Dodaj do ulubionych

Sauna na basenie

14.02.12, 16:27
Szukam opinii odnośnie sauny na wołomińskim basenie. Ktoś był? Korzystał? Wiem że sauna jest czynna w godzinach popołudniowych. Czy duże jest zainteresowanie? I jak z kultura korzystania?
Obserwuj wątek
    • x_poznan Re: Sauna na basenie 23.04.12, 12:23
      Nie znalazłem odpowiedzi na zadane przez siebie pytanie kawałek czasu temu... nie pozostało więc nic innego jak samemu przetestować.

Sauna jest czynna od 14 do zamknięcia obiektu. Byłem w piątek po 17. Sauny do wyboru: sucha x1, parowa x2. Największy ruch był w saunie suchej - ja wole parową...

Przed saunami jest basen do schładzania i trzy prysznice z zasłonkami. Większość osób korzysta z sauny w kostiumach kąpielowych/kąpielówkach. Jednakże nikt nie robił oczu gdy weszło się do sauny nago i usiadło na ręczniku.

Po sceptycznym nastawieniu przed wizytą mogę powiedzieć jest lepiej niż myślałem. Być może za jakiś czas niektóre osoby się dowiedzą jak poprawnie saunować - nie w kostiumie + zawinięci w ręczniku prawie po szyje ;)

Zajrzę jeszcze nie raz
      • ciekawa-zycia Re: Sauna na basenie 27.04.12, 14:03
        dziwne spostrzeżenia .... chyba autor jest głównie zainteresowany tym czy ludzie są w saunie nago czy w strojach.
        Ze względu na kulturę wobec obecnych osób ZDECYDOWANIE podziwiam, za wejście bez ubrania. Osobiście byłabym zniesmaczona....

x_poznan napisał:

> Nie znalazłem odpowiedzi na zadane przez siebie pytanie kawałek czasu temu... n
        > ie pozostało więc nic innego jak samemu przetestować.
        >
        > Sauna jest czynna od 14 do zamknięcia obiektu. Byłem w piątek po 17. Sauny do w
        > yboru: sucha x1, parowa x2. Największy ruch był w saunie suchej - ja wole parow
        > ą...
        >
        > Przed saunami jest basen do schładzania i trzy prysznice z zasłonkami. Większoś
        > ć osób korzysta z sauny w kostiumach kąpielowych/kąpielówkach. Jednakże nikt ni
        > e robił oczu gdy weszło się do sauny nago i usiadło na ręczniku.
        >
        > Po sceptycznym nastawieniu przed wizytą mogę powiedzieć jest lepiej niż myślałe
        > m. Być może za jakiś czas niektóre osoby się dowiedzą jak poprawnie saunować -
        > nie w kostiumie + zawinięci w ręczniku prawie po szyje ;)
        >
        > Zajrzę jeszcze nie raz
        • cirrus4 Re: Sauna na basenie 27.04.12, 22:34
          Sauna ma swój savoir vivre. Wchodzenie do niej w kostiumie, ręczniku to po prostu obciach.
          Poczytaj jak to widzą właśnie Finowie.
          www.national-geographic.pl/artykuly/pokaz/w-saunie-z-finem/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka