Dodaj do ulubionych

powiew prowincji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 18:19
to forum jak i jego uzytkownicy reprezentują Siedlce. Niestety wieje tu
prowincją, tanią sensacją, minimalizmem. Nie jest to bynajmniej prowokacja,
tylko moje subiektywne odczucie. Irytuja mnie niektórzy stali bywalcy tego
forum, reprezentujący poniekąd jakies lokalne elity. To wszystko poza i
niestety jest to smutne. Bywacie tam gdzie wypada być, mówicie to co modne i
co wypada mówic, lub akurat to co na topie. Macie w dupie przede wszystkim
kulturę. Siedzicie w knajpach i to wam wystarcza. Zalosne, smutne i
prawdziwe. Decydujecie czesto o ludziach, sprawach o ktorych nie macie
pojęcia, ale wydaje wam sie ze jestescie swietni. Ignorancja. Najbardziej
boli ze jestescie tanią kalką własnych wyimaginowanych ideałów. A to odbija
się na poziomie całego miasta. Prowincja i tyle...
Obserwuj wątek
    • scoobunny Re: powiew prowincji 14.03.05, 19:24
      Gość portalu: franz napisał(a):

> to forum jak i jego uzytkownicy reprezentują Siedlce. Niestety wieje tu
      > prowincją, tanią sensacją, minimalizmem. Nie jest to bynajmniej prowokacja,
      > tylko moje subiektywne odczucie. Irytuja mnie niektórzy stali bywalcy tego
      > forum, reprezentujący poniekąd jakies lokalne elity. To wszystko poza i
      > niestety jest to smutne. Bywacie tam gdzie wypada być, mówicie to co modne i
      > co wypada mówic, lub akurat to co na topie. Macie w dupie przede wszystkim
      > kulturę. Siedzicie w knajpach i to wam wystarcza. Zalosne, smutne i
      > prawdziwe. Decydujecie czesto o ludziach, sprawach o ktorych nie macie
      > pojęcia, ale wydaje wam sie ze jestescie swietni. Ignorancja. Najbardziej
      > boli ze jestescie tanią kalką własnych wyimaginowanych ideałów. A to odbija
      > się na poziomie całego miasta. Prowincja i tyle...

Jakie miasto takie forum, niestety prowincja(jednostką jaką tutaj mierzy sie
      rozwoj gospod. miasta jest [Mc/kmkw] - McDonald na kilometr kwadratowy). No ale
      cóż, trzeba z tym jakoś żyć, kiedyś może bedzie lepiej.
      • emektb Re: powiew prowincji 14.03.05, 19:35
        czy o tej jelicie to i do mnie było?
    • krzycho1252 Re: powiew prowincji 14.03.05, 21:56

> Niestety wieje tu prowincją, tanią sensacją, minimalizmem. Nie jest to
      bynajmniej prowokacja, tylko moje subiektywne odczucie. Irytuja mnie niektórzy
      stali bywalcy tego forum, reprezentujący poniekąd jakies lokalne elity. To
      wszystko poza i niestety jest to smutne. Bywacie tam gdzie wypada być, mówicie
      to co modne i co wypada mówic, lub akurat to co na topie. Prowincja i tyle...

Nie da sie ukryć, że mieszkamy w bliskim sąsiedztwie metropolii ale jesteśmy
      prowincją. Byliśmy, jesteśmy i będziemy. Nie wszyscy bywają tam gdzie wypada
      bywać. Traktujesz forum jako coś poważnego, nadętego i elitarnego. Internet
      jest i dla tych co nie wiedzą co jest na topie. Prowokująca mimo wszystko jest
      ta twoja refleksja i smutna. I dobrze.
      • emektb Re: powiew prowincji 14.03.05, 22:11
        no bo właśnie mnie kurcze nigdzie nie zapraszają chyba jestem taka persona coś
        tam
      • emektb Re: powiew prowincji 14.03.05, 22:11
        miało być jeszcze:))))
        • siedlczanin11 Re: powiew prowincji 14.03.05, 22:41
          Prowincja to jest pojęcie geograficzne i nie zestawiajmy je z mentalnością,
          świadomością, poziomem Siedlczan. Z naszego miasta wywodzi się wiele
          osobowości, które oczywiście opóściły to miasto ale jak wiele osobowości, które
          tu żyją, pracują, tworzą, wzbogacają Siedlce. Najlepiej
          powiedzieć "prowincja...trzeba stąd spadać..." Proszę bardzo, każdy może
          pokazać na co go stać, co może zrobić wyjątkowego dla siebie i miasta, każdy ma
          swoje tutaj miejsce, każdy może się realizować. A jak mu mało, ciasno proszę...
          świat czeka, Europa, Ameryka... a może tylko Warszawa?
          • zombi7 Re: powiew prowincji 14.03.05, 23:06
            Ta warszawka to dopiero prowincja. Zlepek prowincjonalnych ludzi z połowy
            Polski. To jest wybuchowa mieszanka ludzi. W weekend widać dopiero skąd są,
            skąd wracają w niedziele wieczorem z wałówą na dachach swoich samochodów.
            Siedlce, Biała Podl. Węgrów, Łuków, sokołow podl. i wszystkie gminy wokół. Z
            każdego prowincjonalnego miasteczka i osady czy także wioski.
            TO WARSIAWKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            To oni mówią na nas ale to prowincja
            • Gość: pimp kanye Re: powiew prowincji IP: *.aster.pl 14.03.05, 23:12
              ale jaja, prawda,ze to forum to nie jest cos nadzwyczajnego,ale czy inne
              miastowe fora sa lepsze wieja inteligencja, polotem?tego nie wiem bo na nie
              zagladam poniewaz mnie to .....nie interesuje.a poza tym to na tym forum
              wpisuje sie zaledwie jakis promil siedlczan,ktorzy na pewnio nie sa
              reprezantatywna grupa ludzi z siedlec.takie komentarze mnie smiesza,pewnie
              bidulek siedzi caly dzien w necie i nie wie co wypisywac to sie popisuje,
              metropolita,wlasciwie pewnie obywatel swiata,haha za 5 groszy,pozdrawiam
              siedlce!jazda chłopki!
              • Gość: franz Re: powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 01:50
                guzik prawda, to ze prowokuje do podjecia dyskusji to nie znaczy ze jestem
                prowokatorem. To co napisalem moze byc roznie odebrane i juz zostalo odebrane na
                kilka sposobow. Wielu z was popisuje sie tu - na forum, a w rzeczywistosci,
                przed kamera, w zyciu codziennym zwyczajnie daje dupy. Dajecie dupy olewajac
                wszystko a tu wypisujac madrosci, recepty, a tak naprawde sami obnizacie poziom
                tego co sklada sie na Siedlce.
                Nie chodzi tu bynajmniej o samo forum. Najbardziej drazni, ze tu głównie wpisuja
                sie ludzie z tak zwanej branzy, niby elita miasta - oczywiscie w wymiarze
                lokalnym. Dziennikarze, radni, dyrektorowie, itp... I smieszy mnie, a zarem
                smuci, drazni i denerwuje ze najwazniejsza jest POZA. Kreujecie złudna
                rzeczywistosc. I to nie ja "szaleje na forum" tylko wy wymadrzając sie TUTAJ.
                Poza forum mozna znalezc was w pierwszej kolejnosci w knajpach przy piwie. Ta
                PROWINCJA to przede wszystkim wasze skrzywienie. Tematy tu poruszane to głównie
                plotki, pomówienia, tanie sensacje. Jak ktos zacznie watek np. w temacie kultury
                to prawie nikt sie nie wpisuje, jedynie przewija sie pare tych samych nicków.
                Dlaczego? Bo macie wszystko tak naprawde gdzies! jak mozecie odniesc sie do
                jakiegos konkretnego wydarzenia skoro was takowe kompletnie nie obchodza. A
                sprawozdania, relacji itp. piszecie z drugiej reki albo w ogole wyssane z palca.
                Czy ktos ma pojecie jakie sa wyniki naszych sportowcow? NIe... głównie
                interesuje was, gdzie, za ile, kto komu.
                • no_login Re: powiew prowincji 15.03.05, 06:24
                  Z internetem (w tym i z Forum) jest jak z telewizorem.
                  Można zmienić kanał,można wyłączyć...i czasami warto to zrobić.
                  Bardzo dobrze znasz wszystkich forumowiczów skoro traktujesz
                  ich/nas jako próbę reprezentatywną mieszkańców.Musisz też
                  dobrze znać skoro wiesz że można ich/nas spotkać w knajpach.
                  A skoro to wiesz to pewnie sam też bywasz...;-)
                  Szkoda że jak tak dobrze wszystkich nie znam...
                  może dlatego że rzadko wstępuję do pubów?
                  Jeśli mogę coś zasugerować to zachowaj większy dystans do
                  tego co czytasz na Forum.
                  I dostrzegaj emotikony,nawet jeśli autor ich nie wstawił.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: pimp kanye Re: powiew prowincji IP: *.aster.pl 15.03.05, 09:04
                    franz, chyba sam siedzisz przy piwie i sie nudzisz chlopie, wez sie za cos
                    zamiast podniecac sie prowincjonalnym forum.
    • Gość: Były uczestnik Re: powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:52
      To sitwa opanowała to forum . Pisałem o tym dawno. Nazwali mnie trollem.
      • Gość: ??????? Re: powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:19
        Skoro uwazasz że sitwa to trzeba to napietnować!Głosno powiedz kto
        jest w tej sitwie i co złego zrobił. Osadzić i skazać najlepiej
        na zakaz pisania na forum,albo na zabranie łaącza internetowego.
        Rozgonimy to towarzystwo.
        A może mieli rację nazywając cię trolem,jesli używasz wielu
        loginów to miałoby to uzasadnienie.
        • Gość: Były Re: powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:35
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=15032581&a=15102880
          • no_login Re: powiew prowincji 16.03.05, 11:53
            Skoro już wstawiłeś linka to masz okazję przeczytać jeszcze raz.
            Tylko uważnie tym razem.Twoje wpisy potwierdzają moje zdanie że osobnika
            używającego za każdym razem innego nick`a można nazwać tylko trollem.
            P.S.Tak z linkami mi się przypomniało;Pawełek co u Ciebie,milczysz ostatnio.
            • Gość: Pawełek Re: powiew prowincji IP: *.bci.net.pl 17.03.05, 11:56
              no_login napisał:

> P.S.Tak z linkami mi się przypomniało;Pawełek co u Ciebie,milczysz ostatnio.

a, dziękuję, żyje się powolutku :-)

Korzystając z okazji, chciałem Byłemu podziękować za jego gest, gdyż ze
              zlinkowanym wątkiem wiążą mnie szczególne więzy sentymentalne :-))) To miłe z
              jego strony, że to wygrzebał :-) Z łezką w oku wracałem do wielu wpisów w tym
              wątku ;-)))

Serdeczne pozdrówka dla Sitwy :-)))
              • Gość: n_l Re: powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:55
                Thx,pozdrowienia od sitwy :-)))
                [myślę że mogę się do niej zaliczyć]
                P.S.Jest jeszcze jeden stary wątek,który Były mógłby wygrzebać :-)
                P.P.S.Ale,czy Były jeśli grzebie teraz,jest byłym?
                czy jest może byłym Byłym?
                i czy byłego Byłego można nazwać Aktualnym?
      • Gość: Jan2 Re: powiew prowincji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:11
        Witam. Jaka tam sitwa? Mają ludzie skąd, to klikają.I wcale nie jest tak
        nudno.Czytuję z czasu inne wątki...No może nie jest za ostro. Pozdrawiam.
        • krzycho1252 Re: powiew prowincji 15.03.05, 17:22
          Od urodzenia mieszkam tutaj to mi prowincja nie przeszkadza. Powiew prowincji;
          poetycko brzmi i gambrowiczowsko.
          • gentelmen36 NIE powiew prowincji 15.03.05, 19:55
            Przepraszam bardzo, nie przesiaduję w knajpach bo nie mam na to czasu a w ogóle
            wole bardziej produktywnie spędzić czas. A PIWA NIE PIJAM!
            Kocham to miasto, kocham Siedlce choć wiele należy tu zmienić. Poza tym
            dyskusje na forum są bardzo konstruktywne, nie patrząc na jakieś skrajne wpisy
            bądz po prostu na zwykłe gó..arstwo.
            • Gość: franz Re: NIE powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:21
              wiadomo ze nie kazdy siedzi przy piwie, gow...stwem jest myslnie w tak prosty
              sposob. W moim poscie chodzilo o to ze masa ludzi majacych wplyw na losy i
              zycie Siedlec tak naprawde nie ma pojecia jak pewne rzeczy, sytuacje,
              wydarzenia przebiegaja. Nie maja pojecia o tym co sie dzieje. A najwiecej uwagi
              zwraca sie na duperele i niestety pomowienia, tanie sensacje. Napisze tak: nie
              jestem najbardziej oczytany i najbystrzejszy ale wydaje mi sie ze niektorzy
              radni, dziennikarze - w ogole nie grzesza zmyslem i sa zwyczajnie slepo
              zapatrzeni w siebie. Chodzi mi o szeroko rozumianą prowincjonalnosc.
              amatorszczyzna i tyle... NIKT nie umie sie wypowiedziec przed kamera z 'emktb'
              na czele. Tutaj jest bogiem ale jak przyjdzie co do czego to wieje amatorką...
              Sorry, ale nie lubie ignornacji, slepoty itp, a tutaj na forum ona wlasnie
              wychodzi na wierzch. I ja jak kazdy moge sie na ten temat wypowiedziec
              • Gość: Bambi Re: NIE powiew prowincji IP: *.plusgsm.pl 15.03.05, 20:29
                > ze masa ludzi majacych wplyw na losy [cut]

dołącz do nich - uważasz siebie za człowieka który potrafi lepiej więc poprostu
                zrób to a nie krytykujesz. Wiesz jest jakie chińskie przysłowie "rozwiąż problem
                a nie szukaj winnych" Ty szukasz winnych problem się sam nie rozwiąże.

A co do prowincjalności to mogę powiedzieć że mi ona odpowiada. Jako człowiek
                spędzający 80 % czasu w dużych metropoliach z przyjemnością wracam do Siedlec i
                czasem na forum to dla mnie taki przystanek Siedlce :)
              • emektb Re: NIE powiew prowincji 16.03.05, 10:44
                Żałosny jesteś franz. Odwaga wielkości króliczego bobka. Kultywujesz widze
                najlepsze tradycje starego systemu - anonimowo można opluć każdego. A co do
                moich "wysętpów" w telewizji to mam je zupełnie w dupie. Takie występy jaka
                telewizja. Zresztą żadnej kariery przed kamerami robić nie zamierzam bo się do
                tego nie nadaję

PS> ciekaw jestem kim jesteś bo teraz z racji twej anonimowości stwierdzam że
                przydupasem włodarza
                • krzycho1252 Re: NIE powiew prowincji??? Sentymentalnie i ostro 16.03.05, 12:03
                  spokojnie panowie, spokojnie.
                  franz chciałby merytorycznie, z lekką nutką sarkazmu i ironii. Piwo łagodzi
                  obyczaje.( po jednym, no może dwóch).
                • Gość: franz Re: NIE powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:17
                  nie jestem niczyim przydupasem,jestem anonimowy tak samo jak anonimowy jest
                  kazdy "szary" siedlczanin. Co do twoich wystepow to sam przyznales ze to
                  amatorka, wiec skoro sie ze mna zgadzasz to po co to larum? Masz chlopie lekka
                  manie wielkosci a ze to prowincjonalna wielkosc, to juz twoj klopot. Ja tylko
                  pisze to co widze, obserwuje, itp. Ty tez jestes czyims przydupasem, jakby nie
                  spojrzec. Siedzicie tylko i perdzicie w stolki, kompletnie ignorujac kulture
                  ktora tak krytykujecie. To mnie ubodlo i dlatego pisze to co pisze. Moge
                  wypisac mase, szerg kulturalnych imprez ktore w Siedlcach zakonczyly sie
                  fiaskiem, z powodu malej frekwencji. Chyba powinniscie swiecic przyklade, Dla
                  mnie miara wielkosci jest kultura a wam jej brak.
                  • Gość: n_l Re: NIE powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:20
                    ROTFL,ROTFL,po trzykroć ROTFL
                    Dzięki :-)
                  • Gość: lidka Re: NIE powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:23
                    zgadza sie!ostatnio na koncercie w peha bylo raptem 20 osób. Fakt ze zespół
                    FATUM to nie pierwsza liga, a Goc nie umie kompletnie zajac sie promocja to
                    jednak takie zdarzenia sa u nas na porzadku dziennym. Ten koncert to tylko
                    przyklad... Jestem studentką, czesto współorganizuje różne imprezy i
                    rzeczywiscie w tym miescie śmierdzi prowincją! na "kulturę" chodzi wciąż to
                    samo wąskie grono ludzi
                    • Gość: nie_stara Re: NIE powiew prowincji IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.05, 14:33
                      Widzisz, bardzo ważną kwestią jest, co dla kogo jest kulturą. Dla mnie fakt
                      nie pójścia na koncert tego czy innego zespołu bynajmniej o jej braku nie
                      świadczy. W drugą stronę też to działa.
                    • krzycho1252 Re: NIE powiew prowincji 16.03.05, 15:17
                      Uważaj lidka i nie krytykuj jednego ze "świetych" naszej siedleckie kultury,
                      czy też kulturki. Napiszą, że przebierasz nogami aby tego pana wygryść. Zgadzam
                      się, że "chodzi wciąż to samo wąskie grono ludzi" i nie tylko do klubów
                      studenckich. Do MOK i CKiS też. A te instytucje, prowincjonalnie zacofane
                      instytucje, promują swoich szefów. "Kultura to ja może" powiedzieć Meżyrecki,
                      Paczuska i Goc. Wiedzą nieomylnie co nam potrzeba. O tym już było i jest w
                      wątkach dotyczących kultury. Powiedzą,że jestem pieniaczem...
                  • emektb Re: NIE powiew prowincji 16.03.05, 14:50

z tym przydupasem może przesdziłem:))
                    piszesz jednak:

Masz chlopie lekka manie wielkosci a ze to prowincjonalna wielkosc, to juz twoj
                    klopot. Ja tylko pisze to co widze, obserwuje, itp. Ty tez jestes czyims
                    przydupasem, jakby nie spojrzec. Siedzicie tylko i perdzicie w stolki,
                    kompletnie ignorujac kulture ktora tak krytykujecie.

Jeśli to jest kultura, to ja sobie pozwolę na kilka epitetów. Jeśli masz coś
                    chłopie z głową to po prostu zacznij ją leczyć. Jeśli nic o mnie nie wiesz to
                    zawrzyj gębe i się nie odzywaj. I na przyszłość postaraj się odróżnić manię
                    wielkości od poczucia humoru, choćby tego dla ciebie niezrozumiałego.

no i tworzysz dalej:

To mnie ubodlo i dlatego pisze to co pisze. Moge
                    > wypisac mase, szerg kulturalnych imprez ktore w Siedlcach zakonczyly sie
                    > fiaskiem, z powodu malej frekwencji. Chyba powinniscie swiecic przyklade, Dla
                    > mnie miara wielkosci jest kultura a wam jej brak.

a te tak zwane wydarzenia kulturalne z bywającymi na nich bufonami twego
                    pokroju mam serdecznie w dupie. tak jak i cała siedlecką elitę zresztą. inni w
                    tym mieście myślą najwidoczniej tak samo.
    • Gość: han solo Re: powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:23
      generalnie tam gdzie jest, piwo, panienki i zarcie tam pojda wszyscy, a przede
      wszystkim glodna wladza. Przykladem moze tu byc grelowisko. Tam zbierze sie
      smietanka z kasą. To wlasnie jest prowincja, ktos trafil w samo sedno!!! Poziom
      potrzeb tych na stolkach jest dramatycznie niski, a pensje wysokie. Trzeba
      imprezy kulturalne dostosowac do takich wlasnie potrzeb. Najlepiej oraganizowac
      konkursy "miss" - miss seniora, miss niemowlaka, mister klasztoru, miss do
      potegi entej!. bankieciki, bukieciki, itp.
      • Gość: kanye Re: powiew prowincji IP: *.aster.pl 17.03.05, 10:20
        a co to za elita,boki zrywac,emektb kimkolwiek jestes,daj juz sobie spokoj z ta
        franzą.
        • emektb Re: powiew prowincji 17.03.05, 10:24
          chyba masz rację dość tego muszę się za kampanię zabierać:))
      • siedlczanin11 Re: powiew prowincji 17.03.05, 12:50
        Gość portalu: han solo napisał(a):

> generalnie tam gdzie jest, piwo, panienki i zarcie tam pojda wszyscy, a
        przede
        > wszystkim glodna wladza. Przykladem moze tu byc grelowisko. Tam zbierze sie
        > smietanka z kasą. To wlasnie jest prowincja, ktos trafil w samo sedno!!!

GRELOWISKA to spotkania Artystyczno-Towarzyskie a przede wszystkim
        Charytatywne. Są to imprezy apolityczne, ponad podziałami administracyjnymi,
        mające szczególne przesłanie i ideę. To spotkania ludzi zadowolonych,
        przyjaznych, otwartych, serdecznych i życzliwych, którzy chcą pomagać - sprawia
        im to przyjemnośc. Pretekstem uczestnictwa w nich firm i osób prywatnych jest
        czysta filantropia i chęć niesienia pomocy potrzebującym. Nie należy patrzeć na
        nie marketingowo - nie są one miejscem do robienia interesu, chociaż...
        GRELOWISKOM przyświecają trzy podstawowe cele:
        - integracja ludzi biznesu...zbliżenie ludzi do ludzi,
        - promowanie i wspieranie rodzimych artystów - rodzimej sztuki,
        - ale głównie wspieranie instytucji potrzebujących pomocy a w szczególności
        specjalne ośrodki szkolno-wychowawcze.
        GRELOWISKA są realizowane od 1997 roku w głównych miastach naszego regionu:
        Siedlce, Węgrów, Łuków, Międzyrzec Podlaski, kompleksy pałacowo-dworkowe w
        Chlewiskach i Sinołęce - wspólne Grelowiska i Gale Business Centre Club i
        Podlaskiej Izby Przemysłowo-Handlowej, a także w Pałacu Prymasowskim w
        Warszawie - Grelowisko na rzecz Fundacji Jolanty Kwaśniewskiej "Porozumienie
        bez Barier".
        Przez 6 lat spotkań, GRELOWISKO gościło wiele osobistości świata polityki,
        kultury i mediów. Gośćmi artystycznymi byli: Ewa BEM & Andrzej JAGODZIŃSKI,
        Małgorzata WALEWSKA i I MUVRINI z Korsyki, Danuta STANKIEWICZ, Małgorzata
        FOREMNIAK, Halina ROWICKA, Krzysztof KALCZYŃSKI, Piotr SIWKIEWICZ, Andrzej
        SUPRON, Krzysztof FUS, zespół FRIENDS i 36.6 oraz Szymon ZYCHOWICZ, Piotr
        WOŹNIAK i Tomasz LEWANDOWSKI (artyści Piwnicy pod Baranami) również SIWY DYM,
        Waldemar GOSZCZ, FERID LAKHDAR i Filip SIEJKA, Kabaret ANI MRU-MRU, Marek
        KOŚCIKIEWICZ, Janusz LASKOWSKI, ALA JANOSZ, ORKIESTRA DNI NASZYCH i Michał
        JELONEK.
        Od początku GRELOWISKO wspiera i prowadzi Artur ORZECH i Krzysztof KRYSZCZUK
        oraz gościnnie zespół SIWY DYM z Rabki, a także Tomasz MARKIEWICZ i Paweł
        NASIŁOWSKI. Dla Gości GRELOWISKA występowali nasi rodzimi artyści m.in. Teatr
        Tańca i Formacja Tańca "LUZ" w choreografii Joanny Woszczyńskiej, FTN "CARO
        DANCE", Studio Tańca M-97 marka Glinki, zespoły ŁUK-BAND, X-TRANS oraz Magda
        Rejtczak i Agniszka Rejtczak. Oprawę muzyczna do części towarzyskich realizuje
        Bogdan SKARUS. Siedleckie Grelowiska realizowane są wspólnie z Miejskim
        Ośrodkiem Kultury ( I Grelowisko 1997 wspólnie z CKiS ).
        Formułą GRELOWISKA jest przyjemne z pożytecznym; uczestnicy spotykając się,
        poznając i bawiąc, wspierają ideę Grelowisk czyli głównie pomaganie
        potrzebującym, poprzez pomoc materialną i rzeczową. Przez 6 lat wsparte zostały
        ponad 60 różnych instytucji potrzebujących pomocy (szkoły specjalne, domy
        dziecka, szpitale, fundacje, stowarzyszenia także rodzimi sportowcy, młodzi
        artyści (poeci, muzycy), przyznano stypendium Magdzie Rejtczak w Wyższej Szkole
        Promocji w Warszawie ( www.wsp.pl ).
        Wpływy z aukcji obrazów i kwest po 18 spotkaniach to ponad 300 000 zł. i dary o
        wartości ponad 150 000 zł.
        Na Grelowiskach licytowane są głównie obrazy Mirosława GRELUKA (twórcy i
        realizatora Grelowisk) oraz róŻne specjalne przedmioty mające szczególnĄ
        wartość okazjonalną np. złote serduszko WOŚP od Jurka Owsiaka czy puchar od
        Prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. Wymienic należy artystów malarzy, których
        prace były na Grelowiskach: Franciszek Maśluszczak, Stanisław Chomiczewski,
        Paulina Pokorny-Zięba, Andrzej Owczarek, Iza Staręga, Vladimir Sundukow - Rosja
        (portret Jolanty Kwaśniewskiej), Mikołaj Majewski - Białoruś.

To tak w szybkim przedstawieniu idei Grelowisk i samego Grelowiska...

Wiesz Han solo... jeśli o czymś nie wiesz do końca to nie wypowiadaj się, nie
        wydawaj pochopnych opinii bo możesz krzywdzić kogoś personalnie i brukać piekną
        ideę, która służy ludziom i tym którzy pomagają i tym, którzy tej pomocy
        potrzebują.
        Widzisz...nawet na takiej "prowincji" można stworzyć coś co jest czymś
        wyjatkowym w skali całego kraju (mówię to bez fałszywej skromności).
        A kwoty na licytacji za obrazy od 2000 do 15000 zł. (kwota rekordowa 15000zł.
        za kopię obrazu "Na polowanie A.Wierusza-Kowalskiego, autorstwa Mirosława
        Greluka, wylicytowana na 10 Grelowisku 2000) to rzadkość na licytacjach w tym
        kraju. Już nie mówiąc o samej Warszawie, gdzie takich kwot na aukcjach
        charytatywnych się nie spotyka.
        Pozdrawiam...
        www.greluk.siedlce.net.pl

• Gość: n_l Re: powiew prowincji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:58
          Dłuuugie było,ale przeczytałem...
          Czy nie wydaje Ci się że Han Solo w ten delikatny sposób
          dał do zrozumienia że oczekuje na zaproszenie na Grelowisko?
          • siedlczanin11 Re: powiew prowincji 17.03.05, 17:48
            Ooooo... to bardzo możliwe...
            Pomimo, że to zamknięta impreza ale przecież jestem otwarty na każdą osobę,
            która może pomóc w całym przedsięwzięciu i chce pomóc.
            A może ma jakąś propozycję i możliwość pomocy... czy szkołom specjalnym, czy
            tym najbiedniejszym gminnym - ja podpowiadam gdzie i jak mozna pomóc i czerpać
            przyjemnośc z pomagania innym...
            Jestem otwarty na współpracę, wystarczy do mnie zadzwonić i że chcę się pomóc
            (telefon mój jest publicznym takze łatwo go zdobyć, nawet w książce
            telefonicznej jedno nazwisko jest Greluk).
            Pozdrawiam i zapraszam do współpracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka