Dodaj do ulubionych

Media Expert Siedlce

28.09.10, 15:12
Chyba jednak coś ruszyło, www.pracuj.pl/praca/sprzedawca-kasjer-siedlce,oferta,1782225 (ogłoszenie z 2 września) na stronie sklepu ogłoszenie z 9 września www.mediaexpert.pl/radom_grzecznarowskiego/praca/ tylko dalej nie wiadomo gdzie ten sklep miał by się znajdować ??? W budynku po Neptunie na Starzyńskiego czy może w tym nowym budynku przy Arche ?? Dalej nie wiadomo ?!
Obserwuj wątek
    • suworow173w41 Re: Media Expert Siedlce 28.09.10, 19:40
      Ja kiedyś słyszałem, że w tym budynku przy Arche.
      • efaster Re: Media Expert Siedlce 30.10.10, 00:01
        Kiedy ??

póki co Arche podziękowało MKP za współpracę :)

www.mpk.siedlce.pl/n54-informacja.-.zamkniecie.petli.arche.dla.linii.12.i.24.htm
    • efaster Re: Media Expert Siedlce 08.11.10, 09:45
      up ^

kiedy otwierają ?? no i gdzie :)
      • 34samotna Re: Media Expert Siedlce 18.11.10, 12:53
        Siedziba Mediaexpert to właśnie ten nowy budynek na Brzeskiej , a otwarcie to niby wielka tajemnica, ale napewno nie póżniej, niż w połowie grudnia będzie, bo przed świętami najlepsze żniwo przecież. Nabór pracowników już zrobiony, teraz tylko szkolenia, pranie mózgu te sprawy :))
        • efaster Re: Media Expert Siedlce 18.11.10, 14:41
          Właśnie miałem o tym napisać, wczoraj widziałem w środku żółte ściany, czarny sufit, kolory Media Expert. Na 100 % tam będzie. A na Starowiejskiej też na 100 % Lidl, bo te ułożenie dachu i ścian to tylko Lidl ma. Czy w grudniu czeka nas otwarcie dwóch nowych sklepów w Siedlcach. Pytanie, kiedy powstanie wreszcie pierwszy hipermarket z prawdziwego zdarzenia ??

Dziwne, że PSS i lokalna "mafia" kupiecka nie robiły jakiś protestów, czyżby wypłukali się na agitacji przed referendum ?? Czy może dołożyli do kampanii STS-u, bo na PSS i w małych sklepikach tylko tego ugrupowania widać plakaty. Swoją droga TVN miał trochę racji w warszawie mało gdzie są plakaty w oknach sklepów, tam raczej stawia się na duże bilbordy i spoty telewizyjne. U nas jak zwykle wieś. Ale cóż, jakie miasto tacy wyborcy i na odwrót.
          • hyperactive1 Re: Media Expert Siedlce 19.11.10, 21:50
            Zależy, co rozumiemy pod pojęciem 'z prawdziwego zdarzenia'. Powiedzmy, że jako główny wyznacznik 'hiperowatości' danego sklepu przyjmujemy jego powierzchnię sprzedaży. No właśnie... 'prawdziwy' hipermarket, to... 2000 m2, 5000 m2, 10 000 m2? Wszystkie ww. wpisują się w definicję hipermarketu.

Osobiście będę zadowolony, jeżeli w końcu pojawi się chociaż JEDEN średniak 4000 - 5000 m2, a takowy jest planowany przy Sokołowskiej/Żytniej (Budrem), niestety od zdecydowanie dłuższego brak jest jakichkolwiek wieści dotyczących tej inwestycji, nie wiadomo wiec, kiedy i czy w ogóle ruszy. Jednak jak do tej pory wszelkie formalności - zgodnie z doniesieniami na tym forum - idą pomyślnym torem. Wolno, bo wolno, ale idą. W okolicach tego terenu, względnie nawet na nim cały czas trwają roboty związane z kolektorem ściekowym, niedawno widziałem też na stronie BIP-u pozwolenie na budowę ulicy 'Nowy Świat - Etap II' - może to jej budowa jest bezpośrednio związana z budową marketów Budremu?

Można więc przypuszczać, że o ile nie 'zesra się' coś po drodze, doczekamy się średniej wielkości hipermarketu właśnie tam tym bardziej, że pojawił się głos o InterMarche w Siedlcach - powtarzam - może chodzić o tą lokalizację. A propos panie efaster - jest mój up i odpowiedź na Twój ostatni wpis w wątku: 'InterMarche w Siedlcach' tak btw.:)

Drugi typ - nowa Galeria S. W planie zagospodarowania większość powierzchni byłego stadionu zarezerwowana jest na: 'obiekty sprzedaży o pow. powyżej 2000 m2'. Źródło do wglądu: www.siedlce.pl/plan_zagospodarowania/rys_planow/scan765.pdf

Co będzie oznaczać to w praktyce, tego jeszcze nie wie zapewne nawet sam pan Strus, w końcu przewidywany rok otwarcia, i to zaledwie pierwszej części, nowej galerii, to 2013 rok.

Trzeci typ: kompleks w Ujrzanowie/Białkach. Ma być duże Tesco i OBI, tyle na razie wiadomo. W sumie, to NIE jest to w Siedlcach, jednak wystarczająco blisko (bardzo blisko bym powiedział), że warto o tym wspomnieć.

PSS się kończy, OBY! W referendum się zbłaźnili, w wyborach ich ludzie z plakatów raczej większych szans nie mają, stadion sprzedany, Lidl staje się faktem... społemowska rura mięknie!

Co do elementów wsiowości w Siedlcach - pokazany ciągnik przy Milenium w materiale TVN to NIE żaden przypadek, czy prowokacja. Proponuję odwiedzić ul. 3 Maja - tam traktory radośnie pomykają z częstotliwością minimum kilku na godzinę! Niestety, ale to JEST smutne. Smutne, bo wsiowe, w każdym normalnym mieście obowiązuje zakaz wjazdu ciągników do centrum, ale oczywiście nie u nas.

• efaster Re: Media Expert Siedlce 23.11.10, 01:48
              A cóż ja mogę dodać jak się zgadzam z każdym jednym Twoim słowem w 300 % :))

Hm, żeby nie powtażać tego samego, co Ty napisałeś, bo i po co. Jak obydwaj piszemy zazwyczaj w jednym tonie i mamy zazwyczaj bardzo podobne, jeśli nie identyczne wnioski.

Co by tu dodać, nie jest tak źle, a lidl na Starowiejskiej ciszy, nawet bardzo, małe 'gówienko" :)) a mają kupe fajnych rzeczy, a te tygodnie z różnymi krajami wprost strzał w 10 :)) No i te produkty niemieckie, nie to żebym polskich nie chwalił, ale za cenę "z biedronki" mamy naprawdę dobry gatunkowo i jakościowo produkt tyle, że niemiecki. Jeśli ktoś nie jest "naro0dowcem" z pod znaku młodzierzy wszechpolskiej czy KPN-u to nie powinno mu to przeszkadzać. Kurde o a obiecałem sobie, ze nie będę wrzucał aluzji politycznych na forum :)) sit, mówi się trudno. Ale tak na poważnie ostatnio jadąc do byłego "młyna" po lewej na wysokości Drosedu zobaczyłem jakiś nowy obiekt, z baneru wynika, ze wprowadzi się tam Emilia meble, te same, co na 3 maja i na Kraszewskiego. A żeby było śmieszniej to będąc wcześniej w innej części miasta a dokładnej młynarska zobaczyłem tez nowy obiekt (miedzy komputerowym a barem lokness) i tam tez będzie sklep tej sieci, mało tego będzie tam i tu uwaga pierwszy podziemny parking w budynku handlowy :))) Ileż to się mówiło o takowym przy budowie milenium czy obecnej GS, a ty ciach po cichu, bez szumu jest i to jeszcze, jakie fajne, bo wjazd i wyjazd będzie sterowany światłami, gdyż jest tylko jeden pas na wjazd i wyjazd (wspólny). Mam nadzieje ze Strus nie wpadnie na ten sam pomysł w nowej części GS :)) bo kilka/kilkanaście miejsc (dokładnie nie wiem, bo nie byłem wewnątrz) to nie 1,5 - 2 tys. :)) Ach ciekawe czy te emiliowe meble planują ekspansję czy przenieść się do nowych siedzib, i opuścić dotychczasowe ?? Bo na Kraszewskiego jeszcze, jako tako, ale 3 Maja to ciasnota jak cholera, trzeba się między meblami przeciskać nie raz, ale nie ma się, czemu dziwić, bo to zwykł dom, a nie duże "jednoizbowe" pomieszczenie.

Co do "śmierdziucha" roboty idą pełną parą, i dobrze może w końcu przestanie śmierdzieć III etapie w wzwyż do strzały :)) Póki, co " najefektowniej" prezentuje się pomnik mu "poświęcony" :))

No i takie to moje nocne przemyślenia

A Media Exp. na 100 % na brzeskej
              • pogus Re: Media Expert Siedlce 25.11.10, 18:00
                Na budynku umieszczono już potężny neon media expert.
    • verena0 Re: Media Expert Siedlce 12.12.10, 22:44
      Aż się dziwię, że od wczoraj nikt nie napisał o otwarciu. Ogromne tłumy, kolejka na długość sklepu, panowie sprzedawcy zdezorientowani, bo z 60 telewizorów pewnego modelu w promocji na stanie w południe zrobiło się już tylko 5 ;) Miejmy nadzieję, że promocje będą dłużej, niż tylko w dniu otwarcia ;)
      • ygd Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 08:54
        Jak to się mówi - rzucili ludziom ochłapy ;-)
        Ciekawe ilu klientów już się dało wrobić w "gwarancję plus", która jest niczym innym jak ubezpieczeniem zakupionego towaru.
        • afrus_21 Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 10:01
          To prawda był wielki tłum ale dało się kupić wszystkie produkty bez problemu.
          Zjechały się wszystkie wioski z pod Siedlec, kupowali wszystko od plazm po suszarki za 29 zł :)))))
          było śmiesznie jak babka wyciągnela kopertę kasy i pyta się syna co bierzemy :))), w kolejce stali ludzie z myszka za 32 zł lub samą suszarką :) masakra ....
          • verena0 Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 11:13
            Ja też stałam, bo się skusiłam na laptopa, ale i tak miałam kupić, więc skorzystałam z promocji ;) ale mnie śmieszyło jak ludzie biegali z tymi telewizorami, jakby w okolicy mieli zamknąć wszystkie sklepy ;))
            • ygd Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 12:51
              Widać ludzie dobrze wspominają czasy kolejek i jak brakowało w sklepach towarów ;)
            • donvito52 Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 21:15
              Ja też stałam, bo się skusiłam na laptopa, ale i tak miałam kupić, więc skorzys
              > tałam z promocji ;) ale mnie śmieszyło jak ludzie biegali z tymi telewizorami,
              > jakby w okolicy mieli zamknąć wszystkie sklepy ;))

No pacz Pan, a mnie śmieszyli ci co latali z laptopami jakby w okolicy mieli zamknąć wszystkie sklepy.

donvito52

PS
              Nie byłem na otwarciu ;-))

• verena0 Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 22:30
                aż tak nie biegałam, bo byłam w sobotę, pooglądałam sobie, później przejrzałam aktualne promocje w innych sklepach, na allegro i stwierdziłam, że jednak się opłaca :) rozumiem, że jesteś w grupie kupujących telewizor? ;)
    • dymek1979 Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 10:15
      Też pojechałem zobaczyć, najpierw ujrzałem korek na Brzeskiej, więc myślę, nie pcham się dalej, stanąłem sobie na parkingu naprzeciw igera. Dalej piechotką.
      Cel zakupu maszynka do strzyżenia.
      Wchodzę do środka, patrze dziki tłum, Skiba coś przez mikrofon nawija. Idę, szukam. Patrze jest maszynka, fajny zwykły Philips. Promocja, fajnie myślę, tanio, rzucam okiem na kolejkę i wychodzę bez maszynki :)
      Wracając Brzeską, obserwuję korek jadących na Promocję, myślę, naiwniacy gdzie się pchacie :) Jadę dalej, patrzę Partner AGD czy coś takiego, myślę zatrzymam się. Wchodzę, w środku pusto, pytam Panią czy mają maszynki do strzyżenia, Pani grzecznie odpowiada, że mają fajnego Philipsa, podchodzę, patrzę, model i co lepsze cena identyczne jak w Media Expert :)

i taka to promocja, darmowe stanie w kolejce przy dźwiękach głosu Skiby :)
      • krzycho1252 Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 10:26
        > i taka to promocja, darmowe stanie w kolejce przy dźwiękach głosu Skiby :)

Czyli otwarcie się udało. Z reklamą spotkałem się na 3 -go Maja jadąc za angielskim, pietrowym autobusem. Może wpadnę tam jutro.

• falszywy_klamca Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 15:24
      Nie widziałem jeszcze, żeby w niedzielę przed godz. 17 w sklepie rtv/agd były takie tłumy.
      • brat_szczepana Re: Media Expert Siedlce 13.12.10, 16:50
        > Nie widziałem jeszcze, żeby w niedzielę ....

Przecież w niedzielę mało kto chodzi na zakupy. Co innego w sobotę.
        • efaster Re: Media Expert Siedlce 14.12.10, 21:51
          I tak sobie czytam wpisy i myślę, Co wyście się spodziewali ?? Sklep jak każdy inny, co do kolejek przy otwarciu to nieomal standard w Siedlcach. Chyba każdy większy czy mniejszy sklep jest tak u nas "witany". Co do promocji to tak jest zawsze, czy to w tej czy innej sieci. Pamiętacie jak kiedyś w Jankach pod Warszawą electroword otwierali. To dopiero było. Ludzie nocami stali w kolejce by być pierwszym na otwarcie. Po czy przyszło rozczarowanie, bo ten super tani sprzęt był jakiś mało znanych koreańskich firm.

Zrobili "agresywna" reklamę (prasa, radio, internet, bilbordy) opcenili kilka telewizorów, laptopów czy innego rtv/agd a ludzie już sami wiecie...

Za tydzień sytuacja się uspokoi :))

Zobaczycie, co biedzie jak powiększony GS otworzą, to dopiero będzie "sajgon". Pierwsze dwa tygodnie ścisłe śródmieście będzie miało "wyjęte z życiorysu" :))
    • sosmpsos Re: Media Expert Siedlce 19.12.10, 15:07
      Hej! A czy ktoś z Was wie w jakich dniach i godzinach otwarty jest ten siedlecki elektromarket??
    • aro333 Re: Media Expert Siedlce 19.12.10, 15:51
      Tak obok tego tematu choć zwiazane z nim - zaparkowanie tam samochodu to jakaś makabra ostatnio. Być może to święta idace a być może otworzenie tego elektromarketu. W sumie przybyło bardzo mało miejsc parkingowych na ludzi jest coraz wiecej. A i miejsce jest raczej dostosowane do owiedzania go samochodem. Oj mało mało miejsc sie robi , marketów sporo a miejsc jak na lekarstwo. A najbardziej denerwuje mnie sajgon przy drzwiach wejsciowych do elektromarketu. Praktycznie spotykaja się dwie drogi, każdy jedzie jak chce , jedni z lewej drudzy z prawej , każdy gdzieś się wciska.Może czas pomyslec tam o drogach jednokierunkowych wjazdowych. Może od stacji paliw niech by był wjazd a wyjazd tą drugą drogą? Da się to jakoś rozwiazać?
      • efaster Re: Media Expert Siedlce 19.12.10, 18:49
        aro333 napisał:
        > Może czas pomyśleć tam o drogach jednokierunkowych
        > wjazdowych. Może od stacji paliw niech by był wjazd a wyjazd tą drugą drogą ?
        > Da się to jakoś rozwiązać?

Postulat jak najbardziej za, uporządkowałoby to poruszanie się po terenie całego centrum. Bo dalej wydłuż obiektów na parkingu mamy jednokierunkową, trzeba dojechać do końca i skręcić w lewo do drogi przy płocie Dróg podlaskich i dalej do końca. I tam trafiamy na dwa kierunki (łatwo o stłuczkę).

Tylko pewnie jest problem, bo trzeba by było zmieniać organizacje ruchu na brzeskiej (dodatkowe znaki, przemalować linie) jednym słowem koszta. A Arche się nie kwapi, wykładać dodatkowej "kasy".

Ale jeśli by jednak udało się wprowadzić zmianę organizacji ruch to wyglądałoby tak:

Wjazd ulicą między stacją paliw, a media ekspertem, ale prosto wzdłuż parkingów do końca, w lewo do ulicy. Dalej wzdłuż płotu do końca. I tu do wyjazdu w prawo, ew. w lewo, jeśli chcemy wrócić na parking. Ale zakładamy, że chcemy już wyjechać. Jedziemy droga między MEx, a płotem RDP. I tak do centrum w lewo z lewego pasa, w prawo w stronę Ujrzanowa z prawego. Proste jak budowa cepa. Wymalować parę linii ciągłych, trochę strzałek w lewo, w prawo, parę znaków zakaz skrętu, zakaz wjazdu, "znak droga jednokierunkowa". I już mamy wszystko gotowe.

Co do godzin otwarcia w tyg. 10-19 sob, niedziela 10-17
    • wredzioch Re: Media Expert Siedlce 20.12.10, 11:44
      Nie wiem czy to normalne w tej sieci czy też była jakaś awaria ale obsługa przy kasie w sobotę była strasznie wolna. Kupiłem kilka pierdół i dla każdej z nich pani ręcznie wprowadzała kody chociaż czytnik kodów leżał obok. Już na początku trzeba zadeklarować czy płaci się kartą czy gotówką bo ma to ponoć jakieś znaczenie - Pani musiała usunąć wprowadzone jako gotówka pozycje i wklepać je ponownie jako karta. Zakładam że gdyby nie było łączności z bankiem to wtedy trzeba by wykasować wszystkie pozycje z "płatność kartą" i wklepać je jako "gotówka". Na koniec zamiast paragonu dostałem wielka płachtę faktury z igłówki o którą zresztą wcale nie prosiłem:) Pod blatem jest zapewne jakieś urządzenie do zdejmowania blokad z produktów ale chyba blat jest za gruby bo Pani musiał wykonać kilka dziwnych ruchów zanim zadziałało.
      • verena0 Re: Media Expert Siedlce 20.12.10, 22:38
        Te faktury, paragony to jeszcze jakoś przeżyję. Ale najbardziej denerwuje mnie, że jak już zapłacę przy kasie (obojętnie czy gotówką czy kartą), to przy drzwiach wyjściowych stoi pan z ochrony i sprawdza czy jednak czegoś nie wynoszę....
    • lukaszk99 Re: Media Expert Siedlce 20.12.10, 22:28
      Byłem, zobaczyłem, w miarę fajne, jedyny sklep w Siedlcach gdzie można czegoś dotknąć, posłuchać, taki Mini MM. Co do cen to jakoś szczególnie tanio nie jest, cześć produktów ma względną cenę, reszta już nie bardzo np. Ruter który kupiłem w sklepie internetowym, nowy za 59 zł, tam kosztował 99 zł, więc różnica naprawdę spora. Nauczyłem się zwracać uwagę na ceny, po tym jak kupiłem kiedyś w MM słuchawki za 149 zł które jak się później okazało można był kupić z 74 zł w sklepie Agito.pl + ~16 zł wysyłka. Po tym zdarzeniu jak tylko się spojrzałem na te słuchawki to mi się niedobrze robiło.
      • no_to_jadziem Re: Media Expert Siedlce 23.12.10, 15:33
        Następna "okazja" w sklepie ME:szukałem piekarnika,znalazłem w ME taki za 399,po czym poszukałem gdzie indziej.Znalazłem w internetowym sklepie EURO RTV AGD identyczny za 295,z kosztami wysyłki wyniósł mnie 320 zł....
        • efaster Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 01:04
          czyżby powrót tej marki do grodu nad Muchawką

u mnie na osiedlu zobserwowałem dwa bilbordy ów sieci i że wkrótce otwarcie

tylko gdzie ??

Wojska Polskiego ?? Starowiejska obok banku BPH a moze gdzieś zupełnie indziej ??

swoją drogą dziwne te zmainy na rynku pojawiają się znikaja wracają, tak było z Neonetem, Avansem

a i tak ludzie kupują w internecie bo nawet z przesyłką tanej
          • kalina_m Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 07:59
            > u mnie na osiedlu zobserwowałem dwa bilbordy ów sieci
            Pewnie powtórzę, bodaj po no loginie, ale spróbuję. Może tym razem zrozumiesz... Otóż:
            - ów = ten
            - owego = tego
            - owa = ta
            - owej = tej
            • efaster Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 11:36
              :((

Efaster płacze, efaster się wstydzi

kurcze sami poloniści, zadużo ogladacie np. mówiąc inaczej na yt :)

ja lubie pisać ów, nie odbierajcie mi jej przyjemnosci :)

ac20068 napisała:
              > Ma być na ul. Brzeskiej numer chyba 102

ten nowy budynek przed Carlosem ? Swoją drogą nie za dużo tych sklepów z elektroniką na jednej ulicy tam już będzie chyba 5 !!??
              • n_l Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 12:01
                A gdybym napisał że po przeczytaniu takiego zdania
                > ja lubie pisać ów, nie odbierajcie mi jej przyjemnosci
                lubię pomyśleć że ów Efaster to jednak <autocenzura>...

> Efaster płacze, efaster się wstydzi
                Efaster kłamie

> kurcze sami poloniści
                nie, po prostu ludzie którzy szanują pewne elementarne zasady
                • kalina_m Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 13:54
                  > nie, po prostu ludzie którzy szanują pewne elementarne zasady
                  Dajmy spokój. Niektórzy nigdy nie zrozumieją, że aby się porozumieć, trzeba mówić tym samym językiem.
                  • n_l Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 16:15
                    Ale niestety coraz częściej jest to gramatyka i ortografia Efastera.
                    I słownictwo żuli :-(
                    • efaster Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 18:24
                      a gdzie ja napisałem z błędem ??

i czy "ów" słowo jest aż takie ważne ??

miało być o ME a wyszło o tym jak to ja piszę (a to chyb nie o tym ??)

PS.
                      za żula się raczej nie uważam :))
                      • n_l Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 18:48
                        > a gdzie ja napisałem z błędem ??
                        tu: dwa bilbordy ów sieci
                        po raz kolejny podano ci znaczenie i prawidłową
                        odmianę słowa "ów", a ty po raz kolejny robisz
                        z siebie przygłupa twierdząc- "ja lubie pisać ów"

> i czy "ów" słowo jest aż takie ważne ??
                        ważne, ważne jest każde słowo poprawnie użyte i poprawnie napisane,
                        ty sobie kpisz z nas wszystkich pisząc tak niechlujnie

> za żula się raczej nie uważam :))
                        przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem w którym
                        wierszu mojej wypowiedzi jest odniesienie do twojej
                        osoby a w którym nie.
          • przyjemny_gosc Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 10:36
            W internecie taniej, ale jeszcze zależy co kupujesz.
            Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie kupowanie dużych rzeczy przez internet, albo stosunkowo drogich. Jednak wcześniej chciałbym zobaczyć.
          • ac20068 Re: Media Expert Siedlce come back ?? 20.10.13, 11:02
            Ma być na ul. Brzeskiej numer chyba 102
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka