mar1975 17.03.08, 15:44 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballanga Re: sklep internetowy 19.03.08, 13:39 Kartony - nie wiem, co chcesz sprzedawać. Warto czasem podjechać do najblizszej hurtowni papierniczej i oni potrafią ciekawe rabaty dać. Trzeba tylko popytać... Oprogramowanie - korzystam z Shopera, ale on była dla mnie dobry na początek, teraz mi brakuje wielu funkcji. Na plus dla oprogramowania Shoper jest jego niezwykła przejrzystość od strony admina. Co do firmy kurierskiej - korzystałam z kilku. Najbardziej chwalę GLS, naprawdę świetnia współpraca. Teraz korzystam z UPS (dokładnie poprzez www.paczkarnia.pl) i mam mieszane uczucia. Różnie bywało w różnych miastach. Najgorsze wspomnienia miałam z DPD, ale to było jeszcze przed tym, jak wycofali się z spedycji dużych rzeczy. Paczki przychodziły nieraz w opłakanym stanie, reklamacja ciągnęła się miesiacami (bo reklamacja jest rozpatrywana w Warszawie)... Wiem, że teraz sie poprawili, ale chyba już bym do nich nie wróciła.. Rodzaj płatności - od strony klientów najbardziej interesujace jest pobranie. Co do dystrybutorów, większość na początku bedzie rządała gotówki, pózniej już będą płatnosci przelewem. Negocjuj minimum 14 dni, bo tyle mniej wiecej idą płatności od kurierów (od 7 do 10 dni w UPS,GLS, DPD nawet 14-16). Odpowiedz Link
powszechna2009 Re: sklep internetowy 01.09.08, 23:11 Kartony możesz wziąć ze sklepu spożywczego lub innego, ja dostaję od rzeźnika, ostatnio nawet się zastanawiam czy ich nie sprzedawać na Allegro - dosłownie wyglądają jak nówki :) Jak korzystam z DPD i UPS. Co do płatności - to już Twoje zdolności negocjacyjne. www.ksiegarnia.edu.pl/ Odpowiedz Link
terenia3000 Re: sklep internetowy 11.09.08, 22:26 Na początku korzystaliśmy z UPS'a. Niestety po pewnym czasie ewidentnie zaczęli nawalać - paczki adresowane do Warszawy trafiały do Poznania, a jak już trafiały pod podany adres to w takim stanie jakby ktoś grał nią w piłkę nożną. Od około 9 miesięcy korzystam z GLS'a i bardzo sobie chwalę - przynajmniej narazie. W związku, że wysylamy szkło kwestia transportu jest dla nas szczególnie ważna. Co do płatności: my mamy u siebie możliwość przedpłata na konto lub za pobraniem u kuriera. Chociaż są klienci, którzy chętnie płaciliby przez PayU Odpowiedz Link
jarty Re: sklep internetowy 03.12.08, 12:36 Akurat dziś w promocji dnia, poradnik "sklep internetowy" :-) na stronie, którą zrobiłem jako zbiór porad dla biznesu. Internet zmienił oblicze działalności handlowej. Sklepy internetowe, tańsze w utrzymaniu od tradycyjnych placówek, zaczęły wyrastać jak grzyby po deszczu. Wiele z nich przetrwało i obecnie przynoszą ogromne zyski, ale inne błyskawicznie upadły. Dlaczego? Co sprawiło, że pomysłodawcy niektórych przedsięwzięć e-commerce dorobili się fortun, a inni stanęli na skraju bankructwa? Źle dobrana oferta? Brak promocji? To tylko niektóre powody. Zakładając sklep internetowy, można popełnić sporo błędów i tym samym zaprzepaścić szansę na odniesienie sukcesu. Dzięki książce "Jak założyć skuteczny i dochodowy sklep internetowy" dowiesz się, jak uniknąć tych błędów i jak czerpać zyski z handlu elektronicznego. Znajdziesz tu wskazówki dotyczące doboru oprogramowania, organizacji sklepu i promowania przedsięwzięcia. Poznasz zasady funkcjonowania programów partnerskich, ustalania strategii cenowych i rozwiązywania problemów logistycznych. Nauczysz się korzystać z najtańszych i wyjątkowo skutecznych form reklamy online. Dowiesz się także, jak promować sklep i pozycjonować go w wyszukiwarkach internetowych. Zobacz co możesz zrobić dla swojego biznesu, dzięki mojej stronie :-) Odpowiedz Link
maciekmarko Re: sklep internetowy 28.07.15, 12:43 Na pewno warto sprawdzić www.kuriernet.pl . Ja korzystam z ich usług juz kilka miesięcy z bardzo pozytywnym skutkiem Odpowiedz Link
malwinasiudym Re: sklep internetowy 28.07.15, 15:11 Jeśli chodzi o rodzaj płatności, to tylko płatności online z Dotpay. Ja korzystam od dawna i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
telimenaaa Re: sklep internetowy 18.08.15, 02:29 Dla większej wygody klienta można uruchomić powiadomienia o statusie zamówienia i terminie dostarczenia przesyłki, taką platformę można przetestować za darmo na serwersms.pl . Odpowiedz Link
wojtekt4 Re: sklep internetowy 18.08.15, 16:08 Jeżeli chodzi o kartony i opakowania wysyłkowe, myślę, że warto zapoznać się z asortymentem Rajapack - www.rajapack.pl/wyposazenie-magazynu/pudelka-pojemniki.html Firma ma w swoim asortymencie ponad 2500 produktów dostępnych od ręki. Odpowiedz Link
matek254 Re: sklep internetowy 02.12.15, 09:02 Serdecznie zapraszam na stronę megatools.pl Odpowiedz Link