Dodaj do ulubionych

interpretacja wynikow

16.04.07, 12:21
Prosze o interpretacje wynikow
IgM wszystko ujemne
IgGVIsE ujemny
p 83 kDa dodatni
p 39 kDa dodatni
p 31 kDa ujemny
p 25 OspC dodatni
p 30 kDa dodatni
p 21 kDa dodatni
p 19 kDa dodatni
zakres referencyjny: wynik ujemny
p 17 kDa dodatni
wynik dodatni
troche mamdyga ze to jest borelka, a jak tak jakis dobry doktorek Tychy i okolice.
Obserwuj wątek
    • domin46 w którym labie robiłeś tego blotta?? 16.04.07, 12:26
      Pytam, bo napisałeś zakres referencyjny : ujemny
      a wynik w IGG jest SILNIE DODATNI, masz dużo prążków dodatnich w dodatku bardzo
      charakterystycznych, a że w klasie IGG to znaczy, że albo wyleczyłeś, albo jeśli
      masz dalej objawy a inne wyniki w porządku, znaczy , że chorujesz na przewlekłą
      boreliozę.
      • grzywus1 Re: w którym labie robiłeś tego blotta?? 16.04.07, 13:36
        Laboratorium medyczne Teresa Fryda w katowicach test euroline WB, nie leczylem
        nigdy boreliozy a kleszcza mialem w wakacje objawy mam dalej.
        • domin46 więc infekcja sprzed około 10 miesięcy 16.04.07, 14:22
          czytać FAQ , znaleźć odpowiedniego lekarza, leczyć.

Pozdrawiam!
          • grzywus1 Re: więc infekcja sprzed około 10 miesięcy 17.04.07, 08:51
            > czytać FAQ , znaleźć odpowiedniego lekarza, leczyć.
            >
            > Pozdrawiam!

Heh tylko wlasnie z tym odpowednim lekarzem mam prbolemy, na razie wyslano mnie
            do szpitala wojewodzkiego na oddzial zakazny, jakos nie chetnie sie dzis tam
            wybieramuncertain
            • grzywus1 Re: więc infekcja sprzed około 10 miesięcy 17.04.07, 10:54
              lekarz stwierdził ze skoro IgGVIsE ujemny to jestme zdrow i to raczej nie
              borelioza, miałem do wyboru położyć się na tydzien w szpitalu na punkcje i inne
              badania bądź miesięczna kuracja Duomox'em i zobacyzmy jak się będę czuł. Heh
              troche nie wiem co robić.
              • ewax100 Re: więc infekcja sprzed około 10 miesięcy 17.04.07, 13:22
                Masz szczęście bo masz blisko Kraków i odpowiedniego lekarza.
                • wroteknowynick Re: więc infekcja sprzed około 10 miesięcy 17.04.07, 13:49
                  Jak to jest że antygeny masz dodatnie a przeciwciała ujemne, może ktoś zna
                  odpowiedź ?
    • grzywus1 moja historia 20.05.07, 09:16
      nie chce tu podważyć wiarygodności tego forum, ale po przeczytaniu historii
      zacząłem się bać po otrzymaniu wyników, a najbardziej tego że wszyscy lekarze
      dawali mi skierowanie do zakaźnika co tu tak na nich kazdy psioczy a jak się
      okazał bynajmniej ci w Tychach są bardzo sympatyczni. Chodz faktycznie jak
      poszedłem pierwszy raz to z lekkim nie dowierzaniem na mnie patrzyli i
      stwierdzili ze teraz na borelioze jest moda i co drugi pacjent chce sie na nia
      leczyc chodz po wynikach nie moga nic zrobic. jako ze ja mialem wynik dodatni
      miałem wybór leżec na badaniach czy miesiac na dumoxie 2 g na dobe co jest dawka
      bardzo mała w porównaniu z tym co tu ludzie biorą.W trzeci dzien brania leku
      dosłownie ścieło mnie z nóg i karetką przewieziono na zakaźny gdzie zrobiono
      szereg badań w tym punkcje. Wynik wyszedł odziwo dodatni i po 2 tygodniach
      brania duomoxu przeżucili mnie na antybiotyk dozylni ale nie pamietam jaki. Lece
      juz na nim 2 tydzień i wczoraj mogłem wyjść na przepustkę bo wszystkie objawy
      somatyczne jak i te psychiczne prawie całkowicie ustapiły. Dziś wracam do
      szpitala i jeszcze tydzień ewentualnie dwa leczenia dożylnego.
      Pozdrawiam!
      • franiolek1 Re: moja historia 20.05.07, 09:33
        Swietnie grzywus, ze masz takie doswiadczenie i ze lepiej sie czujesz. Trafiles
        na dobrych ludzi. Trzymaj jednak reke na pulsie, bo leczenie musi byc dlugie.
        Bardzo mnie interesuje Twoja punkcja: co oznacza ze masz wynik pozytywny? Co
        wykryli w plynie rdzeniowo mozgowym? Czy mozesz napisac wynik, bo pozytywna
        punkcja to naprawde rzadkosc. Czy wykryto przeciwciala, jakie i ile, czy moze
        podwyzszona ilosc bialka.
        To wazna dla nas informacja.
        Pozdrawiam Cie serdecznie, lecz sie.
        Nie piszesz na ile czasu masz cefalosporyne dozylna?
    • franiolek1 Re: interpretacja wynikow 04.10.07, 14:51
      up
    • franiolek1 Re: interpretacja wynikow 03.05.08, 23:01
      www.yerres.fr/index.php?clic=docAR&openrub=95&mid=608

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka