Gość: kuba IP: 213.17.236.* 19.04.04, 10:56 KIEDY ZACZNĄ BUDOWAĆ HELIOSA NA MAŁACHOWSKIEGO WIECIE MOŻE DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Witek Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 19:07 z tego co mi się wydaje, to teren został zagrodzony tylko po to aby nie parkowały na nim samochody. Na płocie wywieszono blachę, że parking dla samochodów jest zlokalizowany w centrum biurowym. Zatem chodziło o to aby nabić kasę centrum biurowemu i nic wiecej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchnast Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 19:49 Dokładnie oto chodziło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULA Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 18:43 Tak to już jest z tymi nasymi politykami. Propagandy uczyli się prawie pół wieku w PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 18:41 jak na razie to z tego Multikina mamy multi-cyrk. Szczególnie jeśli prześledzimy szum jaki mu poświęcono. O tych wieeelkich planach budowy można było przeczytać w kilku miejscach, w tym również w gazetach ogólnopolskich i co? Wielkie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosn Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 20:37 Dlaczego kino buduje sie w miejscu gdzie wymordowano w czasie wojny ludność narodowości żydowskiej. Do lat siedemdziesiątych wisiała w tym miejscu tablica ! Odpowiedz Link Zgłoś
zenon133 Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 23.04.04, 15:12 Nic nie będzie z tego Heilosa. Trzeba wrócić do pierwotnej koncepcji Forum Miejskiego: dobra restauracja, fonatanna, plac, ławki. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrdudala Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 12.06.04, 18:04 To był chyba najlepszy pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
quickstarter Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 13.06.04, 09:30 piotrdudala napisał: > To był chyba najlepszy pomysł! Równie dobry jak ten wstrętny szklany potwór po drugiej stronie kościelnej? Odpowiedz Link Zgłoś
gooralka Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 03.10.04, 00:01 tak była tablica? a co się z nia stalo? co bylo na niej napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:11 Górski interweniował i znowu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikawanda Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:29 W dniach od 4 do 7 pazdziernika w Będzinie i w Sosnowcu gościc będzie delegacja Światowego Związku Zydów Zagłębia. Ciekawa jestem, czy gospodarze miasta zaprowadzą tychże na ulicę Małachowskiego, miejsce bądz co bądzdla nich Ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
gooralka Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 03.10.04, 00:04 Gość portalu: monikawanda napisał(a): > W dniach od 4 do 7 pazdziernika w Będzinie i w Sosnowcu gościc będzie delegacja > > Światowego Związku Zydów Zagłębia. Ciekawa jestem, czy gospodarze miasta > zaprowadzą tychże na ulicę Małachowskiego, miejsce bądz co bądzdla nich Ważne. z tego co wiem to nie.nie maja tego w planach wycieczki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gooralka Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 03.10.04, 00:09 poza tym nie wiem czy w sosnowcu jest potrzebne kolejne kino, ktore bedzie tylko i wylacznie komercyjne. bylam bym za tym aby powstalo kino studyjne cos na ksztalt "Światowida" z Katowic. szkoda tylko ze jak na razie to budynek szpedzi centrum miasta i moejmy nadzieje, ze nie powstanie tam kopia budynku z nadprzeciwka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monikawanda Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 07:53 "Straszący budynek" przy ul. Małachowskiego jest zabytkiem i myślę, ze architekt we współpracy z konserwatorem mogliby chociaż częsciowo zachować go dla potomnych, ale oczywiscie nie w obecnym wyglądzie.Nie znam projektu i nie wiem co ma tam powstać wizualnie, ale masz rację - nie chciałabym, zeby było to monstrum z naprzeciwka. A swoją drogą szkoda, ze tej delegacji tam nie będzie.Może nasze władze dostałyby choc trochę po nosie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosin Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 15:23 Od kilku dni ten budynek jest w trakcie rozbiórki.Nie wiem czy to planowe działania , ale jednak coś się ruszyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikawanda Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:03 Tak, ta rozbiórka ruszyła. Mam nadzieję, że na nie się nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 09:20 Tego mulitkina nie będzie nigdy. Katowice rozpoczynają zaś budowę trzeciego! Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 09.10.04, 12:15 To dlaczego rozpoczął się demontaż dachu tego starego budynku przy Małachowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:57 Bo zima nadchodzi i ludziom potrzebne jest drewno na opał:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: MULTIKINO HELIOS NA MAŁACHOWSKIEGO 01.10.05, 19:43 a jednak budują ! jednak będzie, może już niedługo Odpowiedz Link Zgłoś