sofia-1 23.08.10, 09:41 Poszukuję dobrego informatyka w siedlcach?Czy ktoś może zna kogoś takiego? Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofia-1 Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 10:03 Znalazłam stronkę www.com-help.pl, zadzwoniłam i się umówiłam na dzisiaj:) zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
aka-shakal Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 10:20 Najpierw zawsze sprecyzuj pytanie po co Ci potrzebny ten informatyk ;-). Windowsa chcesz przeinstalować, płytkę nagrać, stronę www zrobić, naprawić jakąś usterkę, grafika szukasz, itp. Bo informatyka to tak zbyt ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia-1 Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 10:29 Jestem na etapie zakładania własnej działalności i chciałabym żeby pomógł mi wybrać sprzęt, no i żeby później się nim opiekował. Odpowiedz Link Zgłoś
koberka4 Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 11:31 Cześć, Napisałam na gazetowy email Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolkad Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 11:37 jakiś czas temu dostałam właśnie na tego pana namiar.Jestem bardzo zadowolona!Po utracie danych z komputera pan Tomek je odzyskał i zaproponował robienie kopii. W ogóle proponuje dużo zamienników które ułatwiają prace!Mi i mojemu szefowi pomógł i pomaga bardzo wiele! Sofia-1, naprawdę polecam!!!będziesz zaadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
aka-shakal Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 12:05 I co pewnie wziął 50 zł za przywrócenie danych ? Program bad copy i masz za friko taką usługę. Większość problemów można pozbyć się dzięki wujkowi google. Odpowiedz Link Zgłoś
goodyy Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 13:54 ja także poszukuję informtyka, jakiś czas temu także zamieściłam na tym forum ogłoszenie tej treści , które jednak zostało od razu skasowane,później dowiedziałam się od jednego z forumowiczów że ogłoszenia tej treści może zamieszczać tylko osoba mająca przynajmniej 50 postów; a informatyka szukam do przeinstalowania systemu Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 14:37 dowiedziałam się od jednego z forumowiczów że > ogłoszenia tej treści może zamieszczać tylko osoba mająca > przynajmniej 50 postów Dałaś się nieźle wkręcić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
goodyy Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 15:03 nie dałam się wkręcić, tylko nie rozumiałam dlaczego od razu skasowano moje ogłoszenie, podczas gdy inni też szukają biur rachunkowych , czy lekarzy i jest ok. wysłałm też zapytanie do moderatorów tego forum, dlaczego moje ogłoszenie zostalo skasowane,jednak nie dostałam żadnej odpowiedźi.natomiast informacje takie rozpowszechnia niejaki falszywy_klamca 10.08.10, Odpowiedz Musisz mieć przynajmniej 50 postów na siedleckim forum, aby móc pytać o polecenie informatyka. wtedy mamy pewność, że nie chcesz robić reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 15:31 dałaś się podpuścić fałszywemu :) a posty kasuje nie tylko raks ale i moderatorzy całego forum gazety Odpowiedz Link Zgłoś
goodyy Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 15:45 verena0 napisała: > dałaś się podpuścić fałszywemu : chory psychicznie - siedzi na forum i udziela fałszywych rad, normalne to nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
indivas Re: informatyk w siedlcach 03.11.16, 13:28 Mogłabym prosić namiar na pana Tomka Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_m Re: informatyk w siedlcach 04.11.16, 07:42 Ale to były wpisy sprzed 6 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
indivas Re: informatyk w siedlcach 07.11.16, 13:51 A może masz namiar na dobrego informatyka bo właśnie takiego szukam Odpowiedz Link Zgłoś
big798 Re: informatyk w siedlcach 13.11.16, 21:05 Polecam komp-kol.pl/ Kiedyś z nim pracowałem. Dobry fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 14:42 Jakieś 10 miesięcy temu przeinstalowywałem system w "Kreatorze" na Unitów Podlskich 7, zapłaciłem 70 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 14:57 Ja korzystam z usług Kuby z Benkompu (dawniej tak się nazywała ta firma) - jest na ul. 10 lutego, wejście od Piłsudskiego. System sam przeinstalowałem, ale tak jakoś.. zgubiłem wszystkie dane - udało się odzyskac tylko te z kopii zapasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
goodyy Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 15:09 kiedyś przeinstalowali mi system w Mythosie na Floriańskiej , ale nigdy więcej nie skorzystam z ich usług, wzieli 100 zł , wyczyścili mi z laptopa wszystko co prosiłam aby było zachowane. jak przyszedł informatyk aby podłączyć laptop do internetu to sie za głowę złapałam jak zobaczyłam jak mi system wyczyścili w Mythosie Odpowiedz Link Zgłoś
aka-shakal Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 15:24 O kurde to widzę, że naiwniaków nie brak. 100 zł za przeinstalowanie windowsa ? No ładny interes. Przed instalką zawsze biorę to co najważniejsze z dysku C na inne dyski i robię format C: i instaluje windowsa i wszystkie dane mam. Na dysku C mam tylko windowsa i nie mam problemów z utratą danych po formatach czy przeinstalowaniu windowsa. Hmm 100 zł no ładnie was robią w H***. Odpowiedz Link Zgłoś
goodyy Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 15:27 pytanie- czy ja jestem naiwna czy oni nieuczciwi? Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 15:31 Sorry ale dawac kompa do serwisu w celu instalacji windy to --->> :))))))) Przeciez tam jedyne co trzeba robic to klikac "dalej" i wpisac klucz,cala reszte robi za nas komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
goodyy Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 15:40 emti1 napisał: > Sorry ale dawac kompa do serwisu w celu instalacji windy to --- >> :)))) > ))) > > Przeciez tam jedyne co trzeba robic to klikac "dalej" i wpisac klucz,cala reszt > e robi za nas komputer. sorry ale sugerowanie że przeinstalowanie systemu polega na ,, kliknij dalej, kliknij dalej' to Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 15:44 A na czym? Jak masz plyte bootowalną to w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
goodyy Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 16:03 emti1 napisał: > A na czym? > Jak masz plyte bootowalną to w czym problem? jakbym wiedziała dokładnie na czym polega przeinstalowanie systemu , to nie szukałabym informatyka . z instrukcji jakie są w internecie wynika że przeinstalowanie systemu jest dosyć skomplikowane a na pewno nie polega na ,, kliknij dalej , kliknij dalej'' i trzeba mieć pojęcie o tym co się robi, w przeciwnym razie można utracić dane , jak to się stało forumowiczowi wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
aka-shakal Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 16:12 Przekopiuj sobie to co jest dla Ciebie ważne z dysku c:. Później formacik c: i instalka windowsa. No rzeczywiście to jest mega sztuka. Później tylko sterowniki instalujesz i gitara. Na prawdę to nie jest warte 50 zł czy 100 zł taka usługa. Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 22:33 Łatwo ci powiedzieć, że nie jest warta, opłać sobie zus, podatki, księgową, czynsz za wynajem lokalu itp... wtedy na pewno tak łatwo nie powiesz, że godzina czy dwie poświęcone na doprowadzenie komputera do stanu używalności za 50 czy 100zł, to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 16:15 Zalezy czy chcesz "przeinstalowac" czy "zainstalować" swiezy system. Jesli to drugie to naprawde pierwszy lepszy chlopaczek z ulicy w wieku lat nastu zrobi Ci to za paczek czipsow i cole. Odpowiedz Link Zgłoś
goodyy Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 16:20 chcę przeinstalować system, ale sama się tego nie podejmę , Odpowiedz Link Zgłoś
aka-shakal Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 16:58 A jak nie będzie chciał paczki czipsów tylko loda ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpap Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 17:40 emti , aka-shakal uwieżcie mi że dla Was czy dla mnie jest to pestka ale mam wielu klientów którzy poprostu tego nie potrafią, boją się itd. Prawdą jest że gdy przeinstaluje się wraz z kimś ze dwa razy system to później to nie kłopot... ale to że ktoś potrafi surfować po necie i korzystać z wyuczonego programu (do księgowości czy tegoś innego) nie oznacza że będzie potrafił przinstalować system... zresztą często może się zdarzyć że napotyka się na "nie standardowy problem" ... a że ździercy są to wiadome w każdym zresztą fachu dlatego trzeba znaleźć kogoś uczciwego i solidnego :D Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 22:03 takie cwaniaki a jakby mieli przeinstalowac system i zachowac dotychczasowe programy , a szczegolnie licencje poodtwarzac (ni instalowac) to juz tak łatwo by nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
ibzor Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 21:49 Dołącze się do pytania: Szukam informatyka, najlepiej grupę - CEL: Stworzenie indywidualnego sklepu internetowego z wieloma dodatkowymi aplikacjami (szczegóły po kontakcie) Wymagania - czas realizacji do końca roku - doświadczenie w podobnych projektach, dyspozycyjność i jakość. Cena jest na drugim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
aka-shakal Re: informatyk w siedlcach 23.08.10, 22:56 Z takimi pytaniami to nie na forum Siedlce, tylko do wujka google i znaleźć jakąś firmę projektującą strony dabljudabljudablju. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia-1 Re: informatyk w siedlcach 25.08.10, 09:02 Ze spotkania z informatykiem jestem bardzo zadowolona.Pan Tomek doradził mi jaki sprzęt jest mi potrzebny,jakie oprogramowanie muszę mieć a bez jakiego się obędę.Przedstawił mi jak on widzi współpracę ze mną i koszta są naprawdę niewielkie.Wszystkim gorąco polecam - www.com-help.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: informatyk w siedlcach 25.08.10, 09:16 Reklamy na forum są coraz inteligentniejsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ibzor Re: informatyk w siedlcach 25.08.10, 10:06 To dobrze - wniosek taki że ludzie którzy sie tak reklamują również są inteligentni. A przyznaje - bardzo dobra reklama. Jaka to agencja organizuje??? Proszę o kontakt agencji reklamowej zajmującej się tą reklamą- byłbym zainteresowany taką kampanią reklamową :) gg: 1156707 Odpowiedz Link Zgłoś
goodyy Re: informatyk w siedlcach 25.08.10, 10:40 reklama dźwignią handlu, tak czy owak napewno skożystam z tej strony i moze w końcu znajde informatyka , który przeinstaluje mi system!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Informatyczne orły, sokoły ... 25.08.10, 13:40 Bardzo sympatycznych rad udzielacie wtrącając różne żargonowe wyrazy i określenia, które dla człowieka posługującego się komputerem jako TYLKO narzędziem pracy, a nie jako przedmiotem kultu, są nie zrozumiałe. Wiele osób potrafi świetnie prowadzić auto, jednak poza tankowaniem paliwa, sprawdzaniem bagnetem poziomu oleju i dolewaniem płynu do spryskiwacza, nie ma pojęcia o innych podzespołach. Dlatego chętnie korzysta z usług specjalistów w nadzieji, że oni zrobią wszystko co potrzeba jak najlepiej. Owszem, to kosztuje, bo musi. Największy jednak "fachowiec" musi od czasu do czasu korzystać z usług specjalistów (dentysta, aptekarz, prawnik, tłumacz itp.), bo mimo swojej omnipotencji nie może znać się na wszystkim. Pozostaje satysfakcja, że dzięki naszym wydatkom, mogą egzystować inni fachowcy, ich firmy i ich pracownicy. Normalne, podział pracy. To nie wstyd prosić, czy zakupić pomoc. Raczej dziwnym jest podśmiewanie się z osób mniej obeznanych z daną dziedziną i mądrzenie się, jakimi to my jesteśmy super informatykami w porównaniu z tymi mniej zaradnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Informatyczne orły, sokoły ... 25.08.10, 14:09 Są sklepy komputerowe, idzie się od jednego do drugiego i po takim spacerze już się wie wszystko. Ale jak się nie chce ............ Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Informatyczne orły, sokoły ... 25.08.10, 14:18 > idzie się od jednego do drugiego i po takim spacerze już się wie > wszystko. Ale jak się nie chce ............ Owszem, może się nie chcieć. Można być zafiksowanym na zupełnie inne zaiteresowania, chce się jedynie kupić w danym momencie (dla niektórych) banalną usługę informatyczną i o niej zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk-on-line Re: Informatyczne orły, sokoły ... 31.08.10, 00:09 Z takimi informersami po technikum lub liceum to ja miałem do czynienia i wierzcie mi że nie polecałbym takich jeżeli prowadzicie działalność gospodarczą lub macie cenne dane na dysku komputera. Najczęściej kończy się właśnie reinstalacją windy i wszystkich danych które są na dysku. Niestety takie lalusie mogą bajki pisać jak łatwe jest instalowanie windy (a i owszem) ale taki to niech soibie windę stawia albo u koleżanki. Ciekawy jestem jak sobie ktoś poradzi z plikami bazodanowymi jeżeli nie ma pojęcia na temat baz ani generowania licencji. Przeinstalowanie komputera księgowej z kilkunastoma aplikacjami kadrowo-płacowymi lub księgowymi to nie jest takie prościutkie jak się młodym "lamerom" wydaje :) i dlatego to kosztuje bo nie jest banalne i nie każdy informatyk może się tego podjąć Odpowiedz Link Zgłoś
tommy.b Re: Informatyczne orły, sokoły ... 31.08.10, 08:53 Ileś lat sam walczyłem z systemem, a potem po prostu dorosłem :). Teraz już od jakiegoś czasu moim komputerkiem (serwis, większe grzebanie w Windzie) zajmują się w Kreatorze na Unitów i jestem zadowolony. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Informatyczne orły, sokoły ... 31.08.10, 10:32 informatyk-on-line napisał: > Przeinstalowanie komputera księgowej z kilkunastoma aplikacjami > kadrowo-płacowymi lub księgowymi to nie jest takie prościutkie jak > się młodym "lamerom" wydaje :) i dlatego to kosztuje bo nie jest > banalne i nie każdy informatyk może się tego podjąć zgodzę się choć niekoniecznie trzeba mieć tytuł inżyniera i magistra by tego dokonać jak sugerujesz na wstępie :) Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk-on-line Re: Informatyczne orły, sokoły ... 31.08.10, 20:27 Oczywiście się zgadzam że może to zrobić osoba bez magistra :) ale sam osobiście poleciłbym swój komputer (jeżeli bym musiał) napewno osobie z doświadczeniem a nie komuś kto mianuje się informatykiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: Informatyczne orły, sokoły ... 01.09.10, 15:01 Kiedyś pewien "fachowiec" instalował Novela. Siedziałem obok i po godzinie serdecznie mu współczułem, instalacja dochodziła do pewnego momentu i... ...i od początku:-) Zasugerowałem mu żeby spokojniej podszedł do sprawy i uważnie czytał komunikaty. Problem był banalny :-) W pewnym momencie system pytał się po angielsku "Czy chcesz przerwać instalację" On wciskał "Yes"... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś