Dodaj do ulubionych

mam już dosyć.Poddaję się.

15.03.07, 17:03
Napaliłam się na własny biznes.Agencja reklamy.Wynegocjowałam super rabaty,
co umożliwia mi oferowania klientom korzystnych cen.Codziennie wykonuję
założony plan dnia- obdzwaniam potencjalnych klientów. iTO WSZYSTKO PSU NA
BUDĘ BO JA DOPIERO ZACZYNAM ,a co się z tym wiąże,to fakt,że nikt mi nie
powieży żadnego zlecenia.Wolą zaplacić drugie tyle ale u sprawdzonych
agencji.Otwiera się masa nowych firm -też nie dadzą bo nie mam
rekomendacji,stazu ,histori dzialania. jAK W takim razie mam zdobyć te
rekomendacje i zaufanie klientów ,nie wspominając o renomie skoro nie mam
zleceń i siłą rzeczy nie mam możliwości udowodnić że warto skorzystać z mojej
oferty. Zastanawiam się poważnie nad zamknięciem interesu bo aktualnie
zarabiam wyłącznie na zus i rachunkiza telefon. internet już muszę opłacać z
drugiej działalności. aż mnie cholera bieze na myśl ze czlowiek chce dobrze a
tu lipa
Obserwuj wątek
    • transalp Re: mam już dosyć.Poddaję się. 15.03.07, 18:28

Nie dziw sie,
      skoro nie masz portfolio to jak tu zaufac?
      Jak zdobyc portfolio skoro nie ma zaufania?

No nie wiem - moze pomyslem: zrobie dwom pierwszym klientom kampanie za 30%
      wartosci. Zrobie to swietnie, a nastepni klienci zobacza w porfolio efekt, a nie
      koszt kampanii.

Jak przekonac nawet do tych 30%?
      Mowiac prawde: "drogi kliencie, mozesz to miec za 3000zl, a ja zrobie to za
      1000zl. Dlaczego? Bo musze Pana miec w portfolio i jestem gotowa zaplacic za to
      2000zl."

Pozdrawiam,
      Transalp
      • Gość: Adam Ten Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: *.toya.net.pl 15.03.07, 19:21
        Dokładnie tak. To, co dajesz z siebie wraca do Ciebie ze zdwojoną siłą - i w
        pracy, i w życiu
    • Gość: Daro Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: *.aster.pl 16.03.07, 09:18
      Masz jakąś stronę www? Podaj namiar chętnie poczytam co oferujesz
      • aga330 Re: mam już dosyć.Poddaję się. 16.03.07, 12:13
        STRONA www będzie dostępna w przyszłym tygodniu, ponieważ coś tam się pokickało
        i chwilowo nie da się na nią wejść. natomiast głównie zajmujemy się oklejaniem
        pojazdów,projektowaniem na życzenie klienta logo,wizytówek, drukujemu na
        offsecie ulotki, katalogi,wizytówki,plandeki na samochody dostawcze,koszulki
        długopisy bannery solwentowe i prawie wszystko co może zareklamować Twoją
        firmę. Aktualnie trzeba przesłać wszystkie znane szczegóły dotyczące
        zamówienia czyli wymiar, rodzaj papieru , czy ma być błyszczacy czy nie ,i
        oczywiście nakład czas spodziewanej realizacji namiary do siebie ,ja robie w
        drukarni wycenę i kontaktuję się Klientem./OKLEJAMY SAMOCHODY U KLIENTA
        małopolska i rejon południowy POLSKI. W razie potrzeby mój adres
        az.reklama@interia.pl Zapraszam
        • Gość: Maronius Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: *.aster.pl 19.03.07, 06:47
          To ja też poproszę adres stornki www.
          Może to już zboczenie, ale jak nie ma czegoś w sieci to dla mnie nie istnieje :-
          )
          W końcu w pierwszym poście napisałaś, że prowadzisz agencje reklamową, więc
          pomijając portfolio strona www jest wykłądnikiem tego co Ci się podoba
          (graficznie), a to już jakaś informacja. Zresztą przy działalności reklamowej
          strona www to moim zdaniem podstawa.
          Poza tym pisałąś o agencji a teraz piszesz, o drukarni...co w końcu prowadzisz,
          agencje reklamową (wszystkie media) czy po prostu drukarnia materiałów
          reklamowych???

I jeszcze jedno, email w domenie interii .. wg mnie nie budzi zaufania,
          sugeruje darmowe konto, a to w biznesie nie jest dobry znak - to oczywiście
          tylko moja opinia :-)
          • aga330 Re: mam już dosyć.Poddaję się. 19.03.07, 11:56
            tak stronawww to podstawa ,tylko że chciałam sama zmienić coś i chyba popsułam -
            jak mąż wróci z delegacji to sprawdzimy. A domena w interii jest płatna -nie
            darmowa.
            prowadzę agencję reklamową a z drukarnią/ poligrafią mam umowę na wykonywanie
            zleceń.
            • Gość: Witek Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: 193.24.24.* 19.03.07, 12:15
              Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Maroniusa, ale chyba chodzi o to być miała
              swoją domenę, a nie adres w domenie interii (niezależnie od tego czy płatne
              konto czy nie) - to tak na marginesie

I ja też poczekam na stronkę www...pooglądam sobie :-)

• Gość: mark Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:31
      Zakładając własną agencję reklamową trzeba wziąć pod uwagę także początkową
      inwestycję w portfolio. Czyli wykonanie zleceń za darmo!!!

------
      Drewniaczek.pl - Domy drewniane
    • Gość: eukaliptus Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: *.devs.futuro.pl 22.03.07, 16:10
      Moze pomysl o przeniesiu firmy za granice, do raju podatkowego.
    • pawgra Re: mam już dosyć.Poddaję się. 23.03.07, 17:39
      Aga330 - nie załamuj sie ;) ja 3 lata doplacalem do dzialalnosci (wprawdzie o
      profilu zupelnie roznym niz Twoja) ale uwazam ze warto bylo ;)

Wierz mni albo nie ale tylko i wylacznie samozaparcie w tym kraju da Ci
      mozliwosc rozwoju.

Tak jak napisalem na wstepie zajmuje sie czyms zupelnie innym ale realia mialem
      te same albo gorsze niz Ty - przetrzymalem i teraz odcinam kupony. Uwazam ze
      omfort pracy na swoim jest niezastapiony - nawet wtedy kiedy nie masz co do
      garnka wlozyc czasami ;):):)

Nie zalamuj sie i "uszy do gory"!!

---------
      pawgra
      • Gość: Piter Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: *.aster.pl 24.03.07, 22:02
        A ja od dwóch lat dokładam... ostatnio nawet zarabiam na ZUS...to juz coś :-)
        • zbigniew1000 Re: mam już dosyć.Poddaję się. 27.03.07, 21:54
          w skrócie:

1. znaleźć dobrą nazwę na domenę i firmę (żadne *.net, biz itd. zwykła *.pl ),
          150 zł chyba rocznie to nie majątek

2. zrobić dobrą stronę www i ją wypozycjonować,

3. przygotować bazę potencjalnych klientów, dokonać segmentacji rynku (czyli
          wyodrębnić homogeniczną grupę odbiorców np. nowopowstałe firmy w gminie/mieście
          takim i takim...

4. dobrać narzędzia marketingoweg do pkt. 3

5. konsekwencja, raport i sprzężenie zwrotne,

6. misja firmy oraz strategia działania

7. opracować budżet

Sukces murowany.

Poddają się tylko słabeusze!
          • Gość: Maxi Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 07:44
            Ja mam podobnie, jak autorka wątku. Działam w poligrafii, ale w małych
            nakładach i robię eleganckie wyroby.

Też mam już dość - dwa lata temu "załatwił" mnie wieloletni klient, potem - jak
            domino - dołożyły się do tego urzędy :(
            Dżwigam firmę do góry, ale tracę pomału zapał - firma istnieje kilkanaście lat,
            ale staje się to coraz bardziej nieopłacalne :(
          • Gość: Piter Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: 193.24.24.* 28.03.07, 12:21
            Tak działasz i na tym dobrze wychodzisz??
            Czy tylko teorie opisujesz??

Działam podobnie jak w opisie powyżej i wiesz na czym głównie się wykładam??
            Na sprzedaży/markietingu a właściwie na jego praktycznym braku.
            Co z tego, ze ma stronke..wypozycjonowaną i oglądalność rosnącą.
            Ważniejsze jest to, że ze mnie żaden handlowiec!!
            Teraz z perspektywy czasu odnoszę wrażenie, że jakby było odwrotnie..tj byłbym
            niezłym handlowcem to i z marną stronką bym zarabiał :-)

Cóż będa walczył dalej!!!

A tak wogóle to stronka stornka, ale tematyka jest ważna.
            • Gość: Ania Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 20:22
              No wlasnie , chyba wszyscy walczyny o to by zachowac to co sami stworzylismy.

Pozdrawiam
              Ania z Poznania.

Zwieksz oferte reklamowa
    • Gość: SHestdhr aerga Re: mam już dosyć.Poddaję się. IP: *.oxylion.net.pl 27.01.20, 11:59
      Zwróc sie do porzadnej agencji reklamowej! Czasem lepiej oddac sie w rece profesjonalistow, ktorzy wiedza co robia i znaja sie na temacie. Polecam Media Project Group
    • r.emik Re: mam już dosyć.Poddaję się. 17.02.20, 17:52
      I jak tam, przetrwałaś czy odpuściłaś? Bo adresu strony www nie widzę....
    • maro562 Re: mam już dosyć.Poddaję się. 27.03.20, 21:26
      Prowadzenie firmy wiąże się w z odpowiedzialnością. Opracowanie już na wstępnym etapie odpowiedniej strategii biznesu to kluczowy aspekt na drodze sukcesu. Sam się o tym przekonałem, stawiając pierwsze kroki jako przedsiębiorca. I tak jak Ty, przechodziłem kryzys. Na szczęście natrafiłem na p. Lidię Iwanowską, której nowoczesny model coachingu biznesowego pomógł podnieść na nogi moją firmę. Działająca jako life coach, p. Lidia Iwanowska pomogła mi w zwalczeniu barier, o których dotychczas nie miałem żadnego pojęcia - to właśnie oto pomogła mi je dostrzec!! Później już był tylko progress i radość z prowadzonej działalności, której wartość wzrosła dwukrotnie. Jestem naprawdę wdzięczny, że udało mi się to wszystko ogarnąć...

lidiaiwanowska.com/
    • bets2402 Re: mam już dosyć.Poddaję się. 29.04.25, 18:53
      „Hej! Jeśli ktoś szuka ogarniętej agencji marketingowej, to polecam z całego serca Maxi Media – konkretni ludzie, świetne pomysły i zero lania wody.”
      maximedia.net.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka