Dodaj do ulubionych

Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - klapa!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 00:13
Jak były wybory, to coś się działo (medialnie) w specjalnej strefie
ekonomicznej. Teraz chyba jest kompletny zastój. Zupełana cisza i plaża.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek Re: Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - k IP: 80.51.7.* 24.07.04, 17:41
      na tym właśnie polega propaganda:( Ciekawe jak długo jeszcze?
    • Gość: olo Re: Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:11
      Dobra strefa bez inwestycji!
    • Gość: olo Re: Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:58
      Ile z 20 tys. miejsc pracy w Strefie jest w Sosnowcu?
    • Gość: sosn Re: Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:56
      A możre Sosnowiec nie jest atrakcyjny dla inwestorów ? Albo władze miasta nie
      potrafią go reklamować ?
    • Gość: ToJa Re: Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:08
      ciekawe jest to, że takie miasta jak Tychy i Gliwice zdołały sprowadzić
      dzisiątki firm, a do tego wszystkiego inwestują kolejne firmy, a w Sosnowcu nic
      nie wychodzi:( Nie wiem, czy jest to kwestia zarządu sosnowieckiej częsci
      Specjalnej Strefy Ekonomicznej? Jest to o tyle przykre, że w Sosnowcu jest tak
      duży poziom bezrobocia oraz że miasto to straciło tak dużo przemysłu w
      ostatnich latach:(
      • Gość: Vanessa00 Re: Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - k IP: *.borotek.pl 27.10.04, 21:48
        ToJa, moim zdaniem Gliwice a Sosnowiec to ogień i woda. Z tą różnicą, że kiedyś
        były całkiem blisko siebie (jeżeli chodzi o dynamikę rozwoju). Teraz Gliwice
        mają pod sobą około połowy wspóczesnych miast wojewódzkich, o Łomży nie
        wspominając (z całym szacunkiem dla Łomżynian).
        Było nie było budujący się już węzeł autostradowy, rozbudowana infrastruktura
        kolejowa (nie mylić z PKP i 2856 spółek zależnych), czy wreszcie dostęp do
        portu (transport wodny w określonych warunkach to też niegłupi pomysł) są
        istotnymi argumentami wpływającymi na decyzję o alokacji środków
        inwestycyjnych, zwłaszcza tych długoterminowych. Sosnowiec blado wypada na tym
        tle.
        Co się tyczy Tychów zaś, sukces tamtejszej strefy ekonomicznej, wg wyjaśnień
        uzyskanych od kolegi właśnie z Gliwic, polega na tym, że kiedyś grupa rządząca
        wpadła na zdawałoby się banalny pomysł, by zamiast "przeżerać" (ładniej:
        konsumować) budżet, przeznaczyć go na uzbrojenie terenów, "odświeżenie" ich
        dokumentacji geodezyjnej, itp. I to tyle. Po latach poskutkowało. A Sosnowiec,
        cóż, jak wyżej.

Szkoda.
        • Gość: ToJa Re: Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 18:07
          Pewnie w dużej mierze masz rację Vanesso, ale kiedyś czytałem wywiad z
          prezesem podestrefy gliwickiej i .... okazało się, że tam władze strefy staraja
          się rozwiązywać problemy potencjalnych inwestorów, ułatwiają działalność,
          próbuja przewidywać ich potrzeby i to naprawdę jest przez nich dobrze
          odbierane:) Czy w Sosnowcu jest podobnie to tego nie wiem:(
    • Gość: MichaŁ Re: Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - k IP: *.gronet.pl / *.gronet.pl 01.11.04, 17:33
      Sam pamiętam, jak podawano w środkach przekazu, że w Sosnowcu ma zainwestować
      firma Catepillar 100 mln USD i co? Po tej inwestycji pozostał tylko szyld
      informacyjny na Dańdówce:(
    • Gość: wieśniak Re: Specjalna strefa bez nowych miejsc pracy - k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 13:54
      Ostatnio zaglądałem na stronę KSSE i niestety wymienieni są tam jacyś dziwni
      inwestorzy, którzy wcale nie zainwestowali w strefie, np. Vitrum, AV-EL czy
      Catepillar. Sama strona już prawie dwa lata nie była aktualizowana i dlatego
      nie wiem czy osoby zarządzające naszą podstrefą na nią w ogóle zaglądają?

nie śmiej się ze mnie bo słoma wcale mi z butów nie wystaje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka