Gość: Stary Sosnowiec IP: *.chello.pl 08.05.08, 20:43 Co to za fabryka czy warto tam pracować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spazmusek Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza 09.05.08, 09:46 No właśnie też chciałbym się czegoś dowiedzieć na temat tej fabryczki poza tym że robią szyby jakie są warunki pracy, płaca, kierownictwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumanek Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: 88.220.124.* 09.05.08, 09:57 Praca miodzio miła atmosfera kierownictwo zawsze pomoże a jak trzeba to nawet przytuli. Zarobki malina można spokojnie odłożyć na wakacje w Egipcie. Nic tylko składać podania i zapier..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocio1983 Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 14:00 witam serdecznie mam pytanie- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik S-G Seku Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: 195.68.31.* 02.11.08, 20:30 Własnie siedze w tej firmie w pracy i czytam wasze odpowiedzi. Racja leży po środku, owszem ze nie zarabiamy kokosów jedni chwalą inni mówią źle o tym zakładzie, to wszystko zależy na kogo i gdzie trafisz oraz jak ty sam podchodzisz do pracy. Należy pamietac ze zakład składa sie z ludzi, to nie sama firma jest zła tylko niektórzy ludzie którzy tu pracują a firma - to jest jeden z najwiekszych koncernów na swiecie i to logo zna kazdy, choćby nawet dobry punkt w cv na przyszłośc. Warunki socjalne sa dobre, prawo pracy i cały kodeks tu sie przestrzega jak biblie, nikt cie nie zwolni za byle co oraz nie ma mowy o jakimś mobbingu czy wykorzystywaniu w pracy. Zarobki rózne zalezy jak długo i na jakim stanowisku robisz. Ja pracuje trzy lata i mam 3.200 brutto na produkcji, cenie sobie spokój i stabilizacje w tej firmie. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filemon Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.centertel.pl 31.03.09, 22:26 Ja pracuję ponad 3 lata i nigdy nie miałem 3200 brutto czyli macie lepsze zarobki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoman Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.chello.pl 23.04.10, 09:55 mam pytanie. czy do firmy dojeżdża jakiś przewóz ? jeśli tak to skąd i o której :) dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.cable.smsnet.pl 09.05.08, 22:55 to zależy czego oczekujesz, praca na produkcji w systemie cztero lub pięciobrygadowym, na poczatek płaca 1250 zł.(na rękę), fundusz socjalny-coś czego nie miałam w poprzednim zakładzie, stołówka-obiad za 2,80zł-resztę dopłaca zakład,do tego kluczyk do automatu z gorącymi napojami,"firmowe ubranko" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumanek Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: 88.220.124.* 11.05.08, 08:02 Obiadek miska ryżu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris1970 Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 24.07.09, 19:06 śniadanko również miska ryżu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogo Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.softpro2.pl 11.05.08, 10:08 A pracownicy administracyjni jak zarabiają? Wie ktoś może? Chodzi mi konkretnie o dział finansowy czy księgowy? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.fresz Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza 03.01.19, 17:03 stare ciuchy a nie firmowe ubranko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 07:01 5 lat przepracowałem taki syf że pała sida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 14:00 Wcale nie warto pracować.Trzeba tylko umiejętnie korzystać z wszelkiego rodzaju pomocy.Tak żyję i nie jest mi źle.Jak widać dobroć ludzka nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumanek Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: 88.220.124.* 18.10.08, 14:49 a NEOSTRADE też sobie wyżebrałeś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
monia2506 Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza 18.10.08, 17:00 a przyjmuja tam tez kobiety?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 21:35 tak ale 8 zł naH BRUTTO czyli jakieś 5.7 na h co daje 1200 na miesiąc a praca taka że jak się przyjdzie do domu to się nie ma ochoty nawet na obiad do ubikacji nieraz trzeba czekać 30min nie ma kto zastąpić pracownika na przerwie śniadaniowej czas jest odmierzany stoperem trzeba jeść jal pelikan ciepłe kluchy żeby zdąrzyć jak nie to zjeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogo Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.softpro2.pl 21.10.08, 21:51 Pracownik a na jakiej linii pracujesz? Moze na SL? jeśli tak to nie zazdroszcze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 12:07 nie jest gorsze miejsce VSG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.cable.smsnet.pl 03.11.08, 08:50 na VSG wcale nie jest aż tak źle, są inne linie na których jest zdecydowanie gorzej... mam tu na myśli SL i ENC. Chociaż dużo zależy od tego na jaki dział i na jakiego mistrza się trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
ome.ga Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza 07.11.08, 20:37 Mam pytanko.Jak dostać tam pracę.Podanie nie zdało egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.cable.smsnet.pl 08.11.08, 13:36 Bezpośrednio przez Sekurit raczej się nie dostaniesz, możesz próbować przez agencje pracy - Adecco,Worker itp. ale na chwilę obecną masz marne szanse, bo w zeszłym miesiącu na potęgę zwalniali ludzi z firm zewnętrznych. Chociaż obiło mi się o uszy że na nowo mają ruszyć przyjęcia więc jak chesz tam pracoać to próbuj przez firmę zewnętrzną, a przy odrobinie szczęścia po trzech miesiącach przejdziesz pod Sekurit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:53 jak dalej kożystasz z dobroci zakładu czy już masz dosyć wiciu jaqk pamiętam to całe życie narzekałeś na ten syf ale na kateksie jest super hihi nogi do tyłka ci na bystronniku nie wyszły to ci tam wyjdą jak tomek cię pogoni,ale przy obecnym stanie rynku i zwolnieniami to już długo nie pociągnie tam tylko desperaci zostali.nawet specjalistów zwalniają to operatorzy też polecą każdy kto tam pracował to nawet pisać mu się nie chce jak tam było, zakład miał taką kadre żę mogła pracować na okrągło ale nie za 1500/20ton na rękę swiątek piątek niedziela do pracy.umyslowi który mądry to juz dawno uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leń Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: 195.68.31.* 26.01.09, 03:09 Ja to na VSG lubie pospać z 3 godziny a potem norme zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.eurocom.olkusz.pl 14.03.09, 08:13 chujinia na maxsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To tylko Ja Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 06.10.11, 17:02 Po wypowiedzi widzę, że ch...owym pracownikiem kolega był,skoro taką opinię wystawił Powodzenia w każdej innej pracy w tym jakże zajebistym kraju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.12, 15:30 Trafiłem przypadkiem na temat, pracuę blisko 10 lat w SG żary, widzę wszędzie to samo, nwet w Dąbrowie :D Za Polaka jeszcze dało sie żyć, jak przyszedł ślimak to z zakładu pracy powstał obóz pracy, ale szczerze jak ktoś chce robić to będzie robił, młodym nie chce się robić wogóle taka prawda, ale o roszady Pana Cristiana też porażka. Jednym słowek taki kraj i cacy rządzący, mają nas za gamoni a zapominają że na produkcji robią ludzi po studiach, bo niemają roboty, kto klęknie pod stołem czy przydziobie w inny sposób może znaleźć posadę w biurze, ale czy tam kolorowo, trzeba być pupilkiem. W każdym razie coraz ciekawiej sie robi, strach się bać, a ludzie mają kredyty i rodziny. :) poczekamy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio59 Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 05:32 proszę o anonimową informację jestem pracownikiem w Żarach i nie mogę się dowiedzieć od nikogo jaka jest najniższa stawka Dąbrowie na początek zatrudnienia a jaka np dla pracownika produkcji z rocznym stażem z góry dziękuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.cable.smsnet.pl 31.03.09, 13:47 na początek 9,76 brutto/godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio59 Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:18 dzięki za informację a jak tam z produkcją czy coś się ruszyło? Mam informacje z nieoficjalnych źródeł że rok 2008 był pod względem zysku najlepszy w historii koncernu a nam wciskają kit że jest tragedia nawet sama kara za zmowę cenową mówi sama za siebie. We Francji podczas strajków podano że zysk koncernu za 2007 rok wyniósł 2 mld euro i powtórzono go w roku 2008 czyli dlaczego jest tak źle skoro jest tak dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris1970 Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 24.07.09, 19:05 początek 9,76 brutto po roku, dwóch latach, trzech latach itd aż 10 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.beel.pl 05.05.09, 15:21 Ci co tak ładnie piszą, że jest super to osoby odpowiedzialne za rekrutacje bo mało kto chce pracować na 4 zmiany za 300-400 więcej niż minimum krajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 14:25 A czy odbywaja się tam obecnie jakieś przyjęcia na stanowiska produkcyjne? Bo jestem mocno zainteresowany podjeciem pracy w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:42 nawet nie prubuj bedziesz narzekal jak dostaniesz 1200 na 4 zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza-hala za m1 IP: 83.238.19.* 15.04.10, 00:21 A co z oddziałem w Czeladzi.Bo teraz powstała nowa hala i nie wiem czy juz ludzie pracuja czy jeszcze.tez jest taki bałagan?Moze tam sie trzeba załapac i byc w jadrze od samego poczatku.Teraz kiedy sie to wszystko zaczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybkiok Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: 205.201.55.* 06.01.19, 11:33 Teraz zarobki podnosza bo nie ma ludzi a szyby sie rozwijaja jest lepiej niz w kurczakach na Strzemiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na własnej skórze Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: 109.243.237.* 19.01.10, 21:47 Firma ma potężne zyski ale np w glassie robią takie zmiany, że tylko syf i syf. Człowieka traktuje się jak g..., nie jesteś jednostką tylko trybem i masz tylko zasuwać. Tak samo w biurze. W dziale finansowym tylko lizusy awansują, a kierownictwo na kawie rozmawia ile to szarzy pracownicy i plotkują, a nie pracują i sie strasznie oburzają, że człowiek jest człowiekiem i chce się odezwać (a nie jak maszyna walić w klawiaturę). Kiedyś pracowałam tam i wiem, ze to była straszna pomyłka. Oczywiście pranie mózgu , tanie kity itp. Z czasem człowiek widzi, że to była strata czasu. Ale przykład idzie z góry, od szefostwa. Generalnie żadnej umiejętności zarządzania zespołem. Ludzie na stanowiskach menedżerskich klną na cały głos w biurze, na inne dziewczyny itp. Nie chcę pisać po nazwisku, ale niektórym dyrektorom słoma z butów wystawała, chamstwo pierwszej wody, ale karierę oczywiście robią, podwalają innych... ach szkoda wspomnień. Generalnie lepiej omijać z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6 lat w SGSHP Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.chello.pl 22.07.10, 13:12 Pracuje tu już ponad 6 lat w dziale jakości i powiem szczerze że miodu niema.To samo na produkcji albo jeszcze gorzej.Wynagrodzenie zależy od stawki ale jak nie włazisz nikomu w dupsko to więcej jak 12 zł brutto ciężko dostać. Ogólnie raczej nie polecam pracy w tej firmie i sam szukam czegoś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
goscdabrowa Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza 03.08.10, 10:52 Witam pracowałem tam rok i ąz tak wielkiej tragedii nie było . Ogólnie to polecam katex bo vsg to typowa tyrka idzie sie napracować . Jedyne czego nie przestrzegali to panujących ponad 40stopni na hali w lato ... Nagle pan z bhp przestał przychodzić :D Co do funduszy to w zależności ale 1800zł więc rewelacji nie ma ale są firmy gdzie płacą mniej .Kierownictwo okey . Jak na pracę na jakiś czas może byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajo Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.chello.pl 22.10.10, 00:15 Pracowalem tam ponad 4 lata na vsg ,za mnie kierownikiem byl tam naplet, kawal ch...a .Wykończyl niejedna osobe i zniszczyl ,kasa bez rewelacj 1400 do 1500 zl mowa o produkcj.Ponad 3 lata tam niepracuje ale dotej pory mam problemy z kregosłupem od dzwigania tych szybek .OGÓLNIE NIE POLECA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azete Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.xdsl.centertel.pl 06.01.11, 01:11 sluchaj jezeli zalezy ci na pracy to jestes w stanie nauczyc sie wszystkiego a jezeli szukasz miejsca gdzie mozesz sobie odpoczac to tym miejscem jest tak zawany "dom" to jest praca na produkcji jezeli chcesz pracowac i pokazac ze potrafisz wiecej to napewno to docenia. pracuje tam od miesiaca nie jest to duzo ale jednak, jezeli twoim problemem jest zdrowie i wiesz ze nie dasz rady dzwigac to porozmawiaj zmienia ci stanowisko jak nadal bedzie ciezko to dadza ci pas ledzwiowy . nie nazekam wogole moze dlatego ze doszlo do mnie to ze to jest praca gdzie 8 godzin to jest 8 godzin . nie szukam czasu wolnego gdzie moge sie poobijac i takie tam ludzie jezeli boicie sie pracy to siedzcie w domu na zasilku a jezeli chcecie pracowac to pokazcie to a napewno w tej firmie zostanie to docenione . jezeli brakuje ci kasy zawsze mozesz porozmawiac z mistrzem i isc na nad godziny co docenia i zaplaca ja mam teraz 10,15 zł i nie nazekam jezt dobrze ludzie spoko i praca nie powiem ciezka ale dobra BO JEST. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za oszołom Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 19:49 Bredzisz synku chyba cię twój kochany mistrz zbyt mocno w 4 Litery pukną. Nie mówi się dużo tylko długo to po pierwsze. Po drugie miesiąc w pracy to nie jest długo i nie wiesz wszystkiego. Po trzecie, od podejścia wnioskuje, że jest to twoja pierwsza praca bo jak nie to masz problem z psychiką. Po czwarte takiego rozwijającego się włazidupa powinno się zgnoić. ,,Masz problem leć do mistrza, zdechł ci pies leć do mistrza, nie masz kasy leć do mistrza ..." a mistrz na fajce będzie się z ciebie napier.dalał do brygadzistów i będziesz sierota, bo mistrzowi to ty koło pałki latasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za oszołom Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 19:53 >od podejścia wnioskuje< miało być po podejściu rzecz jasna. Pozdrawiam wszystkich tyrających pracowników z bratniego kołchozu HWDFrajerom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chetny do pracy Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: 193.106.84.* 06.06.11, 20:44 Czy może ktoś napisać jakie są zarobki w firmie przez agencję Start people i jakim autobusem tam dojechać z Dąbrowy G.prosze o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to tylko ja Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 06.10.11, 16:45 O Matko Boska, Jezu ..... widzisz i nie grzmisz Jeśli chcesz pokazać co potrafisz, to idź do MAM TALENT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To tylko Ja Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 06.10.11, 16:58 Dzięki temu forum ludzie lecą z pracy....... IP jest sprawdzane...... Moje już znacie :) Jebie mnie to :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To tylko Ja Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.telpol.net.pl 06.10.11, 17:18 A teraz na poważnie........ Produkcja. Ciężka,ciężka,ciężka,ciężka bardzo ciężka monotonna praca.......jeśli pokarzesz, że masz jaja i radzisz sobie znakomicie, szybko się uczysz, jesteś w stanie obsługiwać wszystkie urządzenia......ba jesteś w stanie zastąpić operatora...... to człowieku !!!!!!! Miej rozum....... Pozostań bezrobotnym......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 17:26 Rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko w dziale księgowym, żenada. Pół godziny spóźnienia HR -owca, pytania jakby człowiek przyjmował się do FBI lub CIA . Roztrząsanie CV do najmniejszych szczegółów. Praca oferowana na jeden m-c. Dramat i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ena Re: Saint gobain- Dabrowa Górnicza IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 18:10 do ES: aplikowałaś/eś na księgowego do zespołu należności bądź zobowiązań? To praca nie jest na czas nieokreślony? Jakie mniej wiecej pytania padły? Jak zarobki? Z góry będę wdzięczna za odpowiedzi, zastanawiam się nad aplikowaniem na to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś