Dodaj do ulubionych

tania księgowość Warszawa

21.06.12, 15:38
Chciałam się podzielić z Wami moim najnowszym odkryciem. Od kilku lat prowadzę firmę i zawsze zatrudniałam księgową. Ostatnio tak się zdarzyło, ze księgowa odeszła i postanowiłam zorientować się jak to wygląda na zewnątrz, a nuż może uda się coś zaoszczędzić. Najpierw sprawdziłam portale oferujące księgowość przez internet. Szczerze odradzam, brak kontaktu, brak odpowiedzialności a księgujesz sam i płacisz jeszcze za to pieniądze. Po tym doświadczeniu postanowiłam poszukać biura rachunkowego w moich okolicach. Niestety duże biura z setkami klientów nie wzbudziły mojego zaufania. Brak indywidualnego podejścia do klienta, brak czasu na wyjaśnianie wątpliwości. W końcu trafiłam na Mokotowie do biura Profit Polska i tam zaskoczenie. Spokój, cisza, indywidualne podejście do klienta - raz jak miałam dość pilną sprawę do rozstrzygnięcia to pomogli mi nawet po godzinach pracy. To był strzał w dziesiątkę. Pani księgowa prowadząca biuro bardzo miła, zawsze ma czas żeby odpowiedzieć na każde pytanie. Polecam wybierajcie biura małe i średniej wielkości tam zawsze znajdą dla Ciebie czas. Kasia
Obserwuj wątek
    • piotrkosik Re: tania księgowość Warszawa 22.06.12, 14:52
      gdzie dokładnie oni się znajdują i jakie mają ceny ???
      • kasiaborowik Re: tania księgowość Warszawa 22.06.12, 14:57
        Nazywają się Profit Polska sp. z. o.o. i biuro mają na Madalińskiego - nie pamiętam numeru ale to jest blisko Wołoskiej. namiar do nich znajdziesz na ich stronie www.profitpolska.pl ja praktycznie wszystko załatwiam przez maila no i czasami telefonicznie. Raz w miesiącu przyjeżdżają do mnie po dokumenty. A ceny z tego co porównywałam mają naprawdę atrakcyjne!!!. Kasia
    • kibi20 Re: tania księgowość Warszawa 27.06.12, 21:12
      Ja również znalazłem takie biuro w Łomiankach przy ulicy Warszawskiej 135. Profesjonalna obsługa, stosunkowo niskie ceny, indywidualne podejście, księgowa z powołania oraz wieloletnim doświadczeniem , polecam, www.arslegis.com.pl/ Współpracuję z nią już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony. Przeszliśmy kontrole. Wszysko ok. Zresztą sami się przekonajcie.
    • agnieszka816 Re: tania księgowość Warszawa 27.09.12, 13:07
      Ja z kolei polecam programy do księgowości. Można samemu i za darmo się wszystkim zająć.
      Sprawdźcie sobie na przykład www.lefthand.com.pl
      Pozdrawiam ;)
      • unitres Re: tania księgowość Warszawa 13.01.13, 02:33
        Polecam spróbować się samemu w księgowości własnej firmy ... jeśli chodzi o program to najlepiej pobrać za darmo ze strony producenta KPiR ... www.varico.pl/bezplatny-start ... program łatwy i przejrzysty., Zobacz ile można zaoszczędzić!
    • piotrkosik Re: tania księgowość Warszawa 26.10.12, 15:31
      Kasia
      Dzięki za podsunięcie tego biura. Dogadałem się z nimi bardzo szybko, a teraz po kilku miesiącach mogę powiedzieć że rzeczywiście są OK. Wszystkim szukającym spokoju polecam te biuro Profit Polska sp. z o.o. (www.profitpolska.pl).
    • bloodybilly Re: tania księgowość Warszawa 07.11.12, 17:04
      Polecam mimo wszystko studentów zaraz po studiach. Nie chcą za swoją pracę nie wiadomo ile i są rzetelni!
    • ksiegowa_2 Re: tania księgowość Warszawa 04.01.13, 11:07
      Jestem księgową z nastoletnim stażem i wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest korzystanie z biura księgowego. Proponuję Finanse Consulting www.biurofc.pl, to małe kameralne biuro z indywidualnym podejściem do klienta zarówno małego jak i dużego oraz atrakcyjnymi cenami, które nie rosną po wykonaniu jakiejkolwiek czynności, która nie jest w standardowej obsłudze. Nie mieści mi się w głowie sytuacja kiedy brak jest kontaktu z księgową lub giną dokumenty. Przewagą biura jest również posiadanie uprawnień na usługowe prowadzenie ksiąg,ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej z tytułu wykonywanej działalności oraz pełna reprezentacja klienta przed organami skarbowymi - jest to gwarancją spokoju przedsiębiorcy, a tego nie oferują księgowe prowadzące księgi na kawałek etatu.
    • kurczaczek39 Re: tania księgowość Warszawa 12.01.13, 21:22
      Zachęcam do współpracy z p. Moniką. To bardzo profesjonalna i rzetelna osoba. Współpracuje z nią zdalnie już ponad 4 lat i wszystko jest ok. Poza tym oferuje bardzo atrakcyjnce ceny. Jej e-mail to mmonikaa82@gmail.com
    • nezumi9 Re: tania księgowość Warszawa 13.01.13, 10:24
      Ja również polecam korzystanie z programów Varico (demo jest tutaj: www.varico.pl/bezplatny-start). Są proste w obsłudze i funkconalne.
      • ksiegowa_2 Re: tania księgowość Warszawa 13.01.13, 13:16
        Ja radzę się dobrze zastanowić nad takim wyborem, ponieważ program i jego obsługa to jedno, a znajomość przepisów i umiejętność ich interpretacji to zupełnie inna i znacznie trudniejsza kwestia. Polecam www.biurofc.pl , które jest na bieżąco z najnowszymi zmianami .
      • jeannein86 Re: tania księgowość Warszawa 13.01.13, 16:18
        Też od jakiegoś czasu korzystam z KPiR od Varico, oszczędność spora, bo jednak przedtem trochę się płaciło za takie rzeczy. Póki co można nawet za darmo używać wersji próbnej.
        • kasiaborowik Re: tania księgowość Warszawa 13.01.13, 17:14
          widzę, że dużo pozycjonowania się znalazło na tym wątku. Ja mogę się podzielić spostrzeżeniami po roku współpracy z Profit Polska biurem rachunkowym z Mokotowa. Naprawdę jestem zachwycona, przyjeżdzają do mnie po dokumenty, przypominają o ważnych datach. w tym roku weszły nowe obowiązki związane ze zmianą ustawy VAT i samodzielne prowadzenie księgowości czy też za pomocą programów księgowych nie jest już takie proste, trzeba uważać co jest zapłacone co nie nawet po 90 dniach pamiętać żeby zrobić korekty itp. Także tylko profesjonalne usługi księgowe. Ja z czystym sumieniem polecam biuro rachunkowe Profit Polska www.profitpolska.pl
          • ksiegowa_2 Re: tania księgowość Warszawa 15.01.13, 10:41
            Ja też jestem za profesjonalną obsługą księgową. Solidne księgowe pilnują wszystkich spraw podatkowych i księgowych, śledzą na bieżąco wszystkie zmiany i informują o nich swoich klientów. Potrafią doradzić i mają czas dla klientów. Mogę z czystym sumieniem polecić biuro Finanse Consulting www.biurofc.pl .
    • kasiaborowik Re: tania księgowość Warszawa 09.05.13, 12:38
      witam. Jezeli poszukujesz biura to śmiało wejdź na profitpolska.pl tam znajdziesz namiary (tel 602 46 21 08), na pewno dadzą Ci rozsądną cenę za swoje usługi. Ja korzystam z ich usług juz prawie dwa lata i jestem bardzo zadowolona, księgowość mam w zasadzie z głowy - oni mi o wszystkim przypominają, podpowiadają co i jak mam robić. Zadzwoń bo warto. Ja za KPIR plus Vat do 30 dokumentów płacę 200 netto i odbierają dokumenty z mojego biura, a także często korzystam z konsultacji telefonicznych. Z tego co wiem mają też doradztwo finansowe: wyceny, business plany. Prowadzą też wirtualne biuro z obsługą korespondencji. Z tych dodatkowych opcji nie korzystam więc się nie wypowiadam. pozdrawiam Kasia
    • klovi2 Re: tania księgowość Warszawa 15.05.13, 10:46
      Dziękuję bardzo, przejrzałam jeszcze stronę tego biura qualitydot i muszę się teraz z nimi skontaktować, interesuje mnie ta podstawowa księgowość u nich oraz wirtualne biuro :) dziękuje raz jeszcze za polecenie!
    • e-taxfree Re: tania księgowość Warszawa 07.08.13, 09:40
      Witam

Jesteśmy biurem rachunkowym zatrudniającym księgowych z wieloletnim doświadczeniem i posiadających ogromną wiedzę merytoryczną. Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą na www.e-taxfree.pl/.
    • varia89 Re: tania księgowość Warszawa 16.08.13, 15:06
      Zastanawiałam się nad skorzystaniem z usług warszawskiego wirtualnego biura takiego jak to www.biurowirtualnewarszawa.pl/. Korzystaliście może z podobnych usług wcześniej? Opłaca się w to inwestować? Proszę o szczere opinie.
      • sunrise1990 Re: tania księgowość Warszawa 01.02.14, 14:09
        Jeśli chodzi o prowadzenie księgowości, to szczerze polecam podwarszawskie biuro AVAT w Zielonce. Pracują tam Panie z wieloletnim stażem. Nigdy nie miałam problemu, zawsze odbierają telefony i udzielają porad zarówno w kwestiach księgowych jak i kadrowo-płacowych. No i stawki nie są wygórowane, co też jest dla Pań na duży plus! :)
    • ilona_rachunkowosc Re: tania księgowość Warszawa 18.02.15, 22:29
      Ja osobiście korzystam z systemu eksperckiego. Nie jest to typowy program księgowy, lecz system wspierający pracę księgowych 24ivalue.pl/. Ja na co dzień korzystam z jego modułów: podatek dochodowy, leasing finansowy. rezerwy na zobowiązania i inne, gdy mam problemy z trudniejszymi wyliczeniami i z doświadczenia wiem, że naprawdę ułatwia pracę.
    • iwona19524 Re: tania księgowość Warszawa 25.03.15, 22:58
      Ja osobiście korzystam z systemu eksperckiego. Nie jest to typowy program księgowy, lecz system wspierający pracę księgowych 24ivalue.pl/. Ja na co dzień korzystam z jego modułów: podatek dochodowy, leasing finansowy. rezerwy na zobowiązania i inne, gdy mam problemy z trudniejszymi wyliczeniami i z doświadczenia wiem, że naprawdę ułatwia pracę.
    • kabeee90 Re: tania księgowość Warszawa 02.05.15, 13:33
      Hmm, ja na przykład korzystam z SKP, czyli Super Ksiega Podatkowa. To fajne narzędzie do prowadzenia całokształtu zestawień finansowej w małych, średnich i większych przedsiębiorstwach. Ten program księgowy posiada wiele modułów do wyboru, m.in.: płace i ZUS, środki trwałe, VAT, kilometrówkę. Sprawdza się, nie zacina.... jest godny polecenia. Nie trzeba od razu wykupować płatnej wersji, bo można przetestować darmową przez 60 dni. Daje link dla zainteresowanych www.ksiegapodatkowa.pl/wersja-testowa
    • karinka1114 Re: tania księgowość Warszawa 04.07.15, 20:47
      To co opisałaś pasuje mi do opisu do tej firmy www.audit-division.pl/
      Firma z Legionowa. Jak ktoś ma tam niedaleko to szczerze polecam.
      pomagają mi w księgowości i w analizach finansowych.
      Pozdrówki,
      Karinka
    • nabucho1 Re: tania księgowość Warszawa 03.11.15, 14:39
      Na rynku jest kilka zaufanych firm z księgowością online. Są sporą konkurencją, jeśli chodzi o cenę usług, więc opłaca się. korzystam z programu w sueprksięgowej, opcja do fakturowania jest m.in. darmowa, są też rozbudowane pakiety, cena od 49 zł. Biura online zapewne działają podobnie, ja w swojej mam mailowe przypomnienia o wpłatach. Program śledzi też stan zapłaty za faktury i automatycznie wysyła monity do klientów, w razie pytań też jest opcja konsultacji z księgowymi.
    • big_benka Re: tania księgowość Warszawa 04.11.15, 11:58
      Ja dopiero niedawno przekonałam się o zaletach wirtualnego biura! Zdecydowanie ułatwia życie małemu przedsiębiorcy, a ponieważ mam je w pakiecie z księgowością to nie wychodzi wcale jakoś bardzo drogo. Polecam biuro rachunkowe rachmistrzowie.pl/pl - nigdy mnie jak do tej pory nie zawiedli
    • janusz8611 Re: tania księgowość Warszawa 13.11.15, 11:44
      Ja u siebie w firmie od ubieglego roku używam Sage Symfonii. Wychodzi to miesięcznie i taniej od zatrudnienia księgowej i taniej od wynajęcia biura rachunkowego. To wszystko wygląda tak strasznie z zewnątrz. Jak się człowiek zagłębi w tą całą papierologię to okazuje się że spokojnie można samemu poprowadzić swoją firmę. Tym bardziej że w programie wszystko jest tak intuicyjne że trudno się pogubić.
    • 7konik Re: tania księgowość Warszawa 25.11.15, 12:29
      Zgadzam się, ja polecam małe, tanie i skuteczne biuro rachunkowe, które mogę polecić w Warszawie to Erachuba. Przede wszystkim możemy tam sprawnie i tanio prowadzić różnorodne sprawy księgowe. Czuć dużą wiedzę i doświadczenie ze strony tamtejszych pań księgowych Polecam!
    • paula.nowak60 Re: tania księgowość Warszawa 26.11.15, 13:33
      witam. Ja znalazłam księgową na www.sumiennyksiegowy.pl Polecam.
      • paula.nowak60 Re: tania księgowość Warszawa 26.11.15, 13:34
        paula.nowak60 napisał(a):

> witam. Ja znalazłam księgową na www.sumiennyksiegowy.pl/pl Polecam.
    • nabucho1 Re: tania księgowość Warszawa 07.01.16, 23:24
      Uważam, że tradycyjne biuro rachunkowe w obecnych czasach to przeżytek. Niedługo znikną na rzecz tych internetowych. Mam swoją firmę od kilku lat, ale od roku rozliczam się internetowo, także mam porównanie. Rozliczanie internetowe jest dużo wygodniejsze. Nie trzeba marnować czasu na dojazdy i spotkania. Nie widzę też różnicy w jakości usług. Rozliczam się w superskięgowej, ponieważ moimi sprawami zajmuje się dedykowana księgowa z którą mam bezpośredni kontakt. Podoba mi się też to, że mam wgląd do platformy rozliczeniowej gdzie znajdują się moje dokumenty.
    • komar8811 Re: tania księgowość Warszawa 21.04.16, 14:34
      Kompleksowa obsługa księgowa Warszawa i okolice. Zapraszam do kontaktu 785934040
    • hankifas Re: tania księgowość Warszawa 28.08.16, 21:53
      Ja polecam biuro rachunkowe GRAŻYNA, prowadzi je Pani Beata Baliszewska, która jest świetną księgową. Zawsze służy dobrą radą a do tego świetnie zna się na swojej pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka