
    • onion68 Panache Harmony? 02.12.08, 14:54
      Macie jakieś doświadczenia? I jeśli, jak się ma rozmiarówka do freyi (która jest
      obecnie dla mnie stanikiem odniesienia ;) ?
      • ding_yun Re: Panache Harmony? 02.12.08, 15:31
        A ja się już jakiś czas temu pomierzyłam, zasięgnęłam rady na forum
        małobiuściastych, znalazłam swój prawidłowy rozmiar no i oczywiście
        nie zrobiłam nic w kierunku kupienia sobie dobrego stanika... Albo
        pieniędzy nie było, albo nie po drodze do tej marnej garstki sklepów
        gdzie nie wszystko jest od 70A do 80D. Ale teraz powzięłam
        postanowienie, że tuż przed wyjazdem na ferię świąteczne oblecę te
        sklepy w londynie, które sprzedają dobre staniki i zakupię sobie za
        ostatni grosz (czy raczej penny) mityczną Freyę! A potem to już
        wsiadam w metro, jadę na Heathrow i niech się dzieje co chce, w
        Polsce muszę mieć tylko na "Sprężynę" :P
        • limotini Re: Panache Harmony? 02.12.08, 15:44
          A ja byłam w malutkim stacjonarnym szkockim Bravissimo, przymierzyłam setki
          staników w tysiącach rozmiarów i... żaden na mnie dobrze nie leżał.

Na szczęście ;) jestem mało szczupła i mam niewielki biust, więc mieszczę się w
          standardową rozmiarówkę i mogę się tym nie przejmować. Ale to tylko przyczynek
          do tematu-rzeki, że nie tylko rozmiar się liczy, ale i krój i na niektóre panie
          żadne Panache czy Freye mogą nie pasować (ale coś innego pewnie będzie).
          • biljana Re: Panache Harmony? 02.12.08, 15:47
            limotini napisała:

> Na szczęście ;) jestem mało szczupła i mam niewielki biust, więc mieszczę się w
            > standardową rozmiarówkę i mogę się tym nie przejmować.

nie wierzę:)
            nie ma standardowej rozmiarówki:)
            po prostu przymierzyłaś za mało staników!
            • limotini Re: Panache Harmony? 02.12.08, 15:51
              Ha, tak myślałam, że mój wpis zabrzmi trochę kontrowersyjnie. Otóż na 77/92
              rozmiar 70E/F (europejskie) z mniej rozciągliwych jest akurat. Choć w szarym
              rogu rozmiarówki.
    • limotini Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 15:47
      A w ogóle jak to miło o stanikach porozmawiać w "swoim" towarzystwie, a nie
      wśród, bądź co bądź, obcych ludzi (choć i tam się znajome twarze pojawiały).

A jakby ktoś był z zagranicy, to tu jest mój mizerny wkład, czyli garść
      informacji stanikowych po angielsku (może się komuś przyda) 80bmyth.blogspot.com
      • ding_yun Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 18:55
        A tak w ogóle to jak określić się w kwestii tych szeroko- i
        wąskofiszbinowców?
        • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 19:05
          Najlepiej przymierzajac tango II panache i freye polyanne :) W zaleznosci od
          tego, w ktorym staniki fiszbin bedzie Ci celowal w srodek pachy, taka jestes
          (panache -szerokie fiszbiny, freya -waskie). Zle fiszbiny beda Ci albo uciskach
          piers, albo wlazic prawie na plecy. Model teoretyczny polega na tym, ze jesli ma
          szeroka podstawe piersi, to bedziesz wolec szerokie fiszbiny, a jesli waska - to
          waskie. Takie rzeczy jednak sprawdzamy nabiustnie :)
          • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 19:09
            ja mogę tylko dopowiedzieć, że wydaje mi się iż mimo np. posiadania wąskiej
            podstawy piersi (czyli jak ja rozumiem, niezbyt szerokiej klatki piersiowej?),
            mogą one być po prostu szeroko rozstawione, oddalone od siebie - i wtedy lepsze
            są szeroki fiszbiny. Jeśli piersi są blisko siebie osadzone i takie, no jakby
            "zwarte" to raczej fiszbin wąskie. Ale to tylko wynika z moich empirycznych
            doświadczeń, dziewczyny są bardziej doświadczone w stanikologii... :)
            • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 02.12.08, 20:57
              Mozesz miec racje, trzeba jednak pamietac o czyms waznym -duzo dziewczyn przed
              ostanikowaniem twierdzi, ze ma szeroko rozstawione piersi - bierze sie to z
              tego, ze w zlych stanikach fiszbiny im wlazily na biust. Ja pamietam swoj jakis
              wpis z Lobby jak pisalam o mojej szerokofiszbinowosci... No i co? Jestem
              waskofiszbinowa z tendencja do neutralnosci. Dlatego lepiej samemu przymierzac i
              zobaczyc :)
    • onion68 O szybką radę prośba 03.12.08, 20:54
      Cieliste - Millie, Antoinette czy Rio? Jak czegoś zaraz nie kupię, to chyba
      pęknę ze stresu...
      • k_linka Re: O szybką radę prośba 03.12.08, 23:30
        Antoinette chyba najladniejsza.
        Jak sie zdecydujesz na Rio to pamietaj ze ma wielkie miski i jest bardziej
        scisly niz standardowo Freya
      • klymenystra Re: O szybką radę prośba 04.12.08, 00:53
        Rio, tylko ze miski trzeba brac rozmiar mniejsze. Mam wrazenie, ze to najmniej
        kaprysny z tych trzech model/
      • biljana Re: O szybką radę prośba 04.12.08, 11:02
        Ja głosuje na Millie, jest megawygodna i ładnie kształtuje biust. Moja koleżanka
        strasznie narzeka na Rio i ono jest brzydsze.
        • onion68 Re: O szybką radę prośba 09.12.08, 16:21
          Chciałam się pochwalić, że zamówiłam Millie - dla siebie cielistą, dla córki
          różową w Bravissimo. Plus figi, różnica między zakupem tam a tu wynosi na tej
          ilości ok. 130 zł.
          Pozostaje trzymać kciuki, aby doszło przed gwiazdką.
          • biljana Re: O szybką radę prośba 09.12.08, 16:45
            Mam nadzieję, że będzie ci odpowiadać. Fajna jest też millie plunge, nie wiem
            czy widziałaś.
    • anhes Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 04.12.08, 23:48
      A czy można się reklamować w celach komercyjnych?
      • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 05.12.08, 08:46

Ja jestem przeciwna. Do ogłoszeń jest Lobby Biuściastych. A ten wątek raczej widziałabym jako doradczo-pomocniczy.
        • onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 05.12.08, 08:56
          Popieram.
          A w ogóle miałam dzisiaj stanikowy sen. Śniło mi się, że mierzę rozpaczliwie
          niedobrane pancerne paskudztwo. Skoro sny się sprawdzają na odwrót, to może...
          zajrzę na allegro ;)
          • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 05.12.08, 09:46
            też jestem za opcją no-spam.
            A co do stanikowych snów, to śniło mi się, że przymierzam arabellę nutmeg i
            zastanawiam się co znaczy słowo nutmeg w różnych językach (to było dziwne:)
            • szprota Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 05.12.08, 23:25
              Ja chyba się stałam fanatyczką arabelli, mam już purple haze i oyster (z oyster
              mam wrażenie, że miseczka jest większa niż w różowej).
              Ostatnio jeszcze chodzi za mną freya eva.
    • szprota Freye! 06.12.08, 12:15
      Wąskofiszbinówki, doradźcie mi, co lepsze: freya eva czy pollyanna black? Chodzi
      mi o zbieranie biustu i wszystkie te pożądane efekta. W zamyśle raczej codzienny
      staniczek, nie musi być do głębokich dekoltów?
      • klymenystra Re: Freye! 06.12.08, 12:52
        One obie maja podobny kroj (eva ma chyba mniejsze miski, musialabys doczytac na
        lobby) - ktory np mi zupelnie nie lezy - wole balkoniki w stylu Medusy.
        Generalnie jednak forumki bardziej chwala polyanne:) Tylko tez musisz doczytac,
        bo w polly zmienia sie scislisiwosc i glebokosc misek w zaleznosci od kroju :))
        • klymenystra edit 06.12.08, 12:52
          Od koloru :D
        • szprota Re: Freye! 08.12.08, 17:13
          Podczytałam, ale mają nieco rozbieżne opinie: jedne mówią, że miska standardowa,
          drugie, że jednak wielkomiseczkowiec. Są zgodne tylko w tym, że to ściśliwiec.
          • klymenystra Re: Freye! 08.12.08, 19:21
            Tylko ze tabelka jest punktem wyjscia: nie kazdy jest tabelkowy. Np jesli piersi
            sa bardzo jedrne albo okragle to czesto sie bierze miske wiecej i odwrotnie.
            Poza tym, jesli jest asymetria, to ta mniejsza piers "zaniza" srednia i wtedy
            trzeba brac wieksza miske, niz by sie wydawalo - zeby te wieksza piers gdzies
            nosic :)
            • dakota77 Re: Freye! 08.12.08, 19:26
              Ja wlasnie coraz bardziej dochodze do wniosku, ze nie jestem
              tabelkowa. Przyszla mi dzis bardzo ladna Wonderbra 70 F i jest za mala, mysle,
              ze miski moglaby miec ze dwa rozmiary wieksze:-(
              • szprota Re: Freye! 08.12.08, 19:47
                Mnie teraz przyszło do głowy, że faktycznie sporo tu wyjaśnia asymetria. Nie
                jest wielka, ale tłumaczy, czemu jednak wychodzi mi najczęściej o rozmiar
                większa miska niż w tabelce.
              • klymenystra Re: Freye! 08.12.08, 19:51
                Niektore Wonderbry maja mniejsze miski. Chyba tylko Oriental (taki miekki) ma
                standardowe.
            • szprota Re: Freye! 12.12.08, 20:17
              W każdym razie zaryzykowałam polly karmelową i muszę przyznać, że jest dobrze :)
    • slomka76 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 14:24
      Witam,
      jestem czytaczem Forum potrzebującym stanikowej konsultacji.
      Otóż, w szale nowo nabytej wiedzy stanikologicznej, zakupiłam stanik Freya Daisy
      65 E, który wydawał się byc moim ortodoksyjnym rozmiarem. Stanik ów, jest cały
      śliczny i mnie zachwyca, a i owszem, jednak po założeniu powstała efektowna
      "bułka spod pachy". Linia biustu jest bardzo ładna, jednak podpachowa bułka
      nieco mnie niepokoi, by nie powiedzieć, zniesmacza.
      Pytanie moje jest następujące - czy bułce takiej należy powiedzieć stanowcze
      nie, czy jest ona nieszkodliwa i należy do niej przywyknąć, a nawet ja pokochać,
      czy też należy kupić inny rozmiar biustonosza.Jeśli prawidłowy jest wariant
      drugi, to jaki to powinien być rozmiar? Większa micha? Większy obwód? Mniejszy
      obwód , większa micha?
      Ratujcie drogie stanikomaniaczki, proszę, proszę :D
      • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:31
        drogi czytaczu forum potrzebujący konsultacji:) podaj może swoje wymiary pod i w
        biuście (pod biustem ciasno mierzone na wydechu, w biuście luźno) to zobaczymy,
        czy masz za ścisły obwód czy za małą miskę :)
        • paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:36
          Biljano - a czy ty moze sie jednak do tego Pechfielda wybierasz np w nast.
          weekend ?:)

No bo nasza wyprawa nie doszla do skutku (mam nadzieje ze w naszym gronie nie
          czynie jakiegos faux pas piszac o tym :))- przyznaje sie publicznie ze
          "zepsułam" samochód :( "napadajac" na niego na światłach.
          ;)
          • biljana Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:46
            paulina.galli napisała:

> Biljano - a czy ty moze sie jednak do tego Pechfielda wybierasz np w nast.
            > weekend ?:)

a masz odwagę ryzykować kolejną jazdę ze mną ? :)

> No bo nasza wyprawa nie doszla do skutku (mam nadzieje ze w naszym gronie nie
            > czynie jakiegos faux pas piszac o tym :))- przyznaje sie publicznie ze
            > "zepsułam" samochód :( "napadajac" na niego na światłach.
            > ;)

najważniejsze, że "zepsułaś" nie do końca skutecznie :)
            • paulina.galli Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 09.12.08, 11:22
              biljana napisała: a masz odwagę ryzykować kolejną jazdę ze mną ? :)

Taaak :) trylko troszeczke bede sie strrrrresować :)
        • slomka76 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:58
          Ach dziękuję ogromnie za odzew.
          A więc, obwody u mnie są następujące:
          pod biustem:73/74 - zależy która stroną metra krawieckiego mierzę ;)
          A w biuście 89.
          I co, i co? :)

• klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 15:56
        A mozesz te bulke wsadzic do miski? Czy jesli to robisz, to linia biustu jest
        nadal rowna, czy biust sie wylewa? Jesli ta pierwsza opcja, to cierpliwie musisz
        bulke wsadzac do miski. Jesli miska sie robi za mala - wymienic na wieksza :)
        • slomka76 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 16:16
          Bułka jest dosyć odporna na upychanie je w misce.
          Bułka występuje pod sama pachą i ogólnie rzecz biorąc jest trudna do upchnięcia,
          te miski są dla mnie dosyć głęboko wycięte.
          Po upchnięciu (ale częściowym, bo całkiem się nie da) miska odrobinę "bułkuje"
          przodem.Czy to by sugerowało, ze miska jest mała. Problem jest jeszcze w tym, że
          piersi ma niesymetryczne, ta większa bułkuje a ta mniejsza za to nie...co za
          bałagan biuściany....
          • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 19:18
            Jesli po wygarnieciu miseczka jest za mala, to trzeba wziac wieksza. To, co sie
            upchnac, to upychamy, reszta to skora ;) A tak serio - stanik dobieramy do
            wiekszej piersi, jesli asymetria jest duza, to trzeba zainwestowac we wkladke. I
            tyle :)
      • nessie-jp Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 16:19
        U mnie niestety taka fałdka na zgięciu pachy utrzymuje się trwale i niezależnie
        od stanika. We Freyi to akurat dość dokładnie widać, bo stanik jest tak
        podcięty, no i te przezroczyste miski
        • klymenystra Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 08.12.08, 19:19
          Niewielka faldka jest normalna, przeciez reki bys nie podniosla do gory, gdyby
          skora tam byla napieta :) Ja tez chowam z nawyku te faldke do miski, ale wiem,
          ze ona byc musi :)
    • dakota77 Fantasie Ivory Rose? 09.12.08, 16:53
      Dziewczyny, znacie moze model Fantasie Ivory Rose? Z wlasnego doswiadczenia,
      rzecz jasna. Jak rozmiarowka tej firmy i tego modelu ma sie do rzeczywostosci?
      • nikadaw1 Milena 10.12.08, 17:06
        a kupowala ktosia w polskiej firmie Milena? bo maja nawet obwody 60. zastanawiam
        sie, jaka jest jakość wykonania, wielkosc misek, co mam sobie brac na polska
        rozmiarowke.

byl;am w peachfield ostatnio, nic nie kupilam, oferta jest mocno przebrana i
        wiecej bedzie w lutym. pomijajac to, ze w ogole nie freyowa, malobiusciasta i w
        ogole mocno nietypowa (Panache harmony na manie dobrze lezy, co jest podobno
        rzadkoscia).

też sotatnio mam glod stanikowy, ladne sa teraz rzeczy w bravissimo, ostrze zeby
        na maskaradki, ale kupowac w grudniu to jak kupowac w styczniu nastepnego roku -
        dojdzie po swiatecznym szale, ale co stracimy nerwow to nasze. i zapolowac chce
        na Pour Moi, nawet moja mama już to ma. ale do konca roku jeszcze 20 dni,
        zamawianie droga pocztowa ma sens dopiero po swietach. buuu

dziewczyny z warszawy, podobno na Mazowieckiej jest jakis sklep ze slusznymi
        rozmiarami. w większości Kostar. nie znam numeru, ale to krotka ulica. jak sie
        dowiem, to napisze :)
        • onion68 Re: Milena 10.12.08, 19:38
          > też sotatnio mam glod stanikowy, ladne sa teraz rzeczy w bravissimo, ostrze zeb
          > y
          > na maskaradki, ale kupowac w grudniu to jak kupowac w styczniu nastepnego roku
          > -

O masz ci, nie pomyślałam o tym :(
          • szprota Re: Milena 10.12.08, 19:42
            No ja zaryzykowałam i ustrzeliłam coś na allegro, ma iść priorytetem, to może
            jeszcze w miarę szybko dojdzie.
        • klymenystra Re: Milena 10.12.08, 23:28
          Milena ma ladne staniki, dosyc scisle, ale z waskimi fiszbinami, wiec raczej nie
          dla Ciebie. Kostar tez waskofiszbinowy (jak wiekszosc polskich firm).
        • onion68 Re: Milena 15.12.08, 11:19
          > też sotatnio mam glod stanikowy, ladne sa teraz rzeczy w bravissimo, ostrze zeb
          > y
          > na maskaradki, ale kupowac w grudniu to jak kupowac w styczniu nastepnego roku
          >

A jednak się udało :) Wysłali 11.12., dzisiaj przesyłka dotarła do mnie,
          polecona jak prosiłam. I mam Millie :) O wrażeniach napiszę może wieczorem.
          Przy okazji potwierdzam opinię Olusimamy, w Bravissimo naprawdę dobrze się
          kupuje. I dziękuję, bo pod wpływem tej wypowiedzi ostatecznie odważyłam się na
          zakup.
          • biljana Re: Milena 16.12.08, 11:04
            onion68 napisała:

> polecona jak prosiłam. I mam Millie :) O wrażeniach napiszę może wieczorem.

I jak, jak Millie?
            • onion68 Re: Milena 16.12.08, 12:46
              Wygląda ładniej niż na zdjęciu, ładnie kształtuje (oczywiście mam ją dzisiaj).
              Wygodniutka. W porównaniu do Arabelli ma ciaśniejszy obwód (dopiero tu zapinam
              się na ostatnią haftkę), za to w miseczce nieco luźniej, ale ok. Jestem bardzo
              zadowolona.
              Ale powiedzcie, doświadczone koleżanki - jak to jest, że biustonosze tego samego
              rozmiaru i tego samego producenta mają różne rozmiaru gorsetu i misek?
              • szprota Re: Milena 16.12.08, 21:08
                Hmm... różne materiały, a co za tym idzie, ich rozciągliwość da się wytłumaczyć.
                Jakoś.
                Ba, ten sam model potrafi mieć różną rozciągliwość: por. arabelka purple haze i
                oyster.
              • klymenystra Re: Milena 24.12.08, 23:54
                Gorset szyjesz nieco inaczej niz stanik. Znaczy nie Ty, tak ogolnie ;) A jesli w
                pasie masz wiecej niz w podbiusciu (w pasie przeciez nie mierzysz sie na scisku
                takim jak pod biustem), to trzeba brac luzniejszy obwod i przeliczac miske. Ja
                myslalam, ze umre w gorsecie Antosce 65, dopoki nie zeszlam do 68 w pasie.
                Gorset Ann Summers mam 70 i ostatnio dopiero przestal mi tamowac oddech, tak
                samo ze Specjalnymi Okazjami Basque 65.
                Inaczej tez ukladaja sie miski przy gorsecie, warto brac na to poprawke -
                generlanie jednak wielkich roznic nie ma.
      • klymenystra Re: Fantasie Ivory Rose? 10.12.08, 23:33
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510935&a=59068361
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=58813677&a=59067800
        Ja mam Fantasie Smoothing Balconette i to jest rewelacyjny model:)
    • onion68 Rozmiary alternatywne? 26.12.08, 09:53
      Słuchajcie, czy jakbym chciała spróbować większego obwodu, to 65 (30)E będzie się równać 70 (32)D?
      A pytam dlatego:
      www.bravissimo.com/products/swimwear/swimsuits/ballet/control-swimsuits/bw01-details.aspx?colour=Chocolate
      Jak myślicie, zastosować się do tej rady?
      • klymenystra Re: Rozmiary alternatywne? 26.12.08, 11:43
        Teoretycznie to tak - oba sa na ten sam obwod w biuscie. Dwie kwestie:
        -niekotre kobiety przeskakuja o jedna miske (czyli z 65E na 70DD) inne o dwie
        (jak tutaj)
        -a co jest tego przyczyna? Otoz to D bedzie nieco plytsze od swojego
        odpowiednika i bedzie mialo nieco inne fiszbiny - bierze sie to z tego, ze przy
        szerszym obwodzie jest nieco inna proporcja miedzy obwodem w biuscie i pod
        biusem - przy 70D plecy maja wiekszy udzial w obowdzie biustu niz w 65E.
        Mozesz zaryzykowac, chcociaz moze najpierw przejdz sie do lepszego bielizniaka i
        przymierz 70D - takie rozmiary sa w sklepach :) I zobacz, czy jednak nie
        potrzebujesz DD (polskie E). Albo zamow dwa na probe. Chociaz, z tego, co widze,
        to tylko 30 sa dostepne...
        U mnie to wyglada tak - normalnie nosze 65FF. W 60 mam GG, ale mierzylam tez
        regularne G i bylo dobre. W 70 mam w swojej szufladzie zrowno E jak i F. Jak
        czasem dla zartu mierze 75, to D (ktore jest na moj obwod w biuscie) jest duzo
        za plytkie, dopiero DD i E maja odpowiednie miski. Czyli - im szerszy obwod, tym
        wiekszej niz tabelkowa miski potrzeba.
        • onion68 Re: Rozmiary alternatywne? 26.12.08, 11:52
          Dzięki, Klymenystro!
          Nawet nie zauważyłam, że są tylko 30 - wyszukiwałam w obniżkach po swoim
          rozmiarze, a potem zaczęłam główkować w związku z tą wskazówką.
          W takim razie zaryzykuję swój rozmiar - jako że biust jest moją najbardziej
          wybitną częścią w tej chwili, może nie będzie źle. Kostium wypada niedrogo, a w
          razie czego allegro.
    • onion68 Re: Wątek dla stanikomaniaczek ;-) 09.01.09, 20:57
      Wiem, że nadużywam Waszej cierpliwości, ale w powodzi informacji na lobby jakoś
      nie mogę znaleźć tych potrzebnych.
      Emerald Masquerade - czy macie jakieś doświadczenia? Jak się ma obwód/miska do
      Freyi?
      Obiecuję, że to ostatni raz - naprawdę muszę przystopować. Ale póki co...
      I przy okazji - Rosa Bra Panache (dla córki)?
    • onion68 Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 30.01.09, 22:59
      Mimo zarzekania się, postanowiłam jeszcze skorzystać z wyprzedaży (ale to już
      naprawdę ostatni raz). No i osiołkowi w żłoby dano, a więc pomóżcie, koleżanki:
      co wybrałybyście: criss cross czarny czy freyę retro plunge? a może w ogóle
      arabellę coral? lecz arabellę już mam w wersji oyster, retro w wersji balconette
      i chętnie bym coś całkiem nowego miała, lecz o criss cross nawet na lobby
      informacji jak na lekarstwo...
      • dakota77 Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 30.01.09, 23:47
        Ja wlasnie czekam na moja Freye Retro, a naczytalam sie samych pozytywnych
        recenzji, wiec nie moge sie doczekac:-). Z tym ze nie wiem jak ty, ja uwielbiam
        takie gladkie, lekko usztywniane bisutonosze, ktorych nie widac spod ubran.
        Poza tym pochwale sie przy okazji, ze nabylam niedano Freye Polyanne i Panache
        Porcelain, wersje z ramiaczkami, oba swietne. Wciaz czekam na M&S Body Plunge,
        Lepel Venice i kolejne podejscie do Inferno, tym razem w 32 FF. Przynajmniej
        zostanie mi jeszcze jedna wielkosc miski do przetestowania, jak znow bedzie za maly.
        • onion68 Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 31.01.09, 13:18
          Z tym ze nie wiem jak ty, ja uwielbiam
          > takie gladkie, lekko usztywniane bisutonosze, ktorych nie widac spod ubran.

O, ja też takie lubię najbardziej. Nie można tego niestety powiedzieć o jednym z
          moich najnowszych nabytków - Masquerade Emerald fioletowym - pod cienką bluzką
          widać jego szwy, bo jest dość sztywny. Lecz jest tak piękny, że jego uroda
          wynagradza mi ten efekt.
          Retro moje jest 30F, a zwykły mój rozmiar to 30E, lekko się marszczy (za to
          idealny na dni "przed"), ale może faktycznie E będzie za małe?
          No i jeszcze nad nemesis zaczęłam się zastanawiać.
          Ja ostatnio kupiłam tenże Emerald i Tango plunge czarne, a dla córki prześliczną
          Puredę, nie pamiętam nazwy, ale jest granatowy z odcieniem szafirowego w różowe
          kropki, przy tym bardzo wygodny i ładnie kształtujący.
          Chwalimy też sobie Kalyani, ona ma shape me, a swojego nie pamiętam nazwy, ale
          jest w kolorze burgund z haftowanymi kwiatkami.
          Najwygodniejsze i najlepiej kształtujące są jednak Freye.
        • dakota77 Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 02.02.09, 15:39
          Wlasnie przyszedl moj Inferno, wreszczie dobry:-). W pieknym kolorze Midnight, o
          ktorym pomyslalam, ze moze byc alternatywa dla czerni:-)
          • onion68 Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 02.02.09, 20:01
            A ja wybrałam w końcu to:
            www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=RubyPink%20Bridgette%20Red/Black
            Jako że nie jest to zbyt popularny producent na lobby, mogę napisać coś o nim, jak przyjdzie - jeśli chcecie.
      • klymenystra Re: Pomóżcie wybrać... sorry, że to znowu ja 31.01.09, 11:53
        Ja mam retro plunge i je kocham :) Musialam co prawda dokonac kilku operacji pt
        skrocenie ramiaczek i podszycie obwodu ;) ale jest boskie i robi sliczny dekolt
        :) Oyster Ci nie zrobi razej dolinki, Criss Cross jest ladny,ale nic o nim nie
        wiem ;(
        A jesli bedziesz brac retro, to pamietaj, ze to malomiskowiec.
    • szprota pochwalę się 08.02.09, 20:28
      pojechałyśmy z moimi wiedźmami do łódzkiego (omal podłódzkiego) Mercado. Pani Mirka ma tam Freye i Panache, spory wybór rozmiarów, w razie czego można domówić. Nienatrętnie i dyskretnie pomaga przy dobieraniu (no, mnie nie pomagała, bo stwierdziła, że wiem tyle, co ona). Ceny - ak to w sklepie stacjonarnym - 130 - 165 zł. Pocieszające jest to, że planuje przenieść się do centrum Łodzi, więc jak się przeniesie, a wy przyjedziecie na zlot, możemy ją nabożnie nawiedzić. Jeśli Dzidka nie będzie bardzo protestować, oczywiście ;)
      Wybrałam sobie u niej Freyę Eleanor, której recenzję zamieściłam tu. Jestem bardzo zadowolona i wreszcie pewna swojego rozmiaru :)
      • onion68 Re: pochwalę się 08.02.09, 20:42
        Mam nadzieję, że w końcu do Łodzi dotrę, a jak do Łodzi, to i do sklepu.
        Przy okazji zeznam, że podliczyłam swoje zdobycze od czasu październikowego
        uświadomienia i jest ich, razem z kostiumem kąpielowym, dziewięć. Jako że nie
        pożądam w tej chwili nieprzytomnie jakiegoś koloru czy modelu, chwilowo naprawdę
        przystopuję.
        A najfajniejsze jest to, że niczego nie musiałam zwracać, a więc bardzo dobrze
        mnie uświadomiłyście, za co jeszcze raz bardzo dziękuję :-)
        • dakota77 Re: pochwalę się 08.02.09, 20:46
          Dziewiec, no prosze:-). ja tez sie pochwale, we wlasciwym rozmiarze mam juz:
          -biala Freye Polyanne-
          -cielisty Panache Porcelain ( ja jestem uzalenziona od cielistych biustonoszy,
          nie wyobrazam sobie bez nich zycia;-))
          -Panache Inferno w kolorze Midgnight, sliczny
          -Freye Retro w kolorze malinowym, na dniach przyjdzie do mnie biala
          -czarny M&S Body Plunge, tez nadaje sie do glebszych dekoltow, bo misko z przodu
          laczy tylko sznureczek:-)

I stanik od kostiumu kapielowego Panache Grace.
          • szprota Re: pochwalę się 08.02.09, 21:08
            A jak Ci się porcelanka nosi? Da się ją nosić bez ramiączek?
            • dakota77 Re: pochwalę się 08.02.09, 21:12
              Nosi sie rewelacyjnie, bardzo ja lubie. Ale ja mam wersje z przymocowanymi na
              stale ramiaczkami:-). Ale rozwazam zakup za jakis czas wersji bezramiaczkowej,
              ciekawa jestem jak sie sprawdza.
          • klymenystra Re: pochwalę się 08.02.09, 23:49
            Mam tego Body plunge, jest fantastyczny :))
            • dakota77 Re: pochwalę się 08.02.09, 23:55
              Mnie tez sie podoba, choc jak do mnie dotarl ( strasznie okrezna droga, bo
              zamowilamm jego wyslanie do Stanow, przyszedl juz po moim wyjezdzie i siostra
              musiala wyslac go do Polski, hehe;-))bylam nieco zaksoczona. Ja sadzilam, ze to
              rypowy usztywniany stanik, a on okazal sie puszapem, dotarl do mnie nawet z
              jakimis silikonowymi wkladkami, ktpre zaraz wyjelam. Mialam go na sobie na razie
              przez kilka godzin, ale jak na razie material trzeszczy;-)
              • klymenystra Re: pochwalę się 09.02.09, 10:09
                A to w takim razie musieli dwa modele wypuscic ;) Wiem, o ktory Ci chodzi, kroj
                jest identyczny z moim, tylko ze moj nie ma gabek ani nic, zawiera duzo bawelny,
                a usztywnienie to na pewno ma mniej nic centymetr.
                Dzieki temu fantastycznemu laczeniu na dole, moge nosic koszule rozpiete prawie
                do pasa :D Szkoda, ze nie robia ich w 65, ja musialam wziac 70 i od razu podszyc :(
                • dakota77 Re: pochwalę się 09.02.09, 11:58
                  A mozesz opisac, jak podszywasz takie za szerokie biustonosze? Pzegrzebywalam
                  lobbby w poszukiwaniu jasnych instrukcji, ale chyba do takich nie dotarlam. Czy
                  podszycie zadzialaloby na stanik, ktory troche sie naciagnal w obwodzie?
                  • klymenystra Re: pochwalę się 09.02.09, 13:49
                    Na lobby jest caly watek "robotki reczne" :) Sposobow podszywania jest kilka -
                    ja to robie w ten sposob, ze skladam nitke na czworo (nie na dwa) i jade
                    poziomym szwem po gumach od obowdu - i na gorze i na dole, 3-4 rzadki kolo
                    siebie. Nitka taka co prawda nie pracuje, wiec na duzo za luzny obwod nic nie
                    da, ale na stanik lekko rozciagniety, albo taki, ze 70 na 70 pod biustem ;) jest ok.
                    • dakota77 Re: pochwalę się 09.02.09, 13:59
                      A, rozumiem, chyba sprobuje. Rozmiar jest wlasciwy, tylko biustonosz kuilam
                      uzywany i juz zrobil sie ciutke luzniejszy. Chcialabym, zeby proces rozciagania
                      nie postepowal;). Dzieki!
                      • dakota77 Re: pochwalę się 10.02.09, 23:29
                        Dzis przyszla nowiytkla Freya Retro i okazalo sie, ze tamta uzywana nie byla
                        rozciagnieta, ten model juz tak ma:-(
                        • klymenystra Re: pochwalę się 11.02.09, 11:10
                          Oj tak, Retro jest paskudnie rozciagliwa - moja podszylam po miesiacu noszenia...
        • szprota Re: pochwalę się 08.02.09, 21:03
          Też mam taką. W ogóle na najbliższy warszawski zlot się wybiorę, żeby nie wiem co. Stęskniłam się za Wami, dziewczyny :)
          Ja mam dwanaście , ale część sprzed migracji, więc już przymała w miseczkach, a luźna w obwodzie. I ciągle nie mam czerwonego!
          • onion68 Re: pochwalę się 08.02.09, 21:20
            A kiedy ta migracja powinna nastąpić? Bo tyle się o niej naczytałam na lobby, a
            u mnie ani widu, ani słychu - jak się retro 65F zamiast E marszczyło, tak się
            marszczy.
            • dakota77 Re: pochwalę się 08.02.09, 21:22
              Ale chyba nie u kazdej ostanikowanej migracja wystepuje? To zalezy, czy ma ci
              sie co przesuwac. Ja bul nie mialam, wiec mam nadzieje, ze nic mi migrowac nie
              bedzie. Ale niektore dziewczyny pisaly o jakichs blyskawicznych terminach nawet.
            • szprota Re: pochwalę się 08.02.09, 21:24
              A to już indywidualnie wychodzi. Moim zdaniem, jeśli zmiana rozmiaru nie była zbyt drastyczna, to i nie bardzo jest co migrować. A ochapia mi się, że u Ciebie to była jakaś totalna rewolucja?
              Ja dobrze dobrane staniki noszę od czerwca, a jakoś na jesieni (październik?) zaczęłam sięgać po węższe obwody i większe miseczki.
              • szprota Re: pochwalę się 08.02.09, 21:25
                szprota napisała:

ochapia mi się, że u Ciebie to była jakaś totalna rewolucja?

miało być: NIE była.
                • onion68 Re: pochwalę się 08.02.09, 21:43
                  Nie, chyba nie aż tak wielka faktycznie. Mogłbym nosić jeszcze ten
                  biustonosz, co miałam wtedy na spotkaniu, ale mi się nie chce ;-)
            • klymenystra Re: pochwalę się 08.02.09, 23:51
              Nie kazdej migruje w sensie, ze sie zmieniaja wymiary. Mi biust zmigrowal do
              gory i na srodek i zrobil sie okragly jak jabluszka :)) I duzo jedrniejszy.
              Fajna jest taka migracja, bo nie trzeba stanikow wyrzucac :)) Dzieki temu
              nazbieralam ich 30, a dzis kupilam jeszcze Antoske Maskaradke, o ktorej marzylam.
              BTW - mam kilka 30FF/30F na zbyciu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka