Dodaj do ulubionych

Tania księgowość

21.11.14, 18:38
Usługa zewnętrznej księgowości to sposób na łatwe i proste zagwarantowanie usług rozliczeniowych dla swojej firmy. Rozwiązanie takie jest dużo tańsze od zatrudnienia księgowej i jednocześnie dużo łatwiejsze od samodzielnego zajmowania się finansami firmy.

Wykupienie usług księgowych w dużej firmie pozwala zwykle na łatwe zarządzanie finansami (np. wystawianie faktur) za pośrednictwem strony internetowej oraz integrację systemu księgowego z firmowym rachunkiem bankowym.

centrumfinansowe.biz/index.php/oferta-dla-firm/ksiegowosc
Obserwuj wątek
    • nikolai12 Re: Tania księgowość 10.12.14, 12:53
      Od siebie mogę dodać, że na początku korzystałem z usług online, ale jest to dobre dopóki ma się małą firmę. Moja od początku tego roku zaczęła się coraz bardziej rozwijać i w końcu zdecydowałem się na skorzystanie z biura rachunkowego biurorachunkoweksiegowosc.pl/ które teraz zajmuje się dla mnie papierową robotą i jestem zadowolony z ich pracy. A jednoczesnie wychodzi taniej niż gdybym miał zatrudniać księgową.
      • 1gan Re: Tania księgowość 13.12.14, 19:11
        www.audytlegis.pl, uważam biuro za profesjonalne i rzeczowe. Wszystko zawsze jest gotowe na czas. Z czystym sumieniem gorąco polecam.
        • mayan666 Re: Tania księgowość 28.12.14, 11:28
          Audit.pl - dobrze i z rozwagą prowadzona księgowość, bez zarzutu.
      • magdalenapap12 Re: Tania księgowość 14.07.16, 09:53
        Od siebie mogę polecić także www.ftoffice.pl - płacąc bardzo atrakcyjną stawkę mam wszystko co jest mi niezbędne do prowadzenia mojego biznesu.
      • Gość: Czesław Re: Tania księgowość IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.19, 13:34
        Ja wolę swoją księgowość prowadzić sam. Fakt - na początku nie było to proste, ale po pojawieniu się programów online do fakturowania itp. (np. Rafsoft) jest to dużo bardziej opłacalne niż szukanie księgowych. Oczywiście mówię tylko za siebie.
    • zarmak Re: Tania księgowość 04.03.15, 09:26
      Ja ze swojej strony mogę polecić biuro, z którym współpracuję od kilku lat - Rachmistrzowie z Warszawy.
    • magdaalenach Re: Tania księgowość 12.05.15, 15:07
      Tanie nie zawsze znaczy dobre ale w drugą stronę patrząc drogie też nie idzie czasem z jakością. Warto to wypośrodkować
    • olka2403 Re: Tania księgowość 29.05.15, 10:59
      pir-rachunkowosc.pl/
    • 614ania Re: Tania księgowość 16.10.15, 13:53
      obliczpodatek.pl
    • wandetka Re: Tania księgowość 09.11.15, 15:28
      Również księgowość w swojej firmie prowadzę sama. Przy dobrym programie jest całkiem łatwe, a na pewno tańsze. Pracuję w programie Superksięgowa, wprowadzam faktury, a on księguje i wysyła do us. Do pracy w terenie wygodna jest aplikacja na tablet i smartfon. Miesięcznie wynosi mnie 49 zł, przy innych opcjach program do fakturowania jest darmowy, dobra rzecz, jeśli ktoś ma niewiele faktur i orientuje się w KPiR
    • ja_cekk Re: Tania księgowość 12.11.15, 13:06
      Ja od 3 lat korzystam z Symfonii w wbrew pozorom samodzielne zajmowanie się finansami nie jest takie trudne. Program bardzo dużo podpowiada co i jak zaksięgować oraz aktualizuje się pod względem prawnym, także wszystko jest na bieżąco.
    • elvis.alive Re: Tania księgowość 21.12.15, 15:54
      Pewnie że najtaniej samemu prowadzić, ale jeśli można skorzystać z usług kogoś profesjonalnego to czemu nie ;)

Dobrze zajmuja się ksiegowością ABAK (www.abak.com.pl). Polecam serdecznie, korzystam z ich usług i nigdy mnie nie zawiedli.
    • viola378 Re: Tania księgowość 05.03.16, 14:56
      Programy tej firmy są bardzo dobre: lefthand.pl wszystko się zawsze zgadza, korzystam z niego w mojej pracy i programy są bardzo dobre i spełniają każde oczekiwania.
    • mojbiznes11 Re: Tania księgowość 04.04.16, 09:59
      W przypadku małej, jednoosobowej działalności , to pewnie można samemu, ale jeśli ktoś ma spółkę z o.o. to już takie proste nie jest. Ja korzystam z pomocy księgowych z biura rachunkowego Wadmex - wszystko rzetelnie i bez problemów. Z księgowymi jest dobry kontakt, nie zadzierają nosa, wszystko w prosty i konkretny sposób wyjaśniają. Z tego co wiem mają też księgowość po angielsku, rosyjsku i ukraińsku. I mają też bezpłatny program do fakturowania. Osobiście mogę ich polecić.
      Jakby kto chciał zajrzeć na ich stronę to są tu - www.wadmex.pl/
    • plincia1 Re: Tania księgowość 08.04.16, 20:40
      Ja mogę polecić z własnego doświadczenia księgowość w Tax Care taxcare.pl/produkt/ksiegowosc. W ramach abonamentu jest obsługa księgowa, dostęp do systemu księgowych online czy też opieka indywidualnego księgowego. Można także skorzystać z optymalizacji podatkowej, a wszystko w korzystnej cenie.
      • johanesmax456 Re: Tania księgowość 05.05.16, 18:17
        To ile taka obsługa księgowa w Tax Care Cię kosztuje? Skoro tyle opcji jest to pewnie trochę kosztuje.
        • plincia1 Re: Tania księgowość 15.05.16, 20:49
          Ja płacę 150zł na miesiąc. Kwota jaką zapłacisz jest uzależniona m.in. od tego ile faktur masz w miesiącu i ilu zatrudniasz pracowników. Sprawdź sobie na stronie internetowej Tax Care ile wyszłoby Cię prowadzenie księgowości - tam jest kalkulator.
          • jutrzenka25 Re: Tania księgowość 17.05.16, 13:27
            Ja jakość nieufnie podchodzę do księgowości prowadzonej samodzielnie czy księgowości online dlatego wybrałem księgowego w swoim mieście z dobrymi rekomendacjami. To był strzał w dziesiątkę. Polecam każdemu kancelariagospodarcza.eu/
            • sylwia_lestat Re: Tania księgowość 22.06.16, 21:49
              Tylko, że nie każdy chce mieć biuro księgowe do którego musi dowozić dokumenty i byc tam minimum raz w miesiącu. TaxCare daje możliwość posiadania księgowości zdalnej. To jednak duży ich plus.
    • cvkreator.pl Re: Tania księgowość 29.05.16, 20:37
      Obecnie testuję SKP - Super Księga Podatkowa, która pozwala na prowadzenie samodzielnej księgowości. program przyjemny w obsłudze i nawet dość intuicyjny. Jesłi oczywiście można mówić o przyjemnej księgowości. Jest to program księgowy do prowadzenia małej księgowości oraz można go rozbudować o nowe funkcje wg uznania: płace i ZUS, środki trwałe, VAT, kilometrówkę, delegacje, fakturowanie. Można przetestować demo przez 60 dni dostępne tu: www.ksiegapodatkowa.pl/wersja-testowa
    • adam_binsoft Re: Tania księgowość 08.06.16, 13:48
      Witaj,

W czasach marketingu szeptanego ciężko ocenić wiarygodność czytanych wpisów. Jeśli potrzebujesz sprawdzonego, prostego oraz intuicyjnego programu do wystawiania faktur; my taki posiadamy. Przekonaj się i skorzystaj z 30 DARMOWYCH dni dla testów. 

Sprawdź nas na mpFaktura.pl - inteligentne rozwiązania dla firm. Unikatowe programy do prowadzenia działalności gospodarczej na komputerach z systemami Apple MAC OS X | Microsoft Windows | Linux

Pozdrawiam 
      Adam BinSoft
    • sylwia_lestat Re: Tania księgowość 09.06.16, 21:34
      Ja na zasadzie prób i błędów jakie popełniałam dowiedziałam się, że nie jestem stworzona do prowadzenia samodzielnie księgowości niestety. Mojej firmie księgowość prowadzi TaxCare i od siebie mogę polecić. Zdalnie prowadzona księgowość jest bardzo wygodnym wyjściem, więc wiele osób na tym skorzysta.
    • migdelka Re: Tania księgowość 11.08.16, 16:01
      Już nigdy nie zdecyduję się na prowadzenie księgowości samodzielnie. Ciągłe faktury, pilnowanie rozliczeń, wysyłanie deklaracji... Polecam biura rachunkowe Toruń, niedrogie, kompetentne, czego chcieć więcej.
    • kacper_jakub Re: Tania księgowość 16.08.16, 19:18
      Ja wolę swoją księgowość prowadzić sam. Fakt - na początku nie było to proste, ale po pojawieniu się programów online do fakturowania itp. (np. Bizin) jest to dużo bardziej opłacalne niż szukanie księgowych. Oczywiście mówię za siebie.
    • fakturaxl.pl Re: Tania księgowość 28.09.16, 13:42
      Przy współpracy z księgowym warto posługiwać się nowoczesnymi rozwiązaniami.

Proponujemy proste w obsłudze, a zarazem zaawansowane rozwiązania dla biur rachunkowych:
      www.fakturaxl.pl/oferta_dla_ksiegowych
      oraz jednocześnie dla firm bezpłatny program do faktur.

Zapraszamy na www.fakturaxl.pl
    • skyfall001 Re: Tania księgowość 29.09.16, 09:26
      Najlepiej byłoby korzystać z pomocy biur rachunkowych, co dobrze się sprawdza w przypadku małych firm. Samodzielna księgowość jest ryzykowna
      • fakturaxl.pl Re: Tania księgowość 29.09.16, 11:10
        Też tak uważamy, ale żeby było tanio to biuro rachunkowo-księgowe musi stosować nowoczesne rozwiązania, bo tylko w ten sposób jest w stanie obniżyć koszty pracy i czasu.
        Z naszego oprogramowania księgowy ma możliwość eksportu wprowadzonych faktur do swojego programu księgowego, co pozwala ograniczyć czas pracy do 50%, a jednocześnie przedsiębiorca ma cały czas wgląd do swoich dokumentów :)

Warto też dodać, że biura księgowe są ubezpieczone co jest dodatkowym atutem w przypadku wystąpienia błędów w rozliczeniach z US.
    • kasencja11 Re: Tania księgowość 07.11.16, 18:02
      Fajnym rozwiązaniem dla młodych przedsiębiorców jest księgowość w Toruniu prowadzona przez firmę Toruń Consulting Group. Polecam.
    • kreatywna_2016 Re: Tania księgowość 17.11.16, 12:53
      Słyszałam, że również małe firmy mogą korzystać z innowacyjnych rozwiązań. Wiadomo, przyszłość związana jest z dokumentami elektronicznymi i ich obiegiem głównie przez internet. Księgowość może być wspomagana nowoczesnymi platformami, takimi jak taxxo.pl/.
    • judytaflis Re: Tania księgowość 05.04.19, 20:20
      Akurat w tej kwestii nie powinniśmy patrzeć na najniższą cenę. Niska cena może oznaczać niskiej jakości usługi, a tego raczej nie chcemy.
    • marekooo Re: Tania księgowość 23.04.19, 13:02
      Osobiście wolę współpracować z małą firmą świadcząca usługi księgowe niż przekazywać dokumenty online wydaje mi się to bardziej bezpieczne dla mojej firmy.
    • a13 Re: Tania księgowość 24.11.21, 07:22
      Tania a jednocześnie solidna księgowość Rachunkowiec.pl Spółka z oo Piła
    • larwenz Re: Tania księgowość 24.11.21, 09:22
      Z doświadczenia wiem, że własna księgowa w firmie robi dobrą robotę. To ona śledzi za nas zmiany w prawie i próbuje obniżyć płacone przez nas podatki., Biuro rachunkowe rzadko doradzi nam w jaki sposób zapłacić mniej podatków. Wklepią swoje i zadzwonią jakie podatki mamy do zapłacenia
      • m.czarneckaa Re: Tania księgowość 28.03.22, 13:03
        Osobiście uważam, że biuro rachunkowe, z którego korzystam świetnie doradza swoim klientom zarówno w kwestii wyboru opodatkowania jak i dokonywanych inwestycji. FajnyKsięgowy to moim zdaniem najlepszy wybór we Wrocławiu. Oprócz wspomnianych wcześniej rzeczy, bardzo dobrze prowadza księgowość mojej firmy. Dbają o szczegóły i o płynny obieg dokumentów. Serdecznie polecam.
      • jadwigaklima Re: Tania księgowość 26.04.22, 21:30
        Z Wrocławia polecam Centrum Usług Księgowych Europartner. Współpracuję z nimi od kilku lat i nie zawiodłam się jeszcze nigdy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka