Dodaj do ulubionych

bolerioza problem z kolanami i nie tylko

20.05.13, 13:00
Witam wszystkich,jestem tu z tego powodu co prawie kazdy.

Opisze moją sytuacje:
Od jakiegos roku zrobiłem sie slaby nie moge sie wyspać i ziewam czesto.W zimie chorowalem kilka razy i antybiotyki nie pomagały. Dodam,że wczesniej wstawałem rano o kazdej porze mogłem pracować do wieczora i było ok.Czasami wieczorami mam takie mrowienie w kolanach,musze ruszac nimi takie tiki dziwne jakbym mial szybkie krązenie wnich.Mam tez problemy z koncentacja znalezieniem slowa czasami, nie brałem tego zupelnie do glowy. Gdzieś w zimie zaczęly mi pstykać kolana owijałem je bandarzem i tak żyłem.AŻ 4 stycznia tego roku normalnie jak kucnąłem coś strzeliło i zablokowalo mi lewe kolano.
Dostałem 4 tyg zabiegów lecz podczas tego noga sie blokowala co chwile i robiła luzna.
Lekarz nie chcial jej operowac mowil ze ustapi moze po zabiegach i rechabilitacji jednak w lutym juz mi kosci zeskakiwaly i zdecydowal ,że operacja natrychmiast.
4 marca artroskopia kolana ,łąkotka rozwarstwiona i uszkodzona typu raczka od wiadra naciagniete jedno wiazadło:wycieto ciała hoffa i blona maziowa,oraz uszkodzona czesc łąkotki i mialem wrocic do zdrowia.
Po operacji nie moglem uzyskac ruchomosci b dlugo jak juz uzyskalem cos zaczelo kluc i podczas wyprostu delikatnie blokowac.meczylem sie do kwietnia i zlecil ponowny rezonans. Uszkodzona lakotka tylny róg 3 stopinia (oderwany). Prosze o rezonans na prawą bo tez przy zgieciu mnie boli jak diabli.
Tu łakotka zniszczona prawie w kazdej plaszczyznie,peknieta w dwoch miejscach na niej jakis torbiel oraz destruckja wiażadła(nie byłem jeszcze operowany) Z tego wychodzi ,że mam znowu obie nogi do operacji. Wmiedzyczasie zaczynaja bolec łydki, nadgarstki ,pstykac a jeden łokieć głośno trzeszczeć. Lekarz ortopeda nic mi nie zlecił,nie pracuje bo niedam rady.

Postanowiłem zrobić sobie badania na bolerioze po przeczytaniu troche wątków w internecie: CRP,kwas moczowy,anty CCP,bolerioza. Wszystko wyszło dobrze tylko bolerioza zle lgM-0,02
lgG-3,90 ,test wykonany metodą ELFA nA APARACIE VIDAS: wynik ujemny jest poniżej 0,20 a dodatni powyzej 0,20. Jest to dość dużo ponad minimum,byłem z tym u lekarza rodzinnego ,zkierował do reumatologa.
Od jakiegoś tygodnia mam cos jakby wirus,ale mam nadzieje ze to nie przez bolerioze. Prosze o rady co dalej robić,mieszkam na podkarpaciu ze slyszenia wiem ,że lekarze lubia ignorowac bolerioze tutaj przez niewiedzę.Spotkałem sie z tym ,że ten test klamie ale krzywdząco dla tych co mają.Mnie pokazało więć czy powinienem robić ten "western blott" czy jakies inne żeby znalesc przyczyne.
Mam 29 lat całe życie byłem zdrowy miare i nagle stawy lecą w oczach.Co chodzi o ukąszenie przez kleszcze to ostanie jakie pamietam było w lipcu zeszlego roku i nie bylo zadnego rumienia ani nawet plamy czerwonej. pozdrawiam i proszę o rady
Obserwuj wątek
    • asis09 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 20.05.13, 17:48
      krew wyślij kurierem na badanie WB, może dr W.
      • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 20.05.13, 19:53
        Gdzie to wysłać najlepiej? Słyszałem ,że w Rzeszowie mozna zrobić badanie tą metodą tylko czy z każdego miejsca sa tak samo miarodajne? kto to jest dr W i gdzie przyjmuje(o ile dobrze zrozumialem skrót. Chciałbym zrobić już taki test ,żeby dał pewność .Dzieki za zainteresowanie
        • asis09 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 20.05.13, 20:16
          www.wielkoszynski.webity.pl/

a poza tym przeszukaj forum, możesz napisać maila do dr
          i podpowie jakie badania zrobić
    • chemdog Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 20.05.13, 22:48
      polecam szczeć na stawy niema nic lepszego..jako nalewka i do tego ester vit c 1000 mg 3 razy na dobrę i glukozamina ale tylko ta najlepiej na mnie działa no i nie oceniony rdestowiec w formie naparu zioła pomogą dużo szczególnie szczeć silnie działa na krętki w stawachsmilewww.zielonysklep.com.pl/joint-complex-with-hyaluronic-acid-vitamin-d-vitamin-k2-60-tabletek.html
      • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 21.05.13, 19:24
        Dzieki za rade pierwsze słysze i napewno skorzystam. Ja do tej pory brałem artron complex,tran, i teraz jem artrostop i 4flex.Jednak jest tylko gorzej ze stawami.Czy sugerujesz zeby odstawic ktorys z tych,czy dołaczyć do tego.Jutro o ile się dostane jadę do neurologa do łańcuta mam wielką nadzieje ,że coś mi powie co robić.
      • chemdog Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 21.05.13, 22:01
        www.zielonysklep.com.pl/glucosamine-chondroitin-msm-with-collagen-boswellia-hyaluronic-acid-kwas-hialuronowy-witamina-d-60-tabletek-60-taniej.html to i ta witamina c w zupełności wystarczy to jest maksymalna dawka kulturyści taką biorą...szczeć na stawy nalewka najlepszasmile
        • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 24.05.13, 13:39
          Witam ponownie
          Byłem u reumatologa miałem pobraną krew i zlecone badanie western blott,wapń,crp ponownie.
          Na wyniki muszę czekać około 2,5 tygodnia,doktor nie kazał mi czekać na wyniki tylko zapisał Unidox 100mg 2x dziennie 50tabletek. Pewnie wystarczy wynik ten skoro wykazało tak wysoko ponad norme.Ponoć po konsultacji telefonicznej tak zalecił lekarz zakażny. Myślę czy nie iść do zakażnego mimo to czy po prostu zaufać temu doktorowi. Macie doświadczenie z antybiotykami czytam na forum ,że jak pierwsze dawki sa za słabe to nie podziała wogóle,czy to co dostałem jest w porządku? Jako rozpoznanie mam przewlekłe boleriozowe zapalenie stawów. Te objawy wirusowe mi przeszły ,wczoraj miałem mała impreze usasiada wypiłem 3 piwka i dzisiaj piecze mnie skura na twarzy i czoło a wnocy miałem to samo na bicepsie czy moze to być przez ten alkohol czy po prostu przez bolerioze. Wyczytałem na forum również ,że temperature sie ma obniżoną wieczorami i faktcznie wczoraj miałem 34 stopnie. Czy wy też jestescie tacy słabi ja ledwo zyje już od połódnia. Pozdrawiam wszystkich
          • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 06.06.13, 11:27
            Widze ,że nikt nie ma zamiaru mi odpisać, nie chcialem wtracac sie nikomu do watku.
            Mimo to zadam pytanie czy ktoś próbował ziół z "magiczny ogród" widze ,że są tam wszystkie potrzebne do ziołoterapii lecz mam wątpliwości czy dostane naprawde to o co prosze. A tak z objawów to u mnie zeszłej nocy traciłem czucie w rekach 2 razy w lewej i 2 w prawej a nie przygniotłem sobie bo leżałem na plecach.Nie wiem co może być dalej,jutro mam oczekiwaną wizyte u zakaznika.Obecnie zwiekszyłem sobie dawke na 4x100 unidoxu bo siada mi lewa reka. Pozdrawiam
            • chemdog Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 06.06.13, 11:52
              zioła są z tam tąd ok..szczeć jedynie i rdest wiadomo sam zbieram reszta u nas nie rośnie więc trzeba kupić można śmiało zamówić te potrzebne jak andrographis itp.niema problemu
              • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 07.06.13, 14:35
                Dzieki za odpowiedz, gdzie tej szczeci szukać? Widziałem to jako dzieciak rosnące ale nie pamietam na jakich terenach i czy teraz szukac czy kiedy.
                • gniewosz53 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 07.06.13, 17:29
                  Najlepsze badanie w kierunku boreliozy to KKI WB na ul. Spartańskiej w Warszawie w Instytucie Reumatologii.

Badanie KKI WB na boreliozę robi prof. Ząbek. Zwykłe WB mogą być - w przypadku chronicznej boreliozy - często zafałszowane.

Pzdr, gniewosz
                  • chemdog Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 09.06.13, 11:35
                    szczeć najlepsza na stawy jest gdzie szukać ciężko lubi kamieniste tereny nasypy itp.to raz dwa ja ma dwie teraz swoje nalewki mocne 3 robię mi to pomaga...przy starej boreliozie tak to jest z tymi stawami dieta.plus dobry protokól kolagenowy i zioła na krętki i odkwaszenie organizmu ocet jabłkowy itp..pomaga ja choruję już trochę czasu wiele rzeczy jadłem antybiotyki przez dwa lata i wróciło do punktu wyjścia staczy parę krętków i na nowo zabawa się zaczyna
                    • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 09.06.13, 19:33
                      "Chemdog" dzieki za informacje, dowiedziałem sie,że szczeci teraz nie znajde bonie ma a i tak chodzić nie moge wiele. Odnosnie tego protokołu kolagenowego i odkwaszania to gdzie moge uzyskać więcej informacji bo ja jem tylko srodki typu collaflex bo nie wiem co jeszcze moge zazyc.
                      • chemdog Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 10.06.13, 09:08
                        jak będziesz zainteresowany kiedyś gotową nalewką albo korzeniem szczeci to daj znać to sie dogadamy..to raz a dwa środki typu collaflex to mogą sobie jeść ci co je produkują a potem wciskać innym taka prawda jest szkoda twojej kasy jak coś napisz na maila mojego shivastar@wp.pl
                        • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 10.06.13, 12:51
                          Ok napisze jak nic nie załatwie,a z tymi suplementami to chyba masz racje bo ja juz tyle zjadlem i jest tylko gorzej.Wczoraj bylem u takiej zielarki cenionej tutaj podobno ma dużą wiedze.

Opytała sie mnie dokladnie jakie mam objawy.wszystko zapisywała słowo w słowo i obiecała mi ,że sprubuje mi załatwić nalewke ze szczeci od kogos(namiary) i da mi cała liste co kupic i jak stosować aby sobie pomoc.Nie wiem co to bedzie ale jako tonący musiałem sie złapać brzytwy.Stwiedziła ,że najpierw zaczne od oczyszczania organizmu ziołami a potem leczenie.Zobacze co mi powie ,jak ktoś bedzie zainteresowany to opisze jej zalecenia na forum
    • qwerty090 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 07.06.13, 18:55
      Czy pisząc bóle łydek masz na myśli ból kości czy mięśni?
      Mnie bolały uda i ramiona (kości), okazało się że od niedoboru wit.D.
      I tak pewnie warto sprawdzić jak ci się tak stawy sypią, szczególnie że zaczęło się zimą...Niedobór powoduje też zmęczenie i bóle mięśni.
      • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 08.06.13, 17:40
        Wlasnie nie wiem jakie badanie zrobić zeby mi pokazało co mi moze brakować,pytałem reumatologa ,zakaznika i nic mi nie zaproponowali.Odnosnie bólu ktore mam to sa to jakby takie mikroblokady stawow,czuje jakby mi sie cos na łaczeniu stawów rozpadało. Barki to mi tak zeskauja a jak rusze reka to spowrotem jakby nachodzilo. Łokiec lewy to chrupie jak 100letnie drzwi az czuje jakby po jakichs gorkach tarło tam.Kości mnie nie bola raczej takie prady czasami wieczorem czuje jak zasypiam. Co do WB to czy jest sens go robić jak leczyć trzeba i tak,ja mam zrobiony w rzeszowie .
        Byłem u zakaznika to mi powiedzial na podstawie tego badania ELFA ze mam bolerioze ito stara juz i trzeba leczyć.Kazal nie brac unidoxu tylko zapisał xorimax 500 2x1 70 tabletek. Zaczalem to jesc ale slaby jestem nadal. Obawiam sie co bedzie nastepne czlowiek jest bezradny. Prubuje sie dostac do dr beaty z Krakowa ale narazie nie odpisuje. Pozdrawiam
        • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 16.06.13, 00:23
          Mam skierowanie do szpitala na oddzial zakazny,ciezko mi sie oddycha w nocy,dretwieja rece czasem i dostalem skierowanie od reumatolog. Jak myslicie isc czy nie? Z jednejstrony antybiotyk do zyly za darmo.Z drugiej czy nie przyniose innej choroby i czego sie moge obawiac?
          • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 16.09.13, 18:17
            Witam ponownie chciałem zaktualizować ,moją sytuacje ktora nie jest obecnie dobra. Jestem bo leczeniu biotraksonem 31 dni i innych antybiotykach ,prubuje obecnie ILADS. Lezałem 2 razy na zakaznym, raz na neurologii , na kardiologii i bylem 2 razy zabierany karetka z powodu dusznosci i dziwnych akcji z sercem. Na neurologii miałem robione badanie EMG,USG nerek oraz rezonans głowy z kontrastem.
            Na rezonansie wyszły 4 zmiany OUN w lewej połkuli mozgu i 1 w prawej oraz torbiel pajenczynowki,reszta badan dobrze ( podejrzenie SM)
            Na kardiologii stwierdzono zespół preekscytacji, mialem zaproponowaną Ablacje. Problemy ktore miałem z sercem nie były powodem tej wady wiec z powodu ciezkiego stanu obecnie musiałem odmówić zabieg. Byłem podłączony pod holter który wyszedł dobrze i miałem robione ECHO-tez dobre.
            Na zakaznym bolerioze miałem potwierdzoną 2oma WB ,elisa ,i w płynie wszystko dodatnie w IGG, konsultacje neurologiczną i dostałem kuracje biotraksonem 2 gramy( brak poprawy)
            Na antybiotykach jestem juz 4 miesiace ,nie miałem żadnych herxów raczej tylko stan sie stopniowo pogarsza.
            Obecnie chuczy mi cos w głowie jak jest cisza i mam nadwrazliwosc na dzwiek w uszach.
            Czasami stan leku ,dusznosci moze nerwica nie wiem

Czarne pajączki przed oczyma ( to juz mam od dawna ale dopiero skojarzyłem z chorobą)
            Cierpną mi kończyny głownie lewa ręka i noga, nie musze przygnieśc np jak mam chwile mocno zgiętą rekę w nocy. Czasami zabierze czucie całkowicie w lewej ręce a jak wraca to boli mocno w łokciu.

W tej chwili jestem na amotaxie ,rolicynie i tini. Jak na razie to mam objawy brzuszne tzn,czesto boli brzuch wzdecia poprawy 0.

Lekarze IDSA obawiaja sie czy nie mam cos z SM i kieruja mnie abym się diagnozował w tym kierunku bo neurobolerioza nie daje az takich problemów. No i dla tego że mam te zmiany oraz nie reaguje na leczenie.
            Wiem że bardzo czesto się mylą bo czytam po forach ile ludzi z neurobolerioza leczy sie na SM i po latach dowiaduje sie ze to boleria. Jednak czy możliwe żeby natybiotyki wogole mi nie pomagały a proces choroby sobie cały czas postępował. Już sam nie wiem co robić doradzcie mi.

I jeszcze odnosnie szczeci i "chemdoga "chciałem coś napisać bo jestem uczciwym czlowiekiem i nie lubie falszywej pomocy .
            Pisał do mnie na meila i wielce doradzal a na koncu okazalo sie ze chcial wlepic tylko swoje ziola (szczec i rdest )i to za nie małą kwote jak na to ze rosną po rowach. Kilka razy probowal mi to sprzedać a jak mu napisalem ze sam znalazlem szczec (bo tak bylo i zrobilem sam nalewke) to urwal kontakt i jak wczesniej pisal non stop jak to dziala i pomaga tak 0 odzewu. Nie neguje tu jego wiedzy i wpisow na forum ale przestrzegam bo tym handluje i jego zdanie na temat dzialania tych ziol sie nie liczy. Dzięki pozdrawiam wszystkich ktorzy mecza sie z choroba i dziekuje za ew odpowiedzi.
            • chemdog Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 16.09.13, 20:39
              Witam . Po pierwsze nie niosę fałszywej pomocy ponieważ sam choruję od lat i doradzałem Ci z czystego dobrego serca a nie chciałem ci "WLEPIC" ziół . Wydaję mi się,że ta cena którą proponowałem jest niska i jedynie rekompensuje mój czas ,prace ,paliwo i szukanie miejsca bo jak to napisałeś szczeć nie rośnie sobie w byle jakim "ROWIE". Kontakt został urwany dlatego , że napisałeś , że idziesz do szpitala na leczenie i odezwiesz się po leczeniu a niestety mój poprzedni email został zmieniony na nowy Ci którzy chcieli znalezli mnie na forum bo podałem nowy adres i chyba nic złego się nie stało. Twoje słowa dotkneły mnie i to bardzo bo niczym nie handlowałem i nie handluje jeżeli sam mam więcej to chętnie komuś odsprzedam dobrej i świeżej szczeci po niskiej cenie bo o ile pamiętam to chciałem za 500gr. świeżego korzenia 80 zł + wysyłka czy to tak dużo ? tutaj masz cene porównawczą z magicznego ogrodu www.magicznyogrod.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1215&category_id=84&option=com_virtuemart&Itemid=54
              Jeżeli moja cena była za wysoka proszę kupić sobię z tej oto strony albo sam sobie łopat
            • chemdog Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 16.09.13, 20:41
              Lezałem 2 razy na zakaznym, raz na neurologii , na kardiologii i bylem 2 razy zabierany karetka z powodu dusznosci i dziwnych akcji z sercem. Na neurologii miałem robione badanie EMG,USG nerek oraz rezonans głowy z kontrastem.

Proszę tutaj masz sam odpowiedz dlaczego kontakt się urwał bo byłeś w szpitalu !
            • lorenzo3-8 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 16.09.13, 22:22
              Co byś nie napisał to napisze Ci tylko tyle że zioła mogą bardzo dużo 2 lata temu nie mogłem wyjść z dzieckiem na spacer bo musiałem przysiadać co 50 metrów kolana rozwalone doszczętnie w lewym zerwane wiązadła krzyżowe.Zjadłem z 15 paczek kortafleksu i co i gó...... nic to nie działa.Pomogły mi na bóle zioła szwedzkie z aloesem i nalewka z siedmiopalecznika ,te szwedzkie to cud natury potrafi uwolnić od bólu po 3 smarowaniu ale nie tylko te zioła trzeba brać jak pisał chemdog brałem też duże ilości szczeci nawet 15ml dziennie oraz rdest i inne zioła na oczyszczenie.Na dzien dzisiejszy moge nosić worki z cementem oczywiście w granicach rozsądku bo jak przesadze to kolana się odzywają i to na kilka dni.
              • lorenzo3-8 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 16.09.13, 22:25
                W lewym kolanie mam tak że jak kucne i jestem dłużej w tej pozycji to przy w stawaniu wychodzi mi z boku kolana taka kostka i żeby wyprostować kolano to musze tą kostkę wcisnąć do środka i wtedy prostuję noge bez problemu,trzeba sobie jakoś w życiu radzić smile
                • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 17.09.13, 20:33
                  Dziekuje za informacje "lorenzo" nie mowie nie ,też mam ziola szwedzkie lecz u mnie nie wiadomo co za przyczyna moze dlatego mnie ulgi nie przynosza. Ja kucnac nie moge bo mam rozwalone łąkotki. Lekarz namawial do kolejnych operacji az wreszcie sam uznal po wynikach jak to postepuje ze nie ma co operowac bo mnie zrobi kaleka. Trzeba szukać przyczyny, a z tym problem bo juz wszedzie byłem( chyba pojde do wrozki tak jak mi na zakaznym doradzili po wykorzystaniu 30 dni biotraksonu) . Boje sie ze mi zdiagnozuja nie slusznie SM a z drugiej strony to co robic jak leczenie nie dziala. Jestem na etapie kompletowania ziol z USA oby sie udalo i tez mysle przerwac ILADS i sprubowac tego jeszcze.Najgorsze te akcje z sercem i braki czucia w nocy,juz wiele razy myslalem ze Bóg tej nocy zabierze mnie z tego swiata ,ale na razie miał inne plany. Zniszczone stawy to męka,tyle moge powiedziec z i zycze Tobie poprawy .

Do kolegi "chemdog" wiedzialem ze wytlumaczysz sie umiejetnie bo masz gadane jak widac po wpisach, nie chce robic naz zlosc Tobie.Prawda jest taka ,że pisałem do ciebie mimo ze bylem w szpitalu i to nie raz a maile odczytywales bo mi pokazywało potwierdzenie. Tez mnie to zabolalo ze tak wiele pisales o leczeniu a w najwazniejszym momencie ( jak znalazlem szczec) i potrzebowalem instrukcji co jak zrobic to sie wypiąłes. To nazywasz szczera pomoca? Co do ceny to od innej zupelnie zaczales a do innej cie zlicytowalem. Nie piszmy tu o zadnych kwotach bo mnie nie o to chodzilo tylko lubie uczciwosc i szczera pomoc i sam pomagam ludziom zawsze jak moge. Nie porownój tez ceny calego krzaka szczeci( taki proponowales i to surowy czyli ciezki) do korzenia ten kto sie zna wie ze to inna wartosc.Szczec jednoroczna jest dobra cala a potem najlepsze sa korzenie.Wiem to od starej zielarki ktora wykorzystuje szczec do innych chorob.Nie chce sie tu klucic napisalem to co chcialem i ty napisz co uwazasz za stosowne. Skoro tez jestes chory to gramy w jednej druzynie ale takich akcji nie rób ludziom jak chcesz pomoc. POZDRAWIAM
                  • zielarz22 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 17.09.13, 20:52
                    Musisz próbować różnych rzeczy. Na mnie Biotrakson działał rewelacyjnie ale i tak rok ILADS mnie nie wyleczł. Poźniej był Buhner, też rewelacja ale po 3 miesiącach jelita wysiadły. Od 2 lat stosuję olejki i jest rewelacyjnie. Nie wiem czy na Ciebie zadziałają ale koszt spróbowania jest minimalny.
                  • dx771 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 17.09.13, 20:55
                    kristofss niestety tutaj jest cała masa osób które chcą tylko zarobić na chorych. Są pewni w tym co piszą "olejki super działają" albo inne reklamy "pewnych" metod.

To jest dramat tego forum.
                    Zaczyna się od niewinnych porad a kończy na propozycji sprzedaży różnych rzeczy.
                    • juanda Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 17.09.13, 23:59
                      czasami usłyszysz nawet najgłupsze argumenty typu : produkt jest tak dobry że nikt o nim nie mówi. Po prostu ludzie zdrowiejeją tak szybko, że nie są w stanie zdążyć wejść na forum, aby zdać relację z postępów smile
                      Miej oczy i uszy szeroko otwarte
                • chemdog Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 18.09.13, 08:21
                  podaj link do tych ziól szwedzkich na nalewki one są???
                • chemdog Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 18.09.13, 08:24
                  dobra mniejsza z tym nie warto się kłocić...na bank dwuletnie rośliny i cała nie jedno roczne bo w pierweszym roku całe hormony idą jej na wzrost itp.potem w drugim jest gotowa na zbiory i na nalewki tylko nalewka musi być z całej rośliny,na 0.5 wódki na litrowy słoik tyle ile fabryka dała ubić i zalać i czekać 3 tygodnie wtedy mamy wyciąg leczniczy a nie jak podają 100g szczeci zalać wódką to chyba dla profilaktyki a nie leczenia
                  • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 19.09.13, 00:00
                    Buhner pisze o 2letniej roslinie o korzeniu. Wiesz ile roslin trzeba zeby bylo korzeni na caly sloik? Ja wiem bo tak robie, i dla tego korzen jest tak drogi na magicznym ogrodzie.cala roslina nie jest zalecana przez buhnera czy storla,tylko czesc. Ziola szwedzkie to na nalewke,wbij w google np.marii trieben dobre sa podobno.
                    • zielarz22 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 19.09.13, 13:03
                      Kristof
                      Dopytaj dokładnej DX o te darmowe specyfiki. Ma dojście ale na forum nie chce się pochwalić.

Juanda
                      Ty to też chyba jesteś z tych błyskawicznie i cudownie przeleczonych przez abx.Przemknęłaś tak szybko przez forum, że nawet nie zauważyłem.

Dx
                      Masz tyle sił do opluwania innych więc podjerzewam, że jesteś na jakiś ziołach.
                      Po abx nie ma się tyle agresji. Doradź innym co brać.
                      • kristofss Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 19.09.13, 21:32
                        Nie wiem co ma darmowego bo nie pisał.Jakbym ja cos miał do sprzedania ziola czy cos to bym napisał wprost i pasuje Ci to bierzesz nie to nie.A nie wkręcanie kitu tak jak niektórzy. Wedłóg mnie to czy zioła działaja i ABX to pojecie względne. Jeden powie ze mu pomaga to ,drugiemu tamto.Kazdy z nas jest inny i ma inny uklad odpornosciowy( w innym stopniu uszkodzony przez choroby) Przy naszej służbie zdrowia to np, ja moge mieć i 3 choroby na raz a i tak sie nigdy o tym nie dowiem.Ja nie gardze żadna metodą, ale pisze tu jak jest prosto z mostu.Po ziolach ktore mam ,od bonifratrow i inne polskie mieszanki od zielarek choroba dalej postepowala blyskawicznie.Po antybiotykach jednak to samo,nie widze zadnej poprawy.Sprubuje leczenia wedłóg buhnera zdodatkiem ziol na uopdornienie bo to ostatnia szansa.
                        Czy jest sens robic badanie na obecnosc krętka w surowicy po 4 miesiacach natybotyków??
                        • dx771 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 19.09.13, 23:00
                          kristofss napisał(a):

> Nie wiem co ma darmowego bo nie pisał.Jakbym ja cos miał do sprzedania ziola cz
                          > y cos to bym napisał wprost i pasuje Ci to bierzesz nie to nie.A nie wkręcanie
                          > kitu tak jak niektórzy. Wedłóg mnie to czy zioła działaja i ABX to pojecie wzgl
                          > ędne. Jeden powie ze mu pomaga to ,drugiemu tamto.Kazdy z nas jest inny i ma in
                          > ny uklad odpornosciowy( w innym stopniu uszkodzony przez choroby) Przy naszej s
                          > łużbie zdrowia to np, ja moge mieć i 3 choroby na raz a i tak sie nigdy o tym n
                          > ie dowiem.Ja nie gardze żadna metodą, ale pisze tu jak jest prosto z mostu.Po z
                          > iolach ktore mam ,od bonifratrow i inne polskie mieszanki od zielarek choroba
                          > dalej postepowala blyskawicznie.Po antybiotykach jednak to samo,nie widze zadne
                          > j poprawy.Sprubuje leczenia wedłóg buhnera zdodatkiem ziol na uopdornienie bo t
                          > o ostatnia szansa.
                          > Czy jest sens robic badanie na obecnosc krętka w surowicy po 4 miesiacach naty
                          > botyków??

Nie mam nic na sprzedaż. Brałem 2,5 roku abx 1,5 Buhnera i pulsy abx (1,5 roku). Musisz wyłapać na forum wpisy sprzedawców zanim stracisz trochę kasy.
                        • emarlen5 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 19.09.13, 23:53
                          kristofss - spróbuj pić zmielone siemię lniane, ono jest bardzo tanie, zawiera składniki, które mogą trochę ,,naoliwić'' i zregenerowac stawy, a przy okazji pomoże na dolegliwości brzuszne, sprawdzone!
                          Ze swojej strony polecam ci dowitaminizowanie organizmu, pij sok z cytryny 1:1 z wodą rano na czczo, zsiadłe mleko w ciągu dnia, sok z buraka czerwonego - to są bardzo tanie rzeczy i przez to często lekceważone.
                          Jeśli chodzi o ziola to czasem na realne odczucie dzialania ziół trzeba troszkę poczekać, tym bardziej jeśli organizm jest bardzo wyniszczony potrzebuje więcej czasu na regenerację, moim zdaniem nasze polskie ziola też są dobre i bardzo tanie.
                          Na twoim miejscu trzymała bym się rad zielarki, chociaż jeszcze przez jakiś czas.
                          pozdrawiam
                  • dx771 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 19.09.13, 23:18
                    chemdog napisał(a):

> dobra mniejsza z tym nie warto się kłocić...na bank dwuletnie rośliny i cała ni
                    > e jedno roczne bo w pierweszym roku całe hormony idą jej na wzrost itp.potem w
                    > drugim jest gotowa na zbiory i na nalewki tylko nalewka musi być z całej roślin
                    > y,na 0.5 wódki na litrowy słoik tyle ile fabryka dała ubić i zalać i czekać 3 t
                    > ygodnie wtedy mamy wyciąg leczniczy a nie jak podają 100g szczeci zalać wódką t
                    > o chyba dla profilaktyki a nie leczenia

rośliny 2-letnie w pierwszym roku całą energię wykorzystują na gromadzenie składników aby w drugim roku wykorzystać je do wytworzenia nasion (np. szczeć w korzeniu)
                    • zielarz22 Re: bolerioza problem z kolanami i nie tylko 20.09.13, 13:31
                      DX
                      Miałeś nie handlować tylko polecić coś darmowego.Oczywiście z wyjątkiem olejków - bo one są czasem darmowe. Nie napiszesz konkretnie co daje ci tyle sił do opluwania. Jakie to ziółka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka