29.11.06, 11:04
mssiatkarzy.wp.pl/kat,33554,wid,8622826,wiadomosc.html?rfbawp=1164794400.648&ticaid=12c4c
Co tu więcej pisać! 24 setów wygranych 2 przegrane to znaczy, że wszystkie 9
meczy wygraliśmy 3:0 a jeden z Rosją 3:2.
Obserwuj wątek
    • emektb Re: Siata 29.11.06, 11:51
      na zywo z rosją nie oglądałem, więc zarwałem dzisiaj nockę, bo na polsacie
      wbyła powtórka. do 5 rano:))
      • guthead Re: Siata 29.11.06, 12:23
        Obudziłem się wczoraj włączyłem telewizor a tu przegrywamy 0:2 leżałem aż
        wygraliśmy. a dziś czekam na powtórkę porannego. Ja zostaniemy mistrzem to ja
        nie wiem ale chyba zapiszę sie na jakiś darmowy kurs w Urzędzie Pracy.
        • emektb Re: Siata 29.11.06, 12:34
          ja też poranego nie obejrzałem:))))) czekam na powtórkę:)
    • krzycho1252 Re: Siata 02.12.06, 09:06
      Yes!
    • irozwad Re: Siata 02.12.06, 17:01
      wywiesmy flagi za okno:

tiny.pl/r345
      • wu_a Re: Siata 02.12.06, 22:32
        Wspaniale! Nasi wygrali.Cały naród uwielbia siatkówkę! Do kolejnego sukcesu w
        innej dyscyplinie. Oby nie przypadkowego i dzięki błędom przeciwników
        • filemon_pies Re: Siata 02.12.06, 22:37
          no tak.
          teraz bedzie tylu znawcow siatkowki co pilki noznej.

ale nie ma co nazekac.
          jutro trzeba mocno kciuki zacisnac!
          • emti1 Re: Siata 02.12.06, 23:00
            filemon_pies napisał:

> no tak.
            > teraz bedzie tylu znawcow siatkowki co pilki noznej.

Hehe trafiles w sedno.
            Naród w zaleznosci od sukcesow w danej dyscyplinie "falowo" nam sie specjalizuje .Tak bylo przy Malyszu,Adamku czy wczesniej "złotkach".Nagle wszyscy wiedza kto to libero,rozgrywający,czy atak z 3-ciej strefy.
            Czytalem ze na lotnisku moze czekac nawet 10 tys polskich kibicow.
            A wlasnie jak bedziemy mowic na naszych (ewentualnych złotych medalistów).Siatkarki to złotka a siatkarze...złocisze?;)
            • irozwad Re: Siata 03.12.06, 00:51
              dobra, dobra
              ale na meczach ligowych, lub reprezentacji hale sa wypelnione po brzegi.
              kibicami chyba.
              • emti1 Re: Siata 03.12.06, 00:56
                Tak są...tzw kibicami sukcesu.
                • emti1 Re: Siata 03.12.06, 11:56
                  Kitajce dawac naszych!!!

Coż za balagan organizacyjny...a niby taki rozgarniety naród.
                  • klemens.klemens Re: Siata 03.12.06, 12:02
                    Czekali na zakończeniu meczu o 7-me miejsce Rosja - Japonia.
                    Właśnie mecz się zakończył, wygrała Rosja.
                    • emti1 Re: Siata 03.12.06, 12:04
                      Zgadza sie.Ale mecz planowo mial sie rozpoczac o 11.30.Organizatorzy nie przewidzieli ze spotkanie Japonia-Rosja moze potrwac wiecej niz 3 sety;)
                      • klemens.klemens Re: Siata 03.12.06, 12:07
                        Założyli, że gospodarze dołożą Rosji w tri miga. A tu do rozpuku śmiali się
                        Rosjanie, a nie Japończycy.
                        • emti1 Re: Siata 03.12.06, 13:30
                          No niestety,mozna juz napisac ze dostalismy niezlego łupnia.Godzina gry i po sprawie :(.
                          Widac ze to inny swiat,inna siatkówka.My kazdy atak niemilosiernie meczymy,im wszystko wchodzi na miekko.Inna jakosc ataku,czujny blok,swietne rozegranie...

Mimo wszystko dzieki chlopaki za wszystko!
                          • no_login Re: Siata 03.12.06, 13:54
                            Srebro też jest niezłym sukcesem :-)

Ale drugie miejsce jest chyba najgłupsze,
                            jedyni przegrani na pudle.
    • nothx Re: Siata 03.12.06, 18:15
      Dzis gralismy final. Gralismy- chyba za duzo powiedziane. Mam wrazenie ze nasi
      zawodnicy a takze trener Lozano, juz przed meczem pogodzili sie i radowali ze
      srebra. Widac bylo brak wiary i woli walki. Na dodatek w poczynaniach pana
      Lozano zabraklo zimnej krwi i odrobiny rozsadku, a wiec dokladnie tego czym
      zaimponowal w meczu z Rosja. Mam na mysli zmiany, a w dniu dzisiejszym ich
      niezasadnosc lub tez ich brak.
      1. Skoro brazylijczycy dokladnie odczytywali zamiary P.Zagumnego, czemu do gry
      nie wpuscil Ł.Żygadło ?
      2. Skoro probowalismy wykorzystac stosunkowo niski blok rozgrywajacego rywali-
      Ricardo, to czemu na przeciw niego stal wyzszy jedynie o 2 cm od niego
      S.Świderski ? Gdyby do gry wszedl za niego P.Gruszka, roznica wynioslaby 16 cm.
      Wiem, Brazylia byla dzis dla nas zbyt silnym rywalem, pewnie takze dla kazdej
      innej druzyny na swiecie. Mimo wszystko, mimo sukcesu, w meczu finalowym
      zabraklo naszej ekipie poprostu klasy.
      Mozna przegrac, ale nie w taki sposob.
      Oczywiscie moze zaraz naskoczy na mnie grupa ktora nazwie mnie malkontentem i
      wiecznie niezadowolonym, ale powtarzam: mozna przegrac, ale to nie byl styl gdy
      godny vice mistrzow swiata.
      • emti1 Re: Siata 03.12.06, 18:43
        nothx napisał:
        > Dzis gralismy final. Gralismy- chyba za duzo powiedziane. Mam wrazenie ze nasi
        > zawodnicy a takze trener Lozano, juz przed meczem pogodzili sie i radowali ze
        > srebra. Widac bylo brak wiary i woli walki. Na dodatek w poczynaniach pana
        > Lozano zabraklo zimnej krwi i odrobiny rozsadku

Nie wypada sie po czesci nie zgodzic.Troche wyszedl tu nasz minimalizm.Mamy srebro,osiagnelismy sukces - nic sie nie stanie jak przegramy i tak przyjma nas w kraju w glorii zwyciezcow.Moim zdaniem wszystko ustawil pierwszy set oraz kontuzja Gacka.Lozano zupelnie niepotrzebnie trzymal tak dlugo naszego libero,chociaz golym okiem bylo widac ze chlopina ma klopoty ze zwyklym chodzeniem,nie mowic o bieganiu za piłką

> 1. Skoro brazylijczycy dokladnie odczytywali zamiary P.Zagumnego, czemu do gry
        > nie wpuscil Ł.Żygadło ?
        Fakt ze Zagumny czesto wystawial na podwojny a nawet potrojny blok,ale duza w tym zasluga swietnych brazylijskich srodkowych z duza intuicja go wyczuwajacych.Poza tym Polacy majac czesto pojedynczy blok nie potrafili konczyc ataków (Winiarski 10% skutecznosci!!!).Golym okiem bylo widac jak sie mordują z kazda pilką,natomiast rywale konczyli ataki wbijając przyslowiowe gwozdzie z potworna siłą.Zreszta po muskulaturze bylo widac ze to niekiepscy atleci.
        Żygadlo mial okazje troche pograc i spisywal sie srednio.

> 2. Skoro probowalismy wykorzystac stosunkowo niski blok rozgrywajacego rywali-
        > Ricardo, to czemu na przeciw niego stal wyzszy jedynie o 2 cm od niego
        > S.Świderski ? Gdyby do gry wszedl za niego P.Gruszka, roznica wynioslaby 16 cm.
        Mimo wszystko Swiderski dobrze trzymal przyjecie,ktore o dziwo patrzac na wynik bylo nienajgorsze.Gruszka jest w tym elemencie slabszy a w ataku i tak w pojedynke nic by nie zdziałał.Zreszta mial okazje troche przebywac na boisku i nie przypominam sobie jakis swietnych atakow z jego strony.

Podsumowując mysle ze zadna druzyna niepokonała by dzis Brazylii ktora zagrala koncertowo,natomiast zgodze sie ze zagralismy najslabszy mecz na tych mistrzostwach.Po czesci mozemy sie troche usprawiedliwiac.

Co nie zmienia faktu ze to najwiekszy sukces od 30 lat i o tym trzeba pamiatac
        • niunianiu Re: Siata 03.12.06, 18:51
          Mamy swoje "złotka", a teraz i "sreberka" ;)
          Gratuluję chłopakom srebra

ps. my Polacy jesteśmy tacy "dać nam paleć, chcemy całą rekę"
          jeszcze przyjdzie czas i na złoto ;)
          • bydlaq Re: Siata 03.12.06, 18:57
            > ps. my Polacy jesteśmy tacy "dać nam paleć, chcemy całą rekę"
            Lub nieco inaczej: Albo wszystko albo nic.
            • niunianiu Re: Siata 03.12.06, 19:02
              mamy srebro czyli 2 wynik
              a gdyby ktoś na początku powiedział będzie srebro to mało kto by uwierzył
              czyżbyśmy nie umieli cieszyć się z tego co mamy?
              • nothx Re: Siata 03.12.06, 19:07
                Absolutnie zgadzam sie z tym co piszecie. Sukces ogromny i ani ja, ani pewnie
                nikt inny sie go nie spodziewal.
                Co nie zmienia mojej opinii na temat dzisiejszego meczu, ktora wyrazilem wyzej.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka