Dodaj do ulubionych

Pomysł !!!

IP: 188.33.49.* 13.06.09, 21:40
Witam bardzo serdecznie.

Zbliżają się wakacje i nie chciałbym ich spędzić w domu znowu zbijając bąki :D. To co mi przyszło do głowy:

1.)
Mieszkam w 130 tyś. mieście i myślałem o specyficznych usługach robienia zakupów na zamówienie w wybranym markecie z dostawą do domu, jeżdżąc dobrym rowerem z sakwami - łącznie 5 toreb. Gęstość zaludnienia wynosi ok. 680 os./km2. Chyba dałbym radę jeździć od 7.00 do 15.00. Chciałbym promować bardziej ekologiczny transport - nie ma kosztów za paliwo i eksploatację auta.

Jestem ciekaw również opinii Waszych, szanowni Internauci, dotyczące jeszcze czegoś...

2.)
Czy możliwe jest, żebym jako jedna osoba, mógł zaoferować gminie usługę: "Oczyszczanie drogi" ze śmieci, których jest bardzo dużo. Co ciekawe, że jest wśród nich duży odsetek surowców odnawialnych: butelki PET, szklane, puszki ALU.

Jeżeli przeczytaliście, bardzo proszę, choćby o 1 słowo komentarza. Chętnie przyjmę krytykę.
Bardzo dziękuję za zaangażowanie!!! :D

Pozdrowienia !
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Pomysł !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:56
      Mozliwe na pewno jest, pytanie jak sie do tego odniosą. Sądze, że Gmina
      zatrudnia nie jedną osobę prywatną. Ja np pracuję dla gminy Wrocław :-)
    • Gość: Elka Re: Pomysł !!! IP: *.adsl.szeptel.net.pl 19.06.09, 14:33
      Powodzenia!!!!! Pomysły super,obawiam się jednak,że "załatwią" cię polskie
      przepisy.Podatek,ZUS,może nawet własna działalność gospodarcza,na
      zarejestrowanie,której zabraknie ci wakacji!Mimo wszystko życzę powodzenia!!
    • Gość: sasasasasasas Re: Pomysł !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 13:30
      1 pomysl z rowerem bardzo fajny.

Zapomnij o ZUSie i US, nie plac, nie zglaszaj, porozwieszaj ogloszenia na osiedlach a ludzie beda do Ciebie dzwonic, spokojnie zarobic kase na wakacje.
    • Gość: olo Re: Pomysł !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 12:48
      to z tym sprzątaniem drogi to musi byc uporządkowane nie wiem czy można tak iść
      do urzędu jako jedna osoba
    • Gość: Magda Re: Pomysł !!! IP: *.chello.pl 19.08.10, 12:56
      Pomysł 1) super, jak najbardziej - tez jestem za tym, żebyś się nigdzie nie
      zgłaszał. Jak zarobisz bardziej poważne pieniądze, napiszesz biznesplan i
      zabezpieczysz się finansowo na kilka/naście miesięcy prowadzenia działalności
      (chodzi głównie o płacenie ZUS-u), to dopiero wtedy zgłaszaj działalność w
      urzędzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka