Dodaj do ulubionych

pytanie fundusze inwestycyjne

28.07.09, 13:43
Witam, chcialabym zadać wam jedno pytanie, a mianowicie, czego
oczekujecie po funduszach inwestycyjnych (oczywiście prócz zysku) z
góry dziękuje za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • axel40 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 28.07.09, 15:23
      Nic więcej.
      • jan-w Re: pytanie fundusze inwestycyjne 28.07.09, 18:26
        smile
    • mnieeecio Re: pytanie fundusze inwestycyjne 29.07.09, 15:59
      Że częściej będą rosły niż spadały...
      • redman32 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 30.07.09, 21:34
        Jak oprócz zysku to niczego smile

Śmiać mi się chce jak w ulotkach piszą, że np celem funduszu jest ochrona
        kapitału przed inflacją smile Zarobić każdy chce i tyle.
        • karol-cia15 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 31.01.14, 23:54
          Ja zainwestowałam w IDEA TFI tylko i wyłącznie dla kasiorki. Mam nadzieję że moja cierpliwość zostanie "szybko" nagrodzona tongue_out
      • honoracia12 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 03.05.14, 20:33
        W nowym blogu finansowym Tekst linka są ciekawe rzeczy o funduszach.
    • rafikini Re: pytanie fundusze inwestycyjne 05.08.09, 19:34
      były robione swego czasu badania (już nie pamiętam czy publiczne czy w jednej z
      firm dla których pracowałem) - ludzie oszczędzają, zbierają kasę, inwestują w
      80% po to by mieć WIĘCEJ kas, nic poza tym koniec kropka smile

A taki przykład z rynku :
      mbank, eurobank - konta oszczędnościowe możesz sobie nazwać jak chcesz.
      Ja nazwałem Szmatki, Psotki, Głupotki wink

Pamiętam jak ten pomysł by nazwać konta rodził się w mojej byłej firmie - TU i
      wszyscy mocno dumali jak to sobie ludzie te konta ponazywają smile hahaha - od
      wypadku, na śmierć, zawał wink
      • axel40 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 05.08.09, 20:26
        ludzie oszczędzają, zbierają kasę, inwestują w
        80% po to by mieć WIĘCEJ kas, nic poza tym koniec kropka

A co z 20% ?
        • rafikini Re: pytanie fundusze inwestycyjne 06.08.09, 08:38
          dokładnie nie pamiętam, chodziło o konkretne cele - emerytura, samochód, dla
          dzieci na szkołę etc
    • axel40 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 25.02.14, 10:22
      Andrzejku ile razy jeszcze zaspamujesz?
    • all Re: pytanie fundusze inwestycyjne 29.04.14, 01:06
      Że nikt nie będzie w nie inwestował smile
      • investhelp.pl Re: pytanie fundusze inwestycyjne 04.05.14, 16:34
        Po funduszach oczekuje - odzwierciedlenia benchmarków, większej transparentności, skrócenia prospektów emisyjnych i jak każdy - niższych opłat za zarządzanie smile

Investhelp.pl
        • fran.ek.9 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 27.10.14, 14:31
          ja oczekuje zeby fundusz inwestycyjny byl taki jaki wzielem w gemini polska w krakowie. doradcy dobrze mi wskazali fundusz moze nie ma kokosow ale jest bezpiecznie stabilnie i lepiej jak na lokacie w banku
    • opiekuninwestora Re: pytanie fundusze inwestycyjne 08.11.14, 21:42
      1) Aby fundusz inwestował zgodnie ze swoją polityką inwestycyjną. Wtedy można mówić o zarządzaniu funduszami.

Nie chciałbym np. aby fundusz akcji w czasie gdy akcje tracą nagle zaczął kupować obligacje!

2) Aby swój skład portfela - choćby 10 największych pozycji publikował częściej niż raz na pół roku.

N
    • bart_34 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 16.12.14, 09:41
      Ja oczekuję normalnego traktowania klienta. jak widze ze niektorzy chca kase za samo zarzadzanie, to raczej pro-klienccy nie są.. w mm prime płacę za to co im się uda wyciągnąć i to jest fair.
    • hiekws Re: pytanie fundusze inwestycyjne 23.12.14, 01:46
      Każdy chciałby nie martwić się o jutro , nie martwić się o swoje pieniądze, o swoją przyszłość i o przyszłość swoich dzieci.

Chciałbym napisać kilka kwesti, które pozwolą państwu wybrać najlepszy sposób oszczędzania

1. ZUS odpowiadający za emerytury jest zadłużoną instytucją, której m.in prezes mówił o tym aby ludzie odkładali dodatkowo. Oraz szef rady nadzorczej ZUS-u powiedział publicznie ,że tam nie ma pieniędzy: golden-line.com.pl/zus-wydal-nielegalnie-pieniadze/

2. Polisy inwestycyjne z funduszem kapitałowym to chyba największe finansowe oszustwo trwające ponad 15 lat. Dziś można odzyskać pieniądze nawet z 1998r z upadłej polisy lub zerwanej przez nas. Wyroki sądów są już w sprawie funduszy inwestycyjnych jednolite. Z ponad 13- tu TU można odzyskać środki
      Aby dowiedzieć się więcej o łamiących prawo polisach proszę wejść na stronę totalfreedom.pl/pomoc/odzyskaj-pieniadze-polis/

Inwestycja w grunty w porównaniu do inwestycji w polisy inwestycje-grunty.pl/polisy-inwestycyne-inwestycja-grunty/

3. Jeśli chodzi o banki trzymając tam pieniądze tracimy je non stop z powodu inflacji , a poza tym system bankowy upada i musi upaść, bo nie można spłacać długu poprzez inflację, czyli drukować w nieskończoność banknotów.
      Więcej tu: golden-line.com.pl/system-bankowy-sie-rozpada/

Najbezpieczniejsze formy lokowania majątku są to grunty inwestycyjne i metale szlachetne

Najlepsze formy oszczędzania: twojakasa.com.pl/finanse/najlepsze-formy-oszczedzania/

Polecam zacząć dzielić majątek tak jak na poniższej stronie:
      golden-line.com.pl/rezerwa-gotowkowa/

Pamiętajmy grunty nie dają nam takiej płynności jak kruszce , bo je możemy w każdej chwili zamienić na gotówkę.
      Zakup metali szlachetnych tutaj:
      golden-line.com.pl/zakup_metali-szlachetnych

***Uwaga***

Potrzebujesz pilnie pieniędzy lub znasz kogoś kto chce zarobić w jeden dzień ( jednorazowo ) nawet ponad 1000 zł bez wkładu własnego i polecania.
      lub pilnie potrzebuje np. gotówki to prześlij mu tę stronę: twojakasa.com.pl/darmowa
      Takie możliwości daje branża finansowa i jest to prawdopodobnie najlepszy sposób na zarobienie pieniędzy w Polsce przez internet. Jeśli twój klient nie może spłacić dlugu to wyślij mu ten sposób, a dodatkowo możesz na tym zarabiać!
    • pan_tofel4 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 24.02.15, 11:58
      Zgodzę się z lilverusem, że trzeb choć trochę się znać. Plusem takiego specjalisty jak wspomniany pan Bralczyk jest to, że to fundusz dzieli się z nim opłatą za zarządzanie, a pieniądze przechodzą od klienta do TFI, więc wszystko jest bezpiecznie.
      • axel40 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 24.02.15, 13:18
        A jaka jest gwarancja ,że te pieniądze klienta przechodzą do TFI ? ŻADNA! Więc proszę nie sugerować,że pieniądze są bezpieczne u jakiegoś pośrednika.
        Jaką firmę reprezentuje pan Bralczyk i czy ma odpowiednie zezwolenia do prowadzenia tego typu działalności?
        • wanna_be Re: pytanie fundusze inwestycyjne 18.03.15, 15:43
          Stąd, że Klient przelewa pieniądze na dedykowany nr. rachunku bankowego w danym TFI. Ma podpisane umowy z wybranymi TFI na niepełną obsługę (przyjmowanie zleceń/dyspozycji/oświadczeń Klientów bez przyjmowania wpłat). Pan Bralczyk jest specjalistą niezależnym, niepowiązanym z żadną instytucją .
          • axel40 Re: pytanie fundusze inwestycyjne 18.03.15, 18:29
            Nalot pracowników pana Bralczyka,czy nowy login?
            A odpowiedź na drugie pytanie to juz nie łaska odpowiedzieć?
            Pan Kondratiuk to 2x lepszy specjalista od pana Bralczyka i mniej prowizji bierze,a wyniki o niebo lepsze.
            • wanna_be Re: pytanie fundusze inwestycyjne 25.03.15, 16:25
              Jeżeli chodzi o zezwolenia, to KNF nadzoruje aby TFI posiadały zgodne z prawem umowy z pośrednikami. TFI po podpisaniu umowy ze panem Bralczykiem udziela mu pełnomocnictwa do wykonywania określonych czynności przyjmowania zleceń/dyspozycji. Pan Bralczyk posiada pełnomocnictwo od każdego z TFI z którym ma podpisaną umowę - to jest dokument prawny (oświadczenie woli TFI). Jak już wcześniej zostało zauważone, pan Piotr nie przyjmuje wpłat, zresztą jest to opisane na stronie. Na jakiej podstawie więc to stwierdzenie? Łatwo można również sprawdzić, czy rachunek jest prawdziwy: 1. Wchodzi się na stronę www.knf.gov.pl/dla_rynku/PODMIOTY_rynku/Podmioty_rynku_kapitaloweg/Wykaz_TFI_i_FI_HTML.html 2. wybiera stronę TFI które prowadzi dany fundusz inwestycyjny 3. wybiera stronę z rachunkami nabyć dedykowanych dla konkretnych funduszy inwestycyjnych (TFI muszą publikować min. takie informacje) 4. dokonuje wpłaty na wybrany rachunek funduszu w oparciu o wcześniej podpisaną za pośrednictwem umowę z TFI. Co do ofert ? jest Pan klientem i pana Bralczyka i pana Kondratiuka? Ponieważ oferty Bralczyka Pan nie zna zupełnie ? wygląda mi to na kogoś, kto po prostu oczernia w Internecie.
    • blazejwane Re: pytanie fundusze inwestycyjne 02.12.16, 09:39
      Mają być proste i pracować za mnie. Generalnie to to, żebym się absolutnie niczym nie przejmował - wpłacił moje pieniądze i wypłacił z zyskiem - a w między czasie mogę sobie leżeć na plaży z drinkiem z palemką wink) A poważnie; no to szybko, prosto, sprawnie, bezpiecznie. Osobiście mam jeden fundusz (link tutaj: tiny.pl/gcsq8 ) z którego jestem bardzo zadowolony - wszystko bardzo prosto, a ja tylko patrzę jak rosną cyferki smile) Pozdrawiam
    • modnamadame Re: pytanie fundusze inwestycyjne 30.05.17, 17:17
      Fundusze inwestycyjne są po to aby mieć zysk. Plus jeszcze można sobie zamrozić środki, czyli po prostu ich nie wydać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka