Wyjechalam z synami do Grecji,tu mieszkamy na stale od 8 lat, rozliczamy sie z greckim Fiskusem

,Mamy karty pobytu. Syn otrzymuje rente po zmarlym ojcu z ZUS i dotychczas rozliczam ja w Grecji w jego imieniu, ma juz 22 lata i w tym roku konczy technikum zawodowe tutaj w Grecji, w wakacje chce pracowac, legalnie na enzymy a po wakacjach chce jechac do Polski, na dwa lata aby kontynuowac nauke, znaczy chce sie te ostatnie dwa lata renty uczyc w Polsce aby lepiej przygotowac sie do zawodu.Po ukonczeniu nauki w Polsce chce wrócic do Grecji.
Oczywiscie wakacje , swieta itp w Grecji. W Polsce caly czas mam mieszkanie w którym syn jest zameldowany na stale, jest to jakby majatek na przyszlosc, oplacam to mieszkanie i traktuje jak rodzaj zabezpieczenia przyszlosci.
Moje pytanie:
Syn pracujac w Grecji, przez wakacje, otrzymujac Rente Rodzinna, po zmarlym ojcu z Polski, jedzie do Polski uczyc sie na dwa lata, i chce sobie tez popracowac w Polsce w czasie nauki, musi przenies swoje "miejsce zamieszkania" na dwa lata do Polski? rozliczac sie z podatku w Polsce? W Grecji?
Tu i Tu ?
Chce sobie kupic samochód, ma Greckie prawo jazdy.
Kupic samochód w Grecji?
kupic samochód w Polsce?