Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyniku

04.06.18, 11:50
Witam co Państwo myślą o tym wyniku ( zjdęcia)
1) zapodaj.net/07cbfee552371.jpg.html
2)zapodaj.net/109520d40c1b6.jpg.html

przy objawach bole nóg, osłabienie mięśni , nagminne drżenie mięśni ciała oraz powieki, wyraźne osłabienie siły mięśni.

myślałem że wynik wyjdzie inny podswiadomie chyba tego chcialem bo teraz musze rozwarzyć Stwardnienie rozsiane
Obserwuj wątek
    • rzene Re: Interpretacja wyniku 04.06.18, 14:55
      wynik masz ujemny więc ciężko tu coś interpretować, diagnostyka nie jest prosta i na pewno nie opiera się na jednym badaniu a szczególnie przy późnym zakażeniu. Do zrobienia LTT + konfekcję niestety drogie badania ale lepiej wiedzieć na co się choruje i na co się leczyć. Ujemy WB o niczym nie przesądza. Co do objawów to gównie masz problemy z mięśniami więc ciężko na siłę szukać winy tylko w boreliozie. Szukaj dobrego lekarza który dodiagnozuje Ciebie bo szkoda czasu na chodzenie po zakaźnikach i tego typu "specjalistach". Może Stowarzyszenie Chorych na Boreliozę pokieruje odpowiednio. Są tam osoby które zmagają się z tego typu przypadłościami.
    • kaczorpoz Re: Interpretacja wyniku 04.06.18, 18:51
      Witam. Dokładnie. Mi elisa i Wb nie wychodzili przez 4 lata. Dopiero jak mnie pozamiatało porządnie to zrobiłem badanie LTT i wyszło. Później Wb wyszedł również.
      • minecisek Re: Interpretacja wyniku 04.06.18, 20:44
        może pan napisać czy miał pan bóle stawów/ mięsni an obszarze nóg oraz czy jest pan już zdrowy oraz jaką metodą pan się leczy/leczył ? oraz co to znaczy " pozamiatało mnie" przeprawszam za ciekawość ale próbuje ustalić swoją chorobę
        • rzene Re: Interpretacja wyniku 04.06.18, 22:27
          każdy przypadek jest inny, porównywanie objawów, sposobów leczenia czy długości jaką ono trwa lub trwało to podstawowy błąd jaki robią chorzy. Nie ma czegoś takiego przy tej chorobie jak szablon który można powielać. Diagnoza musi być potwierdzona przez lekarza na postawie wyników badań + występujące objawy. Katalog dolegliwości jest otwarty więc może dziać się wszystko. Podejrzewać można że jesteś chory na boreliozę, ale do tego trzeba diagnostyki, przepytywanie osób na forum to raczej średni pomysł.
    • zenobek Re: Interpretacja wyniku 06.06.18, 01:46
      Po objawach sądząc: to bartonella...
    • long94 Re: Interpretacja wyniku 07.06.18, 17:34
      To są wyniki tylko IGG. Ujemny wynik o niczym nie świadczy. Trzeba robić WB w obu klasach. Dziwię się, że innym to umknęło.
      Generalnie dodatnie IGG świadczy o przebytym w przeszłości zakażeniu. Dodatnie IGM świadczy o świeżym lub wznowie. Ale to tylko teorie. Są nawet "lekarze", którzy twierdzą, że utrzymujące się dodatnie IGM może utrzymywać się latami mimo wyleczenia. Dopiero dodatni wynik w którejkolwiek klasie plus objawy mogą świadczyć o boreliozie. Nie mówimy tu o rumieniu, bo to inna sprawa. Mój doktor nie wdraża leczenia na podstawie testów ELISA lub CLIA (nawet jeżeli są pozytywne). Wymagane jest minimum badanie i jego dodatni wynik metodą Western-Blot lub czulsze jak KKI, LTT lub Elispot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka