Dodaj do ulubionych

grecka poczta

28.02.07, 17:22
Ja dla podtrzymania swojego imagu o narzekaniu na greckie realia chce
wspomniec o greckiej poczcie...

sluchajcie, czy to tylko ja mam takie z nimi problemy? paczki mi gina, listy
nie dochodza... co jest? i do kogo ja mam isc, zeby to zglosic? bo przeciez
latwo mnie wyslac od okienka do okienka... ta grecka poczta to makabra po
prostu!!!
Obserwuj wątek
    • flisvos Re: grecka poczta 28.02.07, 18:43
      anniel ja ci mowie, ze dojdzie trzeba byc dobrj mysli to system grecki wiec w
      marcu pewnei dojdzie wink
      • annielika Re: grecka poczta 28.02.07, 20:33
        No mam nadzieje flis! chociaz jestem bardziej sceptyczna niz optymistyczna...
        zreszta juz mi ksiazek za ciezka kase nie dostarczyli... i to nie raz. Teraz tez
        czekam na duza przesylke, mam nadzieje, ze dojdzie. Bo gdzie to reklamowac?
        • flisvos Re: grecka poczta 28.02.07, 20:39
          no reklamowac sie nie da, ja po zaginieciu pierwszej przesylki probowalam ale
          bez efektow, z greckim systemem nikt nie wygrasmile
    • bachula_gr Re: grecka poczta 01.03.07, 15:35
      Anniel, wspolczuje. Ja mam dokladnie odwrotne doswiadczenia. Czesto i gesto
      rozsylam i otrzymuje cos przez poczte i tylko raz m sie zdarzylo, ze przesylka
      z Grecji do Polski nie dotarla. Nie byla to paczka tylko babelkowa koperta wiec
      po sprawie.

Lokalny listonosz kilka razy w roku apeluje o specjalny dodatek za moje
      przesylki wink a ostatnio sie wycfanil i jak cos nieforemnego to dzwoni, zebym
      podjechala i zabrala. Jak np....tradycyjne drewniane polskie sanki oniegdaj
      albo kielkujace krzewy ozdobne z OBI wink))

Jedyne zastrzezenie jakie mam do naszej wiejskiej placowki pocztowej to godziny
      urzedowania. No nie zawsze udaje mi sie wstrzelic do 14:00 (pon-pt, bez sobot).

Jednak jesli wysylalas paczke to jak najbardziej z dowodem nadania mozesz i
      MUSISZ interweniowac w ELTA. Bo rozumiem, ze to w ta strone ja gdzies "posialo"?
      • annielika Re: grecka poczta 01.03.07, 15:47
        Bachula, wlasnie posiewa mi te paczki, ktore ida do Grecji. Moge reklamowac w
        kraju nadania... i teraz tak, z Polski wszystko dochodzilo, a ze Szwecji nie
        dochodzi. Ze Szwecji do Polski nigdy mi nic nie zginelo. W Szwecji nigdy nie
        zginelo. Wiec wypada jak by nie bylo na Grecje. Raz zamowilam cos z E-bay, to
        szlo pol roku! Potem sie okazalo, ze mieli to u siebie, ale kwitek by odebrac
        gdzies sie zapodzial. Dodam, ze mamy skrzynke na poczcie, wiec daleko nie
        musieli chodzic. Jesli w skrzynce nie bylo, to kto zapodzial? No wlasnie, tylko
        oni mogli to zrobic. Rece opadaja. I flis, dzisiaj tez nie doszlosad
        • bachula_gr Re: grecka poczta 01.03.07, 15:56
          A to faktycznuie dziwne, ze akurat ze Szwecji.
          Paczki wysylaly firmy/sklepy? Bo jesli tak t kazda szanujaca sie firma
          (poczawszy od MERLINa, ze tak wtrace) ma monitoring przesylek i jest w stanie
          po nitce do klebka dojasc na jakim etapie zaginela przesylka.

Skladaliscie reklamacje w Szwecji? Domagaj sie odszkodowania, bo nawet jesli
          nie robilas dodatkowego ubezpieczenia to kazda paczka jest z automatu
          ubezpieczana przez poczte. Mozesz ich skarzyc z OC.

Nie daj sie.
          • flisvos Re: grecka poczta 01.03.07, 16:53
            anniel a to bombelkowa koperta byla sad
            • annielika Re: grecka poczta 01.03.07, 16:59
              Moze jutro dojdzie... no mam nadzieje, bo ile moze isc? Moze listonosz na
              piechote i stad ten dlugi czas oczekiwania.
              • flisvos Re: grecka poczta 01.03.07, 18:22
                no chyba dojdzie bo po co im polski film i plyta? hmmm
    • olna Re: grecka poczta 03.03.07, 08:19
      Nigdy mi przesylka nie zaginela ale potwierdzam,ze ida baaardzo wolno.Natomiast
      dokumenty i inne polecone przychodzily zawsze szybko bez problemow.
      U nas jest jeszcze to ,ze listonosz czesto zostawia listy w sklepie jak mu sie
      nie chce fatygowac osobiscie i czasem sobie taki list polezy zanim dotrze do
      adresata.Ale polecone i paczki zawsze sam przywozi do domu.Poludnie,poludnie...
      • papasowa Re: grecka poczta 03.03.07, 21:41
        a u mnie na kos jest tak samo, na polecone to sie czeka hoho i zawsze jest wina
        polskiwink))) choc rzecz lezy od dawna na greckiej poczcie ,ale nikomu nie chce
        sie sprawdzic. lokalny listonosz tlumaczy ze przeciez on nie zna ludzi wink)))
        wiec jak moze dostarczyc zawiadomienie( czytac adresow tez chyba nie umie),
        poza tym inne historia to ze adres nie byl po grecku, albo listonosz na
        wakacjach itp.... zawsze kiedy czekamy na cos waznego jest tak. a awantury nie
        mozna zrobic bo wtedy to juz w ogole nigdy nic nie dojdzie wink)))) wyobrazacie
        sobie????
    • sylwialew Re: grecka poczta 03.03.07, 21:58
      Mi jeszcze nigdy nic nie zginelo ani w jedna ani w druga stronei czasami
      przychodza nawet bardzo szybko np.w poniedzialek wyslane a w czwartek juz sa smile
      • annielika Re: grecka poczta 05.03.07, 15:16
        Kochane! Paczka doszla! nienaruszona. listo z babelkowej tezsmile a teraz sobie
        spiewam nawet z krawczykiem!! Dwie kolejne paczki chyba jednak do mnie nie
        dojda, ale najwazaniejsze, ze te najbardziej wartosciowe jednak nie zagubily sie
        po drodze. Ehhh, fajniesmile
        • flisvos Re: grecka poczta 05.03.07, 19:16
          no to sie bardzo ciesze, ze Krzysiek nei zaginal po drodzesmile
    • bob75rob1 Re: grecka poczta 05.03.07, 22:42
      U nas działa jako tako, tylko te godziny urzędowania (do 14-ej) są dość
      uciążliwe. Dzisiaj mnie mile zaskoczyli, w piątek o. 12-ej wysłałam 2 listy
      (cięższe niż normalne, a dokładnie mające ciężar katalogu Avonu) za łaczną
      kwotę 4.30 EUR. Dzisiaj dotarły do adresatów w Częstochowie i na Opolszczyźnie.
      Zadziwiające!
    • flisvos Re: grecka poczta 12.03.07, 15:26
      musze pochwalic grecka poczte, w tym jedynym przypadku, bo i wszystkie listy i
      poaczki na moje urodziny przyszly wczesniejsmile wiec sie ciesze, ze nic nei
      zaginelo w akcjismile
      • annielika Re: grecka poczta 12.03.07, 16:55
        A ja nadal czekam na wielka koperte, ktora jest bardzo wazna. ehhh, niestety,
        mimo ze ksiazki doszly to jednak mimo wszystko uwazam to za farta. Zreszta
        niektorze rzeczy potrafia 10dni czekac na samym atenskim lotnisku! Ehh, tragedia.
        • koukla Re: grecka poczta 15.03.07, 17:45
          u mnie paczki dochodza w kilka dni, zarowno z jak i na Krete. Nie mialam nigdy
          problemow, wiec reguralnie co tydzien dostaje swoja porcje gazet, ksiazek. a
          dodam ze przychodza na adres mojego faceta, w malutkiej wiosce. Wiec tym
          bardziej jestem zdziwiona tymi opoznieniami u Ciebie.
          • annielika Re: grecka poczta 15.03.07, 18:26
            Koukla, no to moge ci tylko pozazdroscic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka