tosho 02.01.08, 13:15 cmr.asm.org/cgi/content/full/13/3/451 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hopekk Azytromecyna+Chinina w leczeniu Babeszjozy 02.01.08, 13:53 Nie ukrywam, ze temat jest mi bliski, czesto przegladam internet w poszukiwaniu informacji o tej chorobie. Ggzy obecnie koszt leczenia babesji Atowankwonem jest dla mnie zbyt wysoki i poszukuje innego leczenia. Ten watek potraktuje w ten sposob, ze wszystkie ciekawe prace o babesji bede tu umieszczal. Dzieki tosho za ciekawa prace. Podaje link do pracy w ktorej leczono babesje Ayztromecyna i Chinina jako alternatywe przy nieskutecznym leczeniu Chininą i Klindamycyną. www.ajtmh.org/cgi/reprint/59/4/509.pdf Odpowiedz Link
hopekk Re: Azytromecyna+Chinina druga praca 03.01.08, 10:25 Tutaj link do kolejnej pracy o skuteczności tych leków. www.ajtmh.org/cgi/reprint/74/3/401 Odpowiedz Link
hopekk Lactobacillus casei może chronić przed babesją? 03.01.08, 10:31 www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16170567?ordinalpos=12&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum Odpowiedz Link
hopekk Beta glucan 1,3 /1,6 D w leczeniu Babesiosis ! 03.01.08, 10:47 W wieli miejscach w internecie natrafiłem, na naprawde dobrą działalność tego związku w babesji oraz innych chorobach pasożytniczych. Beta Glukan można kupić w każdej aptece. Link do pracy "Glucan as an adjuvant for a murine Babesia microti immunization trial" www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=351139 W sieci można wyszukać kilka jeszcze ciekawych prac. Np "Efekt terapii przeciwrobaczej wspomaganej glukanem w. doświadczalnej toksokarozie" itp. www.worldwidehealthcenter.net/articles-294.html www.biomed.cas.cz/physiolres/pdf/54/54_557.pdf Odpowiedz Link
hopekk Jeszcze o beta glukanie. 03.01.08, 11:14 Nie widzialem wczesniej aby ten produkt byl omawiany wiec wkleje jeszcze jeden ciekawy link. www.macroforce.pl/subp.php?action=more&id=czytelnia&idn=35 Odpowiedz Link
gavko Re: Jeszcze o beta glukanie. 06.01.08, 10:47 Bardzo ciekawe materiały!! Czy uważacie że można stosować ten Beta glucan jako zapobiegawczy środek na candide w czasie antybiotykoterapi? Może ktoś z was już sobie to aplikuje? Odpowiedz Link
mrowkolew Re: Jeszcze o beta glukanie. 10.06.08, 21:17 u mojej psicy właśnie wystąpił herx po betaglukanie-w PL chyba pierwszy pojawił się preparat Scanomune dla zwierząt i znając jego właściwości jako immunostymulatora-w infekcjach i pomocniczo w nowotworach (i w jednym z linków o boreliozie też pisane o użyciu go z tego powodu) włączyłam go teraz bo to już 3 miesiąc leczenia minął a pseudolymphoma raz malała do czerwonej kropki z pęcherzykiem raz rosła znów do białawego jakby pęcherza podobnego do odcisku na stopie,i na drugim antybiotyku Amoksiklav (pierwsza była doxy) zaczęły się objawy od wątroby po 3 tyg.-tylko przebarwienia białkówek oczu na brąz-ale zdecydowałam żeby przejść na penicylinę benzatynową w inj.(odpoczynek dla wątroby) z klarytro i kolejne pulsy metronidazolu, chciałam zrobić kilka dni przerwy w abx na oczyszcznie-i niespodzianka przykra-właczyłam rano chitosan zeby po nocy ściągał toksyny a nie po południu składniki z pokarmu, z jedzeniem ginkoflav forte,esseliv i spirulina, a na noc właśnie betaglukan (trochę większa dawka niż standardowa 2mg/kg-bo 8 mg/kg- ludzki mocniejszy wychodzi taniej ale przede wszystkim wystarczy jedna kapsuła do wrzucenia a nie 2-3 jak weterynatyjnego a wiem że przy nowotworach dają nawet 2.000 mg na dzień na człowieka)- no i jest herx-od 2 dni(czyli dzień po rozpoczęciu betaglukanu) już było coś w rodzaju splątania i leniwe chodzenie, wczoraj wieczorem znów niepokój i wytrzeszcz oczu którego nie było już od ponad 2 miesięcy), podałam już znów antybiotyk (więc były niestety tylko 3 dni przerwy) żeby tłukły to co zaczęło wyłazić, powoli się uspokajają objawy, no i w te 3 dni pseudolymphoma znów ładnie zmalała ile rzeczy człowiek nowych się dowiaduje o znanych specyfikach, choć wolałabym się tego nie dowiadywać w takich okolicznościach Odpowiedz Link
artur737 Re: Azytromecyna+Chinina w leczeniu Babeszjozy 11.01.08, 21:39 Slyszalem, ze olejek eukaliptusowy ma dzialanie przeciwpierwotniacze. Nie za bardzo wiem jak go brac. Chyba wcierac w skore, ale byc moze trzeba najpierw rozcienczyc. Odpowiedz Link
ewewa1 ratujcie ludzie nic już nie wim. 06.10.09, 14:23 Im więcej czytam tym bardziej głupieje co na co i ile. Mam bb myko wątpliwą bartonelle a drugą słabo dodatnią nie mam nadal wyniku na babs czekam. Już nie wiem co kupiec! Co jest tak naprawdę potrzebne i pomaga pogubiłam się w tym wszystkim jestem załamana, testowanie leków drogo kosztuje. Może ktoś założy jeden wątek i tam zebrać to wszystko do kupy? Odpowiedz Link
hopekk Patogeny w Polsce 08.01.08, 20:59 Ciekawa praca polskich naukowcow : www.zbs.bialowieza.pl/publ/pdf/1496.pdf Co ciekawe - babesia jaka znalezli to microti choc czesto sie mowi, ze w Europie przewaza Divergans. Mysle, ze warto przeczytac prace. Odpowiedz Link
zazule Re: Patogeny w Polsce 08.01.08, 21:39 Hoppekk - dzieki. jedno wiem do Bialowieży nie pojade juz nigdy. "Cudna" ta bartonella i babesia w eryrocytach małych ssaków. Odpowiedz Link
hanka78 Babeszja pod mikroskopem - gdzie? 10.01.08, 09:01 Wszystko na to wskazuje że mam "to cudo" ale w Lublinie wynik wyszedł ujemnie... Nie wiecie gdzie można zbadać krew pod mikroskopem w tym kierunku? Chyba większość forumowiczów badała się w Szczecinie ale tam już nie badają bo zmarła Pani Profesor, która się tym zajmowała.... Odpowiedz Link
hopekk Wg Klinghardta na babesie pomagaja: 11.01.08, 14:57 - zaraz po artemisininie olej oregano (leczy tez mykoplazmy, erlichie i borelie. Mnie dobrze wplywa na babesje. - Artemesia absinthium "Artemesia absinthium has been shown to be an ideal agent to treat Babesia, which is one of the organisms frequently present as a co-infection with Lyme disease (it is an intracellular parasite similar to malaria). Berberis vulgaris is a potent antibacterial agent (Ruggeri et al., 1991)." Inaczej wormwood. Polecam www.allegro.pl/item295643193_black_walnut_czarny_orzech_na_grzybice_i_owsiki.html Caly artykul: www.sustainablehealth.org.uk/pages/Articles/Useof_Pharmax_LymeDisease.html Odpowiedz Link
artur737 Re: Wg Klinghardta na babesie pomagaja: 11.01.08, 21:37 Osobiscie to uwazam, ze olej oregano hest dobry na grzyby. Dzialanie na inne mikroby wydaje mi sie, ze wynika z propagandy producentow bardziej niz z innych powodow. Chyba, ze ktos ma inne zdanie i mnie przekona. Odpowiedz Link
zazule Re: Wg Klinghardta na babesie pomagaja: 11.01.08, 21:49 Taaak ba rdzo dobry olejek oregano na mykoplasmy - ja go jadłam 4 miesiace z abx-ami i wyszły mykoplasmy w klasie igm wysoko dodatnie - nie ma to jak reklama Odpowiedz Link
artur737 Re: Wg Klinghardta na babesie pomagaja: 11.01.08, 21:52 Na razie mnie nie przekonalas. Bo co niby ma znaczyc wzrost IgM przeciw myko? Nie wiadomo. Jaki byl udzial tych innych abx w tym wszystkim? Nie wiadomo. Odpowiedz Link
artur737 Myko i oregano 11.01.08, 21:55 Najlepiej jakby ktos wiedzial jakie ma symptomy od myko, bral tylko oregano przez jakis czas i by mu to wszystko przeszlo. Odpowiedz Link
hopekk Re: Myko i oregano 11.01.08, 22:30 Zazule sie wlasnie smieje ze jej nic a nic nie pomogl na myko choc go brala nawet z abx Wg mnie tez jest to raczej jakas bujda. Tosho wie wiecej na temat leczenia Klinghardt'a. Nie wiem czemu nie dziala mi link do artykulu. Wrzuce w postaci *.doc - wtedy kazdy moze sobie sciagnac. www2.speedyshare.com/data/113687275/8465304/153059/LymePharmaxProtocol.doc Z tymi grzybami to juz raczej szerzej powtwierdzone - kto wie moze na cos jeszcze tez jest dobry. Nie bez powodu czesto pisza o wspomaganiu nim leczenia bb. Odpowiedz Link
hopekk Re: Myko i oregano 11.01.08, 22:37 Jestem dzis zmeczony wiec wyszukalem kilka linkow ale nie sprawdzalem uzytecznosci informacji tak tylko rzut okiem i cos ciekawego sie znajdzie. www.se1.us/health/oregano/moreinfo.html www.proliberty.com/observer/20030209.htm www.earthclinic.com/CURES/parasites.html www.earthclinic.com/CURES/parasites.html Moze olej ma jakis zwiazek ze nagle wyszly zazule myko Igm ? Odpowiedz Link
artur737 Re: Myko i oregano 11.01.08, 22:49 "Zazule sie wlasnie smieje" Rzeczywiscie, jakos nie zrozumialem. Odpowiedz Link