Dodaj do ulubionych

cała prawda o tusku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.07, 12:12
Cała prawda o Tusku, skopionawe ze strony głównej UPR

Pan Donald Tusk (obecnie PO) oświadczył, że panowie Kwaśniewski i Kaczyński są winni temu, że młodzi Polacy szukają realizacji swoich marzeń poza granicami kraju. Dodał też, że funduje się w Polsce kolejne wersje socjalizmu. Niestety w tych dywagacjach starannie pominął swoją rolę, a prawda jest inna.

Fakt, że każdy Polak, pracownik najemny zmuszony jest oddawać 70 procent* wypracowanych przez siebie pieniędzy biurokracji i politykom nie wziął się z rządów ostatnich dwóch lat, nie wziął się też z rządów towarzysza Kwaśniewskiego, choć ma od w tym dużą rolę jeszcze z okresu gdy był aparatyczkiem PZPR - komunistycznej partii nadzorującej Polaków w imieniu Związku Sowieckiego. To smutny dorobek władzy całej III RP, w ktorej pan Donald Tusk - w różnych partiach, które zmieniał - brał udział.

To pan Donald Tusk był liderem w Kongresie Liberalno-Demokratycznym, który rządził z nadania pana Wałęsy, to pan Tusk liczył głosy dla obalenia rządu pana Olszewskiego (vide "Nocna zmiana") a KLD weszło do rządów po jego obaleniu (słynny pan Lewandowski z KLD zafundował nam kpinę z uczciwej prywatyzacji, o czym pisała szeroko Najwyższa Izba Kontroli), to pan Tusk przeskoczył do Unii Wolności (UD + KLD) gdy wyborcy odrzucili KLD. To pan Tusk był senatorem UW i popierał rząd AWS-UW znany z socjalistycznych działań pod hasłem "cztery reformy i pogrzeb". To pan Tusk widząc, że kolejny okręt tonie wyskoczył z UW i założył PO agitującą za socjalistyczną UE w sposób (w przeciwieństwie do zdystanoswanej postawy np. Wielkiej Brytanii) tak ślepy, że skutki tego zaczniemy odczuwać, choć już dziś hasła "roszczenia", "dorsz", "stocznia", "limity mleczne" itd znają wszyscy.

W tej sytuacji w imieniu UPR, ktorej przedstawiciele startują z list Komitetu Wyborczego LPR, apeluję do młodych Polaków w kraju i poza Polską - nie dajcie się kolejny raz nabrać tej podróbce wolności, tym farbowanym zwolennikom wolnej gospodarki, za rządów których wzrastała liczba koncesji, pozwoleń, zezwoleń i rosły podatki a wraz z nimi ceny! Mając do wyboru podróbkę w postaci formacji pana Tuska i oryginał w postaci Unii Polityki Realnej, propagującej od 18 lat wolność osobistą i swobodę gospodarowania i bogacenia się, wybierzcie tym razem lepiej! Kosztem dla Was jest ten sam głos - Wasz ważny głos. Ale przy jednakowym koszcie wybór przedstawicieli UPR Wam się po prostu opłaci! Tylko my chcemy wprowadzić dobrowolność zamiast przymusowych wpłat na OFE i znieść podatek dochodowy dla wszystkich przedsiębiorców rozliczających się PIT-em!
To jest realna alternatywa dla dorabiania się w Polsce, a niekoniecznie poza jej granicami!

Startujemy z list Komitetu Wyborczego LPR, lista nr 3. Sondaż PGB potwierdza już teraz poparcie rzędu 7 procent, a każdego dnia otrzymujemy informacje, że zwolenników naszej obecności w sejmie jest coraz więcej.
Wykorzystajmy tę szansę dla przyszłości Młodej Polski!
Obserwuj wątek
    • Gość: O`sama Re: cała prawda o tusku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 14:41
      Prawda jest taka : Głosując na satyryka Janusza Korwin - Mikkego z UPR oddajesz
      głos na wszechpolaka Romana Giertycha.
      • Gość: ola Re: cała prawda o tusku IP: *.chello.pl 30.09.07, 16:45
        zagłosuje tylko i wyłącznie na PIS....chce żyć w panstwie prawa ,a
        nie korupcji
        • Gość: GOŚĆ Czy ktoś panuje nad tym FORUM ???? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.07, 16:48
        • Gość: Ania Re: cała prawda o tusku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:17
          ja też i cała moja rodzina
    • Gość: zdzicho Re: cała prawda o tusku IP: *.telpol.net.pl 30.09.07, 19:01
      a ja nie bede glosował na spadachroniarzy by naszym regionem
      zarzadzal obcy,nawet Religa jest juz warszawski, musi byc ktos kto
      zna nasz specyficzny region i nie obchodzi mnie w tym ukladzie
      warszawa,poznan, gdansk czy krakow
    • Gość: też czytelnik Re: cała prawda o tusku IP: *.chello.pl 30.09.07, 23:18
      No to zaczyna sie obsrywanie
      • Gość: czytelnik Re: cała prawda o tusku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:15
        To nie wydalanie kału tylko historia pewnego pseudo polityka .
        Ale każdy może mieć inne zdanie :-)
        • Gość: mono Re: cała prawda o tusku IP: *.chello.pl 02.10.07, 00:02
          Nie nazywaj Tuska psełdo politykiem bo na ciebie mozna by rzec
          psełdo-obywatel . CO agitacja?????????Oszołomów typu kwa kwa juz
          stanowczo dosćććććććććććc
          • Gość: czytelnik Re: cała prawda o tusku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 10:01
            mono dziecko :-) nie nazwałem tuska psełdo politykiem przeczytaj dokładnie "pseudo" a teraz marsz na lekcje bo jak dam klapsa w dupę to się p.....

ps. kto to jest kwa kwa ? chodziło ci o donalda bo to też kaczor :-)
    • krp5 Re: cała prawda o tusku 02.10.07, 18:54
      Ja bede glosowal za Tuskiem dgyz jedynie On i PO maja choc troszke zdrowego
      rozsadku i normalnosci w swoim programie,ale tez i zachowaniu.Na oszlomow
      ktorych ...ci u nas nie brak...-nie ma sensu glosowac jesli chcemy w Polsce zeby
      bylo lepiej.
      • Gość: & Re: cała prawda o tusku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.08, 21:02
        Takich oszołomów jak TY !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kwach Re: cała prawda o tusku IP: 83.16.16.* 02.10.07, 19:24
      Cała Platforma Obywatelska jest obywatelska tylko z nazwy. Jest to grupa kilku
      tysięcy obywateli, którzy zamknęli się szczelnie przed otoczeniem i starają się
      kreować polską rzeczywistość, na swój sposób. A sam p. Tusk jest osobą z
      kompleksami i niestety próbuje przejąć zasady PiS-u z poprzednich wyborów. Pani
      Rokita myślę, że skierowała się w kierunku PiS ponieważ nie mogła znieść kampani
      plakatowej wymyślonej w PO i skierowanej przeciw PiS. Ale to już myślę jest
      kwestia zasad, które tak naprawdę pokazują jedynie UPR i LPR.
      • Gość: gość ci ja Re: cała prawda o tusku IP: *.chello.pl 03.10.07, 00:19
        Boże a myślałam ,że ludzie juz przejrzeli na oczy i dali sobie
        spokój z tymi kaczorami -oszołomami przecież to żałośni cynicy
        ludzie mściwi żądni bezwzględnej władzy nie przebierający w słowach
        i czynach ,pyszałki i klauny zarazem .Ludzie gdzie wy macie uszy i
        oczy ? Ja tylko w PO mam jeszcze nadzieje i myslę ,że się nie
        zawiodę.POzdrówka wszystkim wyborcom i zdrowego rozsądku przy
        wyborach życzę
        • Gość: dora Re: cała prawda o tusku IP: *.chello.pl 03.10.07, 07:28
          glosując na PO..to tak jakbyś chciał powrotu komuny ,waloryzacja
          emerytur co 4 lata..sprywatyzowane szpitale,wiek emerytalny kobiet
          65 meżczyzn 70,podatek liniowy ,mam jeszcze więcej wyliczać???
        • Gość: czytelnik Re: cała prawda o tusku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 14:58
          1) Nie wzywaj imienia pana boga swego nadaremnie
          2) Masz rację już dosyć tych kaczorów donaldów
          3) Piszesz „Ja tylko w PO mam jeszcze nadzieje i myslę ,że się nie zawiodę „ Więc jak ta posłanka z PO co ją złapali na gorącym uczynku się nazywała , no chyba ,że to znowu prowokacja PiS 
          4) Pozdrawiam miłego dnia
        • Gość: Groszek Re: cała prawda o tusku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 16:28
          I kto tu jest żałosnym cynikiem? Zal mi Cię moja droga!
          • Gość: Kwach Re: cała prawda o tusku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 18:40
            jabym dołożył do tej wylicznaki wzrost bezrobocia,ponieważ to PO
            reprezentuje biznes i jak tylko wzrasta dobrobyt i maleje
            bezrobocie, to ta partia potrafi skutecznie podnieśćstopy procentowe
            lub wychamować wzrost gospodarczy coby tylko mieć niewolników do
            pracy za parę złociszów.
            • Gość: Groszek Re: cała prawda o tusku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 21:42
              Brawo za logiczne myslenie!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka