Dodaj do ulubionych

A może podstawówki nr 1 albo 7???

27.03.02, 13:31
Do pierwszej chodziłam przez pierwsze 4 klasy, a od 5 klasy kontynuowałam naukę
w dopiero co oddanej szkole nr 7...Rocznik 1976
Obserwuj wątek
    • Gość: Raffix Re: A może podstawówki nr 1 albo 7??? IP: 62.29.137.* 27.03.02, 15:07
      kaisa1 napisał(a):

> Do pierwszej chodziłam przez pierwsze 4 klasy, a od 5 klasy kontynuowałam naukę
      >
      > w dopiero co oddanej szkole nr 7...Rocznik 1976

Moja żona chodziła do podstawówki właśnie w Wołominie, tylko nie wiem jaki numer.
      Pokazywała mi kiedyś budynek - taki dosyć stary (pewnie przedwojenny) w centrum
      miasta. Ale szanse, żebyście się znały są b.małe, bo jest z rocznika 1971.
      • kaisa1 Re: A może podstawówki nr 1 albo 7??? 27.03.02, 15:13
        Jeśli budynek w Centrum miasta, stojący na rogu, to prawdopodobnie SP nr 1.
        Zapewne się nie znałyśmy, ale miło mi. Pozdrowienia dla żony!
        K.
        • Gość: Raffix Re: A może podstawówki (mała dygresja) IP: 62.29.137.* 27.03.02, 15:22
          Czy w Wołominie mieszkałaś w bloku czy w domku? Jeśli w domku to czy po
          przeprowadzce na Żoliborz (jak wyczytałem w wypowiedzi na forum Marek) nie
          obniżył Ci się standard? Ja uważam, że życie we własnym domku jest bez
          porówniania fajniejsze. Dlatego zadziałałem odwrotnie: przeprowadziłem się z
          bloku na rodzinnym Żoliborzu do domku pod Warszawą.
          Oczywiście optymalne rozwiązanie to domek na Starym Żoliborzu, ale cóż... :-(
          • kaisa1 Re: A może podstawówki (mała dygresja) 27.03.02, 15:49
            Od małego mieszkałam w bloku, na jakieś 2 lata wyprowadziłam się do Sulejówka,
            gdzie mieszkałam w domku (bardzo ładna okolica), do lasu miałam przez ulicę.
            Teraz mieszkam w malutkim mieszkanku w Centrum Żoliborza.
            Jestem przyzwyczajona do blokowisk, a oprócz tego doceniam że małe, to małe,
            ale własne.
            Ale oczywiście marzy mi się niewielki domek, poza Warszawą. Wtedy rzeczywiście
            się odpoczywa po znojach dnia codziennego. Może moje marzenia się kiedyś
            spełnią?
            Pozdrawiam
    • Gość: skorpio8 Re: A może podstawówki nr 1 albo 7??? IP: *.chello.pl 01.11.02, 19:36
      kaisa1 napisał(a):

> Do pierwszej chodziłam przez pierwsze 4 klasy, a od 5 klasy kontynuowałam
      naukę
      >
      > w dopiero co oddanej szkole nr 7...Rocznik 1976

A ja sobie też chodziłem do SP1 a od piątej klasy do SP7, do klasy B

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka