szostekk 19.04.15, 12:13 Czy VAT MOSS należy zapłacić w euro, czy w złotówkach? Na jaki numer konta należy wpłacić VAT MOSS? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szostekk Re: Zapłata podatku VAT 19.04.15, 14:48 "Płatności z tytułu procedury szczególnej VAT ? dokonuje się, co do zasady, w tym samym terminie, co czynności złożenia deklaracji, na konto bankowe, które jest prowadzone w walucie EURO: Dane konta: Drugi Urząd Skarbowy Warszawa ? Śródmieście NBP O/O Warszawa 84 1010 1010 0165 9315 1697 8000" bit.ly/1Egdvmf Czyli trzeba dokonać przelewu w euro na taki numer konta US jaki podałem. Tyle tylko, że w Inteligo (mam tam swój firmowy rachunek bankowy) prawdopodobnie jest to NIEMOŻLIWE (nie mogę teraz dokładnie sprawdzić, bo "trwają prace modernizacyjne") - jeżeli przelew jest w obcej walucie to trzeba podać numer SWIFT, a na zwykły numer bankowy można płacił tylko w złotych. Podobny problem mają klienci mBanku: www.mbank.pl/forum/watek,998823,przelew-podatkowy-euro,1.html Ten MOSS to ponury żart. I jak ten podatek teraz zapłacić? Odpowiedz Link Zgłoś