Dodaj do ulubionych

Oddam Królika Miniaturkę

10.01.05, 13:12
Moja siostra odda w dobre ręce ślicznego króliczka. Jest cały biały. Ma dużą
klatkę (dla szynszyli). Musi go oddać, ponieważ nie ma dla niego czasu...
Króliczek lubi przebywać z ludzmi, a prawie cały dzień siedzi sam. Siostra
niedługo wyjeżdża na studia i tym bardziej nie może go wziąć do akademika...
Zainteresowanym prześle zdjęcia na maila. Jej adres: kala86@o2.pl
Obserwuj wątek
    • emektb Re: Oddam Królika Miniaturkę 10.01.05, 16:16
      zlosia napisała:

> Moja siostra odda w dobre ręce ślicznego króliczka. Jest cały biały. Ma dużą
      > klatkę (dla szynszyli). Musi go oddać, ponieważ nie ma dla niego czasu...
      > Króliczek lubi przebywać z ludzmi, a prawie cały dzień siedzi sam. Siostra
      > niedługo wyjeżdża na studia i tym bardziej nie może go wziąć do akademika...
      > Zainteresowanym prześle zdjęcia na maila. Jej adres: kala86@o2.pl

Dobra, dobra moja siostra też kupiła miniaturkę. Ten mini królik waży teraz ze
      6 kilo i do żywego przypomina zwykłego, hodowlanego długoucha. A śmierdzi z
      niego niemożebnie. Do tego siostra zawinęła się do Wsiawy i zostawiła mnie z
      tym przemiłym stworzeniem w zwykłym M-4. A i zabroniła zamieniać go w coś
      bardziej przyjaznego podniebieniu np. domowy pasztecik. Życzę jednakże
      powodzenia w szukaniu opiekuna:))

PS> A w domu mam jeszcze strasznie parszywą kotkę.
      • zlosia Re: Oddam Królika Miniaturkę 10.01.05, 17:00
        Ten Królik (kroliczka) ma na imię Pasztet. Jest nieduzy jak na swoje dwa lata.
        Nie pamietam dokładnie, ale około 2 kg. Nie śmierdzi. Lubi kąpiele. Zawsze po
        kąpieli śpi owinięty ręcznikiem.
        W domu jest prócz królika jeszcze kot i pies. Pasztet lubi kota i dobrze z nim
        żyję. Gorzej z psem. Gdy zobaczy psa zaczyna uciekać, pies mysli, że On chce
        się bawić. Istny cyrk.
        Troche przesadziłeś mówiąc, że krolik śmierdzi. Jest zapach, ale tylko wtedy
        gdy się o niego nie dba, nie wypuszcza Go z klatki. To co napisałes świadczy o
        tym, że nie sprzątasz mu klatki. Są teraz granulki (pigwa), które wchłaniają
        zapach. Jedyne na co mogę się skarżyć to to, że Pasztet w poprzednim życiu był
        chyba archeologiem, bo uwielbia kopać. Przekopuje pigwe z jednego kąta klatki
        do drugiego. Troche brudzi, jak każde zwierzątko.
        Chciałabym, zeby trafił do kogoś, kto ma małe dzieci i czas. Pasztecik lubi
        towarzystwo, uwielbia gdy ktos sie nim zajmuje.
        • no_login Re: Oddam Królika Miniaturkę 10.01.05, 18:33
          > Ten Królik (kroliczka) ma na imię Pasztet.
          Bardzo smakowita nazwa....:-)
          • Gość: Bambi Re: Oddam Królika Miniaturkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 20:44
            Chyba go wezme ... ze względu na warunki zatrudnienia dla no_login'a ;)
      • Gość: CiociaBrygida Re: Oddam Królika Miniaturkę IP: *.itpp.pl 11.01.05, 23:43
        hmmm zuzia ma raptem 12 lat, i tak strasznie nie smierdzi. Emektb przez to
        zapach prawie co scietego siana (z zaznaczeniem na prawie co)
        pozdrawiam
    • Gość: DOT Re: Oddam Królika Miniaturkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 20:19
      Zgłoś tę sprawę do Stowarzyszenia Pomocy Królikom. Pomogą Ci znależć mu dom,
      lub znajdą osobę, która przechowa go na czas znalezienia nowego wełaściciela.
      Adres ich strony to www.spk.webd.pl, a adres adopcja_krolika@wp.pl
      • no_login Re: Oddam Królika Miniaturkę 10.01.05, 21:15
        dziewczyna ma problem a wy sobie eggs robicie,
        wprawdzie byłem pierwszy ale to nie powód do
        niewskazanego naśladownictwa,
        PLONK warning!
        • Gość: DOT Re: Oddam Królika Miniaturkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:13
          O przepraszam, moja propozycja jest jak najbardziej poważna!!!
        • Gość: Bambi Re: Oddam Królika Miniaturkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:19
          > PLONK warning!

oj nie widzialem Ciebie w takim stanie pląkami bedziesz rzucać ? to pewnie przez
          te Beemesie WSI i LUU ?:)
          Na ale sie nie dziw w myśl przyslowia "uderz w stół a nożyce się odezwą" :)
          Make peace not war :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka