Dodaj do ulubionych

Chamstwo w Siedlcach

06.08.05, 13:37
Witam, chciaalbym opowiedziec wam o przypadku zachowania w miejscu publicznym
gościa (gnojka) który zachowywał się skandalicznie.
Otóż, godziny popołudnowe, wtorek, sroda na poczcie głównej w Siedlcach.
Przychodzi młody grubas do okienka z cholernie duzą ilością listów do nadania
i zaczyna chamskie odzywki i komentarze w stronę Pań z okienek. Gadał coś o
niekompetencji, groził im dokazywał tak jakby był u siebie w domu, istny cham
i sk......el.
Potem dowiedziałem się że jest to chyba współwłaściciel biura rachunkowego na
Pilsudskiego 56 (Chyba Adamus), podobno dodatkowo pracuje w AIG life.
Moge powiedziec tylko jedno, na miejscu tych osób obsługujących ode mnie
dostał by w mordę i tyle. Podziwiam cierpliwość i spokój pań z okienek.
Brawo!!!
Ale nie można dać się poniżać.
Nigdy ani ja ani moi znajomi nie skorzystaja z jego usług.
Uważajcie na niego!!!!!!!
Duzo wczesniej miał (chyba jego ojciec) sklep spożywczy naprzeciw szpitala
miejskiego (teraz sklep z pamiątkami), ktoregos dnia mój znajomy robil tam
zakupy i widzial jak 16-letni wówczas gó..arz rozstawiał po kątach
pracownice.
widocznie do dnia dzisiejszego nikt mu nie utarł ryja.
Może go znacie?
Obserwuj wątek
    • emektb Re: Chamstwo w Siedlcach 06.08.05, 23:38
      no panie w różnych okienkach i nie często do szału doporowadzają, nie jest to
      jednak zaawsze powód do zwykłego chamstwa. trzeba mu było uwagę grzecznie
      zwrócić. na takie zachowania trzeba reagować. w innym wypadku stają się
      tolerowaną normą. i się problem wtedy robi:((
      • Gość: Westwind Re: Chamstwo w Siedlcach IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.05, 14:03
        Wątpię, aby taki typ to pojął. Lać na odwlew i poprawić.
        • Gość: siedlczanin Re: Chamstwo w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:35
          I to jest też miara chamstwa i wieśniactwa w Siedlcach, lać na odlew. Ktoś sie Tobie nie podoba, lać. Ktoś Cię drażni, tylko dlatego, że jest w tym samym lokalu, lać na odlew. Chcesz pokazać wszystkim jakim to jesteś mężczyzną i macho, lać na odlew. Proste rozwiązania w tym przypadku nie są najlepsze.
          • kaowiec81 Re: Chamstwo w Siedlcach 07.08.05, 15:52
            Rzeczywiście zgodzę się z tym,że "lanie na odlew" nie jest roziązaniem na
            ludzkie chamstwo. Ale upomnienie takich ludzi,kulturalne zwrocenie uwagi za
            każdym razem, powinno nauczyć tych Chamów troszke kultury i ogłady. Ale czy to
            pomoże?Napewno nie można być obojętnym i cicho siedzeć!!!
            • Gość: gooośść Re: Chamstwo w Siedlcach IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 07.08.05, 20:54
              Ale jesteście optymiści. Nie muszę daleko szukać przykładu chamstwa i zwrócenia
              uwagi, bo w ostatni piątek w jednym z salonów telefonii komórkowej zwróciłem
              uwagę facetowi kiedy w sposób chamski odzywał się do jedej z pań z obsługi. Na
              moje "koleś może by tak trochę kultury" spojrzał się na mnie jak bandyta i
              warknął "nie twoja sprawa i się nie wpieprzaj". Kiedy ten koleś wyszedł pani
              podziękowała mi za wstawienie się za nią i grzecznie załatwiła moją sprawę.
              Pomimo, ze trwało to około 10min ów cham czekał na mnie na ulicy, podszedł do
              mnie i powiedział "jak chcesz wp...ol i uważaj, mnie się uwagi nie zwraca". Nie
              wiem jak by się to skończyło bo szybko wsiadłem do samochodu i odjechałem.
              Pomimo, że nie jestem zwolennikiem przemocy to jednak takich lał bym jak tu
              ktoś powiedział "na odlew", bo na takich nie ma innej rady. Tacy boją się tylko
              siły.
              • Gość: siedlczanin Re: Chamstwo w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:57
                Sztachetoparty zróbmy w Siedlcach :). A co tam siłą wszystkie problemy da się rozwiązać. I jeszcze ta zwierzęca satysfakcja ze spełnienia obowiązku, super. Zacznijmy się wszyscy lać :). W każdym da się, jeżeli się dobrze szuka, znależć jakieś braki w kulturze, czy nawet są czy nie. To tak jak z człowiekiem, jeżeli się patrzy długo w jedno miejsce i nie mruga oczami to wpada w trans i ma halucyjancje, widzi to co podświadomie chce widzieć. Fakt udowodniony naukowo ;)
              • emektb Re: Chamstwo w Siedlcach 07.08.05, 22:58
                trzeba mu było przyje..
                • Gość: Regon Re: Chamstwo w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 07:29
                  ...mnej podróży życzyć :)
                • Gość: straznik Re: Chamstwo w Siedlcach IP: 80.51.51.* 08.08.05, 07:57
                  bylo zadzwonic zaraz na policje, to z nimi by sobie porozmawial o grozbach
                • bambii Re: Chamstwo w Siedlcach 08.08.05, 11:18
                  Jako przyszly prezedent powinienes powiedziec : "Spiep**aj dziadu" ;)

A tak swoją drogą jak byś mu przylożył to kwalifikuje się na napaść i pobicie
                  więc chyba lepiej sprowokować i wtedy już masz obronę konieczną :)
                • bambii Re: Chamstwo w Siedlcach 08.08.05, 11:18
                  Jako przyszly prezedent powinienes powiedziec : "Spiep**aj dziadu" ;)

A tak swoją drogą jak byś mu przylożył to kwalifikuje się na napaść i pobicie
                  więc chyba lepiej sprowokować i wtedy już masz obronę konieczną :)
                  • emektb Re: Chamstwo w Siedlcach 08.08.05, 11:27
                    prawnik, czy co?:))
                  • klemens.klemens Re: Chamstwo w Siedlcach 08.08.05, 11:32
                    Czy wy na prawdę jesteście tacy ograniczeni, czy udajecie? Przecież nikt tu
                    w sensie DOSŁOWNYM nie proponuje lania po mordzie, chodziaż nie jeden chamiur
                    zrozumiałby tylko takie pouczanie, bo sam uprawie dialog z otoczeniemk tylko w
                    ten sposób.
                    Ja rozumiem, ze chodzi o aktywne przeciwstawianie się takim zachowaniom, tak
                    jak trąbienie na łamiących przepisy drogowe (np.wyprzedzanie na ciągłej linii
                    lub wymalowanych wysepkach). Huligan nie powinien mieć satysfakcji z chamskiego
                    sposobu korzystywania z praw klienta. Kultura obowiązuje po obu stronach
                    okienka. Brawo dla odważnego forumowicza, który zareagował. Jednak tego bydlaka
                    to zastanowiło, nie mógł przejść nad tym do porządku dzienngo.
                    • emektb Re: Chamstwo w Siedlcach 08.08.05, 11:38
                      no tu niestety? wezmę stronę osób, które uważają, że na cham zareaguje tylko na
                      chamstwo. proszę nie popełniać błędu logicznego złożenia. tak w skrócie. to że
                      ja myślę w określony sposób nie oznacza że cham odbiera rzeczywistość w ten sam
                      sposób. kulturalne reprymendy raczej więc nie poskutkują. chyba, że otoczenie
                      zareaguje w ten sam sposób co my. wtedy cham poczuje się faktycznie zagubiony i
                      zdezorientowany. jeszcze raz powtarzam, że problemem jest to że wszyscy nie
                      reagujemy zgodnie oburzeniem na chamskie zachowania. reakcje jednej osoby
                      (szczególnie w miejscach publicznych) niewiele dają.

pozdro
                      • Gość: Pawełek Re: Chamstwo w Siedlcach IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 11:42
                        emektb napisał:

> no tu niestety? wezmę stronę osób, które uważają, że na cham zareaguje tylko
                        na
                        >
                        > chamstwo. proszę nie popełniać błędu logicznego złożenia. tak w skrócie. to
                        że
                        > ja myślę w określony sposób nie oznacza że cham odbiera rzeczywistość w ten
                        sam
                        >
                        > sposób. kulturalne reprymendy raczej więc nie poskutkują. chyba, że otoczenie
                        > zareaguje w ten sam sposób co my. wtedy cham poczuje się faktycznie zagubiony
                        i
                        >
                        > zdezorientowany. jeszcze raz powtarzam, że problemem jest to że wszyscy nie
                        > reagujemy zgodnie oburzeniem na chamskie zachowania. reakcje jednej osoby
                        > (szczególnie w miejscach publicznych) niewiele dają.

niby racja, tylko, że cham ma jedną przewagę...zwykle działa z zaskoczenia...
                        :-)))
                        • emektb Re: Chamstwo w Siedlcach 08.08.05, 11:49
                          wyobraź sobie jakim zaskoczeniem dla chama jest zgodna reakcja na jego
                          zachowania np. 5 obcych sobie i jemu osób?:))
                          • klemens.klemens Re: Chamstwo w Siedlcach 08.08.05, 11:54
                            Emektb, masz rację. Gdy jedna osoba reaguje, to pozostałe cztery odwracają
                            wzrok udając, że nie wiedzą o co chodzi. Czasami myślę, że to nie tylko z ew.
                            strachu. Im jest to na prawdę obojętne.
                          • Gość: Pawełek Re: Chamstwo w Siedlcach IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 12:50
                            emektb napisał:

> wyobraź sobie jakim zaskoczeniem dla chama jest zgodna reakcja na jego
                            > zachowania np. 5 obcych sobie i jemu osób?:))

fakt, z tym, że widzę to raczej w świecie fantazji...:-)))
                            • bambii Re: Chamstwo w Siedlcach 08.08.05, 13:31
                              A tutaj bys sie zdziwił , miałem dwa takie przejścia:
                              1. Ulica Monte Cassino na wysokości szkoły muzycznej jechałem z rodziną, pirat
                              drogowy wyprzedza mnie spychając mnie na bok i hamując w wyniku czego następuje
                              stłuczenie lusterka (moje się złożyło). Dodam że wyprzedzanie odbywało sie na
                              skrzyżowaniu i potem przed światłami na ciągłej. Wyskoczył cham (bo inaczej go
                              nie mogę nazwać) i zaczął się rzucać. Spokojnie zadzwonilem na Policję , nie
                              wysiadłem z samocodu bo bym skończył w więzieniu za pobicie albo zabójstwo z
                              premedytacją. Przyjachała Policja oczywiście dureń przy nich też zaczął się
                              rzucać - wynik : kolegium dla pirata - to tylko przykład chamstwa na drodze.
                              2. Drugi przykład to przykłąd poparcia osoby postronnej :
                              Autobus wyjechał z podporządkowanej tak że wylądowałm na chodniku. Ponieważ
                              jechałem z dziećmi a kierowca jeszcze zaczął się odgrażać postanowiłem zatrzymać
                              autobus i zatarasowałem mu drogę dzwoniac po Policję. Z autobusu wylała się
                              jakaś upoj(o)na wycieczka zakłądowa z grzybów w wilości ok 6 gości i ruszyli do
                              mnie. Na szczeście przechodzień widział całą sytuację i wsparł mnie co
                              spowodowało dezorientacje wśród grzybiarzy i kierowcy autousu. Podczas zeznań
                              mój świadek był mocno naciskany (okrzyki etc.) i straszony wówczas musiałem
                              interweniować swym ciałem (było trochę przepchanek). Tak czy inaczej zeznania
                              świadka i moje doprowadziły do mandatu za wymuszenie. Straciłem ok 1,5h oraz
                              sporo nerwów ale nie żałuję.

Chcę podziękowac wszystkim tym którzy widząc chamstwo czy to na drodze czy na
                              ulicy nie boją się reagować.

Chaiło by się powiedzieć : Jak nie My ich to oni Nas ;)
                              • emektb Re: Chamstwo w Siedlcach 08.08.05, 13:52
                                brawo bambi! tak trzymaj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka