bachula_gr 11.11.06, 08:20 No i mamy... wczoraj plus 15 a dzis obudzilismy sie w... zimowej scenerii. Pierwszy w tym sezonie snieg we wsi. I pierwsze zasypane pranie na balkonie ;- ) Oglaszam oficjalny poczatek zimy w Grecji! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ana_mama_patrycji Re: Zasypalo nas 11.11.06, 09:17 Wczorajszy dzień był jak sen. Byłyśmy z Margeritą na wycieczce nad morzem z naszymi laseczkami. Było cudownie, małe biegały na bosaka w krótkich rękawkach a dziś ....... zimnoooooo, kurtki i czapki trzeba założyć. To jest cała Grecja zimą Ale śnieg lubię Odpowiedz Link
flisvos Re: Zasypalo nas 11.11.06, 15:37 no na szzcescie do mnie jeszcze nie doszlo i wciaz jest cieplutko i slonecznie ale cos mi mowi ze nadciaga zimny front od bachuli Odpowiedz Link
sylwialew Re: Zasypalo nas 11.11.06, 20:38 Bachulka prosze podeslac troszke sniegu U nas padalo cala noc, rano sloneczko swiecilo cala geba a teraz zimno i bardzo wieje brrrrrrr co to za pogoda Odpowiedz Link
margarita6 Re: Zasypalo nas 12.11.06, 09:30 Bachula,zazdroszcze sniegu! Moze jakies zdjecia??? W Atenach slonecznie i dosyc cieplo. Odpowiedz Link
olna Re: Zasypalo nas 14.11.06, 17:00 A u nas calkiem cieplo!Tylko ranki chlodne,tak ze czasem nie wiem jak dzieciaki do szkoly ubrac.No i wieczorem tez juz palimy. Odpowiedz Link
flisvos Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:31 bacha teraz tez chyba sniegu macie, dzis w koncu sie przejasnilo i moglam obejrzec z daleka gory to bialo ze az milo) wiecie, na sankach bym pozjezdzila Odpowiedz Link
annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:33 a u nas taka zjezdzalnie ustawili w miescie!!! biedne te greckie dzieci miastowe... nawet sobie pozadnie z gorki na sankach nie pozjezdzaja!!! Odpowiedz Link
annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:49 Dziewczyny, jak w tej polsce jest zimno!!!! Ludzie tutaj usmiechnieci i tacy porozbierani, a ja w plaszczu, z wielkim szalem, i trzese sie jak... no nie wiem jak co, galareta? Strasznie zimno. Wiec do tych zaaklimatyzowanych do klimatu greckiego... odpuscie sobie przyjazdy w styczniu do polski! Odpowiedz Link
flisvos Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:52 kofana, ja ci mowi zjedz kaszanki na cieplo i od razu przejdzie a tak na serio to wspolczuje, bo marznac to nic przyjemnego, ale anniel zaraz bedziesz w cieplutkich atenach buziaki Odpowiedz Link
annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:57 ooo wlasnie, dobrze, ze mi przypomnialas! jutro idziemy na targ... ahhh i ta kaszaneczke sobie wezme... mniam... jakas slodycz musi byc. No i jeszcze jest moj chrzesniak, ktoremu nawet ja nie moge sie oprzec taki kochany, dzisiaj tak szalal, ze mi prawie polamal okulary. super jest chlopak Odpowiedz Link
flisvos Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:59 anniel czemu ty jestes taka moje nieosagalne marzenie o kaszance podsycasz Odpowiedz Link
annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 01:06 bo ja jestem, powiem ci w tajemnicy, taka forumowa zolza a teraz ide spac, bo o 7 jutro wstaje. a co! dnia w polsce nie ma co marnowac tylko na targ leciec! Odpowiedz Link
nagare Re: Zasypalo nas 05.01.07, 09:07 Anniela a do Wawki cię czasem nie zaniesie? Może jednak? =) Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: Zasypalo nas 05.01.07, 09:36 Ja również jestem ciepło lubna i jak to mój mąż określił - kąpię się we wrzątku, ale bardzo lubię polski mrozik taki, że aż w nosie zatyka hihihi. Uwielbiam jak śnieg skrzypi pod butami. Jednego czego baaardzo nie lubię to kilku warstw na sobie. W tym roku jednak zima w Polsce do chwili obecnej podobna do greckiej. Wokół Aten jest śnieg - zimny sprawdziłyśmy, nawet bałwanka ulepiłyśmy z Pati. Możecie go zobaczyć na stronie Jety. Tylko sanek nie wziełyśmy hihihi. Następnym razem Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Zasypalo nas- ANKA_m_p 05.01.07, 10:55 ana_mama_patrycji napisała: > Tylko sanek nie wziełyśmy hihihi. Następnym razem Nastepnym razem to sie w koncu pofatyguj do prawdziwego sniegu w prawdziwe gory. Doroslas juz do podrozy? Zajawki foto wlasnie poszly mailem na priva. Odpowiedz Link
flisvos Re: Zasypalo nas- ANKA_m_p 05.01.07, 22:39 bachula pieknie tam u ciebie! a ile sniegu, gapilam sie w te zdjecia, z dzisiejszego maila, z pol godziny Odpowiedz Link
annielika Re: Zasypalo nas- ANKA_m_p 06.01.07, 00:46 no ja to samo. juz zreszta mnie siostra mojego namawiala, zeby tam pojechac, bo tak pieknie. a te zdjecia to juz wogole z nog zwalaja Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Zasypalo nas-nadal pieknie bialo i cieplo (!) 06.01.07, 14:04 Taka zime w wydaniu poludniowych to lubie. Pierwsza w 2007 sesja saneczkowa zaliczona: sniegu full i plus piec plus slonce jak na Cykladach Wieczorem Was "dobije" kolejnymi fotkami... Metsovo peka w szwach, sa tez oczywiscie moi ulubiency czyli towarzystwo w nieskazitelnie bialych kombinezonach narciarskich wysiadajace z terenowek, do dachow ktorych przypiete sa najnowsze modele nart i desek. Jedyne slady zuzycia sprzetu to bloto posniegowe z podrozy z Aten na polnoc..... Robic zdjecia? Odpowiedz Link
annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 19:29 nagare, jestem w wawie od czwartku, czyli wczoraj, ale zalatwiamy sprawy rozne, i w niedziele o 7 juz wylatuje. ale bede za 3 tygodnie, bo musze do lekarza na kontrole no ale pozytyw, moze sie spotkamy? Odpowiedz Link
olna Re: Zasypalo nas 06.01.07, 09:26 A u nas wciaz cieplo,nawet bardzo cieplo jak na te pore roku.Chociaz juz sie przekonalam,ze w styczniu tu zawsze tak jest.Moze w lutym bedzie jakis maly mrozik i troche sniegu bo juz mam dosc codziennych pytan w stylu "mamo,kiedy bedzie snieg???" Odpowiedz Link