artur737 28.09.07, 17:43 Watek nam sie zarchiwizowal, ale jest tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=21825550&a=40568252 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: Slawni i znani z borelioza 28.09.07, 17:45 Dzisiaj do listy chorych dochodzi modelka Christy_Turlington. Podkresla sie, ze choroba zostala wylapana wczesnie i obecnie aktorka/modelka czuje sie dobrze. www.divasthesite.com/images/Runway_Divas/Christy_Turlington.jpg Turlington Diagnosed with Lyme Disease Supermodel Christy Turlington has been diagnosed with Lyme disease, according to a report. The 38-year-old model-turned-actress is now said to be "fine," having been successfully treated for the illness with antibiotics. A friend of the star tells the New York Daily News, "They caught it early; she's going to be fine." Lyme disease, which derives from a tick bite, usually starts with some kind of rash, which starts small but can spread up to 10 inches. It can cause a flu-like illness with tiredness, muscle and joint aches and a flu. Turlington's spokesperson assures she is fully recovered: "While we don't answer any questions about Christy's private life, so there is no misunderstanding. ... Christy is very healthy and fine." Odpowiedz Link
artur737 Re: Slawni i znani z borelioza 20.01.08, 23:43 Samantha Stosur - tenisistka Nawet jezeli wyzdrowieje, to szanse na powrot do sportu po przebytej boreliozie sa niezwykle male. tinyurl.com/2qmsgb Odpowiedz Link
grizac Re: Slawni i znani z borelioza 17.05.08, 11:21 Daryl Haal, który śpiewał z Johnem Oates niezapomniany przebój: "Maneater": www.lymeinfo.net/darylhalllyme.html Odpowiedz Link
grizac Re: Slawni i znani z borelioza 17.05.08, 11:31 Nie zauważyłem, że Daryl był już na wcześniejszej liście Ale jak widać nadal lyme go prześladuje. Odpowiedz Link
dx771 Re: Slawni i znani z borelioza 13.09.08, 18:40 Tadeusz Drozda www.se.pl/rozrywka/plotki/kleszcz-chcia-mnie-zabic_70135.html George Bush www.e-lama.pl/artykuly/3757/George-Bush-ma-borelioze/ Bastian Schweinsteiger pl.wikipedia.org/wiki/Bastian_Schweinsteiger Odpowiedz Link
dx771 Zawodnik Wisły Kraków, chory na boreliozę. 09.11.08, 19:13 Konrad Gołoś sportowiec który ocierał się nawet o reprezentację Polski: www.weszlo.com/news/1672 Odpowiedz Link
dx771 K. Gołoś 09.11.08, 19:17 www.sportfan.pl/artykul/4857/dramat-reprezentant-polski-jest-ciezko-chory-to-koniec-kariery/2 Odpowiedz Link
swigonka już wiem... 10.11.08, 07:09 sport.wp.pl/kat,32282,title,Koniec-kariery-Konrada-Golosia,wid,10555463,wiadomosc.html zespół poboreliozowy.....dobiją chłopa... Odpowiedz Link
zazule Re: już wiem... 10.11.08, 09:54 fragment Gołoś jest chory na boreliozę. W lipcu ukąsił go kleszcz, wszystko się potem paskudnie potoczyło i teraz efekt jest taki, że piłkarz ocierający się niegdyś o reprezentację Polski nie jest nawet w stanie wejść na rower - tak bardzo jest osłabiony. Regularnie przyjmuje antybiotyki, raz czuje się lepiej, raz gorzej, ale o wznowieniu treningów nie ma mowy dziwne w lipcu ukąsił pewnie zakaźnicy lecza i chłop wyzdrwiec nie moze - przeciez to sie w głowie nie miesci zeby jeszcze chorowal moze to psychosomatyczne jest. Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: już wiem... 10.11.08, 10:16 moze nas odwiedzi na forum, jak bedzie mial sile wsiasc na komputer Odpowiedz Link
wykretek Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 08:26 Następny artykuł o Konradzie Gołosiu "Konrad walczy ze śmiertelną chorobą" Chyba leczy się w Niemczech, coś jest o diecie i specyfikach z USA czyli chyba leczy się wg ILADS. Coś jest o 3 miesiącach bez objawów. Nazwali bb wirusem , cichym zabójcą... tinyurl.com/5uu6dj Pozdrawiam ---------------------------- Pomoc w Boreliozie - Strona Stowarzyszenia Chorych na Boreliozę Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 08:57 Moze Konrad jest forumowiczem? Odpowiedz Link
47wiesia Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 11:43 Ja tez mam boreliozę.Ale ten dzisiejszy tytuł zwalił mnie z nóg i zachwiał wiarę w sens dalszego leczenia Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 11:50 To dobrze, ze nie uwierzylas setkom idiotycznych tytulow o boreliozie "lekkiej chorobie, ktora przechodzi sama albo po kilku dniach antybiotykow". Odpowiedz Link
tomiro_999 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 12:36 sport.onet.pl/0,0,1873542,wiadomosc.html niech go wylecza w 30dni.... Odpowiedz Link
artur737 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 16:07 Tu jest lepiej rozwinieta wersja tego artykulu www.dziennik.pl/sport/pilkanozna/article275071/Kariera_zatrzymana_przez_kleszcza.html Odpowiedz Link
artur737 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 16:10 Mysle, ze lisek u nas byl na forum tylko sie nie przyznal Odpowiedz Link
anyx27 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 16:27 Skoro trafil do dr Beaty, to jest to prawdopodobne ciekawe czy ta klinika kolo Monachium, to nie czasami w Augsburgu. Odpowiedz Link
anyx27 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 16:37 Przerazily mnie komentarze pod artykulem Odpowiedz Link
krezus.5 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 16:40 Co Cie tam przerazilo? Odpowiedz Link
anyx27 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 16:44 Poglady i wiedza na temat bb. Odpowiedz Link
krezus.5 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 16:45 Nie mozesz sie dziwic ze ludzie nie maja wiedzy a poglady sa jak zawsze dziwne w koncu to internet Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Następny artykuł o Konradzie Gołosiu 03.12.08, 16:57 Jezeli lekarze wiedzy nie maja, to skad zwykly zdrowy kibic ma ja miec.... Odpowiedz Link
kosa05410 Artykuł w całosci 03.12.08, 17:32 kossa.110mb.com/pdf/Przeglad_Sportowy_3_12_2008_str_8.pdf Odpowiedz Link
zazule Re: Zawodnik Wisły Kraków, chory na boreliozę. 24.01.09, 21:47 Gołoś podobno wznowił treningi. Odpowiedz Link
swigonka psychoza....:) 26.07.09, 23:28 Prezydent Francji Nicolas Sarkozy został przewieziony w niedzielę do paryskiego szpitala, gdy podczas ćwiczeń fizycznych w upale poczuł się źle, lecz minister zdrowia nazwała tę niedyspozycję "niewielką", a przedstawiciel Pałacu Elizejskiego powiedział, że nie trwała długo. Carla Bruni, żona prezydenta Francji Nicolasa Sarkozy'ego przyjechała do męża na motocyklu, kiedy tylko dowiedziała się o jego hospitalizacji. Minister zdrowia Roselyne Bachelot oświadczyła, że jest pewna, iż prezydent zdążył obejrzeć zakończenie Tour de France. Cytowany przez stronę internetową "Le Parisien" przedstawiciel Pałacu Elizejskiego Claude Gueant powiedział, że prezydent jest całkowicie przytomny, a jego niedyspozycja trwała bardzo krótko. Otoczenie prezydenta mówi nieoficjalnie, że szef państwa doznał niezbyt groźnego urazu związanego z nerwem błędnym. Jak informują francuskie media, Sarkozy poczuł się źle podczas joggingu w parku otaczającym jego rezydencję w Wersalu. W chwili, gdy uprawiał jogging, temperatura wynosiła 28 stopni C. Według mediów został natychmiast przewieziony do paryskiego szpitala wojskowego Val-de-Grace, gdzie obecnie przechodzi badania. W szpitalu, według Pałacu Elizejskiego, Sarkozy pozostanie do poniedziałku rano. Otoczenie prezydenta zapewnia, że niedyspozycja prezydenta związana z zaburzeniami nerwu błędnego nie jest groźna. Nerw błędny, zwany też nerwem płucno-żołądkowym, unerwia czaszkę, wszystkie narządy klatki piersiowej i jamy brzusznej. Sarkozy przeszedł trzy tygodnie temu rutynowe badania medyczne, m.in. sercowo-naczyniowe i krwi, których wyniki, jak podał wtedy Pałac Elizejski, były w normie. 54-letni prezydent Francji znany jest z zamiłowania do sportu; regularnie biega i jeździ na rowerze. Przypomniano, że to druga hospitalizacja obecnego szefa państwa. Pierwszy raz trafił on do szpitala w październiku 2007 roku w następstwie anginy. taki sportowiec, wszystkie badania w normie, a tu nagle takie coś! Boże! Czyżby? Mam świra, nie? Odpowiedz Link
gra-ga Re: psychoza....:) 26.07.09, 23:33 Pomyślałam o tym samym. Ale to może psychoza. Odpowiedz Link
raf.99 Re: psychoza....:) 01.02.10, 15:52 Mój brat, fan piłki nożnej, doniósł mi skrzętnie że opisany nieco wyżej piłkarz Konrad Gołoś wyjechał tej zimy na zgrupowanie ze swoim zespołem. Gratulacje dla Gościa! Wątpiącym: uszy do góry! Odpowiedz Link
anetaryd Re: Krzysztof Krawczyk 02.02.10, 09:04 Wydaje mi się że nie, skoro nawet w ddtvn zastąpił go inny prezenter. Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Krzysztof Krawczyk 15.02.10, 19:42 wyglada to calkiem dobrze pomponik.pl/news/wojciech-jagielski-wraca-do-zdrowia,1439182 Odpowiedz Link
klematis7 Re: Slawni i znani z borelioza 30.03.10, 19:38 wczoraj w tv widzialam pana Drozde. Wygladal jak wrak czlowieka Odpowiedz Link
fionka21 Re: Slawni i znani z borelioza 31.03.10, 20:21 To pewnie przez skutek uboczny uzdrawiających kropelek Odpowiedz Link
anyx27 Re: Slawni i znani z borelioza 31.03.10, 20:32 Klematis mówisz o występie u Szymona Majewskiego? jak ja go tam zobaczyłam, to pomyślałam, że nie wygląda na chorego, śmiał się, żartował. Odpowiedz Link
klematis7 Re: Slawni i znani z borelioza 31.03.10, 22:46 owszem, smial sie, ale wygladal jak cien czlowieka, wychudzony i wymeczony . Ledwie go poznalam Odpowiedz Link
1-ludka Re: Slawni i znani z borelioza 31.03.10, 22:52 a tez to widzialam i wydaje mi sie normalny,moze zeszczuplal ale to dobrze bo go bylo duzo,przeciez kawal opowiadal i to nawet dobry Odpowiedz Link
marzena1963 Re: Borelioza górą. 14.07.10, 11:00 Szkoda chłopaka. Przykre, ale może chociaż choroba dalej nie będzie już się rozwijać. Miejmy nadzieję. Odpowiedz Link
aqarel Re: Slawni i znani z borelioza 26.12.10, 17:03 grizac napisał: > Małgorzata Walewska > Małgorzata Walewska-wywiad Odpowiedz Link
marzena1963 Re: Slawni i znani z borelioza 01.04.11, 23:06 lodz.naszemiasto.pl/artykul/835024,lyzwinski-i-lepper-w-lodzkim-sadzie,id,t.html Odpowiedz Link
ewel-ajn Re: Slawni i znani z borelioza 02.04.11, 11:45 www.greenwichtime.com/local/article/Hilfiger-s-experience-with-Lyme-far-from-1311863.php Odpowiedz Link
pawel96b Re: Slawni i znani z borelioza 17.08.11, 15:51 Łyżwiński: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sad-zwalnia-Lyzwinskiego-stan-bardzo-krytyczny,wid,13694281,wiadomosc.html?ticaid=1cdbe Pawel Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Slawni i znani z borelioza 12.05.14, 20:16 chyba wojtek zdrowo sie trzyma www.youtube.com/watch?v=1X-E42KNLcA Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: Slawni i znani z borelioza 13.05.14, 20:27 Konrad Gołoś walczy ze śmiertelną chorobą Przegląd Sportowy | 2008.12.03 07:47 "O tym, że może mieć boreliozę, dowiedział się przez przypadek. Na kolacji ze znajomymi opowiedział o swoich objawach. Ich rodzice chorowali na boreliozę, więc skojarzyli fakty. Potwierdziły się najgorsze przypuszczenia. - Przeczytałem dużo książek o chorobie, znalazłem informację o tym, że Karel Poborsky czy Bastian Schweinsteiger cierpieli na boreliozę, ale wyzdrowieli. Próbowałem nawet znaleźć kontakt do piłkarza Bayernu Monachium na jego stronie internetowej, ale się nie udało – mówi Gołoś. Piłkarz faszeruje się lekami, musi przestrzegać rygorystycznej diety. Od dwóch miesięcy nie ma objawów. Przyjęło się, że jeśli nie ma ich przez 3 miesiące, to wirus został zniszczony. Stara się więc trenować. Klub nie zostawił zawodnika bez opieki. Wisła opłaciła jego wyjazd do Niemiec, zwraca pieniądze za wykupione leki, nawet te najdroższe, sprowadzane z USA. Borelioza, nazywana cichym zabójcą, to choroba wywoływana przez bakterie przenoszone przez kleszcze specyficznego gatunku. Wywołuje wiele powikłań, m.in. takich jak zapalenie mózgu, czy porażenie nerwów." - ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,title,Konrad-Golos-walczy-ze-smiertelna-choroba,wid,10630165,wiadomosc.html?ticaid=112b84 Życie po życiu. Wywiad z Konradem Gołosiem... 17 marca 2011 - 17:26 "Prowadzisz jeszcze zeszyt z lekami? Już nic nie biorę. A prowadziłem go, żeby się nie pogubić, bo brałem dziennie 30 tabletek. Np. jeden lek godzinę po drugim, a następny dwie godziny przed kolacją. Zeszyt był moim nieodłącznym kompanem. Ale i tak siedziałem prawie cały czas w domu. Kiedy miałem kurację antybiotykową, jeździłem jedynie na rehabilitację i z powrotem. Pechowy etap twojego życia już się zakończył? Nie lubię tak podchodzić do życia, że ktoś ma pecha. Ja akurat miałem dużo szczęścia. Szczególnie na początku przygody z piłką – dużo zajebistych momentów. A kontuzje? Trochę na własną prośbę. Borelioza? Tak się zdarzyło, co mam powiedzieć. Tyle biegaliśmy po lasach, że kleszcz mógł mnie ugryźć w każdej chwili. " - www.weszlo.com/news/6499-Zycie_po_zyciu_Wywiad_z_Konradem_Golosiem Konrad Gołoś: Jest we mnie jeszcze trochę szaleństwa 31/08/2012 "Co czuje piłkarz, który w sile wieku podejmuje decyzję o zakończeniu kariery? - No tak, ja tak naprawdę nigdy bym nie zakończył gry na w miarę poważnym poziomie, gdybym nie miał problemów ze zdrowiem i na pewno bym nie odpuścił. To nie jest do końca spowodowane tym, że chciałem zakończyć karierę. Po prostu w pewnym sensie musiałem ją zakończyć. Gdzieś tam nie byłem w stanie codziennie chodzić na treningi, nie mógłbym funkcjonować na takim poziomie profesjonalnym. Nie pozwoliłoby mi na to moje zdrowie, problemy z kolanem. Ta decyzja była jakoś tak podjęta z dnia na dzień, na pewno gdzieś tam myślałem o tym, że z moim zdrowiem było nie do końca ok. Myślę, że jest to dla każdego sportowca ciężka decyzja. Jak coś jest dla człowieka pasją, to ciężko to rzucić z dnia na dzień. Nie jest to łatwo przyjąć, ale trudno, takie jest życie. Kiedy tak naprawdę pojawiły się u pana jakieś pierwsze symptomy choroby? - Jeśli chodzi o boreliozę to już mam to za sobą praktycznie. Nie mam teraz żadnych objawów i odpukać na razie jest wszystko ok. Ja już pamiętam, jak byłem w Polonii, gdzie to było już bardzo dawno temu, miałem podobne stany zmęczenia, jakby mnie grypa brała, już wtedy się to pojawiało. Natomiast nie było to na aż tak dużą skalę, no nie wiem. Być może to była borelioza, być może co innego. Później moje stany zmęczeniowe były coraz częstsze, aż w końcu się bardzo nasiliły. Czyli nie ma możliwości nawrotu choroby? - Trudno mi powiedzieć, różnie mówią o tym ludzie. Z jednej strony da się to na chwilę zaleczyć, a z drugiej, że jak jest już spokój przez dłuższy czas to nie będzie problemów... Na razie ich nie mam, nie myślę, jakby o tej chorobie, o boreliozie. Czasami zdarza mi się komuś pomagać w tej sprawie, bo bardzo często ktoś do mnie dzwoni. Czy to znajomy, czy znajomy znajomego i wtedy staram się całe moje doświadczenie z tą chorobą i leczeniem przekazać tutaj komuś, kto jest na początku walki z nią i tak naprawdę nie wie co będzie i co się z tym robi. Ostatnio naprawdę często mi się to zdarza. Na przestrzeni ostatnich dwóch lat, myślę, że było takich osób z 15." - www.transfery.info/54408,konrad-golos-jest-we-mnie-jeszcze-troche-szalenstwa Odpowiedz Link
adrian_fenig Re: Slawni i znani z borelioza 02.04.15, 14:44 Piosenkarka Avril Lavigne www.people.com/article/avril-lavigne-lyme-disease-bedridden wiadomosci.radiozet.pl/Muzyka/Avril-Lavigne-od-prawie-roku-choruje-na-borelioze-00003301 Odpowiedz Link
adrian_fenig Barbara Kurdej-Szatan 26.02.16, 22:10 kobieta.interia.pl/gwiazdy/wywiady/news-wciaz-na-nowo-zakochuje-sie-w-mezu,nId,2150993#commentsZoneList [...] Niedawno zachorowałam na boreliozę i też nie mam problemu z mówieniem o tym. Ta choroba atakuje mnóstwo osób. Może ona prowadzić do zapalenia mięśnia sercowego, zaatakować stawy i mięśnie, a nawet sprawić, że człowiek wyląduje na wózku albo umrze. Zaraził mnie kleszcz, którego "złapałam" w jednym z warszawskich parków podczas zdjęć do serialu. - Nawet go nie zauważyłam, podobnie jak lekarz w szpitalu zakaźnym, który słysząc, że mam podstawowe objawy boreliozy, stwierdził, że... jestem przemęczona. Na szczęście po paru miesiącach sama zdecydowałam się na badania i tylko dzięki mojemu uporowi teraz mogę być zdrowa. Dlatego pamiętajmy o badaniach! Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: Barbara Kurdej-Szatan 24.07.16, 22:47 "Osoba publiczna" - www.wideoportal.pl/site/items/8030,barbara-kurdej-szatan-o-swojej-chorobie-bylam-przerazona Odpowiedz Link
dobbiaco Re: Barbara Kurdej-Szatan 27.02.16, 20:06 Niech pani wierzy warszawskim zakażnikom;to wyleczą panią na tamten świat! Odpowiedz Link
dobbiaco Re: Barbara Kurdej-Szatan 27.02.16, 20:07 P.S.Mnie w testach-róźnych-Bb wyszła ZA SZÓSTYM RAZEM! Odpowiedz Link