Dodaj do ulubionych

Rusza projektowanie A2

16.05.07, 16:22
GDDKiA ogłosiła przetarg na projekt A2 z Wawy do granicy z Białorusią.

www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_warszawa/zamowienia_publiczne/powyzej_60_000_eur//index.php?id_item_tree=9a21d616c4e1943d75a7bc56cff3e3ad#

Obserwuj wątek
    • brat_szczepana Re: Rusza projektowanie A2 16.05.07, 16:29
      Można by rzec wstep do wstępu, ale to też cieszy.

Zamawiający:
      Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad, ul. Żelazna 59, 00-848 Warszawa

Data wysłania ogłoszenia: środa 16 maj 2007

Przedmiot zamówienia - wykonanie:
      - materiałów do decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację
      przedsięwzięcia,
      - Podstawowej Dokumentacji Technicznej - projekt Wstępny Autostrady (PWA),
      - dokumentacji do wniosku o wydanie decyzji o ustaleniu lokalizacji drogi.

Termin realizacji zamówienia: 24 miesiące od daty udzielenia zamówienia.
    • krzycho1252 Re: Rusza projektowanie A2 16.05.07, 16:31
      Czekam aż rysunki się otworzą.
      • brat_szczepana Re: Rusza projektowanie A2 16.05.07, 16:34
        U mnie nie wychodzi, czegoś ma mi brakować. Licho wie, czego.
        • krzycho1252 Re: Rusza projektowanie A2 16.05.07, 16:36
          U mnie też licho ale ciągnie. Nie śpi.
          • krzycho1252 Re: Rusza projektowanie A2 16.05.07, 16:41
            te rysunki nr 3 to biurokracja.
            • krzycho1252 Re: Rusza projektowanie A2 17.05.07, 15:12
              Rysunki 1.2 i 2 dotyczą najbliższych okolic Siedlec.(węzły Swoboda, Białki i
              Ujrzanów)
    • westwind2 Może nawet będą budować? (przeciek od ministra) 11.06.07, 13:05
      Goszczący na okolicznościowej sesji Rady Miasta Siedlce poseł Krzysztof
      Tchórzewski poinformował, że nie będzie budowy obwodnicy Mińska Mazowieckiego.
      W zamian o półtora roku zostanie przyspieszona budowa odcinka autostrady A2.

W drugim etapie, czyli od roku 2009, ma ruszyć budowa kolejnego odcinka
      autostrady, od Arynowa do Konika. Umożliwi to ominięcie drugiego wąskiego
      gardła na trasie z Siedlec do Warszawy, czyli miejscowości Dębe Wielkie.

Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad oraz rejon dróg krajowych w
      Mińsku Mazowieckim nie potwierdziły, ale też i nie zaprzeczyły tej informacji.
      Uzgodnienia międzyresortowe dotyczące przyspieszenia budowy dróg przed
      mistrzostwami Euro 2012 oficjalnie jeszcze trwają i kończą się za dwa tygodnie.
      www.radiopodlasie.pl/index.php?m=135&idw=2894&idk=1&arch=0&start_id=0
      • mmpio Re: Może nawet będą budować? (przeciek od ministr 11.06.07, 13:39
        hmmm, nie chcę nic mówić, ale chyba obwodnica MM jest częścią A2, więc budowa z Siedlec do Ryczołka i Arynów Konik, może i zlikwiduje wąskie gardła w Dębem i tak dalej, ale i tak wydłużyłby się jedynie korek przed Mińskiem:]
        Z tego co wiem, to rozpisane są już terminy na budowę obwodnicy, ale nie zdziwił bym się jakby ktoś mądry na górze wpadł na pomysł, zróbmy autostradę i w środek puśćmy ją starą uliczką pewnego miasta ze światłami, to by odpowiadało logice niektórych dycydentów, ale mam nadzieję, ze jednak jest trochę lepiej i to tylko drobna, niezbyt śmieszna kaczka dziennikarska:)
        • raks5 Re: Może nawet będą budować? (przeciek od ministr 11.06.07, 13:49
          chyba ktoś czegoś nie zrozumiał. Albo ja, albo Ty.
          Ja to zrozumiałem, że przyspieszeniu ulegnie budowa następnego odcinka, czyli
          będzie tak- 2 z Warszawy będzie jak będzie, do 2009r przed Mińskiem do
          Kałuszyna powstanie autostrada, będąca też obwodnicą mińska i dalej znów stara
          2. A po 2009r rozpocznie się budowa odcinka łączącego A2 od Warszawy z A2 od
          Mińska.
          Czyli całość będzie wyglądała tak, że przez jakiś czas w A2 będzie dziura,
          między Warszawą a Minskiem, ale za to wcześniej będzie ten krótki odcinek
          autostrady.
          Mi się pomysł podoba
          • mmpio Re: Może nawet będą budować? (przeciek od ministr 11.06.07, 13:58
            jeśli tak by to miało wyglądać to jestem gotowy się przyznać do tej interpretacji;) w ogóle nie widzę potzreby wydzielania w nazwie obwodnica i autostrada skoro obwodnica ma być na parametrach autostrady i ma nią być w rzeczywistości, no ale cóż...
            No to trzymamy kciuki za jak najszybsze połączenie szybką drogą;)
            • ito25ms Re: Może nawet będą budować? (przeciek od ministr 04.01.08, 21:35
              Czy to jawa czy sen?

www.gddkia.gov.pl/article/informacje/aktualnosci/article.php/id_item_tree/5675968fea131404ac18694a3d3ef79b/id_art/a9d2f5fdec2e69f27
              71de484c3dcae54

Ale tak całkiem serio, to jeżeli Wojewoda dotrzyma obiecywanych
              terminów wydania decyzji o pozwoleniu na budowę to inwestycji chyba
              nic już nie zatrzyma, a UM pozostanie tylko wręczyć Panu Jackowi
              Kozłowskiemu SuperMegaMax Aleksandrię (za szybkie procedowanie).
              • ito25ms Re: Może nawet będą budować? (przeciek od ministr 04.01.08, 21:52
                I jeszcze kilka fotek upamiętniających tę miłą dla Mińska i Siedlec
                chwilę.

www.mazowsze.uw.gov.pl/news.php?id=9620
                • ito25ms Re: Może nawet będą budować? (przeciek od ministr 14.02.08, 17:24
                  Poseł Kozaczyński chwali się na łamach Gazety Siedleckiej, że
                  przyspieszył budowę autostardy A2, która zostanie doprowadzona
                  do Międzyrzecza (chyba powinno być Międzyrzeca) do 2013.
                  Jest niestety w błędzie; dzisiaj Minister Infrastruktury
                  poinformował, że ŻADEN odcinek autostrady A2 na wschód od Wawy
                  (chodzi zatem również o obwodnicę Mińska) nie będzie budowany do
                  końca 2012 bo priorytetem są inne drogi na euro 2012.
                  I tak to PO nas ugotowała.
                  Zero szans na ośrodek dla piłkarzy, zero szans na jakichkolwiek
                  poważnych inwestorów, i związany z tym rozwój.
                  Ale i tak nie jest przezcież źle, jak donowi GW fabryki Bosha, Della
                  i Siemensa w Łodzi czekają na robotników ze wschodu Polski. Pierwsi
                  chętni już są.

www.mi.gov.pl/article/aktualnosci/article.php/id_item_tree/fe065701f2be641281188b13b62c9cbe/id_art/529f3a2382ac05e46b0d2962417253e0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka