Dodaj do ulubionych

Biuro Podrozy

IP: *.aib.ie 10.08.06, 09:42
Czy ktos probowa lub mam zamiar otworzyc biuro podrozy , z tego co widze to
popyt jest i bedzie rosl,dodatkowo po wizycie w kilku biurach szybko sie
zorientowalem ze poziom uslug jest wyjatkowo niski w porownaniu z przecietnym
biurem na zachodzie czy w usa.Mam pytanie czy sa jakies miejsca gdzie mozna
sie dowiedziec jakie marze sa ile sie liczy klienta, gdzie sie rejestruje itp
Robert
Obserwuj wątek
    • Gość: qwa mać! Re: Biuro Podrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:33
      Też się zastanawiam, bo to wydaje się dobrym pomysłem.
      Pomoże ktoś?
      • Gość: greg Re: Biuro Podrozy IP: *.icpnet.pl 13.08.06, 21:51

i ja też bym chciał wiedzieć takie rzeczy,

a skąd jesteście?

ja poznań
        • Gość: Traveller Re: Biuro Podrozy IP: 194.69.198.* 14.08.06, 11:47
          Ja jestem zagranica ale niedlugo w krakowie, z tego co sie orientuje ten
          interes sie dobrze kreci trzeba tylko ruszyc glowa i znac przynajmniej
          angielski miec kontatky i byc obytym , nie jest to interes typowo prosty w
          stylu wystawiam towar na lade i czekam na kupujacych :)
          Jedyna rzecz jaka mnie interesuje to ile sie zarabia na sprzedazy?
          • Gość: anula zalecam najpierw lekturę ustawy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:40
            www.menis.gov.pl/prawo/wszystkie/us290897.php
            Szczególnie zwróćcie uwagę na Art. 6 (rozdział 2).

Teraz, kiedy już wiecie jakie są formalne wymogi, powiem Wam tak: odpuście sobie.
            Psie pieniądze (jedna impreza dla 2 os doroslych to srednio ok 2000-2500,3-5%
            prowizji) o ile wogole utrzymacie sie na tak konkurencyjnym rynku.
            Co roku powstaja setki nowych biur i 90% upada + te, które istniały juz jakis czas.

Tak to w PL wyglada.

Dla Waszego dobra, z mojej czystej serdeczności, zapomnijcie o tym biznesie.
            • Gość: traveller Re: zalecam najpierw lekturę ustawy ... IP: *.aib.ie 14.08.06, 17:10
              Dziekuje juz zapomnialem i juz sie przestraszylem i nie bede tego robil :)
    • ts2 Re: Biuro Podrozy 14.08.06, 21:17
      na tvn24 w programie firma był opisany ten pomysł.
      odcinek tego programu mozna znalezc na na emule
    • Gość: Uzytkownik Re: Biuro Podrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 19:59
      Mam znajoma ktora prowadzi biuro podrozy i wspolpracuje z 25 firmami co daje ok
      3 tys ofert. Nrazie zarabia tylko na koszty bo bardzo dynamicznie sie rozwija
      sprzedaz wycieczek przez internet. Biuro podrozy, tak pod warunkiem, ze
      zainwestujecie sporo w sprzedaz przez internet. Lider w tej branzy to :
      travleplanet.pl
    • hermenegilda_zenia Re: Biuro Podrozy 16.08.06, 22:17
      Mam za sobą ponad 5 lat doświadczenia w pracy dla jednego z największych
      światowych koncernów turystycznych i wiem jak wygląda to z pozycji potentata -
      turystyka jest bardzo kapryśną branżą, podlega bardzo dużym wahaniom
      konjunktury spowodowanym najczęściej czynnikami, na które niestety obiektywnie
      nie ma się wpływu (jak np. gospodarka, wydarzenia polityczne - ostatnio rozwój
      terroryzmu i ataków terrorystycznych, katastrofy czy kataklizmy). Można
      wstrzelić się akurat na falę wznoszącą i prosperować nie najgorzej kilka
      sezonów, a potem w przeciągu kilku tygodni stracić wszystko. Jeśli chodzi o
      biura podróży, to agenci i osoby prowadzące takie placówki są na szarym
      końcu "łańcucha pokarmowego", czyli dostają najmniej z tortu, jeśli chodzi o
      zyski. Poza tym jest to niewdzięczny kawałek chleba, bo jesteście na pierwszej
      lini frontu jako mięso armatnie i non-stop macie do czynienia z niezadowolonymi
      oraz składającymi reklamacje klientami, nieuczciwymi kontrahentami, odwołanymi
      lotami, bankructwami i wierzcie mi, firmy które są organizatorem imprez mają
      swoje sposoby, żeby to właśnie na biuro zrzucić ciężar ewentualnym rekompensat
      za niedotrzymanie warunków umowy czy niedociągnięcia.Duże koncerny zapewniają
      obsługę masową i mają środki oraz adwokatów, którzy na pewno pomogą im
      wykaraskać się z kłopotów. NIe twierdzę, że nie ma ludzi, którzy nie odnajdą
      się w takim biznesie, jednak moim zdaniem, prowadzenie biura podróży wiąże się
      z permanentnym stresem niewspółmiernym do zarobków,a dopóki naszego
      społeczeństwa nie stać na przynajmniej dwa porządne zagraniczne urlopy w roku,
      zastrzyk gotówki z tytułu sprzedaży imprez turystycznych jest wyłącznie
      sezonowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka