Dodaj do ulubionych

Heraeus sosnowiec

IP: *.cable.smsnet.pl 07.07.08, 22:50
witam , mam pytanie co temat tego zakladu Heraeus jakie tam sa stawki i jaka
praca ciezka czy nie ?

jest to zaklad na starej kopalni jak jedzie autobus 34

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: heht Re: Heraeus sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 06:52
      przez agencje pracy tymczasowej randstad jest to 9zl brutto za godzine. praca na
      3 zmiany, w nocy 20% premii
      • Gość: były pracownik Re: Heraeus sosnowiec IP: *.3s.pl 29.10.08, 13:59
        Stawki napoczątku niskie ale podoszą co roku.Podobno po paru latch
        idzie zarobić nawet 3000 zł. Praca nie adekwatna do zarobków im
        mniej robisz tym więcej zarabiasz, a i wyjątkowo łagodne
        kierownictwo można robic co sie komu podoba a i tak cie nie zwolnią
        • Gość: g Re: Heraeus sosnowiec IP: *.xdsl.centertel.pl 29.10.08, 14:34
          a jak mozna sie tam dostac??
    • Gość: eks pracownik Re: Heraeus sosnowiec IP: *.chello.pl 08.12.08, 20:56
      praca jest tam beznadziejna
      • Gość: Agnieszka Re: Heraeus sosnowiec IP: 83.230.5.* 10.02.09, 08:56
        potwierdzam, praca beznadziejna, zapieprz/zapieprz - norma/norma. Płacą mało.
        Pracowałam tam dwa lata. Przez pierwsze pół roku 800 złoty, potem max 1200 przy
        dwóch sobotach.
    • rafal_sc Re: Heraeus sosnowiec 29.05.09, 20:27
      Tam jedynie można garba dostać. Bo zarobki śmieszne.
      • Gość: Operator Re: Heraeus sosnowiec IP: *.centertel.pl 22.09.09, 12:06
        ja tam pracuje juz przeszło 4 lata
        i powiem wam ze owszem na początku nie było za ciekawie
        ale teraz nie moge powiedziec ze zle zarabiam
        po 4 latach jestem w stanie utrzymar dom i rodzine
        takze nie jest tak zle
        sa opłacane wszystkie skłądki co poł roku podwyżka
        zawsze jakis grosz na swieta
        Wiadomo jak w każdej pracy na początku trzeba sie wykazac i robic to co każą z czasem jest tylko coraz lepiej
        Mało tego w tym zakładzie jako jednym z niewielu mozna dostac umowe na czas nieokreslony czyli na stałe
        oni nie praktykują kontraktow wieloletnich jak inne zakłady produkcyjne w Sc
        • Gość: były Re: Heraeus sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 00:08
          a pracujesz na głowicach, czy na PZ-tach?
          Jesli mozesz to zdrać nam, czy masz 2 czy 3 z przodu na wypłacie...? :)
          Juz tam nie pracuje, ale milo wspominam.
          Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Heraeus sosnowiec IP: *.chello.pl 11.03.10, 17:37
          co ty opowiadasz utrzymać to ty możesz z tej pensji chyba pieska albo kotka bo
          za budę rachunków płacić nie musisz
          • Gość: KSIĘŻNICZKA Re: Heraeus sosnowiec IP: *.net.stream.pl 27.03.10, 13:42
            Jesli chodzi o prace to jak najbardziej , zarobki różnie uzależnione od stażu
            pracy i ilości wazeliny jaka straciłeś u mistrza w kantorku ;) Ludzie wporządku
            z małymi wyjątkami !!
        • Gość: niunia Re: Heraeus sosnowiec IP: *.telpol.net.pl 15.03.10, 21:24
          co ty człowieku piszesz za brednie owszem operatorzy zawsze dostają
          więcej tylko napisz za co {za siedzenie przez 8 h na stołku}
    • Gość: Tumanek Re: Heraeus sosnowiec IP: *.cus.pl 30.10.09, 07:41
      Stawka większa niż życie
    • Gość: byłypracownik Re: Heraeus sosnowiec IP: *.cable.smsnet.pl 24.12.09, 23:24
      zarobki smieszne 1000zł heh praca lekka ale za to przytłaczająca norma norma
      norma , kierownictwo lajtowe :) nie poleca szkoda czasu za taki hajss ;]
    • migotkaeasy Re: Heraeus sosnowiec 09.01.10, 15:54
      W tym zakładzie niczego nie można sie dorobić jedynie garba. Pracuje tam około 4 lat i moja wypłata wynosi 1200 zł. podwyzki owszem są ale tylko inflacyjne , kierownictwo ujdzie chodz czasem sie bardzo czepiają zbędnych rzeczy. Prace tą proponuje studentą. Rodziny z tego nie utrzymasz no chyba ze jestes na wyzszym stanowisku niz monter:) a i brak jakichkolwiek awansów ...norma norma norma a czy masz wyrobienie 100% czy 50 % wypłata identyczna :D pozdrawiam pracowników Heraeus:)
      • Gość: krzychu Re: Heraeus sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 23:27
        potwierdzam slowa kolezanki powyzej, nie warto starac sie wyrabiac czesto
        chorych norm bo i tak gowno wam to da ;) co do wyplat - ja pracuje zatrudnony
        poprzez adecco przez kilka miesiecy i mam srednio 1100 zl/miesiac. Sadzilem
        jednak, ze pracownicy zatrudnieni juz przez zaklad maja wiecej przynajmniej te
        1500, ale sie widac mylilem...
        • Gość: migotkaeyes Re: Heraeus sosnowiec IP: *.chello.pl 13.01.10, 13:29
          pracownicy z adecco maja większą stawke od zatrudnionych przez heraeus.. co jest śmieszne..a 1500 to zarobisz za pare lat kolego teraz mozesz o tym pomarzyc...
          • Gość: rdk Re: Heraeus sosnowiec IP: *.cable.smsnet.pl 13.01.10, 18:55
            nawet mnie nie załamuj... , przeciez to jest niemozliwe :/ juz teraz przez
            adecco jest cienko ... Nawet nie chce myśleć ile zarobie jak przejde na
            zakład .
            • Gość: migo Re: Heraeus sosnowiec IP: *.chello.pl 14.01.10, 13:14
              proponuje szukac innej lepiej płatnej pracy:)
      • Gość: BOOMER_WSC Re: Heraeus sosnowiec IP: *.quarto.pl 10.05.11, 12:39
        zgadzam się ^^ czy masz 50% czy 100% wypłata bardzo zbliżona do siebie ;))
        najważniejsze nie dać się wykorzystywać ;) z niektórymi ludźmi się zaje*iście pracuje , z niektórymi , wolę się nie wypowiadać -_- ;D
        a tak btw jest git !
    • Gość: xxx Re: Heraeus sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.10, 22:52
      beznadziejne omijaj to
      • Gość: tdk Re: Heraeus sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 16:58
        fakt, placa cienko, ale robota tez nie jest zbyt wymagajaca - mozna walic w
        ch... a i tak cie nie zwolnia.
        • Gość: pracownik Re: Heraeus sosnowiec IP: *.xdsl.centertel.pl 24.05.10, 12:49
          zalezy od stanowiska na glwoicach non stop trzeba robic to samo hs jeszcze
          gorszy ped pracy najluzniej maja magazynierzy i ujdzie paco ale paco non stop
          tylko tekturowe rurki skladasz szacun dla ludzi ktorzy tam pare lat w tej
          monotoni wytrzymuja tzra miec niezla cierpliwosc i nerwy na tym dzialem wiem sam
          tam bylem pare razy
    • Gość: Herojzy Herasowski Re: Heraeus sosnowiec IP: *.net.stream.pl 11.06.10, 00:20
      Straszna lipa, pracowalem na przyłbicach czy tam glowicach, nie pamietam juz jak
      to sie nazywalo, bo dawno temu zakonczylem tam karierę i kolezanki z heavyweight
      czyli bodajże Butterbean i Akebono robiły mi wjazdy na psychike przez co
      musialem przynosic im wysokokaloryczne łakocie w ramach przekupstwa za lepsze
      traktowanie...
      Ogolnie praca swietna, gdyz bardzo dobrze rozwijała mózg.
      Już po dwóch miesiącach na tomografii głowy lekarz stwierdził, iż mój mózg jest
      znacznie bardziej pofałdowany aniżeli przed rozpoczęciem swojej przygody w
      Hareaeusie ; )
      Prace tą chcialbym polecic wszystkim bez wyjątków z uwagi na to, że wyrabianie
      normy poprawia samopoczucie i pozwala lepiej zasnąć.
      Zarobki też są tam bardzo dobre, chyba nawet takie same jak w krajach europy
      zachodniej czyli przykladowo na Ukrainie w Rumuni czy też Białorusi. Za
      miesięczną pensje można sobie kupić zachodni samochód np Ładę, Tavrię.
      Mam osobiście znajomego, który po dwóch miesiącach pracy ( z dwiema sobotami w
      miesiącu) kupił sobie Wołgę z silnikiem V8.

POLECAM!!!!!!
    • Gość: zenit Re: Heraeus sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 00:06
      Popieram powyzsze wypowiedzi. Rotacja non stop, normy na niektorych dzialach
      wysrubowane w kosmos, zarobki dla nowwych to 1100 zl, starsi pracownicy maja
      niewiele wiecej, prawdą są tez panujace uklady - kto bardziej wchodzi w d... ten
      awansuje wyzej. Do tego straszą, ze kto nie bedzie wykonywal norm, tego zwolnią
      ...<smiech na sali>
      • Gość: Krzysztof Jarzyna Re: Heraeus sosnowiec IP: 79.175.231.* 16.06.10, 23:00
        Ja pracuje tu już zdecydowanie za długo. Pracę polecam wszystkim dupowłazom i konfidentom - tacy ludzie robią kariery w tej firmie. Jak masz znajomego lidera/liderkę praca ci się spodoba.

Pozdrawiam wszystkich znajomych z pracy ! Nie dajmy się frajerom !
        • Gość: zszokowany Re: Heraeus sosnowiec IP: 91.206.64.* 30.09.10, 13:10
          Tragedia, dramat i porażka w jednym. Takie słowa przychodzą mi tylko na myśl jak słyszę o tym zakładzie. Te normy na niektórych działach za takie pieniądze to prawie jak w kopalni w Chinach:/ Wykorzystywanie człowieka do bólu..... żenada:)
      • Gość: NIE LIŻĄCY DUPY!!! Re: Heraeus sosnowiec IP: *.c197.msk.pl 20.05.11, 11:08
        Przerobiłem 2 Dniówki i mysle czy isc na 3cia....non stop zapie...sz....staniesz chwile to ci wreczaja mopa i myjesz podłoge !!!!! Zarobki jak gadalem z pracownikami 1190zł....Lider chodi i mowi ze Ci co z Adecco pracuja 3/4 odpadnie.....NIE POLECAM!!!!!!
    • Gość: MAX Re: Heraeus sosnowiec IP: *.quarto.pl 24.08.10, 21:46
      Widzę że ty do tych leni też się zaliczasz skoro masz czas na
      obserwowanie innych a może ci żal, jak tak to też kup sobie batona,
      ponoć dobrze wpływają na samopoczucie
      • Gość: Pan Grześ Re: Heraeus sosnowiec IP: *.telpol.net.pl 09.11.10, 20:53
        Pani Katarzyna P. Ze zmiany C "HS" Strasznie dużo czasu ma na wszystko a tym bardziej na smaczne batoniki,papierosiki i ploteczki. Nic tam nie robi. A jakk jej chłopak Tomek dobrze z rana nie zrobi to chodzi podkurw$34#$3 i do każdego się rzuca. Odradzam pracy w Herausie! Na hs i pako! Na pako robią cwaniaczki, jednostrzałowce.. nic nie robią tylko się wysługują osobami które, są przyjmowane przez addeco !! Odradzam!!
        • Gość: były Re: Heraeus sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 17:03
          To widzę, że niewiele się zmieniło:/
        • Gość: Magda Re: Heraeus sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.13, 04:47
          Kaska. P ze zmiany C wyglada jakby byla w ciazy. Pytanie tylko kogo to dziecko Tomka czy Kierownika?
        • Gość: Paco'wiec Re: Heraeus sosnowiec IP: *.centertel.pl 27.07.16, 04:27
          Skoro na paco pracuja cwaniaczki i jedno strzalowce to zapraszam Cie przed brame. Chetnie zatancze z taka pizdeczka jak Ty lamusie
          • Gość: Bandito Re: Heraeus sosnowiec IP: *.play-internet.pl 28.01.20, 05:32
            Spierdalaj buraku

.
    • Gość: drno Re: Heraeus sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 13:18
      Lajtowy zakład, jaja w pracy, ludzie spoko niektórzy straszne ważniaki mozna sie z nich posmiać. Kasa marna jedno wyjscie na zakupy czy na miasto i po wypłacie. Fajna fucha jak sie uczysz i dorabiasz. Perspektyw zadnych. Po pracy trzeba wysyłac cv po firmach
      • Gość: markus Re: Heraeus sosnowiec IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 18:33
        AUSCHWITZ FOR FUCKIN POLOK
        • Gość: HS [...] IP: *.cable.smsnet.pl 11.02.11, 12:00
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Auschwitz Re: Heraeus sosnowiec IP: *.fucio.net 15.02.11, 13:58
          Dużo ważniaków a zakład tak naprawdę jest jednym z najgorszych w Sosnowcu.... jeśli chcesz poczuć się jak wyj....a mrówka albo mały murzynek polecam prace przez Adecco. Idealnie rozwala czache:/
          • Gość: awse Re: Heraeus sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 16:28
            Ja pracowałem 5 lata temu przez adecco i było spoko. Nawet praca nie była jakaś tam bardzo ciężka. Szczególnie fajnie kojarzę mistrzynie już nie pamiętam dokładnie, która to zmiana. Konkretna babka i jakie fajne dziewczyny tam u niej robiły palce lizać. Szczególnie team liderka chyba Sylwia taka wysoka czarna. Zrobiłeś co należało i do domu norma raczej była wyrabiana:-) Dobrze wspominam te pracę przykro mi słyszeć, że się zepsuło.
    • Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: Heraeus sosnowiec IP: *.c197.msk.pl 25.05.11, 00:10
      Dzis Sie Zwolniłem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nie dałem sie pomiatac za 1050zł!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Chcesz isc jebac jak pies przez Adecoo Polecam!!!!!!!!!!!!
      Kadra Herausa siedzi i sie zmieje z Ciebie bo Ty masz 1050zł a oni 1300zł!!!!!!
      Aushwitz in Sosnowiec Polecam dla ludzi o mocnych nerwach i dajacych soba pomiatac!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Don * Re: Heraeus sosnowiec IP: *.quarto.pl 27.06.11, 12:08
        Same Ścierwo tam pracuje , 6.50 netto ^^
        Śmieszna Kwota za miesieczne wynagrodzenie to 1050zł na produkcji ...
        wyrwalem 3y soboty i co ?? i 1300zł ^^
        rozpie...ją mnie ^^
        trza szukać czegoś innego !
        • Gość: solitare Re: Heraeus sosnowiec IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 14:25
          A co ty śmieszny buraczanie myślałeś że ci kokosów nawalą!!!!!!!!!!!!! a co do słówka ścierwo to tez sie baranie do nich zaliczasz bo tam pracujesz żal żal i jeszcze raz żal takiego buraka!!!!!!!!!!!!
          • Gość: pozytyw Re: Heraeus sosnowiec IP: 82.177.112.* 06.09.11, 11:31
            większości ludu tyrają pot po plecach ocierają najniższa zarabiają za guzik ich uważają a operatorzy panowie lepiej maja na tyłkach siedzą i udają jak to cieszko głowami ruszają np srg.taka bolesna prawda.
            • Gość: ktosik Re: Heraeus sosnowiec IP: *.fucio.net 28.11.11, 19:48
              popie.... firma i ludzie w niej pracujący. Zrobić porządek w tym burdelu i z pijaństwem w godzinach pracy!!!!!
              • Gość: Wera Re: Heraeus sosnowiec IP: *.cable.smsnet.pl 01.12.11, 18:26
                Narzekacie,opisujecie,ale nadal tam pracujecie-nie pasuje to droga wolna,na pewno siłą nikogo nie trzymają.Jedno jest pewne w innym zakładzie pracy za ta" małą" kasę bardziej byś sie narobił np.pracując na lini.
                • Gość: adaś Re: Heraeus sosnowiec IP: *.play-internet.pl 08.12.11, 13:59
                  bo do pracy sie idzie pracowac a nie spedzac czas na palarni pol dniowki,pijac alkohol na linii. W innych porzadnych zakladach jest to nie do przyjecia tam jak jest przerwa to ludzie wybieraja albo palic albo jesc a tu palarnia jest oblegana caly czas, powinni tam zrobic drzwi obrotowe bo sie nigdy nie zamykaja, laza palic co 5 minut a robic nie ma komu. W porzadnych zakladach prace rozpoczyna sie punktualnie i konczy o rownej godzinie a nie tak jak tu siedzac 3 godziny albo spiac gdzies miedzy kartonami.a co najwazniejsze wszedzie zarabia sie o wiele wiecej niz tu. BURDEL
        • Gość: bob Re: Heraeus sosnowiec IP: *.cable.smsnet.pl 17.12.11, 17:47
          to szukaj pracy daleko stąd, ja nie narzekam 9 miesiecy przez adecco potem umowa na rok, teraz na stałe, socjal pelny, gotówka na święta (od 300 do 450 zł) no i paczki na mikołaja dla dzieciaków oraz 13-nastka. Fakt ze zarobki średnie ale dwa razy w roku podwyżka no i stała praca 8 godz. i do domu a nie cioranie po 16 na dobe za psie pieniądze. Wszyscy chcielibyście od razu pensje prezesa ,naklepiej za darmo. Tu nie jest żle.
          • Gość: njg Re: Heraeus sosnowiec IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 14:01
            hahahaha 300-450 zł na swieta a w firmie na A.... dostajemy 2400 zł brutto i co łyso ci??
            • Gość: xxx Re: Heraeus sosnowiec IP: *.fucio.net 21.12.11, 01:33
              hahaha szmatoile musialem na to jebac, z keirownikiem dupczacym wszystkie ku... o ile jego zona nie widzi pietro wyzej, gdzie kazdy kazdego podpie..., gdzie stawka pieniedzy uzalezniona jest od podpie...nia, albo wlazenia w dupe (doslownie i w przenosni)
              PS
              ponoc jak to pani A. mowi kierus ma mala pytke..
              • Gość: pracowałem tam Re: Heraeus sosnowiec IP: *.131.246.94.ip4.artcom.pl 23.11.12, 14:39
                W sumie coś z tym podpierd... musi być, fakt nie przedłuzyli mi umowy w 2008, co dziwne niedługo potem znalazlem prace w innej firmie gdzie z tego co widze tu zarabiam 2 razy więcej, i zaledwie po kilku miesiacach zostałem brygadzista, czy jak w nomenklaturze Hereus... liderem
    • Gość: ama Re: Heraeus sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.12, 19:04
      ja tam pracowałem - nie polecam, szczerze!!!!!! stawka byle jaka i mnóstwo pracy na akord!! towarzystwo doborowe - jeśli robisz za innych :) pozdrawiam
      • Gość: buczek Re: Heraeus sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 11:16
        nocna zmiana ...zaczyna sie w niedziele o 22 czy w poniedziałek?
        • Gość: gość Re: Heraeus sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.12, 22:50
          W poniedziałek...
    • Gość: milo wspominam Re: Heraeus sosnowiec IP: *.free.aero2.net.pl 18.11.12, 21:19
      zaklad lajtowy zarobik do du... ludzie nawet spoko polecam linie gdzie rządzą faceci bardziej sprawiedliwi liderki fuuu............. najlepiej na PZ spoko goscie a miałam porównanie z laskami rządzącymi na innych liniach tragedia !!!!!! a pozaty nawet niezłe ciacho ;-)
    • Gość: kiwi Re: Heraeus sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.16, 12:12
      Jak ma sie to teraz?
    • Gość: Krzysztof Re: Heraeus sosnowiec IP: *.centertel.pl 01.08.16, 11:45
      Nie polecam tego zakładu kurestwo goni kurestwo ! Szczególnie na Beni zmianie każda daję dupy od chłopa do chłopa najgorsze sa te co maja nie jedno dziecko !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka