madame_zuzu 12.03.10, 15:22 Dzielę się z Wami koszem i przepisem na niego. Może któraś z Was będzie miała ochotę na plecionkę Wielkanocną a przepis i pomysł wzięłam stąd : namiotle.widmo.biz/1156/koszyczek-chalka-troche-inaczej/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koxanaki Re: Wielkanocnie :) 12.03.10, 21:42 o!!! imponujace!!! ale jakos nie przekonuje mnie komentarz "Wydaje się skomplikowane ale nie taki diabeł straszny…" madame_zuzu wyprobowalas przepis? faktycznie zwykly smiertelnik moze to zrobic??? Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Wielkanocnie :) 12.03.10, 22:08 no ten koszyk tutaj to mój własny wczoraj piekłam i naprawdę nie strasznie Ciasto jest b.elastyczne i ładnie... i super sie wyplata Z tego ciasta często pikę bułke chałke (warkocz) na śniadanie. Pychota) Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Wielkanocnie :) 13.03.10, 08:20 Brawo. Swietokradztwem byloby oderwanie kawalka do schrupania. Cudne! Ja tam poprzestane tradycyjnie na produkcji piernikowych zajaczkow i kurek. Odpowiedz Link
bebiak Re: Wielkanocnie :) 13.03.10, 16:26 Ale to śliczne! A pyszne jakie na pewno... Echhh... - tak sobie tylko westchnęłam Odpowiedz Link
diza79 Re: Wielkanocnie :) 14.03.10, 13:36 Heh, nie każdy ma taki talent Ja warkocz mogłabym zrobić, ale reszta... Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Wielkanocnie :) koszyki z prasowki 15.03.10, 08:17 mozna i tak: szuwarkowo.ovh.org/dla_poczatkujacych.htm Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Wielkanocnie :) koszyki z prasowki 15.03.10, 11:31 bachula Ja i z papierowej wikliny kosze trzaskam Najlepiej mi się zwija rurki z sobotniej gazety Free Sunday bO jest za free, jest gruba i ma dobry papier tak wyglądał mój pierwszy w życiu koszyk: www.flickr.com/photos/zuzu_zuza/sets/72157619590189219/ a tak drugi: www.flickr.com/photos/madame_zuzu/4284521511/ zdjęć reszty nie popełniłam. Zrobię jak je tylko pomaluję. Czekam na lepszą pogodę Swoją droga polecam jako formę relaksu. Odpowiedz Link
drugi_katwe Re: Wielkanocnie :) koszyki z prasowki 16.03.10, 10:00 Super koszyki, spróbuję zrobić z dziećmi ten z papieru, bo ten z ciasta wydaje mi się zbyt trudny na moje możliwości. Pozdrawiam Odpowiedz Link
annielika Re: Wielkanocnie :) koszyki z prasowki 16.03.10, 10:47 Te z papieru nie sa takie latwe do zrobienia, jak sie to wydaje. Probowalam, ale niestety nie wyszlo. Odpowiedz Link
bebiak Re: Wielkanocnie :) 15.03.10, 21:16 Madame.... Ty jakaś zdolna jesteś niebywale! Pod wrażeniem jestem jak boom!!!! Odpowiedz Link
morita11 Re: Wielkanocnie :) 16.03.10, 19:38 Tez kiedys koszyki plotlam fajna zabawa. Nawet ambitnie malowalam ale szybko mi sie znudzilo. Moze jak Ewka podrosnie to wroce do plecienia Odpowiedz Link
babycool Re: Wielkanocnie :) Mam ambitny plan! 16.03.10, 19:50 Madame Zuzu chyle czola Twoim zdolnoscia! Pod wrazeniem jestem, pelna podziwu. I tak oto wlasnie z zazdrosci, tej co motywuje, zakupilam silikonowego zajaca. Celem upieczenia kilku zajaczkowych wielkanocnych babeczek. Oto forma: www.mastrad.fr/art.php?fam=kidss&cat=mmosi&id=117 Jest jeszcze troszke inny i lekko wiekszy ksztalt, ktory rowniez stal sie moja wlasnoscia, a na stronie go brak. I jeszcze takie zwierzaczki dorwalam: www.mastrad.fr/art.php? fam=kidss&cat=empie&id=111 Bachula cos do pierniczkow Poza tym w oko mi wpadly takie cudaczne formy, ktore poki co zostaly w sklepie: www.mastrad.fr/art.php?fam=patis&cat=mousi&id=861 Aha a te cuda kupilam w The Mall, w sklepie COOK SHOP i przyznam bez bicia, ze pierwszy raz tam weszlam. Warto bylo! Odpowiedz Link
agapi-mou Re: Wielkanocnie :) 24.03.10, 18:55 i mi tez i mi tez udalo sie zrobic taki chalkowy koszyczek wielkanocny a jak tu wam wstawic zdjecie tylko nie wiem (na naszej-klasie sie pochwalilam wiec kto moze niech zajrzy ps. a jak mi mala w brzuszku pomagala hehehe, mala wiercipietka Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Wielkanocnie :)...kartkowo 25.03.10, 07:05 do kuchni jeszcze nie doszlam w celach wlknocnych ale w salonie poszlam w kartki: Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Wielkanocnie :)...kartkowo 27.03.10, 22:48 Cudne te kartki. Szkoda ze doba nie trwa 48 h, bo bym się też poświęciła na kartki Odpowiedz Link
morita11 Re: Wielkanocnie :)...kartkowo 01.04.10, 08:35 zuzu mialas swieze drozdze czy suche?? Bo ja tylko suche mam i nie wiem ile dac....Nie pamietam jak to bylo... Odpowiedz Link
morita11 Re: Wielkanocnie :)...kartkowo 01.04.10, 15:53 Moj koszyczek tez juz gotowy Tylko, ze duzo krzywszy od oryginalu Odpowiedz Link
izka7790 Re: Wielkanocnie :)...kartkowo 01.04.10, 15:55 morita a ile dałaś tych suchych drożdży? Odpowiedz Link
morita11 Re: Wielkanocnie :)...kartkowo 02.04.10, 10:44 Polowe wagi swiezych, czyli 12,5g. Uchwyty zesmy juz zjedli pyszne ciasto Odpowiedz Link
bachula_gr piernikowo 01.04.10, 18:17 Prosze Panstwa...oto Zdzis...i jego klony wielkanocne Odpowiedz Link
synnefianka Re: piernikowo 02.04.10, 12:14 morita11 napisała: > Przystojny ten Zdzich i to jeszcze jak! Ja bym temu Zdzichowi chetnie uszko odgryzla albo za jagodowego guziczka pociagnela ! Basia, bravo! Odpowiedz Link
bachula_gr Re: piernikowo 02.04.10, 15:14 synnefianka napisała: Ja bym temu Zdzichowi chetnie uszko odgryzla albo > za jagodowego guziczka pociagnela ! Nie ma sprawy- zapraszam. Na przegryzke mam jeszcze kury, koguty i piskleta. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: piernikowo 02.04.10, 23:06 Odjechane te zające bachula! a ja mam do Was kolejne pytanie odnośnie zrobienia czegoś. Otóż jak zrobić takie pyszne ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ? Znalazłam przepis jeden, który wydaje mi się, że będzie OK, ale chciałabym się Was poradzić. Chciałabym, żeby to wyszło takie dobre jak z piekarni i żeby się tak fajnie to ciasto oddzielało... a tu przepis ktory znalazłam. Jak macie inne sprawdzone to proszę dopisać dziekuję Odpowiedz Link