dx771 03.09.11, 23:35 Czy wie ktoś dlaczego Optima na Iherb waży w opisie 1,72 kg? Może ktoś zamawiał i wie o co chodzi - może ma jakieś wkłady chłodzące? Dzięki za pomoc : ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta9961 Re: Optima z Iherb - pytanie. 04.09.11, 10:50 czy jest sens sprowadzać optimę z USA taki kawał drogi skad wiadomo ,że tam będa nadal żywe kultury bakterii?? Odpowiedz Link
rdk69 Re: Optima z Iherb - pytanie. 04.09.11, 12:20 Nie wiadomo. No risk no fun. Nigdy nie wiesz w jakich warunkach była przechowywana Optima w USA oraz jak wyglądała droga USA-Twoje_drzwi. Kupując inny probiotyk w Polsce też nie wiesz, czy nie przeleżał wakacji pod lodówką, bo panie z apteki trzymały w lodówce swoje obiady lub "nie ma takiej potrzeby". Jedyne co można zrobić dla Optimy od siebie, to zamawiać ją w zimie. Ale należy pamiętać, że pora zimowa w PL nie oznacza pory zimowej na całym Świecie. r Odpowiedz Link
rdk69 Re: Optima z Iherb - pytanie. 04.09.11, 12:11 Jeszcze chyba na początku roku shipping weight Optimy wynosił ok 0,4lb. Nagle zmienili na chyba 1,7lb (dwie już nie wchodziły do paczki za 4$-3lb). Teraz widzę, że znowu ktoś tam wpadł na jeszcze bardziej cudowny pomysł. Pisałem 2 razy do Iherb w sprawie tej wagi (1,7lb). Nigdy nic mi nie odpowiedzieli i nic nie poprawili. Moja własna teoria głosi, że wymuszają w ten sposób robienie większej ilości mniejszych ( teoretycznie lżejszych) paczek i auto-dopychanie ich dodatkowymi produktami (bo nikt nie lubi robić niewypełnionych paczek), co by nie miało miejsca w przypadku zapakowania np 2xOptima w jedna przesyłkę. Myślę, że te zawyżone wagi nie dotyczą tylko Optimy, ale również innych pozycji... pozdrawiam, r Odpowiedz Link
dx771 Re: Optima z Iherb - pytanie. 04.09.11, 14:35 Dużo tam kupowałem i pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją - dziwną masą produktu. Odpowiedz Link