Gość: km IP: *.crowley.pl 13.04.03, 23:27 Czy ktos z Was orientuje sie jakie sa warunki finasowo-celno-prawno- administracyjne importu w ilosciach hurtowych w celach handlowych, z UE jak i nie tylko, wina do Polski? z gory dziekuje krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Import wina IP: *.pool.mediaWays.net 18.04.03, 16:24 o powaznych rzeczach to tutaj nie podyskutujesz.Maligna i transsyberia,. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka5 Re: Import wina 22.04.03, 10:57 Gość portalu: km napisał(a): > Czy ktos z Was orientuje sie jakie sa warunki finasowo-celno-prawno- > administracyjne importu w ilosciach hurtowych w celach handlowych, z UE jak > i nie tylko, wina do Polski? > z gory dziekuje > krzysiek Swojego czasu interesowałem się importem z włoch wina spumante , butelkowanego tam , ale doszedłem do wniosku że jestem za mały finansowo do tego , natomiast jesli jesteś poważnie zainteresowany to chetnie podyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Import wina IP: 157.25.119.* 23.04.03, 11:04 Też zastanawiałam się nad tym interesem, zwłaszcza, że mam zaprzyjaźnionego od kilkunastu lat producenta wina z Niemiec (bardzo dobre gatunkowo), posiadam również działkę pod Warszawą, na ktrej planuję zbudować coś w rodzaju hurtowni. Trochę jednak brak mi odwagi, pieniędzy, no i rozeznania w przepisach prawnych dot. importu wina (ale to ostatnie to nie problem, jeśli ma się chęci). Z koncesją np. nie byłoby problemu , bo mam dobrą znajomą w urzędzie. Może jesteś zainteresowany nawiązaniem współpracy?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
redarek100 Re: Import wina 27.04.03, 10:33 mozna by jeszcze ściągać wina z Grecji, Santorini, są wspaniałe. Coś w tym jest bo krajowi badziewiarze już dawno by to zrobili. Choć z drugiej strony we francuskich supermarketach trafia się czasem tanie dobre wino. Też jestem zainteresowany. spróbuję się dowiedzieć co jest grane pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka5 Re: Import wina 28.04.03, 19:07 Gość portalu: aga napisał(a): > Też zastanawiałam się nad tym interesem, zwłaszcza, że mam zaprzyjaźnionego od > kilkunastu lat producenta wina z Niemiec (bardzo dobre gatunkowo), posiadam > również działkę pod Warszawą, na ktrej planuję zbudować coś w rodzaju hurtowni. > Trochę jednak brak mi odwagi, pieniędzy, no i rozeznania w przepisach prawnych > dot. importu wina (ale to ostatnie to nie problem, jeśli ma się chęci). Z > koncesją np. nie byłoby problemu , bo mam dobrą znajomą w urzędzie. > Może jesteś zainteresowany nawiązaniem współpracy?????????? Myslałem raczej o spumante które by było konkurencyjne do leadrea na rynku czyli do dorato które takim leaderem jest jesli popatrzycie w sklepach to na rynku tzw" szampanów" nie ma za dużej konkurencji , wino musujace nazywane u nas szampanem kosztuje we włoszech w supermarkecie poniżej 2 zł za butelke mówię o najtańszych markach ( czyli to samo co Ambra- importer doratu importuje w beczkach i rozlewa w biłgoraju , dla ciekawych teraz maja bardzo fajne biuro w warszawie , tak naprawdę ich potędze mógły zaszkodzić podobnej jakości"szampan " tańszy o 2 zł czyli jakieś 30% Odpowiedz Link Zgłoś
redarek100 Re: Import wina 29.04.03, 10:22 no to śmiało!. Choć oczywiście nie od biura się zaczyna, najważniejsza jest siec dystrybucji. Wtedy każdy szajs pójdzie. A my tu mówimy o dobrych i smaczynycvh produktach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Import wina IP: *.icpnet.pl 29.04.03, 17:00 jedno jest pewne jako naród pijemy mało wina - spożycie jego będzie systematycznie rosło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picmkr Re: Import wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.03, 23:10 Gość portalu: guerra napisał(a): > jedno jest pewne > > jako naród pijemy mało wina - spożycie jego będzie systematycznie rosło ale bedzie rosło tylko wtedy , kiedy : - stopa bezrobocia drastycznie spadnie, - dochód w zł na łeb mocno wzrośnie, - pojawi sie w tym kraju klasa średnia, - której nie ma i jeszcze długo nie będzie, - amen Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka5 Re: Import wina 09.05.03, 18:09 Gość portalu: picmkr napisał(a): > Gość portalu: guerra napisał(a): > > > jedno jest pewne > > > > jako naród pijemy mało wina - spożycie jego będzie systematycznie rosło > > ale bedzie rosło tylko wtedy , kiedy : > - stopa bezrobocia drastycznie spadnie, > - dochód w zł na łeb mocno wzrośnie, > - pojawi sie w tym kraju klasa średnia, > - której nie ma i jeszcze długo nie będzie, chociaż jest grupa "win" które pomimo duzego bezrobocia sprzedaje sie naprawdę dobrze sa to wina z tzw dolnej półki cenowej (produkcji krajowej) > - amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picmkr Re: Import wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.03, 10:16 > Gość portalu: picmkr napisał(a): > > > Gość portalu: guerra napisał(a): > > > > > jedno jest pewne > > > > > > jako naród pijemy mało wina - spożycie jego będzie systematycznie ros > ło > > > > ale bedzie rosło tylko wtedy , kiedy : > > - stopa bezrobocia drastycznie spadnie, > > - dochód w zł na łeb mocno wzrośnie, > > - pojawi sie w tym kraju klasa średnia, > > - której nie ma i jeszcze długo nie będzie, > > chociaż jest grupa "win" które pomimo duzego bezrobocia sprzedaje sie naprawdę > dobrze sa to wina z tzw dolnej półki cenowej (produkcji krajowej) > > - amen ooooo , o tych "winkach" zapomniałem !! te to mają nabywców , ze hej !! to jest klasa "nurkuj-recykluj-wypij-nurkuj" niestety , ku swej rozpaczy klasa ta ma ograniczone środki na spożycie ... :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka5 Re: Import wina 06.05.03, 14:38 Gość portalu: aga napisał(a): > Też zastanawiałam się nad tym interesem, zwłaszcza, że mam zaprzyjaźnionego od > kilkunastu lat producenta wina z Niemiec (bardzo dobre gatunkowo), posiadam > również działkę pod Warszawą, na ktrej planuję zbudować coś w rodzaju hurtowni. > Trochę jednak brak mi odwagi, pieniędzy, no i rozeznania w przepisach prawnych > dot. importu wina (ale to ostatnie to nie problem, jeśli ma się chęci). Z > koncesją np. nie byłoby problemu , bo mam dobrą znajomą w urzędzie. > Może jesteś zainteresowany nawiązaniem współpracy?????????? odezwij sie na maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redarek100 Re: Import wina IP: *.crowley.pl 07.05.03, 17:28 Problem z dystrybucją. Najlepiej trafić do knajpek i restauracji. Takie wino nie może kosztować więcej niż 10 zł za karafkę - ok 440 mml Więc jeśli masz chociaż kilka kontaktów na restauracje lub knajpki to mozna pomyslec o tym bardziej serio. Ja niestety nie mam, inaczej juz bym działał. Odpowiedz Link Zgłoś