Dodaj do ulubionych

Zasypalo nas

11.11.06, 08:20
No i mamy... wczoraj plus 15 a dzis obudzilismy sie w... zimowej scenerii.
Pierwszy w tym sezonie snieg we wsi. I pierwsze zasypane pranie na balkonie ;-
)
Oglaszam oficjalny poczatek zimy w Grecji!
Obserwuj wątek
    • ana_mama_patrycji Re: Zasypalo nas 11.11.06, 09:17
      Wczorajszy dzień był jak sen. Byłyśmy z Margeritą na wycieczce nad morzem z
      naszymi laseczkami. Było cudownie, małe biegały na bosaka w krótkich rękawkach
      a dziś ....... zimnoooooo, kurtki i czapki trzeba założyć. To jest cała
      Grecja zimą smile Ale śnieg lubię smile
      • flisvos Re: Zasypalo nas 11.11.06, 15:37
        no na szzcescie do mnie jeszcze nie doszlo i wciaz jest cieplutko i
        sloneczniesmile ale cos mi mowi ze nadciaga zimny front od bachuliwink
    • sylwialew Re: Zasypalo nas 11.11.06, 20:38
      Bachulka prosze podeslac troszke sniegu winkU nas padalo cala noc, rano sloneczko
      swiecilo cala geba a teraz zimno i bardzo wieje brrrrrrr co to za pogoda
    • margarita6 Re: Zasypalo nas 12.11.06, 09:30
      Bachula,zazdroszcze sniegu!
      Moze jakies zdjecia???

W Atenach slonecznie i dosyc cieplo.
    • olna Re: Zasypalo nas 14.11.06, 17:00
      A u nas calkiem cieplo!Tylko ranki chlodne,tak ze czasem nie wiem jak dzieciaki
      do szkoly ubrac.No i wieczorem tez juz palimy.
    • flisvos Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:31
      bacha teraz tez chyba sniegu macie, dzis w koncu sie przejasnilo i moglam
      obejrzec z daleka gory to bialo ze az milosmile)
      wiecie, na sankach bym pozjezdzilasmile
      • annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:33
        a u nas taka zjezdzalnie ustawili w miescie!!! biedne te greckie dzieci
        miastowe... nawet sobie pozadnie z gorki na sankach nie pozjezdzaja!!!
        • annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:49
          Dziewczyny, jak w tej polsce jest zimno!!!! Ludzie tutaj usmiechnieci i tacy
          porozbierani, a ja w plaszczu, z wielkim szalem, i trzese sie jak... no nie wiem
          jak co, galareta? Strasznie zimno. Wiec do tych zaaklimatyzowanych do klimatu
          greckiego... odpuscie sobie przyjazdy w styczniu do polski!
          • flisvos Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:52
            kofana, ja ci mowi zjedz kaszanki na cieplo i od razu przejdziewink

a tak na serio to wspolczuje, bo marznac to nic przyjemnego, ale anniel zaraz
            bedziesz w cieplutkich atenachsmile
            buziaki
            • annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:57
              ooo wlasnie, dobrze, ze mi przypomnialas! jutro idziemy na targ... ahhh i ta
              kaszaneczke sobie wezme... mniam... jakas slodycz musi byc. No i jeszcze jest
              moj chrzesniak, ktoremu nawet ja nie moge sie oprzecsmile taki kochany, dzisiaj tak
              szalal, ze mi prawie polamal okulary. super jest chlopaksmile
              • flisvos Re: Zasypalo nas 05.01.07, 00:59
                anniel czemu ty jestes taka sad
                moje nieosagalne marzenie o kaszance podsycasz wink
                • annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 01:06
                  bo ja jestem, powiem ci w tajemnicy, taka forumowa zolzabig_grin

a teraz ide spac, bo o 7 jutro wstaje. a co! dnia w polsce nie ma co marnowacsmile
                  tylko na targ leciec!smile
                  • flisvos Re: Zasypalo nas 05.01.07, 01:07
                    kalinichta anniel mousmile
                    • annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 01:08
                      kalinichta flissmile
                      • nagare Re: Zasypalo nas 05.01.07, 09:07
                        Anniela a do Wawki cię czasem nie zaniesie? Może jednak? =)
                        • ana_mama_patrycji Re: Zasypalo nas 05.01.07, 09:36
                          Ja również jestem ciepło lubna i jak to mój mąż określił - kąpię się we
                          wrzątku, ale bardzo lubię polski mrozik taki, że aż w nosie zatyka hihihi.
                          Uwielbiam jak śnieg skrzypi pod butami. Jednego czego baaardzo nie lubię to
                          kilku warstw na sobie. W tym roku jednak zima w Polsce do chwili obecnej
                          podobna do greckiej. Wokół Aten jest śnieg - zimny sprawdziłyśmy, nawet
                          bałwanka ulepiłyśmy z Pati. Możecie go zobaczyć na stronie Jety. Tylko sanek
                          nie wziełyśmy hihihi. Następnym razem smile
                          • bachula_gr Re: Zasypalo nas- ANKA_m_p 05.01.07, 10:55
                            ana_mama_patrycji napisała:
                            > Tylko sanek nie wziełyśmy hihihi. Następnym razem smile

Nastepnym razem to sie w koncu pofatyguj do prawdziwego sniegu w prawdziwe
                            gory. Doroslas juz do podrozy? wink Zajawki foto wlasnie poszly mailem na priva.
                            • flisvos Re: Zasypalo nas- ANKA_m_p 05.01.07, 22:39
                              bachula pieknie tam u ciebie! a ile sniegu, gapilam sie w te zdjecia, z
                              dzisiejszego maila, z pol godzinysmile
                              • annielika Re: Zasypalo nas- ANKA_m_p 06.01.07, 00:46
                                no ja to samo. juz zreszta mnie siostra mojego namawiala, zeby tam pojechac, bo
                                tak pieknie. a te zdjecia to juz wogole z nog zwalajasmile
                                • bachula_gr Re: Zasypalo nas-nadal pieknie bialo i cieplo (!) 06.01.07, 14:04
                                  Taka zime w wydaniu poludniowych to lubie. Pierwsza w 2007 sesja saneczkowa
                                  zaliczona: sniegu full i plus piec plus slonce jak na Cykladach wink
                                  Wieczorem Was "dobije" kolejnymi fotkami...

Metsovo peka w szwach, sa tez oczywiscie moi ulubiency czyli towarzystwo w
                                  nieskazitelnie bialych kombinezonach narciarskich wysiadajace z terenowek, do
                                  dachow ktorych przypiete sa najnowsze modele nart i desek. Jedyne slady zuzycia
                                  sprzetu to bloto posniegowe z podrozy z Aten na polnoc.....
                                  Robic zdjecia? wink
                        • annielika Re: Zasypalo nas 05.01.07, 19:29
                          nagare, jestem w wawie od czwartku, czyli wczoraj, ale zalatwiamy sprawy rozne,
                          i w niedziele o 7 juz wylatuje. ale bede za 3 tygodnie, bo musze do lekarza na
                          kontrolesad no ale pozytyw, moze sie spotkamy?smile
    • olna Re: Zasypalo nas 06.01.07, 09:26
      A u nas wciaz cieplo,nawet bardzo cieplo jak na te pore roku.Chociaz juz sie
      przekonalam,ze w styczniu tu zawsze tak jest.Moze w lutym bedzie jakis maly
      mrozik i troche sniegu bo juz mam dosc codziennych pytan w stylu "mamo,kiedy
      bedzie snieg???"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka