Dodaj do ulubionych

PLAZA się WALI!!!!!!!!!!!

IP: *.eranet.pl 16.05.07, 10:45
hej zauwazylem w plazie dosc znaczne pekniecia w jednym ze sklepow, kiedy
kupowalem prezent dla mojej dziewczyny, normalnie caly tynk ze sciany odpada
fragmentami i nie tyko tynk nawet cale fragmenty plyt a a jak sie zjezdza na
parking podziemny widac znaczne pekniecia scian!!!!!!podobno w jednym ze
sklepow pekla podloga i sciana sie chwieje widac po wieszakach jak drgają:/-
sam widzialem NIECH KTOS COS Z TYM ZROBI. ALBO PODPOWIE MI JAK I GDZIE MOZNA
TAKIE COS ZGLOSIC, BO JAK NARZIE TO OLEWAJĄ SYSTEM NA MAKSA.OBY NIE DOSZLO DO
NIESZCZESCIA TAKIEGO JAK W KATOWICACH:/POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: funia Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:04
      niemożliwe co ty za bzdury piszesz !!! który sklep dokładniej napisz pójdę sprawdzę
      • Gość: ,,,, Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.eranet.pl 16.05.07, 11:36
        nie wiem dokladnie jaka nazwa ale na pietrze taki duzy sklep z bielizna i
        kostiumami kapielowymi, zaraz kolo cafe- w przymierzalniach widac jak odpadaja
        plyty i zobacz sobie jak zjezdza sie na parking podziemny tymi tasmami to widac
        pekniecia na scianach
        • spazmusek Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! 16.05.07, 19:39
          gadasz bzdury a może sciana jest przyklejona na skocza co ?? pzestan pisać bajki
          ponieważ ci to nie wychodzi.
      • Gość: ,,,, Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.eranet.pl 16.05.07, 11:39
        a poza tym nie wiem na jakim swiecie ty zyjesz kazdy mowi ze plaza byla za
        szybko wybudowana i ze grozi zawaleniem,pozdrawiam
        • Gość: gość Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:20
          Budynek "pracuje", mogą się pojawić i będą się pojawiać pęknięcia. Panika jest tu zbędna
    • Gość: Piter Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.07, 11:15
      Skoro jesteś pewien, że coś nie halo, to w takim razie przedzwoń tutaj:
      Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego (PINB)
      Szef Inspektoratu
      Małgorzata Mazur
      296 0 683
      296 0 684
      faks 296 0 704
      • Gość: ,,,, Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.eranet.pl 16.05.07, 11:38
        dzieki ale nie wiem tyko czy potraktuja mnie powaznie jako zwyklego kietna
        plazy, mysle ze ktos na wyzszym stanowisku powinien to zgosic, no ale coz
        sprobuje.czesc
        • Gość: tratta Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 17:47
          to napisz potem co zdzialalas:)
          • Gość: Gosia Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: 83.16.16.* 16.05.07, 19:36
            Mój narzeczony tam pracuje... tzn przychodzi jak są jakiess awarie internetu i
            tez mowił że dach przecieka...
            Nie wiem dokładnie gdzie i co ale wiem ze przecieka:((\
            pozdrawiam
            • Gość: Tata Wacia No i co z tego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 22:43
              Do czego to doszło... właściciele Plazy popłakują tu że im się coś wali - no
              bo któż jak nie właściciel tej budowli, tak by się rozglądał po ścianach i
              martwił o stan dachu.
              AQ zdrugiej strony, to niezły chwyt marketingowy - juz widzę te tłumy
              ciekawskich sosnowiczan ktore polecą tam sprawdzać czy ściany pękają - przy
              okazji, pewnie coś kupią.
              • Gość: ,,,, Re: No i co z tego ? IP: *.eranet.pl 17.05.07, 14:30
                idiota z ciebie. wlasciciele plazy tyko sie martwia o stan budynku?. a te setki
                ludzi ktorzy tam pracuja to nie. moja dziewczyna tam pracuje i dlatego sie
                martwie a poza tym idz sobie do tally weijl sklepu i zobacz jak cala sciana z
                bizuteria chodzi.nara
                • Gość: asienka Re: No i co z tego ? IP: 193.238.200.* 18.05.07, 11:02
                  Własnie co racja to racja. Każdy mądry i rózne mądre odpowiedzi wymysla. Do
                  momentu aż wszystko runie na łeb pracownikom i klientom. Na szczęście w tym
                  roku zima była licha bo i może predzej by się zawaliło. Przeciez plaza stoi na
                  dawnych bagnach to nie ma co się dziwić, że wszystko się chwieje. Ale cóż jak
                  sie buduje takie centra w rok to czego oczekiwac , że będzie bezpiecznie????
                  • przemyslawmatelski1 Re: No i co z tego ? 18.05.07, 11:53
                    Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego sprawdzał budynek Plazy miesiąc temu, wszystko jest wporządku, rozmawiałem z szefową Inspktoratu.... P.M - dziennikarz TVN Uwaga Katowice
                • Gość: Kindersztubha Re: No i co z tego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:58
                  Być może w Twojej rodzinie mówicie sobie per IDIOTO - publicznie to sie jednak
                  trochę powstrzymuj - madralo !
                  Wywołałeś idiotyczny watek pisząc na forum - kazdy normalny czlowiek, nawet
                  taki co skończył tylko podstawówkę gdyby widział cos niepokojacego w miejscu
                  swej pracy zacząl by od wskazania tego swym przełożonym bo to oni kodeksowo
                  odpowiadaja za te sprawy, jest jeszcze PIP... Bębniąc o takich sprawach, bo
                  tobie tak sie wydaje, doprowadzisz do tego że znajda tą Twoją dziewczyne i
                  wywala na zbity pysk za wywoływanie paniki. Czy sadzisz że dyrekcja tego
                  obiektu jest nieswiadoma odpowiedzialności za przebywajacych tam ludzi ?
                  • Gość: ,,,, Re: No i co z tego ? IP: *.eranet.pl 18.05.07, 15:08
                    ciekawe bardzo ciekawe, jesli miesiac temu sprawdzali budynek plazy i nic nie
                    bylo to ok, ale ten miesiac temu to bylo ledwo dwa tygodnie od otwarcia wiec
                    napewno wtedy zadnych znakow jeszcze nie bylo, a teraz mamy juz poltora
                    miesiaca, akurat tak sie sklada ze sklep w ktorym pracuje moja dzieqczyna z
                    bielizna to napisal pismo, do dyrekcji plazy a pan z dyrekcji nawet sie nie
                    pofatygowal aby przyjsc, obejrzec tylko podbil pismo i oddal, JAK NIE WIERZYCIE
                    TO IDZIE I OBEJRZYJCIE SOBIE W TYM MIEJSCACH W KTORYCH PISALEM. I JESZCE JAK
                    SIE ZJEZDZA NA PARKING PODZIEMNY PO EWEJ STRONIE NA SCIANIE SA PEKNIECIA
                    • Gość: bolek-tolek Re: No i co z tego ? IP: *.chello.pl 18.05.07, 21:12
                      miesiac to bardzo dlugo... ja juz wiele slyszalem na tenat stanu tego budynku...
                      slyszalam takze jak mowili ze budynek nie bedzie dlugo stal bo w zime sie nie
                      muruje... szlak wsztystko trafi ... bylebysmy nie byli jedna wtedy w srodku
    • Gość: AD-MIN Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:59
      Proszę o nadsyłanie zdjęć pęknięć,rozwarstwień i innych wad materiałowych czy
      konstrukcyjnych budynku Plazy. Umieszczę je na www.plaza.sosnowiec.pl
      Do maila ze sdjzciem proszę dopisać klauzulę "Oświadczam,że jestem autorem tego
      zdjęcia i wyrażam zgodę na jego publikację"
      mail :napisz@list.ru
      Ze swej strony postaram się uzyskać opinie Inspektora Nadzoru Budowlanego na
      temat każdej z w/w fotek
      • Gość: geasgre [...] IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 01:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: plazowiczka Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 08:58
          Mam pytanie z miesiac temu pod plaze przyjechała staz pozarna i ewakuowano ludzi
          co sie działo wtedy?przez megafon mówili ze z powodów technicznych ale akurat
          weszłam i zaraz musiałam wyjść wiec nie wiem dokładnie o co chodziło!!
          • Gość: Piter Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 12:04
            straz tam byla nie raz, zawsze to byly falszywe alarmy, a ludzie sie
            "ewakuowali" sami, obsluga techniczna Plazy dawala ciala, bo nie umiala
            zapanowac nad systemem, ktory wlaczal sie sam. Szkoda tylko, ze jak by
            faktycznie cos sie dzialo to ludzie moga nastepnym razem zignorowac prawdziwy
            alarm. Ale przy prawdziwym na pewno ochrona by kierowala ludzi do wyjsc i byc
            moze tez szybko by sie pojawil jakis koordynator akcji (ze strazy pozarnej itp.).
            • Gość: ,,,, Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.eranet.pl 19.05.07, 14:29
              dokladnie jest tak jak pisze piter, ostatnio jakas klienta nacisnela alarm
              niechcacy i potem miala dlugi wyklad robiony przez ochrone plazy-sam widziaem
              jak starali sie wbic jej do glowy zeby nastepnym razem tego tez nie nacisnela:)
              a tak wogole to taki przycisk nie powinien weglug m,nie byc ogolnie dostepny i
              umieszczony gdzies gdzie maja dostep do niego klienci-bo wlasnie takie sytuacje
              sie zdarzaja jak ta wyzej opisana. powinien byc gdzies na zapleczu ochrony. a
              co do zdjec to raczej ich nie uzyskasz bo w takich obiektach jest zakaz
              fotografowania i watpie zeby ktos zaryzykowal bo moze dostac mandat.pozdrawiam
              • Gość: do @... Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 13:33
                Coraz bardziej upewniasz wszystkich że prowadzisz zorganizowaną akcję majacą
                odstraszać klientów od od Plazy. Twoja sprawa, każdy zarabia tak jak potrafi...
                Ale szczytem idiotyzmu jest to o nakladaniu mandatów... / mogą najwyzej
                wyprosić ze sklepu / - to jak to jest, nie chcesz juz aby ktoś zdokumentował
                rewelacje o których piszesz - a może masz juz inną dziewczynę... bo to podobno
                tylko o jej dobro Ci chodzi ?
                • Gość: Tomek Możesz to zgłosić straży pożarnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:10
                  Jak temacie.Musisz to zrobic osobiscie,skoro naprawde sa pekniecia podłogi i
                  scian na parkingu nie masz sie czego obawiac- przyjada, sprawdza
                  • Gość: Ruda najlepiej zgłoś do strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:40
                    Dziś zrobili naradę na sklepie. Szefowa mówiła o widocznych usterkach na naszym
                    sklepie i w magazynku, sami zresztą wiedzałysmy że to normalne niedoruby
                    wykonawcow a ci z Plazy to sobie wyegzwkwują z gwarancji od wykonawców... ale
                    jest inna sprawa. Podobno przez idiotyczne bicie piany na ten temat jest
                    widoczny spadek sprzedaży i dlatego od czerwca mamy redukcje trzech dziewczyn.
                    Może to tylko pretekst do zwolnień ale chciałyśmy za calość podziękować temu
                    madrali co wywołał ten temat - Zyczymy Ci oby trafilo też na twoją laskę.
                    Bedzie bezpieczna ale bedzie miala duzo wolnego czasu.
                    • Gość: MAJKA Re: najlepiej zgłoś do strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:45
                      Spadek sprzedaży chyba wynika profezjonalizmu marketingowców plazy. Na głównej
                      stronie www.plaza.sosnowiec.pl jest reklama "plejady"....
                      W dziale Galeria nie ma ani jednego butiku. Chwała marketingowcom,im podziękuj
                      za zwolnienia
                      • Gość: aha Re: najlepiej zgłoś do strasburga IP: 193.238.200.* 21.05.07, 22:48
                        Rzeczywiście spadek sprzedaży jest spowodowany małą ilością klientów, hahaha.
                        Tak się akurat sklada, że budowanie takiego centrum w obrębie, którego nie żyją
                        zamożni ludzie, to klęska na wejściu. Kto ma zaopatrywać się w sklepach, w
                        których ceny powalają na kolana???. Mieszkańcy Sosnowca, Dąbrowy, Będzina?????
                        Sprzedaż to i może była na początku na otwarcie, ale teraz to juz ze sklepami
                        będzie jak w każdym centrum handlowym "pojawiam się i znikam".
                      • Gość: aha Re: najlepiej zgłoś do strasburga IP: 193.238.200.* 21.05.07, 22:48
                      • Gość: do Rudej !!! Re: najlepiej zgłoś do strasburga IP: 193.238.200.* 21.05.07, 22:48
                      • Gość: fsfe Re: najlepiej zgłoś do strasburga IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 23:28
                        Oficjalna strona jest pod tym adresem:
                        www.plazasosnowiec.pl/
                        • Gość: x Re: najlepiej zgłoś do strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 04:58
                          faktycznie,w pełni profesjonalna.profesjonalizm wykonania zachwyca.
                          • Gość: serduszko182 Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę... IP: *.smstv.pl 22.05.07, 16:22
                            Rzeczywiście w Plazie dzieje się coś niedobrego.
                            Wybrałam się tam dzis w południe na zakupy. Jakie było moje zdziwienie gdy
                            nagle padło zasilanie. Byłam wtedy w Orsay-u, laski które tam pracują wybiegły
                            przed sklep zobaczyć co się dzieje. Okazało się, że światła nie ma w całej
                            Plazie. Po paru minutach włączyło się awaryjne zasilanie, jednak nie zadziałało
                            ono we wszystkich sklepach, w co drugim nadal było ciemno. Nie czekając dużej
                            wyszłam na zewnątrz. Ciekawa jestem jak często się to zdarza?
                            A tak a propo liczby klientów, to dziś widziałam całej plazie może jakieś 10
                            osób. „Oglądalność” tego forum jest chyba większa niż nam się wydaje.

• Gość: felek Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 29.05.07, 18:49
            dzisiaj też była ewakuacja "z przyczyn technicznych"........
    • malda_80 Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! 23.05.07, 09:33
      Naskakujecie na chłopka,że wywypłuje panikę. Nie wywołuje, ostrzega. Tak to
      jest, gdy wszystko robi się na szybko. Ja miałam "przyjemnośc" pracowac w
      Silesii od jej otwarcia. Tam się nie działy cuda wianki?? Sufit, który się
      zawalił w jednym ze sklepów, odpadające i pękające płytki podłogowe,
      przeciekający dach i jeszcze żeby było ciekawiej, brak ogrzewania w całym
      jednym skrzydle. Efekt był taki, że na sklepie stałyśmy w kurtkach i szalikach.
      Ale ważne, żeby na otwarciu było gites. Podejrzewam, że w Plazie jest tak samo.
      I dopiero teraz zaczną się prawdziwe prace wykończeniowe.
      A to forum myślę jest również po to, by pisac o tym, co nas niepokoi.
      A pęknięcia od pracy budynku, to ja mogę miec w mieszkaniu, które ma
      kilkadziesiąt lat, a nie w budynku użyteczności publicznej, który stoi dopiero
      kilka miesięcy.
    • Gość: xxl Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 23.05.07, 16:30
      Jednak sie wali!!!!! Podali wlasnie w wiadomosciach ze Plaze woda zalala i ze strazacy odkryli pekniecia stropow!!!!!!! I kto tu mial racje??
    • Gość: shadow Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 09:55

w których to wiadomościach o tym mówili ?
      • Gość: aga1506 Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 24.05.07, 10:18
        Mówili na tvp 3 jednak xxl chyba się pomyliło bo chodziło o Plazę w Lublinie. Chociaż jak oglądałam zdjecia to wyglądała identycznie jak ta w sosnowcu....... Szyld taki sam.... Więc pewnie ta sama firma.
      • Gość: ojoj Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:19
        Owszem, woda zalala Plaze... w Lublinie.
        • Gość: serduszko182 Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.smstv.pl 24.05.07, 14:11
          Tak Plaza w Lublinie została zalana i to na dzień przed jej otwarciem. Podobno
          sufit sie tez zawalił w jednej z części budynku.
    • Gość: greg Re: PLAZA się WALI!!!!!!!!!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.05.07, 21:43
      Podobne problemy są w nowej Galerii Grunwaldzkiej we Wrocławiu. Byłem tam dwa
      tydzień temu. Co jakiś czas awaria oświetlenia. W restauracji Sfinx nie działał
      system informatyczny nie nie można było zamawiać posiłków. Mulitkino było
      nieczynne z powodu awarii zasilania. Tragedia.

To centrum też szybko budowano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka