Dodaj do ulubionych

Zmarła Stanisława Gierek

15.04.07, 01:46
Stanisława Gierek, żona byłego I sekretarza KC PZPR Edwarda Gierka, zmarła w
sobotę w Cieszynie (Śląskie) - poinformował dyrektor biura eurodeputowanego
Adama Gierka Dariusz Szustik. Gierkowie przeżyli w małżeństwie 64 lata.

Stanisława Gierek, z domu Jędrusik, była o pięć lat młodsza od swojego męża,
który zmarł 6 lat temu. Urodziła się w 1918 roku w Sosnowcu. Wyszła za mąż za
Edwarda Gierka w 1937 roku. Mieli dwóch synów - Jerzego i Adama. Prof. Adam
Gierek jest obecnie deputowanym do Parlamentu Europejskiego, członkiem Partii
Europejskich Socjalistów.

Edward Gierek zmarł w lipcu 2001 w szpitalu w Cieszynie. Na tym samym oddziale
zakończyła życie jego żona. Przyczyną śmierci była nasilająca się od kilku lat
niewydolność krążenia. Stanisława Gierek spocznie tam gdzie jej mąż, na
cmentarzu w Sosnowcu - Zagórzu. Ceremonia pogrzebowa będzie świecka.
/interia/
Obserwuj wątek
    • Gość: jan lis Re: Zmarła Stanisława Gierek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:45
      Wyrazy Współczucia dla Rodziny zmarłej Stanisławy Gierek.

Maciej Gumułczyński
      • facefinder Re: Zmarła Stanisława Gierek 17.04.07, 10:06
        ['] ['] [']
        • Gość: czerwono mi Re: Zmarła Stanisława Gierek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 22:44
          no pewnie że świecka przecież czerwonii i w czerwonej trumnie powinni być
          pochowani na czerwonym cmentarzu
          • Gość: Sumienie Re: Zmarła Stanisława Gierek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 22:58
            - czerwono Ci dlatego że gumka od berecika uciska Ci czaszkę / to miejsce gdzie
            u normalnych, jest mózg /.
            Postaraj się o wczorajszy numer "Dziennika" i poczytaj co pisze o tej starej
            kobiecinie gazeta ktorą trudno posądzić nawet o drobne sprzyjanie komuchom.
            • Gość: czerwono mi Re: Zmarła Stanisława Gierek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:40
              no czyżby urażone jesteś sumienie bo też masz komuchowskie sympatie, skoro
              daleko było jej do czerwonych to czemu w domu miała samego sekretarza??? czemu
              ma świecki pogrzeb ???? za czasów gierka żyła jak królowa dopiero jak sie
              czerwoni na nich wypieli to uciekli do ustronia i tam wegetowali
              • Gość: gość Re: Zmarła Stanisława Gierek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 02:12
                Czy świecki pogrzeb jest dowodem, że zmarła była komunistką? Idąc dalej można by stwierdzić, że wszyscy agnostycy, niewierzący czy wierzący inaczej to czerwoni. Czy stare powiedzenie, ponoć zakorzenione w polskiej, katolickiej społeczności, że o zmarłych nie mówi się źle, albo nie mówi się wcale straciło rację bytu. Skoro mnie jest daleko do mojego katolickiego małżonka, niezwykle czułego i kochającego to mam go wyrzucić z domu, aby nie narazić się na miano czerwonej ladacznicy. Toż to pachnie obłędem niczym z najgłębszego zakątka ciemnogrodu.
    • Gość: rozjemczyni Re: Zmarła Stanisława Gierek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 22:46
      A możecie mi powiedzieć co ona takiego zrobiła że tak o niej głośno teraz. Czy
      to tylko dlatego że była żoną Gierka ( choć to raczej nie powód do dumy) Na ten
      temat poruszanych jest tyle wątków a ja znam znacznie ciekawsze tematy. Była
      sobie Pani i nie ma jak każdy kiedyś odchodzi, a co ona zrobiła czy nie zrobiła
      to już jej sprawa i jej sumienie. Nie róbmy bohatera z kogoś kto nim nie był.
      Skoro już jej nie ma to przemilczmy temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka