Dodaj do ulubionych

Powrót smrodu

16.04.07, 05:44
No i niestety, jak co roku, wraca wiosenny temat nocnych smrodów na
Tysiącleciu. Spanie przy otwartym oknie skończyło się dla mnie dzisiaj około
pierwszej w nocy. Nie dało się wytrzymać. Jak koło Farmutilu Stokłosy, k***a.
Czy forumowicze radzą sobie jakoś z tym problemem? Testowali jakieś
odświeżacze powietrza? Kadzidełka? Wkładane do kontaktu zapachowe odstraszacze
komarów?
Jak tu można, **#***##%&^**, w takich warunkach funkcjonować!?
Obserwuj wątek
    • klemens.klemens Re: Powrót smrodu 16.04.07, 07:43
      Dziwne, ale w okolicy Poznanskiej też wonieje na potęgę. Całe miasto się psuje?
      • partyzant76 Re: Powrót smrodu 16.04.07, 09:27
        Zgnilizna moralna?
        • partyzant76 Re: Powrót smrodu 25.04.07, 05:32
          www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=41739
          I co państwo na to?
      • bambii Re: Powrót smrodu 09.06.07, 08:40
        > Dziwne, ale w okolicy Poznanskiej też wonieje na potęgę.

oj uwierz mi ten smród z Poznańskiej nijak sie ma do tego z "tysiąclecia",
        wczoraj jechałem tam o godz. 21.20 aż mi się słabo zrobiło a wentylacja
        samochodowa sobie nie radziła z tym smrodem.
        Serdecznie współczuje tamtej części miasta
    • ac20068 Re: Powrót smrodu 25.04.07, 09:36
      Dzisiaj rano to dawało czadu - grrr. Po przebudzeniu otworzyłam okno i myślałam,
      że padnę. Smród podobny do zgniłego jajka do kwadratu. Moze w końcu obecne
      władze miasta wzięłby się za ten problem.
      • partyzant76 Re: Powrót smrodu 06.06.07, 06:25
        Ciekawostka:
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070606/ekonomia/ekonomia_a_62.html
        • oxylog Re: Powrót smrodu 08.06.07, 23:06
          No i znów wali, że nie idzie wytrzymać, na mój nos kurzym gównem, a skąd to
          capi, zgadnijcie sami...
          • muchawka Re: Powrót smrodu 08.06.07, 23:46
            Według mnie typowy "zapach" z kanalizacji sanitarnej.
            • ac20068 Re: Powrót smrodu 09.06.07, 11:38
              Ten smród w ciągu ostatnich dni bije wszelkie "zapaszki", które były wcześniej.
              ładnie to wygląda - jubileusz miasta, wizyta gości nietylko z Polski i takie
              "swojskie" klimaty.
              • tramwajsiedlecki Re: Powrót smrodu 09.06.07, 11:46
                Dopóki nie oddzieli się w mieście kanalizacji sanitarnej od deszczowej nic się
                nie zmieni, no może poza tym, że również w innych dzielnicach miasta nasilą się
                wonności w upalne dni.
                • neutron6 Re: Powrót smrodu 09.06.07, 13:18
                  Nic nie da rozdzielenie kanalizacji. Przyczyna jest inna. Myślę, że władze ją
                  znają, tylko udają, że nie wiedzą co z tym zrobić.
                  Jak ktoś chce się przekonać to niech pojedzie - jak zacznie cuchnąć -
                  Sokołowską w kierunku północnym.
                  • monika_b0 Re: Powrót smrodu 09.06.07, 14:40
                    Masz rację, że tu wcale nie chodzi o zwykłe "zapachy miasta" i rozdzielenie
                    kanalizacji nie ma tu nic do rzeczy. Ten "zapach" to cholerny smród, fetor
                    rozkładających się wnętrzności. Bodajże w kwietniu tak potwornie cuchnęło nad
                    ranem, że w sklepiku obok wywiązała się na ten temat dyskusja. Ludzie budzili
                    się z wymiotami o bólami głowy. To, że śmierdzi jest związane z bliżej
                    nieokreślonym "czymś", co zapewne można ustalić, chociażby poprzez prześledzenie
                    procesów technologicznych w podejrzanych zakładach.
                    A kiedyś, ze 2 lata temu, miałam wątpliwą przyjemność iść w środku dnia ulicą
                    Sokołowską. Przed parkingiem dla pracowników drobiarskich był (może jest
                    jeszcze) pusty teren oddzielony od ulicy siatką. Czasem zapewne rośnie tam
                    trawa, ale tego dnia wyglądało to jak wysychające bajorko, a smród był tak
                    potworny, że na jednym oddechu przeszłam kawał drogi, obawiając się ponownie
                    zaczerpnąć powietrza.
                    ---
                    A myślałam, że to ja jestem jakaś przewrażliwiona, dopóki nie przeczytałam tego
                    wątku...
                    • mukatil Re: Powrót smrodu 10.06.07, 11:40
                      "Plebsowi" śmierdzi okrutnie, w "władza" twierdzi, że pachnie. I nie ma siły.
                      • monika_b0 Re: Powrót smrodu 10.06.07, 20:38
                        Widocznie dla władzy, to swojskie klimaty, ja nijak się do tego gratisowego
                        luksusu przyzwyczaić nie mogę. A dziś jechałam tamtędy i zobaczyłam, że na
                        miejscu cuchnącego niegdyś trawnika - bajora, ktoś postawił sobie dom.
                        • neutron6 Re: Powrót smrodu 29.06.07, 23:32
                          Z informacji Woj. Insp. Ochrony Środowiska przygotowanej na sesję RM w
                          dni.29.06.07. - str.11 "W 2006 roku nie zarejestrowano nowych istotnych źródeł
                          zanieczyszczeń powietrza. Dobra jakość powietrza w Siedlcach wynika z
                          niewielkiego uprzemysłowienia oraz stosunkowo dobrego stanu technicznego
                          urządzeń chroniących powietrze w zakładach przemysłowych" - str. 12 "W 2006
                          roku WIOŚ nie przeprowadzał pomiarów emisji zanieczyszczeń do powietrza na
                          terenie Siedlec"
                          Nie wiem czy śmiać się czy płakać? Jak można było zarejestrować nowe źródła
                          zanieczyszczeń, skoro nie prowadzono pomiarów. Oraz na podstawie czego można
                          było napisać o dobrej jakości powietrza w Siedlcach?
                          A może pomiary robiono na odległość, bo WIOŚ mieści się w Mińsku Maz.
    • fakkof Re: Powrót smrodu 05.07.07, 22:45
      Śmierdzieć na osiedlu 1000-lecia będzie zawsze, bo raczej trudno sobie
      wyobrazić aby zaklad "produkujący" ten smród przestał istnieć. Jego pozycja
      jest mocna... niestety.
    • mukatil Re: Powrót smrodu 18.07.07, 08:26
      Matko jedyna! Taki upał a tu znowu powietrze wypełnia smród nie do wytrzymania.
      Dzisiejszej nocy hojny "darczyńca" zafundował kilka fal tego intensywnego,
      odurzającego aromatu.
      Koszmar!!!!
      Spanie przy zamkniętych oknach przy aktualnej temperaturze odpada, przy
      otwarych natomiast - można "zaczadzieć". W dodatku zamknięcie okna w momencie,
      gdy smród już wdarł się do mieszkania to również marny pomysł.
      Nic tylko brać kredyt i klimatyzację w mieszkaniu zakładać. Zaknąć okna,
      założyć filtry i....?
      No właśnie - chyba mi faktycznie ten odór już uszkodził szare komórki. Poczekam
      aż się wywietrzą.
      • ac20068 Re: Powrót smrodu 27.08.07, 21:25
        i jak bumerang smród powraca. Wytrzymać się nie da. Już nie tylko w nocy ale
        również i w dzień - fuuuu
    • krzycho1252 Re: Smrodu nie będzie 07.09.07, 09:41
      PWiK informuje, że nastąpi:
      "modernizacja oczyszczalni ścieków, odnowienie sieci kanalizacyjnej
      w śródmieściu i przeniesienie do podziemnych kolektorów rowu
      odpływowego za ulicą Sokołowską."
      www.radiopodlasie.pl/index.php?m=135&idw=3727&idk=1&arch=0&start_id=0
      • oxylog Re: Smrodu nie będzie 07.09.07, 10:21
        Ja bym na to nie liczył, że smród zniknie, ponieważ problem tkwi
        gdzie indziej, u znanego producenta pasztetów podlaskich...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka