Dodaj do ulubionych

JAKI BUSINESS MOZE OTWORZYC FRANCUZ W POLSCE

10.07.05, 01:03
Dysponuje kwota 50 tys euro, plus dochodami miesiecznymi w wyskosci 2 tys
euro. Chcialbym zainwestowac w Polsce (Warszawa, Krakow) w dziedzinie
zwiazanej z Francja (restauracja, sklep z nieznanymi jeszcze markami odziezy,
bielizny francuskiej raczj wyskopolkowej) lub siec gabinetow kosmetycznych
pod frncuska franchiza. Czy macie jakies fajne idee? Szukam rowniez
wspolnika, warunki do ustalenia, gdyz mam inny business w Paryzu i mieszkanie
wlasnosciowe warte 300 tys euro, ktore nie chce sprzedac. Inwestycja nie musi
przynoscic w pierwszym okresie zyskow (1-2 lat), gdyz mam dochody z Francji o
w/wspominanej wysokosci.
Dziekuje za porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: heniek Niedroga francuska restauracja albo siec. IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 06:40
      Nie ma takich w Polsce sa tylko bardzo drogie i luxusowe.

Wycieczki po Polsce dla Francuzów.
    • annkier Re: JAKI BUSINESS MOZE OTWORZYC FRANCUZ W POLSCE 12.07.05, 08:51
      restauracja to dobry pomysł, w Warszawie ich ciągle brakuje, przejdż sie ulica
      po 20 to zobaczysz jakie tłumy siedzą w sieciach Sfinksa, nie wiem jak oni to
      zrobili ale z pewnoscia kupili patent na sukces;)
    • Gość: Bzdecik Re: JAKI BUSINESS MOZE OTWORZYC FRANCUZ W POLSCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:23
      Ja jednak radziłbym ci wykorzystać pomysł z improtem do polski francuskiej
      odzieży nieznanej w Polsce, lecz popularnej we Francji.
    • corregidor Re: JAKI BUSINESS MOZE OTWORZYC FRANCUZ W POLSCE 12.07.05, 16:08
      mam kilka pomyslow
      czesto bywalem ze francji ale nie mam tam partnera ktory moglby na miejscu
      koordynowac biznes we francji

wyslij maila to powymianiamy pomysly
      • Gość: misiek Re: JAKI BUSINESS MOZE OTWORZYC FRANCUZ W POLSCE IP: 193.24.24.* 13.07.05, 16:22
        Proponuję zainwestować w nieruchomości. Mam na oku bardzo ciekawy grunt 15 km
        od Warszawy - uzbrojony, dobrze zlokalizowany, otoczony nowuym budownictwem.
        Niestety nie stac mnie aby łyknąć wszystko dlatego szukam wspólnika.
    • jean-michel Re: JAKI BUSINESS MOZE OTWORZYC FRANCUZ W POLSCE 13.07.05, 21:46
      Bardzo chetnie przeanalizuje propozycje do zalozenia wspolnego businessu. Sa
      dwa warunki. Prosilbym, zeby moj wspolnik:

1. reprzentowal soba pewien poziom socjalno-kulturalny
      2. wniosl tez pewien wklad finansowy. Osoby z zero funduszami mnie nie
      interesuja.

Jesli ktos jest zainteresowany byc moim wspolnikiem, prosze o kontakt na mial
      gazetowy.
      • Gość: Heniek Re: JAKI BUSINESS MOZE OTWORZYC FRANCUZ W POLSCE IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.05, 07:28
        co rozumiesz przez: "pewien poziom socjalno-kulturalny"?
    • Gość: LolekBratBolka Re: JAKI BUSINESS MOZE OTWORZYC FRANCUZ W POLSCE IP: *.devs.futuro.pl 15.07.05, 00:37
      Wynajmujesz jakieś mieszkanie w Katowicach. Sprowadzasz do Polski 3 lub 4
      CZARNE prostytutki z Francji, dogadujesz się z chłopakami z miasta i trzepiesz
      kase. W okolicy jest bardzo mało czarnych dziewczyn do bzykania a jak sa to na
      zapisy. Nazywasz lokal "Czekoladowy raj" i żyjesz jak w raju. Kasy w bród i do
      tego jeszcze sam się czakolady najesz.
      Nie dziękuj tylko zaproś mnie na otwarcie. Pozdrawiam.
      PS. Moge zabrać ze sobą Bolka , bo on też ma ochote na czekolade.
    • Gość: chris Re: JAKI BUSINESS MOZE OTWORZYC FRANCUZ W POLSCE IP: *.qdnet.pl 19.07.05, 19:54
      Witam kiedys cos chyba razem pisali do jakiejs niby Frnacuzki z kupa dzieci.
      Ze swej strony polecam restaurację (Kraków, Warszawa - w takiej kolejności)ale
      musisz pilnowac biznsu lub miec dobrego szefa (pracownicy oszukują) lub sklep z
      ciuchami (Warszawa, Poznań, Kraków).Ale sklep to troche wiecej kasy potrzeba -
      chyba, że będzie miał dobre warunki producentów
      Ewentualnie biuro podrózy dla Francuzów - jakies troche nietypowe (polowanie,
      dzikie wyprawy w Bieszczady, agroturystyka, leśniczówki itp) - takie biuro
      chwyci lecz znaczny bedzie koszt marketingu i reklamy we Francji
      Gabinety kosmetyczne hmmm ciekawe ale musisz znac branże - w Polsce francuski
      gabinet jest dość drogi - raczej luksusowy towar (np zabiegi podstawowe po 200-
      300 zł - raczej cieżko znaleść stałych klientów a to jest wtedy biznes).
      Co do wysokopółkowych rzeczy - tort jest już podzielony . Rzeczy wysokopółkowe
      kupują ci co i tak jest znajdą albo często jeżdzą za granice i tam kupują (moja
      żona niektóre drogie rzeczy kupowała przy okazji wyjazdów w Paryżu, Mediolanie,
      Berlinie czy Wiedniu)- tak więc jest to ryzyko dojścia do tych klientów (czyli
      lokalizacja i promocja)
      Sugeruje również - w zalezności od twego wykształcenia i doświadczeń - usługi
      dla Polaków we Francji ale to już odrębny temat (np pośrednictwo w wynajmie,
      organizowanie firm, spotkań, sprawy urzędowe drobne np wnioski o rejestracje
      samochodów, ubezpieczenia, przejazdy, usługi kurierskie) - coraz wiecej bedzie
      Polaków za granicą a więc i klineci będą. Będzie to biznes za rok - dwa ale kto
      pierwszy to lepszy. Takie firmy wśród Polonii w USA to całkiem niezły biznes
      • Gość: nuio w Polsce juz chyba jest DOSYC francuskich biznesow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:39
        bo francuzi sa postrzegani jako wykorzystywacze, nie sa lubiani,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka