bs_poczta 11.11.06, 18:13 Witam wszystkich Mam poważny problem z wypadaniem włosów. Cztery miesiace temu byłem leczona antybiotykami. Od trzech tygodni trace bardzo dużo włosów. Prosze o POMOC, RADĘ. JESTEM ZAŁAMANA, NIE WIEM CO ROBIĆ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wawan1 Re: Poważny problem z Wypadaniem Włosow 11.11.06, 18:22 Pewnie niedobory poantybiotykowe. Zmierz poziom najważniejszych pierwiastków: Ca, Mg, Zn i Fe. A stawiam właśnie na niedobór żelaza. Odpowiedz Link
klematis7 Re: Poważny problem z Wypadaniem Włosow 11.11.06, 19:02 Od kiedy zazywam doxy, mam ten sam problem. Może przyda Ci się kilka moich rad: 1.Rewalid - zestaw minerałów potrzebnych dla włosów (bardzo dobra rzecz) 2.Witamina B w ampułkach do wcierania (jest na receptę) 3.Aminexil w ampułkach do wcierania (można kupić na Allegro, trochę kosztuje) 4.Henna Wax - odżywka do włosów po chemioterapii (kupuje się w aptece, baaaardzo dobra rzecz) Poziom minerałów też możesz sobie zbadać. Odpowiedz Link
munia22 Re: Poważny problem z Wypadaniem Włosow 11.11.06, 22:11 tez po doxy mi wlosy garsciami wypadaly, byly totalnie wszedzie choc zwiazane zawsze mialam i zauwazyalm, ze zazywania roznych witamin doustnie malo daje, bo jelita jeszcze za dobrze nie wchlanialy, czyli wlasciwie co zjadlam to przelecialo mi w moment przez organizm, dopiero nacieranie wlosow wlasnie roznymi odzywkami dalo efekt, ale juz nie pamietam jakie to byly. Odpowiedz Link
taischa Re: Poważny problem z Wypadaniem Włosow 12.11.06, 12:36 tez tak mam, wypadaja, a mam je dlugie wiec i widac wszedzie, ale nie daje sie , zaczelam wcierac przed myciem wlosow, sok z czarnej rzepy - uwaga moze szczypac ,a i zapach nieciekawy, potem po okolu 30 minutach myje dobrym szmponem naturalnym lub mydlem- polecam mydlo alep, a potem splukuje zaparzonymi ziolami takimi jak pokrzywa, rumianek. Dodatkowo przeczytalam gdzies w sieci, ze dobrze jest pic kompot z cebuli, w ten sposob pozbywamy sie zapachu, a wszystkie dobroczynne mikroelementy sa dostarczane organizmowi. Efekt juz widze, nie lamia mi sie paznokcie i mniej tych wlosow zostaje po czesaniu na grzebieniu. Dodatkowo od 3 dni zaczelam pic soki z selera, czarnej rzodkwi - ja te soki rozcienczam woda pol na pol i dopiero pije. Staram sie jak najbardziej naturalne metody stosowac, tej chemi mam juz za duzo w sobie , pozdrawiam Odpowiedz Link
klematis7 Re: Poważny problem z Wypadaniem Włosow 12.11.06, 18:43 Jeszcze coś takiego kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53661,3589061.html Odpowiedz Link